Part 26.

259 20 0
                                    

Nisam znala kuda me vodi, niti šta mu je na pameti, ali sam mu verovala nekim malenim delom. Uhvatio me je za ruku kada smo izašli iz stana i uputili se polako niz ulicu. Sve vreme je imao osmeh na licu i kad-kad bi me pogledao i osmehnuo se, kao malo dete se ponašao. Malo dete koje polako osvaja moje srce. Ne prolazi dan, a da se ne dopisujemo, ili ne izlazimo. Kosa mu je išla levo desno od vetra koji je blago duvao, dobro je pa sam ja vezala rep. Uživala sam gledajući ga, njegove crte lica, njegovo naborano čelo dok se mršti ili dok gricka usnicu kada razmišlja o nečemu. Tada me je njegov hrapav glas preneo iz misli.

'Moram primetiti da vam te pantalone ističu veoma zadnjicu, gospođice Johnson.' zagrizao je usnicu dok je govorio ove reči, a meni je srce kucalo ubrzano. Tada je pustio moju ruku i spustio je na moju zadnjicu, a ja sam je refleksivno odmakla.

'Harolde! Bezobrazan si!' lupila sam ga po toj ruci dok se on kreten smejao.

'Pa, moje oči primećuju samo dobre stvari i te stvari moram komentarisati.' namignuo mi je i bezobrazno se nasmejao. Dok smo šetali setila sam se njegove sestre. Hally. Verovatno je ostavio samu da bi izašao sa mnom.

'Harolde, gde je Hally?' upitala sam ga i nadala se da je ovaj gad nije ostavio samu. On me pogledao i namrštio se.

'Ne brini nisam je ostavio samu. Liam i Sophia su sa njom. Ponudili su se da je čuvaju.' slegnuo je ramenima i zagledao se u svoj novi par cipela. Ovaj put nije kupio smeđe ili crne, nego zlatne. Podsećao me je na devojčicu iz Oza, samo što je ona imala crvene cipele. Nasmešila sam se na svoje misli.

'Dobro je pa je nisi ostavio samu. Nego gde idemo?' usudila sam se upitati ga kada smo već prolazili pored toliko prolaznika. Čudna je činjenica da je i noću gužva u gradu, jer nikada ne možeš proći normalno sa nadom da te niko neće udariti po ramenu. Harry me je približio što više sebi da se ne bi sudarali sa drugima. Tada me je pogledao i nasmešio se ostavljajući sitan poljubac na mom obrazu.

'Idemo u jedan kafić. Da se zagrejemo sa kafom ili toplom čokoladom.' nakon pet minuta mi je odgovorio dok smo prolazili kroz gužvu. Samo mi nije jasno gde svi ovi ljudi idu noću. Tada smo stali ispred kafića koji se zvao 'Jerrys' i on mi je otvorio vrata kako bih ušla unutra. Osmehnula sam mu se i polako ušla u kafić, a on za mnom. Jedan čovek za šankom mu je blago mahnuo na šta je on uzvratio pozdrav. Izgleda da ovog čupavca skoro svi znaju. Tada je pokazao rukom da krenem za njim dok se on uputio ka nekom stolu. Seo je za stolicu i čekao da ja sednem. Toliko o pomisli da je džentlmen. Sela sam i skinula jaknu. Stavio je ruke na sto i igrao se sa prstenjem na desnoj ruci.

'Pa, Harry započnimo?Planiram se vratiti kući i spavati jer si me izvukao iz kreveta.' rekla sam drsko. 

'Mala, želim da pričamo, da se upoznamo. Spavaćeš kada umreš.' nasmejao se posprdno na ovo zadnje. 

'Dobro, želiš da se upoznamo, kako? Ti već sve o meni znaš, šta hoćeš da ti kažem još što ne znaš?' rekla sam prevrćući očima. 

'Igraćemo 20 pitanja. Pitaj sve što želiš da znaš, i ja ću tebe.. može?' oblizao je usnice i naslonio se na sto. Krenula sam da odgovorim, ali me je konobarica prekinula koja je došla po narudžbinu.

'Izvolite?' osmehnula se Harryu, dok mene nije ni primećivala. Pa dobro nije lezbejka, i ja da sam žensko gledala bih svakog zgodnog muškarca, ali ne bih ovoliko slinila.

'Pokupi oči ispale su ti od buljenja.' prošaputala sam, a Harry je čuo i nasmejao se..

'Ja ću viski, a ona će..' krenuo je da kaže, a ja sam ga prekinula 'Ja ću čaj od brusnice' 

'Čaj od brusnice? Stvarno?' upitao je kada je ova napokon otišla. 

'Pa rekao si da se zagrejemo, i eto.' rekla sam naslanjajući se laktom na sto.

Maybe We're FireproofWhere stories live. Discover now