6 ▬ ''Kao da sam zaljubljen u stranca.''

5.9K 370 55
                                    

Molim vas, pročitajte:

Obrisala sam Subtenant i neću vraćati tu priču, jer nakon što završim THW2, odlazim sa Wattpada. Neću brisati ništa drugo; Barbie i obe sezone THW će stalno biti tu, samo ja neću ulaziti. Znam da ćete me pitati zašto, pa evo i sad da to pokrijem - dosadilo mi je. Ahhaha okej znam već vam nedostajem ahah šalim se, ali eto, ne da mi se više postavljati ovdje. Ja ću nastaviti da pišem, isto kao što sam pisala i prije Wattpada, samo neću postavljati ovdje, a ako neko eto baš toliko voli moje priče iz nekog razloga, neka mi se javi u inbox i poslaću mu svoj Facebook, jer imaju druga mjesta gdje privatno postavljam druge priče, pa mogu i njima da kažem :) 

Ne postavljam priče na Facebook nego na druge sajtove, preko Facebooka ću vam poslati linkove. To ste skoro svi pogrešno shvatili.

Uživajte! 

______________________________________________________________


Sjedila sam u sobi sa Kristianom, Alexom, P.J.-em i Carolinom, a čekali smo Francesa i Casandru da se vrate. Frances je trebao da komunicira sa Shazzom, a Carolina je htjela da čuje šta će da priča s njom. Neće pred svima jer Shazza zna ko je iz dvora s nama, a Frances neće još da izlaže sve to predamnom. Možda je u pravu, ja bih ga/je odmah nazvala.

"Može li ona da ide sa mnom, molim vas?" Frances je zavapio kad je Carolina ustala da ide s njim, i pokazao na Casandru. Carolinin izraz lica je bio neprocjeniv i izgleda da je samo P.J. podijelio moju želju za glasnim smijehom.

"Biće tu sutra ujutro, naišle su na Greyjoye ali su se razdvojile i oni će prenijeti da je Shazzino novo prebivalište na Filipinima. Nije imala mnogo muke, nisu bili mnogo grubi." Frances je rekao i sjeo dole do mene, prolazeći rukom kroz kosu. On je izgledao malo uznemireno, ali je Casandra, u potpunosti mirna poput lutke iz izloga, sjela i ostala smirena.

"Kako misliš Nisu bili mnogo grubi?" Upitala sam. Ne bih voljela da se nešto desi Shazzi. Ona je dobra cura. I Connorova sestra. Ne bih voljela da ja budem kriva i za nju.

"Ubice obično muče na koga god od nas naiđu", Frances mi je odgovorio, a onda pogledao u ove ostale. "Šta? Pa jeste istina. Malo su je gurnuli, opsovali ponešto i to je to. Nije se borila da ne bi izazvala neku sumnju ili nešto."

"A ta druga cura?"

"Ne znaju da je napustila svoje mjesto", odgovorio je.

"Onda, da zovemo prvo Davida?" Alex je upitao. David i Kyle me nisu mogli ni pogledati prošli put. Čak i Kyle nije htio da razgovara sa mnom. Razumijem ga. I ja ne bih pričala sa njim da je iz vedra neba odlučio da se pridruži neprijateljima i da znam da ga neću vidjeti ko zna koliko dugo. Ko bi rekao da će mi život s četvoricom braće nedostajati ovoliko. Sad bih bila na nekoj koledžskoj žurci, a ne pokušavala da sačuvam čovječanstvo. Ozbiljno. Zar nisu to mogli povjeriti nekome iskusnijem?

Frances se nagnuo naprijed i cupkao nogom nemirno. Ko zna šta je njemu.

"Ovo je posljednji broj koji je Nina ostavila", Kristian je uzdahnuo, tražeći po telefonu. "Prije 7 mjeseci. Pozivni za Indoneziju. Ali oni stalno putuju, možda ćemo morati povući neke veze."

"Koje veze, Kristiane?" Carolina je onim ubitačnim, ozbiljnim očima prostrijelila Kristiana. "Imamo nikoga." A onda je meni dala značajan pogled, ali ću se praviti da nisam primjetila.

"Preformulisaću: Poslaćemo tebe i P.J.-a da strašite neke ljude." Ležerno joj je rekao i spustio telefon na sto. P.J. se radosno iscerio.

"Volim da strašim neke ljude", rekao je i protrljao dlanove, a Frances je ponovo promijenio pozu. 

The Hidden World 2Where stories live. Discover now