cartea

205 8 4
                                    

Privesc de la geam

Ranjetul tafnos al lunii

Peste masinile singuratice

Insa ti-ar fi prea frica

Afara sa iesi

Unde o pisica blanda

Isi infinge un colt inangerat

In trupul soarecelui naiv

                                                                   ***

Inauntru camera duhneste a praf

 la lumina becului

Un fluture de noapte

s-a imbatat

el se loveste singur

de capatana luminoasa

darn nu va reusi niciodata

sa-l cuprinda cu aripile.

*** 

Dimineata in parc

Se gaseste pe o banca

Un cuplu istovit

In dimineata amortita

Barbie fara par , cu capul spart

Il sugruma pe Ken fara un brat

***

La concert

Roker-ul canta la o chitara

Fara coarde

Iar oamenii vin si pleaca

Doar putini stau si asculta

Si multi zic ca ei sunt nebuni

pentru ca ei nu aud nimica .

***

Prietena mea s-a spanzurat ieri

Pe la amiaza

Anchetatoriin-au gasit ,insa ,

Nici o arma

Doar un test de sarcina

Sub o perna plansa .

***

Dar nu-i nimic

Stiu o lume perfecta

In care dragostea e vesnica ,

Vrajitoarele cu nasul carn sunt inofensive

Acolooamenii stiu sa zboare si petrec cu elfii

Si mortii invie la rasuflarea unei zane

Este atat de multa perfectiune incat

Fiinta mea pacatoasa e prea reala

Ca sa apartina ei

Tot ce mi-a fost dat

Este o lume din umbre si nuante .

Ca sa fiu sincera poezia,,Cartea,, s-ar putea sa fi fost scrisa um pic mai greoi . cheia poeziei care incadreaza mesaju este chiar ultima strofa . deci pot sa spun ca ai inteles mesajul . dac esti curioasa, pana la urma este vorba de o lumea perfecta pe care noi o cautam si acest univers nu poate fi regasit decat in carti. fiecare strofa intituleaza cate un aspect nu prea fericit /nedrept al realitatii. prima strofa sugereaza ca afara sunt multe iluzii (pisica blanda ) care la sf ne ranesc noi fiind acei soareci naivi ,coltul insangerat fiind urmarile cauzate de naivitatea noastra . iar totul este invaluit de acel zambet tafnos al lunii, care de fapt ne arata ca nu treb sa ne ast de la o salvare ,ci sa ne descurcam singuri ,uneori

.a 2a strofa intituleaza clasica nepasare sau faptul ca artistii in general nu pot intelesi si de cele mai multe ori ajung izolatii de altii ,artistul fiind acel fluture de noapte iar idealul  este becul in jurul cariua se invarte si tot incearca sa-l cuprinda (sa-l obtina ), dar nu este sustinut si moare .

 a 4a strofa ilustreaza acelas lucru . tot artistul neinteles care este chitaristul . muzica fara  coarde este sensibilitatea pe care nu toti o au , ci doart putini vad de fapt acele coarde si realizeaza frumusetea artistica . e un fel mod de a percepe lumea . sa spunem ca el ar vedea ceva frumos intrun lucru care altora li sar parea banal, de aici chestia cu coardele . nu toti aud muzica (nu percep ca el ).

 a 5a si a 3a strofa sugereaza iluzia unei dragoste pure . practic reprezinta cuplurile esuate ,si unoeri asta aduce cu ea consecinte grave, fie ca in a 3a strofa ambii sufera dupa ce descopera ca de fapt s-au ,,devorat,, unul pe altul,,(barbi trasa de ken de par si ea il sugruma :)) in loc sa se fi iubit cu adev .Sau ca in a 5a strofa o alta consecinta ar putea fi suferita de fata . clasica poveste ea ramane insarcinata si ,,se spanzura,, de fapt , ca se spanzura e ceva metaforic . spanzuratoarea este cea  a vietii / distrugerea propriului viitor iar ceva atat de frumos precum daruirea  unei  noi vietii devine un blestem . a 5a strofa se poate ,deci ,lega si de prima , naivitatea ,iluzia , si in sf coltul insangerat -urmarile nefericite.

 Asa ca eu ca un simplu observator la toate acestea ,prefer sa ma retrag in lumea mea ,cartea, unde totu-i armonie .

 S-ar putea sa va fi speriat umpic .Poate ca ideile mele ,sau conceptele mele despre viata ,care se regasesc aici ,s-ar putea sa fie um pic cam dure .probabil o scrisesem cand eram suparata pe viata . :)) insa nu trebuie sa disperam , viata ARE SI PARTILE EI BUNE ! sper ca acum aveti o viziune mai clara asupra semnificatiilor din poezie ,desi sunt sigura ca n-am facut decat sa va ametesc si mai mult .:))

Stupid teenager ... (GOTHIC POEMS )Where stories live. Discover now