Varázslóiskolák (a Vadász és...

By RikaWolfieVersum

1.1K 108 9

J.K.Rowling által megalkotott iskolák kibővítve regénysorozatunkhoz. Felhasználható egyéni megbeszélés szerin... More

Beauxbatons Mágusakadémia
Castelobruxo Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
Durmstrang Varázslóképző Szakiskola
Koldovstoretz Varázslóképző Szakiskola
Mahoutokoro Mágusképző Szakiskola
Oltean Mágusképző
Uagadou Afrikai Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola

Ilvermorny Boszorkány- és Varázslóképző

137 14 0
By RikaWolfieVersum

Ilvermorny Boszorkány- és Varázslóképző

Greylock-hegy, Amerikai Egyesült Államok

A neves észak-amerikai varázslóiskolát a 17. században alapították. A Greylock-hegy legmagasabb csúcsán áll, és különböző erős bűbájokkal védik a varázstalan kíváncsiskodók elől, ezért néha hatalmas ködként tárul utóbbiak szeme elé.

Alapítói: Isolt Sayre (Morrigan és Mardekár leszármazottja), James Steward, Webster és Chadwick Booth

Mivel az iskola egyik alapítója varázstalan személy, nem meglepő, hogy az Ilvermorny mára az egyik legdemokratikusabb és legkevésbé elitista intézmény hírében áll a világ összes nagy varázsiskolájának sorában.

Az Ilvermorny főbejáratánál Isoltot és James-t ábrázoló márványszobrok állnak. Az ajtók egy kör alakú terembe nyílnak, amely a plafonon üvegkupolában zárul. A terem emeleti részét körbe faerkély szegélyezi. Egyébként a terem maga szinte teljesen üres, csak a négy házat képviselő, méretes fafaragványok állnak ott: a Szarvas Kígyó, a párduchoz hasonlító Wampus, a Viharmadár és a Puckwudgie.

Miközben a régebbi diákok az erkélyen gyülekeznek, az újak a bejárati csarnokban sorakoznak. A falak mellett álló gyerekeket egyenként szólítják, akiknek a terem kőpadlója közepére festett Gordiuszi Csomóra kell állniuk. Ezután, az egész iskola csendben várja, hogy a faragványok hogyan reagálnak az új jövevényre. Ha a Szarvas Kígyó választja a diákot, a bestia homlokának közepén található kristály felvillan. Ha a Wampus szeretné a diákot, a faragvány párduc módjára üvölt. A Viharmadár szárnycsapkodással jelzi, ha az ő házában szeretné tudni a tanulót, a Puckwudgie pedig a levegőbe lövi a nyílvesszőjét.

Amennyiben egynél több faszobor jelzi, hogy kiválasztaná a diákot, a döntést a tanulóra bízzák. Nagyon ritkán – talán évtizedenként egyszer – az is megtörténik, hogy a tanulót mind a négy ház kiválasztaná. Így történt ez Seraphina Picquery esetében is, aki a MACUSA elnöke volt 1920 és 1928 között. Korának egyetlen, ilyen megtiszteltetésben részesült boszorkánya volt, és ő akkor a Szarvas Kígyót választotta.

A beosztási ceremónia nem az egyetlen jelentős különbség a Roxfort és az Ilvermorny között (bár az iskolák sok szempontból hasonlítanak egymásra). Miután ugyanis a diákokat beosztották a házakba, egy nagy terembe vezetik őket, ahol kiválasztják maguknak a pálcájukat (vagy éppen a pálca választja ki őket). Amíg 1965-ben hatályon kívül nem helyezték a Rappaport-törvényt, a Titoktartási Szabály szigorú rendelete alapján egyetlen kiskorú sem rendelkezhetett varázspálcával, amíg Ilvermornyba nem érkezett. Hovatovább, a pálcát ideiglenesen elvették minden diáktól a vakáció idejére egészen addig, amíg be nem töltötte a tizenhetedik életévét, azaz törvényesen nagykorúvá nem vált a varázsvilágban.

Az Ilvermornyba járók köpenye kék és áfonya-vörös színű. A kék színt azért választották az alapítók, mert Isolt kedvenc színe volt és mert gyerekkorában a Hollóhátba szeretett volna járni, az áfonya-vörös színt James kedvéért választották, mert különösen kedvelte az áfonyás pitét. Minden Ilvermornyba járó diák köpenyét egy, aranyból készült Gordiuszi Csomó illeszti össze, annak a brossnak az emlékére, amelyet még Isolt talált gyermekkori otthona romjai között.


Viharmadár

A viharmadár őshonos faj az amerikai kontinensen, fenséges alakja kontinens szerte szerves részét képezi az amerikai őslakosok hiedelemvilágának. Nem is túl meglepő, hogy egyike az amerikai varázslóiskola, az Ilvermory négy címerállatának. Nevükhöz híven bármikor vad viharokat hozhatnak létre varázserejükkel. Könnyen felismerik a rájuk leselkedő veszélyt. Legnagyobb költőhelyük Arizona államban található.

Az ebbe a házba tartozó diákokról azt tartják, hogy ők a lélek, és így rengeteg kalandor kerül ki közülük. Bátor, tombol bennük a kalandvágy, hűek és igen lelkesek.

Ismert diákja: Ezra Lawrence (amerikai vadászfelügyelő, kivételes parancsnok, Esmeralda del Castillo társa volt), Maylea Hyland, az Ausztrál Vadász, a Bátorság Vörös Tüzének birtokosa


Puckwudgie

A Puckwudgie szintén őshonos Amerikában: alacsony, szürke arcú, nagy szemű teremtmény, amely leginkább az európai koboldokhoz hasonlít. Erőteljesen független, agyafúrt lények, a mágikus képességekkel rendelkező és egyszerű halandókat egyaránt ki nem állhatják. Igen erős, önálló varázserővel rendelkeznek. A Puckwudgiek mérgezett nyilakkal vadásznak és előszeretettel űznek tréfát az emberekből.

Az ebbe a házba tartozó diákokról azt tartják, hogy ők a szív, és így rengeteg gyógyító kerül ki közülük. Hűségesek, szorgalmasak, egyediek, és figyelmesek.

Ismert diákja: Hope Foster (az Amerikai Vadász, a Bölcsesség Lila Tüzének birtokosa), Pythia Woodhaven (amerikai vadászfelügyelő, tőrforgató, látnok és Nicolas Flamel leszármazottja) Ada Hillton (ausztrál vadászfelügyelő, íjász)


Wampus Macska

Méretben és megjelenésben hasonlít a hegyi oroszlánra, másnéven pumára, származási helye: Appalachia. Képes sétálni a hátsó lábain, nyílra emlékeztető farkáról és sárga szemeiről híresek, melyekkel képes hipnotizálni, és legilimentálni is akár. A cherokke indián törzs tanulmányozta a legszélesebb körben a Wampus macskát, és megosztották velük saját házukat is, így sikerült wampus szőrrel ellátott pálcákat létrehozniuk.

1832-ben egy Abel Treetops nevű varázsló, Cincinnatiból, azt állította, hogy szabadalmaztatott egy módszert a Wampus macskék megszelídítésére, hogy őrzői legyenek a varázslóházakban. A csalást felfedték, és a MACUSA házkutatást tartott, ahol kiderült, hogy murmáncokat nagyobbítottak fel bazibumm bűbájjal...

Az ebbe a házba tartozó diákokról azt tartják, hogy ők a test, és így rengeteg harcos (pl. auror) kerül ki közülük. Merészek, vakmerőek, becsvágyóak, szeretnek középpontban lenni.

Ismert diákja: Jenice McCurly (amerikai vadászfelügyelő, kardforgató), Cirilla Rappaport (amerikai vadászfelügyelő, kivételes parancsnok)


Szarvas kígyó

A Szarvas kígyó egy mágikus kígyó, amely a világ számos régiójában található, de leggyakoribb Észak-Amerikában.

Az Ilvermorny Iskola alapítója Isolt Sayre barátkozott ezek közül a kígyók közül az egyikkel, és utána nevezte el az egyik házat.

A világon számos különböző szarvas kígyó létezik; nagy példányok találhatók a Távol-Keleten, és a legkülönbözőbb csoport, amely még mindig létezik, Észak-Amerikában őshonos.

A szarvas kígyóknak szarv van a fejükön van, ezért is nevezik őket így. Bizonyos amerikai fajok szintén hordanak egy ékszert a homlokukon.

Tiszteletre méltóak értelmes tekintetük miatt.

Ezek a kígyók alacsony, zenei hangot adnak ki, ha veszélyt érzékelnek. A szarból való forgácsokat pálcákként használhatják. Az szarváról emellett azt tartják, hogy a láthatatlanság és a repülés hatalmát adja, így ez a faj legkeresettebb része.

Az ebbe a házba tartozó diákokról azt tartják, hogy ők az elme, és így rengeteg tudós ember kerül ki közülük. Nagy a tudásvágyuk, éleselméjűek, ravaszak, intelligensek.

Ismert diákja: Morpheus Duusu (amerikai vadászfelügyelő, kardforgató mester), Michelle Storm (ausztrál vadászfelügyelő, kivételes, parancsnok)


Roxfort és Ilvermorny

Sok hasonlóságot találunk egyes házak között, itt látható egy remek illusztráció arra, hogy úgy nagyjából az Ilvermorny házak tanulói hova kerülhetnének a Roxfortban, és vissza...

Continue Reading

You'll Also Like

10.9K 1.1K 20
Amelyben Jungkook és Jimin együtt tölt egy éjszakát, melyről egyikük nem tudja, hogy illegális. ,,- Biztos, hogy...- Megakadt, mikor előre lökte csíp...
15.1K 1.1K 27
Odett legjobb barátnője, Szandra randizgat valakivel de titokban tartja. Ő ezt nagyon furcsálja de nem is zargatja vele a lányt, úgy van vele hogyha...
19.4K 1.1K 5
Elizabeth White olyan, mint bármelyik 17 éves lány. Csak úgy falja a könyveket, filmeket és sorozatokat, minden érdekli, szereti halogatni a teendőit...
9.1K 765 9
"Van, hogy egy nőnek, nem a méhéből, hanem a szívéből születik gyermeke." "Egyedül Chiara tart még életben." Köszönöm a borítót és a GIF-et @BlueBeli...