Graphic Contests

By GraphicSquadCZ

20K 1.3K 618

Naše Contests jsou zpět! Věnujete se tvorbě obálek a věříte, že máte co ukázat? Chcete-li otestovat své schop... More

ÚVOD
PRAVIDLA & CENY
SÍŇ SLÁVY
Soutěž 1. - Vlastní superhrdina
Soutěž 1. - ZÚČASTNĚNÍ
Soutěž 1. - VÍTĚZOVÉ
Soutěž 2. - Zvířecí detaily
Soutěž 2. - ZÚČASTNĚNÍ
Soutěž 2. - ZÚČASTNĚNÍ pt. 2
Soutěž 2. - VÍTĚZOVÉ
Soutěž 3. - Seriálová postava
Soutěž 3. - ZÚČASTNĚNÍ
Soutěž 3. - VÍTĚZOVÉ
Soutěž 4. - Cesta do pravěku
Soutěž 4. - ZÚČASTNĚNÍ
Soutěž 4. - VÍTĚZOVÉ
NOVÍ ČLENOVÉ + naše rozloučení
Soutěž 5. - Show Your Soul with a Song
Soutěž 5. - ZÚČASTNĚNÍ
Soutěž 6. - Fantazii se meze nekladou
Soutěž 6. - ZÚČASTNĚNÍ
Soutěž 6. - VÍTĚZOVÉ
Soutěž 7. - Postapokalyptický svět
Soutěž 7. - ZÚČASTNĚNÍ
Soutěž 7. - VÍTĚZOVÉ
Soutěž 8. - Vyber si fotky
Soutěž 8 - ZÚČASTNĚNÍ
Soutěž 8 - VÍTĚZOVÉ
Soutěž 9. - Planeta ze snu
Nábor
Soutěž 9. - ZÚČASTNĚNÍ
Soutěž 9 - VÍTĚZOVÉ
VÝSLEDKY NÁBORU
Soutěž 10. - Stereotypy znamení
Soutěž 10. - ZÚČASTNĚNÍ
Soutěž 10 - VÍTĚZOVÉ
Soutěž 11. - Fantasy vektory
Soutěž 11 - ZŮČASTNĚNÍ
Soutěž 11 - VÍTĚZOVÉ

Soutěž 5. - VÍTĚZOVÉ

318 25 8
By GraphicSquadCZ


Ospravedlňujeme sa za meškanie, každopádne, máme tu vyhodnotenie súťaže.Do tejto súťaže nám prišlo veľa nádherných obálok, bolo ťažké sa rozhodnúť, ktoré z nich si zaslúžia ocenenie. Nakoniec sme sa rozhodli, a vybrali sme tieto

━━━━━━━━━━━━━━━

I. KATEGORIE

3.MÍSTO

@Trnka2

buterflx1: Cover sa ti veľmi podaril. Páči sa mi nadpis a ten jeho lesklý efekt a celkovo spracovanie coveru.Všetko do seba pekne zapadá. Musím oceniť aj to svetlo, čo z lampy a mesiaca vyžaruje. Obálka má skvelú atmosféru.

Sterrhinae: Opravdu obdivuji všechny grafiky, kteří umí vektorovou grafiku. A tohle je přímo pastva pro mé oči! Líbí se mi nejenom velmi povedené pozadí, ale i fonty zvolené u nadpisu - "Boulevard" a "dreams" je sice font obyčejný, ale tady se náramně hodí. A ta kouzelná, záhadná atmosféra! <3

SiriZireael: Práce u které mě naprosto ohromil počet použitých fotek - pouze jedna. Na první pohled mi přišel cover až příliš jednoduchý, ale na ten druhý jsem si už začala všímat i těch malých detailů, jako je například osvětlení nadpisu od lampy nad ním. Nálada coveru je přesně stejná jako nálada písně - pochmurná a melancholická. Co musím ale vytknout je to, že  mi cesta v perspektivě vůbec nesedí k onomu kopci a není vůbec osvětlená onou lampou, narozdíl od nadpisu. Pokud pomineme neosvětlenou cestu, tak je osvětlení úžasné, hlavně co se týče lampy. Ohledně barev také nemám co vytknout a vektorové zpracování je hezky čisté. Nadpis je jako hlavní část coveru, hezkými a ladícími fonty, čitelný a dobře umístěný, tak, že na coveru nic neruší. Autor je také vhodným fontem, ale vypadá dost nalepeně a do coveru vůbec nezapadá. Naopak je ale krásně čitelný. To, jak sedí cover ke zvolené písni je tu také na jedničku.

2.MÍSTO

@MochiElise

buterflx1: Obálka je veľmi pekne zpracovaná.Páči sa mi, ako si tam k tomu textu dorobila tie šípky. Cover pôsobí veľmi pekne, jemne a nadýchane.Jediná vec, ktorú by som obálke vytkla je, že je až príliš osvietená, ale inak fakt podarená práca!

Sterrhinae: I mne se moc líbí ta něznost, jemnost obálky! Ořez vypadá povedeně, a ač bych za normálních okolností řekla, že font není zvolený dobře, ty detaily v podobě dokreslených šipek tomu dodávají šmrc! Jen bych ji příště o něco ztmavila, ale opravdu jen lehce.

SiriZireael: Na téhle práci se mi hrozně líbí to, jak perfektně sedí k písni. Prostě jednoduché a stručné. Vlastně celý cover se táhne v lehce jednodušším duchu, což ale rozhodně není na škodu. Hrozně mi připomíná ty klasické covery na reálných knihách, které jsou založené na jedné fotce a výrazném nadpisu. A to i přes to, že si při jeho tvorbě použila vícero fotek, protože si je dokonale a čistě spojila dohromady. Rozložení coveru nemám co vytknout a musím opravdu ocenit úpravu světel, protože ta je opravdu hodně realistická. Ladění barev je podle mého největší nedostatek coveru. Je až příliš bledý a díky tomu má problém upoutat pozornost. Nadpis je opravdu skvěle hodícími se fonty a hezky upravený. Jediné co mi vadí je jeho barva, která trochu splývá s pozadím, což by u coverů tohohle typu být nemělo. Autor je sice hezky umístěný a má dobře zvolený font, ale je dost nečitelný. I přes ty maličké nedostatky je to ale opravdu skvělá práce a druhé místo si rozhodně zaslouží.

1.MÍSTO

@Ashani

buterflx1: Keď som zistila, že si pri obálke nepoužila ani jednu fotku, tak som bola v šoku XD.Obdivujem, ako si to všetko celé sama nakreslila. Páči sa mi spracovanie coveru a výber fontu. Čo by som coveru vytkla, je tá fakľa. Vyzerá trochu divne.

Sterrhinae: To, že jsem obdivovatelka prácí Ash, asi není žádnou neznámou. A i tenhle cover je důkazem, proč její práce tak obdivuji. Tvořit vektory, a hlavně tvořit je správně, si žádá spoustu úsilí, a na tomto je vidět, že jsi to rozhodně neodflákla. Všechny postavy vypadají pěkně, jen při bližším zkoumání vidím pár nepěkných zubů, pozadí se mi téže moc líbí, i nadpis. Skvěle odvedená práce!

SiriZireael: Když nám tenhle cover přišel, hrozně mě ohromilo, že při jeho tvorbě nebyly použité žádné fotky. Líbí se mi na něm celková kompozice coveru, ať už umístění postav, nadpisu, nebo rozložení pozadí. Dále chci ocenit tu čistou práci při lineartech a celkovou tajemnou a magickou atmosféru, kterou cover vydává a která rozhodně k písni sedí. Barevné ladění je dobře zvolené a rozhodně je schopné upoutat pozornost. Světlu a stínům také nemám co vytknout. Nadpis je nejen perfektně umístěný, ale je i hezky čitelný, zapadá do pozadí a jeho font je vhodně zvolený. Autor je také hezky čitelný a nijak neruší celkový dojem. Jediné co bych vytkla jsou skály, které jsou lehce nerealistické a také mají místa, kde jsou zbytečné, zvláštní a rušivé malé černé tečky. To jak cover sedí k písni je taky na jedničku, i když jsem byla nejdřív zmatená, díky  stejnojmenné písni od Rammsteinů XD. Možná mi tam trochu chybí růže, ale tak to je můj subjektivní názor.

II. KATEGORIE

3.MÍSTO

@IamGabca

buterflx1: Musím oceniť tiene  ktoré si spravila pri tých planétach. Páči sa mi ako si umiestnila nadpis a jeho vybraný font. Tie vlasy vyzerajú trochu zvláštne. Cover pôsobí veľmi pekne a jednoducho. Jediná vec, ktorú by som obálke vytkla, je umiestnenie meno autorov a zvolený font. Ale inak veľmi pekná obálka!

Sterrhinae: Je vidět, že s vektorem ještě nemáš tolik zkušeností, protože postava je velmi  zubatá. Líbí se mi však, jak sedí na planetě, na níž je velmi pěkně umístěn nápis. Pozadí je jednoduché, ale v tomto případě jen dobře. Rozhodně je nutné stále trénovat a trénovat, ale v jakém případě to neplatí, že?

SiriZireael: Tenhle cover by měl na to být v pokročilých, kdyby se na něm byť jen trochu víc zapracovalo. Líbí se mi ta celková kompozice, hlavně umístění nadpisu na planetě. Pozadí mi přijde hrozně prázdné a narozdíl od zbytku coveru ne tak propracované, ale za textura je skvělá. Co mi ale vadí nejvíc je hrbolatý lineart na postavě, kompletně kazí dojem z celého coveru. Ale zpátky k pozitivním věcem, kterých je tam daleko více než chyb. Musím ocenit i barevné ladění, které se i přes barevnost coveru drží v jisté škále a tak cover vypadá poutavě a zároveň k sobě stále všechno hezky sedí. Jak už jsem říkala, umístění názvu je skvělé. Líbí se mi, jak je upraven do perspektivy. Hlavní plus je ale perfektní font, který k vektorovým coverům sedí jak zadeček na hrnec. Autor už ale lehce pokulhává. Je nečitelný, zle umístěný a hlavně ruší celkový dojem coveru. I přes všechny ty chyby, které jsem tu vyjmenovala si ale cover třetí místo naprosto právoplatně zaslouží a není pochyb, že autorka je opravdu talentovaná.

2.MÍSTO

@mimiskaela

buterflx1: Veľmi sa mi páči spracovanie coveru. Orez postavy musím tiež pochváliť. Zvolený font a umiestnenie textu je tiež dobré! Postava do pozadia pekne zapadá. Trochu ma na coveri irituje ten rám.Vločky sa mi zdajú akosi príliš velké, na to, že sa nachádzajú v diaľke.

Sterrhinae: Jedná se o velmi jemnou práci, na kterou je radost pohledět. Ořež je pěkný, avšak příště bych si trochu pohrála s vlasy - nikdy nejsou pramínky takhle uhlazené, vždy nějaký trčí. Moc se mi líbí nadpis i pozadí.

SiriZireael: Hodně povedená práce! Píseň jsem si pustila a cítila jsem u toho úplně stejnou atmosféru, jako vyzařuje z tvéhi coveru. Wow! Co se týče grafického zpracování, pozadí je opravdu krásně a realisticky rozmazané, spolu s těmi skvrnkami to připomíná pohled skrz uslzené oči. Postava mi ale do pozadí místy světlem a barvami nesedí a jsou na ní maličké chybky v ořezech. Hlavně v oblasti vlasů. Barevné ladění  je krásné, líbí se mi, jak jediným barevným prvkem je postava a díky tomu tak vystupuje. Co se týče světel a stínů tak mi dost vadí ten černý flek na pravém dolním rohu a světlo mi přijde nijak neřešené. Nadpis je krásný, čitelný, vhodně umístěný a hlavně vhodným a sedícím fontem. Protože cover je svým způsobem také takový jemný. Autor je sice čitelný, ale font bych zvolila jiný a umístění spíše při prázdné horní straně. Celkově mi cover přijde takový jednodušší a místy dost prázdný, dost mi dojem ruší také ten rámeček, jinak ale opravdu povedená práce. 

1.MÍSTO

@ArtemisCP

buterflx1: Manipulácia tváre a rúk sa ti fakt podarila. Páčia sa mi slzy, ktoré si tam pridala. Úprava textu vyzerá pekne.Celkový dojem z coveru je skvelý, len mi tam chýba osvetlenie, pretože cover pôsobí potom umelo.Tá ruža, ktorú si tam pridala vyzerá trocha akoby si ju tam nalepila, no za mňa cover je fakt dobre prepracovaný!

Sterrhinae: Manipulace se mi opravdu líbí. Ty ruce sice mají krapet zvláštní směr, protože kdyby je skutečně měla takto, asi si je zlomí, ale na první pohled jsem si toho vlastně ani nevšimla. Růže má u sebe zvláštní stín, škoda nasvícení postavy, ale s celkovým dojmem problém nemám. Je vidět, že víš, jak na to, jen to ještě nemáš úplně v rukou.

SiriZireael: A další skvělá práce, která byla jen krůček od toho, aby byla mezi profesionály. Začala bych u té skvělé úpravy a manipulace postavy, nepoznala bych, že hlava k tělu původně nepatřila. Oči jsou krásně uslzele zarudlé, stejně jako její tvář a slzy vypadají opravdu realisticky. Také musím pochválit umístění růže do rukou. Bohužel mi ale ruce k tělu nesedí tak moc jako hlava jsou umístěné dost křečovitě a nepřirozeně. Pozadí mi sice hezky sedí k náladě písně, ale postava do něj vůbec nezapadá. Jak už polohou, tak celkovou úpravou světel a barev, která tam dost podstatně chybí. Nadpis je ale skvěle umístěný, hezky čitelný a i když tenhle font nesnáším, tak k písni i coveru krásně sedí a vypadá na něm famózně. Autor je až příliš nalepený na okraji, ale také je hezky čitelný a hlavně do coveru zapadá. K tématu soutěže a tebou zvolené písni sedí cover perfektně, dokonce i vyzařuje úplně stejnou atmosféru.

━━━━━━━━━━━━━━━

Gratulujem víťazom!Ceny v podobe zhodnotenia vašej grafiky vám dodáme čo najskôr.

Ďakujeme všetkým za účasť! Tešíme sa na vás u ďalšej súťaže.

Continue Reading

You'll Also Like

19.1K 1.6K 21
V městě řádí psychopat, i když lépe řečeno vrah. Nikdo ho nikdo neviděl. Nikdo neví jak vypadá, ale své oběti zabíjí brutálním způsobem, proto si vět...
188K 9.5K 29
Druhá kniha z trilogie Summer
269K 7.3K 55
Nejmocnější.Tak je nazývají posledních dvacet let všichni, kteří vědí, o koho jde. A o koho jde?? Přece o ty nejmocnější. Penelope je pozná a začne p...
259 4 4
Povídky o sexu, opravdové lásce, ale také o podvodu, zradě a zlomených srdcích.