32 ▬ ''Pretpostavljam da magija nije radila.''

2.9K 241 25
                                    

David i Kyle me gledaju kao sam jebeno skrenula s uma, a ja grizem nokte i čekam nekakvu reakciju. Razmijenili su poglede, pa ponovo pogledali u mene. Kyle je prešao rukom preko lica uz neki uzdah, a David se nagnuo naprijed, oslanjajući se na svoja koljena. Kosa mu više nije uopšte plava.

"Znači ti si bila ta koja je ubila tebe? Mislim, sebe?", David je pažljivo upitao, kao da pokušava da poreda događaje i činjenice u svom umu.

"Da."

"Ali i ti si ta koju je Kristian vijekovima tražio jer si ubila Arisu?"

"Zapravo, ja nisam ubila Arisu, nego je ona sama sebe ubila", brzo sam rekla, kao da je to neko opravdanje. Nisu bili zadovoljni.

"I to sve da skineš neko glupo prokletstvo?", David je smoreno upitao.

"Glupo prok- Kako možeš da to kažeš?", žestoko sam prasnula na njega i podigla se na noge. "Arisa je toliko davno počela s tim i ja samo završavam ono šta je ona započela", odvažno sam rekla.

"O, da!", Kyle je veselo rekao, sa velikom dozom sarkazma. "Jack Trbosjek je ubijao prostitutke po uličicama - on je počeo, zašto ja ne bih završio?"

"To nije isto", rekla sam mu blaže.

"Kako nije?"

"Pa nije započeto nekom svetom magijom ili tako nešto."

"Otkud ti znaš", Kyle mi je odbrusio. "Možda su prostitutke bile žrtve za neke veće ciljeve."

"Hej, hej, hej, dosta vas dvoje", David je podigao dlanove u visinu laktova da nas smiri. "Anna, ti znaš šta ovo znači, je l' tako? Nećemo ubiti Alexa."

"Da! Naravno da nećemo", odmah sam rekla jer mi ne pada na pamet da ubijem Alexa. A mislim da to ni nas troje ne bismo mogli odjednom. Alex je previše dobar. "Samo ćemo da mu..."

"Ne!", obojica su istovremeno povikali na mene i David je nastavio: "Nećemo reći Alexu, Anna. Jer će htjeti da se žrtvuje, a to nećemo dozvoliti."

Malo sam se razočarala jer je kretenasti dio mene bio veoma kurcobolan za Alexom i želio da Alex sam odluči o svojoj sudbini. Ali razum mi kaže da su David i Kyle u pravu. Ne smijemo reći Alexu, njemu najmanje, a ni bilo kome drugom. Dobro je što nisam prvo Alexu rekla sve. Ili, ne-daj-bože Kristianu jer on bi se vratio u prošlost i pobio nas sve.

"Gledaj, ja sam siguran da ti želiš sve najbolje, ali Kristian to ne želi. Očigledno zna da to postoji i da je htio da to nestane, uradio bi to odavno", Kyle je rekao.

"Da", David se složio, malo odsutan.

"Ali piše da treba dosta strpljenja i vijekova. Kristian ne bi bio svjestan da je nešto počeo i ne bi imao dovoljno vremena da je počeo kad se rodio. Mislim, ponovo rodio. Jebeš ga. Nisam mogla nikog manje komplikovanog da nađem", smoreno sam rekla, ali je naišao neki talas u meni kada mi nedostaje Kristian i duboko sam uzdahnula, hvatajući se za činjenicu da udišemo istu atmosferu.

"Kristian bi kad-tad počeo", Kyle je samouvjereno rekao. "Jer, Kristian ne odustaje tako lako. I Kristianu nekoliko vijekova ne znači ništa. Bar ti to znaš najbolje." Istina. Nije mu bilo ništa da bježi i da se skriva nekoliko vijekova.

"Sumnjam da bi Kristian žrtvovao Alexa ili tebe za tako nešto. Ili bi našao način ili bi se pomirio s tim. Ko je još trebao da bude žrtveno jagnje?", David me upitao i malo sam se ukočila. Ne mogu da mu kažem za Ninu. To bi mu slomilo srce.

"Uh... Pa, rekla sam vam. Alex, Arisa, Arabella, ta neka Neeble i... ja."

"Da, i ko još?", David je upitao. "Rekla si šestoro."

The Hidden World 2Where stories live. Discover now