41 ▬ ''Imam jednu dobru i jednu lošu vijest.''

2.7K 222 63
                                    


Nisam znala šta tačno da osjećam dok sam sjedila i slušala kako Kristian govori da je Sony mrtav i da ga je... Kyle naslijedio. Šta se uopšte desilo sa Gavinom?

Da li ja treba da budem ljuta? Trebam li da se derem na Kristiana poput Alexa i crvenookih i pitam ga šta je sad to uradio i da li je razmišljao svojom glavom? Da ga napadnem jer nam je otišao iza leđa? Da ga pitam šta će sada biti sa svim onim planom, zašto je sve morao da izmijeni?

Ili bih trebala da budem srećna zbog Kylea, poput Davida i bliznakinja? Da im čestitam i čujem koji je dalje plan?

Jedva sam uspjela da prihvatim činjenicu o Kristianovom postanku, porodici i jebenoj Atlantidi, a kamoli ovo sranje sa Kyleom sada. Tako da, odlučila sam da neću ništa reći. Samo ću da sjedim i ne radim ništa, osim kad se od mene bude tražilo da se borim ili nešto. Dosta mi je više iznenađenja i Kristianovih sranja. Mislim da ću čak nešto da pojedem i pravim se nevidljiva.

"Anna?", Kristian je s nekim očajem u glasu zazvao moje ime, a kad sam podigla pogled, dvije strane ljudi su gledali u mene kao da ću ja odlučiti je l' treba čestitati Kyleu ili ubiti Kristiana. Metaforički. Pretpostavljam.

"Hm?", podigla sam obrve i Ellsworth mi se iskezio iz stolice preko puta mene. Izgledao je kao da mu osmijeh zauzima dvije trećine lica. "Ovaj..."

"Stvarno? Razmišljaš o tome?", David je bacio ruke u vazduh. "Od početka znaš da je ovo gdje je Kyle trebao da završi, zar ne? To si pročitala u onoj knjizi sa Police poznanja dobra i zla, je l' tako? Treba da slavimo."

"Jesi li ti lud?", Alex je povikao, ovoga puta na Davida. "Očigledno bi Anna trebala da održi lekciju, ne samo Kristianu", pokazao je na Kristiana, "nego i Kyleu! Kyle nije bio trijezan četiri jebene godine, dobro je da zna ko je!"

"Alex, kažem ti, Kyle je..."

"Začepi, Kristiane", Alex ga je grubo prekinuo. "Nema nikakve osnove po kojoj je mogao postaviti Kylea na Sonyjevo mjesto! Sonyjevo!"

"Sony nije bio tako važan!", usprotivila se Casandra. "Koga briga za njega! Imamo Kylea koji je na našoj strani - na našoj strani!"

"Slažem se sa Casandrom", Francis je dobacio, zaštitinički stajući na stranu 'Za'.

"Ma je l'?" Elena je povikala sad. "Sony je kontrolisao sve! Možda i cijelu ljudsku rasu, koliko mi znamo! Onaj nadrogirani klinac ne bi mogao ni upola dobro da to uradi kao on, bio na našoj strani ili ne!"

"Sve zavisi od duha, i Kristian je sâm rekao!", Carolina je odvažno dobacila. "Lydia je očigledno dovoljno vrijedan duh!"

"Do juče nisi mogla da smisliš Kylea, a kamoli Lydiju!", P.J. je rekao sasvim ozbiljno, zalažući se za protiv stranu, odbrusio Carolini.

"Griješiš!", Carolina se žestoko odbranila i popravila kosu. "Do prije dva sata." Prije dva sata, Kristian nam je rekao za Kylea.

Mislim da je vrijeme da se izvučem i idem odavde. Ponovo su svi istovremeno počeli da pričaju. Dala sam Ellsworthu znak da hoću da izađe odavde sa mnom, ali njemu je bilo zanimljivije da sluša kako se prepiru. Divim se njegovoj sposobnosti da razumije sve.

Ali, samo što sam ustala, Frances me vratio u raspravu: "Anna! Molim te, urazumi ih!" Pokazao je rukom na protiv grupu. Otvorila sam usta dok su svi gledali u mene. E, jebiga.

"Da, tvoje mišljenje još nismo čuli", Elaine mi je drsko rekla, skrštenih ruku. Ona je protiv. To ne donosi tvojoj grupi bodove.

Nisam znala šta da kažem jer ni sama nisam znala ko je u pravu. Svi imaju valjane argumente. Pogledala sam u Kristiana i izgledao je malo izmoreno. Pa, jeste ubio Sonyja nedavno. Uzdahnula sam i slegnula ramenima.

The Hidden World 2Where stories live. Discover now