The office

By IrwinsBandana_

222 66 0

Josephine gaat werken bij het bedrijf van haar dromen. Wat ze alleen niet weet is dat er meer achter het bedr... More

-0-
-1-
-2-
-3-
-5-
-6-
-7-
-8-
-9-
-10-

-4-

15 6 0
By IrwinsBandana_

Als de wekker weer gaat heb ik deze ochtend iets meer moeite om op te staan dan normaal. Niet meer zo laat naar bed gaan op een maandag avond zeg ik tegen mezelf. Ik kleed me om en loop naar de keuken, doe mijn gewoonlijke ochtendritueel en stap de deur uit om naar het werk te gaan. In het park waar ik langs rijd zijn verschillende mensen hun honden aan het uitlaten en een paar mensen zijn aan het hardlopen. De felle ochtendzon maakt het iets aangenamer om buiten te zijn als je kijkt naar hoeveel graden het buiten is.

Eenmaal op het werk aangekomen loop ik naar mijn kantoor en stal ik al mijn spulletjes uit die ik denk nodig te hebben vandaag. De agenda die open op mijn bureau ligt schuif ik naar de hoek en ik zet mijn laptop voor mijn neus met een kladblok ervoor. Ik pak een pen uit het gevulde pennenbakje en leg die naast het kladblok neer.

'Klaar voor de rondleiding?' hoor ik een bekende stem vragen. Het is Harry. Hij staat in een mooi donkergroen kleurig pak in de deuropening en zijn krullen hangen nonchalant een beetje langs zijn gezicht.

'Jazeker,' glimlach ik. Ik klap nog even mijn laptop dicht en schuif mijn stoel netjes onder mijn bureau.

'Nou kom maar mee dan. We gaan beginnen in de lobby dus we mogen eerst weer helemaal naar beneden.' Hij wijst naar de lift en ik loop hem achterna.

'Ik denk dat de lobby wel duidelijk is toch?' vraagt hij als we de lift uitgelopen zijn en de prachtig zonverlichte lobby binnenstappen.

'Ja Sasha had me dit deel al een beetje uitgelegd,' zeg ik en ik zie haar kijken naar mijn richting en we zwaaien naar elkaar.

'Oké, dan lopen we meteen door naar de eerste verdieping.' We gaan door een deur naast de lift en pakken de trap naar de eerste verdieping. Ik had geen hakken aan moeten doen vandaag als ik had geweten dat we gingen traplopen.

'Hier zit het dochterbedrijf van Colart, Consilio.' Ik kijk een beetje rond en sta versteld over de hoeveelheid mensen die hier werkt. De ruimte is net zo groot als boven maar het licht is net anders. Je zit hier natuurlijk niet zo hoog en hebt hier niet de luxe om te genieten van het uitzicht van de ochtendzon die door de wolken heen schijnt.

'Ze hebben de eerste vijf verdiepingen tot hun beschikking,' legt Harry uit en ik sta versteld over de hoeveelheid.

We skippen de eerstvolgende vijf verdiepingen en stappen op de 7de verdieping weer uit. Gelukkig gingen we deze keer wel weer met de lift.

'Hier heb je een vergaderafdeling waar mensen van buitenaf kunnen vergaderen. Meestal zijn het grotere bedrijven die met veel man moeten bespreken of debatten houden. Dit is van verdieping zeven tot en met tien.'

We gaan naar verdieping elf.

'Gek genoeg hebben we hier ook een sportcentrum. Dus als je ooit wil sporten voor of na werk dan kan je hier terecht. Dit is op verdieping elf en twaalf. Dus lekker veel ruimte voor alle mensen die hier werken.'

Ik sta steeds meer versteld over alle mogelijkheden in dit gebouw. Er zit hier veel meer dan ik dacht.

Als we de volgende verdiepingen hebben gezien stappen we uit bij de zestiende verdieping. Hier begint het bedrijf Colart. Wij hebben alle ruimten van verdieping 16 tot en met 24.'

'Wat moeten we hier toch allemaal mee?' flap ik uit mijn mond en Harry moet lachen.

'Ja we hebben nou eenmaal veel mensen die werken voor Colart. Hier hoort de ICT-afdeling bij, de designers en nog veel meer. We hebben hier ook een verdieping waar we alle creatieve uitingen kunnen maken en prototypes. We kunnen ze daar laten maken maar als je zelf de creatieveling wilt uithangen ben je vrij hier al je ideeën uit te werken.'

Mijn hoofd is al meteen van alles aan het bedenken. Alle mogelijkheden zijn oneindig en ik kan niet wachten daar te beginnen.

'Ik zal het wel even laten zien,' zegt hij en we stappen de lift weer in. We stoppen op de 20ste verdieping en de verdieping is helemaal open. Overal staan tafels en kasten gevuld met materialen. Ik maak bijna een vreugdedansje van blijdschap als ik alles zie. Er zijn een paar mensen bezig met een maquette en andere zijn weer aan het tekenen. Het gevoel dat ik de goede keuze heb gemaakt is nog sterker dan eerst.

Als we weer teruggaan naar de 23ste verdieping lopen we naar mijn kantoor.

'Was alles een beetje duidelijk?' vraagt Harry terwijl ik weer achter mijn bureau ga zitten.

'Ja, ik ga het proberen te onthouden,' lach ik terwijl ik mijn agenda erbij haal. Er staan een paar dingen in die Dina erbij heeft geschreven.

'Mooi! En als je vragen hebt kan je die altijd stellen,' verzekerd Harry mij.

'Dat is fijn om te weten. Dankjewel.' Ik geef hem een glimlach en hij verlaat mijn kantoor.

Mijn ogen vallen op mijn agenda en ik lees wat Dina erbij heeft geschreven.

11:30 Meeting meneer Reddin

16:00 Einde dag vergadering

Als ik op de klok kijk zie ik dat het elf uur is dus ik heb nog even tijd om me voor te bereiden op de vergadering. Dina heeft een mapje naast mijn agenda gelegd en ik kijk het even door. De meeting met meneer Reddin gaat over een nieuwe opdracht waar ik aan mag gaan werken. Het gaat over een nieuwe kinderkamer in het huis van een rijk stel die niet weten hoe ze het moeten aanpakken. De opdracht zal niet heel lang duren aangezien ik er alleen maar voor hoef te zorgen dat het vloerplan klopt, de stijl vast staan en alle meubels en dergelijke op tijd worden bezorgd zodat een collega van mij de ruimte kan gaan inrichten.

Als de dag weer is afgelopen en we klaar zijn met de laatste meeting pak ik al mijn spullen weer en loop ik naar de lift. De zon schijnt nog net tussen de gebouwen door naar binnen maar je kan merken dat het steeds eerder donker wordt. Als ik beneden ben zeg ik gedag tegen Sasha en loop ik naar de parkeergarage.

'Zin om wat te gaan drinken met mij Dina en Ricky?' hoor ik Harry vragen die bij mij auto staat te wachten.

'Sta je nou al de hele tijd bij mijn auto te wachten?' lach ik en een ongemakkelijk gevoel wil naar binnen kruipen. Zo'n gevoel laat me denken aan Mason die mij opwachtte na het werk om samen naar huis te gaan.

'Nee, maar 5 minuutjes hoor, maar ga je mee?'

Ik twijfel. Het knagende gevoel zit er nog steeds. Aan de andere kant, Dina is erbij en Harry is niks meer dan een goede nette collega geweest tot nu toe. 'Uhm, nou heel even dan. Ik wil niet te laat thuis zijn voor het eten,' stem ik dan toch maar mee in. Ik laat de auto in de parkeergarage staan en loop samen met Harry naar buiten.

'Waar zijn Dina en Ricky dan?' En ik vraag het net iets te vroeg want ik zie ze al staan bij de ingang van het kantoorpand.

'Daar,' zegt Harry en hij wijst naar de plek waar ik ze al gezien had.

'Klaar om naar Denny's te gaan?' vraagt Dina met een grote glimlach.

'Jazeker!' lach ik en ze haakt haar arm in die van mij en zo lopen we samen naar Denny's. Ik begin me al meer op mijn gemak te voelen. Ik probeer me ook weer steeds meer open te stellen voor nieuwe mensen. Het is nu iets meer dan anderhalf jaar geleden sinds het incident met Mason en ik voel dat ik weer meer mezelf aan het worden ben. Het helpt ook wel mee dat ik een goede nieuwe start gemaakt heb bij het bedrijf van mijn dromen, ondanks dat ik het ook heel erg spannend om weer aan een nieuw hoofdstuk te beginnen denk ik echt dat is een goed hoofdstuk gaat zijn.

Als we bij Denny's zijn aangekomen zijn wij niet de enige die dachten om even wat te gaan drinken. Nooit gedacht dat ik hierbij zou horen. Bij mijn andere baan waren we wel hecht met elkaar en gingen we ook vaak wat doen maar niet zoiets als dit. We gingen vaak 2 of drie keer in de maand echt een borrel doen en de rest was gewoon wat langer op het werk blijven en eten bestellen of ik sprak af met Abby maar nu ben ik al voor de tweede keer in een week op pad met mijn collega's. En ik werk hier nog maar twee dagen.

We nemen plaats aan een tafeltje van vier een beetje achter in het café. Ik kan mij ook niet herinneren of ik hier ooit ben geweest maar het zal vast leuk zijn. Het is een beetje donker maar wel knus, er wordt wat muziek gedraaid en alle mensen zijn aan het kletsen. De sfeer die er hangt is top en ik voel me op mijn gemakt. Misschien dat het ook wel komt omdat ik naast Harry zit die mij op een of andere manier mij gewoon op mijn gemak laat voelen. Sinds het eerste moment dat ik hem tegenkwam is hij al aardig geweest en geeft hij me een vertrouwd gevoel ondanks het altijd knagende gevoel dat Mason heeft achtergelaten.

'Dus, Josy. Al een man aan de haak geslagen?' vraagt Dina uit het niets en ik schrik een beetje van de vraag.

'Ow uhm nee, geen vriend,' zeg ik een beetje verlegen en ik kijk naar de tafel.

'Aw dat is jammer. Anders had je hem de volgende keer mee kunnen nemen,' glimlacht Dina.

'Nee helaas, ik kan geen geest meenemen dus het is alleen ik die mee kan,' lach ik. Wat een stomme grap maar de rest lacht ook en op dat moment komt de serveerster aan met onze drankjes.

'Dankjewel,' glimlach ik naar haar en ik neem een slokje van mijn Ice tea.

'Maar ook nog geen leuke mannen ontmoet?' vraagt Dina door en ze neemt een slokje van haar drankje.

'Nou, nee niet echt. Ik ben nu ongeveer anderhalf jaar single maar ben nog niks leuks tegengekomen.' Dat ben ik wel maar ik ga niet zeggen dat ik Harry wel aantrekkelijk vind. Zeker niet omdat hij naast mij zit. Het verbaast me dat ik al zo over hem denk. Ik heb sinds het hele gebeuren met Mason niet echt meer gekeken naar mannen en ben daar ook niet mee bezig geweest maar iets aan Harry maakt hem toch interessant. Ik zie Dina naar mij kijken en dan naar Harry met een blik alsof ze mij iets probeert te vertellen maar Harry heeft niks door. Ik reageer er niet echt op en neem nog een slok.

'Nee? Niet iemand op de werkvloer gezien toevallig die je aandacht wel trekt?'

'Nee niet echt. Ik moet het allemaal nog even laten bezinken want dit is pas de tweede dag,' lach ik verlegen. 'Ik moet eerst gesetteld zijn op mijn werkplek voordat ik tijd heb om aan andere dingen te denken.'

'Goede keuze,' zegt Ricky. 'Altijd belangrijk om goed op je plek te zijn.' Daar ben ik het helemaal mee eens en ik knik meestemmend met zijn opmerking.

We kletsen nog wat en besluiten om ook nog maar wat te eten bij Denny's. Ik bestel een hamburger met frietjes en de rest besteld een beetje hetzelfde maar in andere smaken. Als het eten er is hebben we allemaal wel al een beetje honger gekregen dus we tasten meteen toe. De burger smaakt heerlijk! Het is niet het meest charmante eten wat kan je kan kiezen als je voor het eerst met andere collega's aan het eten bent maar ja, zo leer je elkaar wel echt kennen. Als alle burgers op zijn drinken we de laatste beetjes drinken nog op en rekenen we af.

'Zijn we weer klaar om te gaan?' vraagt Harry voor terwijl hij zijn handen op de tafel houdt om op te kunnen staan.

'Ik wel. Ik wil een beetje op tijd in bed liggen vanavond,' glimlach ik naar hem.

'Gaan jullie ook mee of blijven jullie nog?' vraagt Harry aan Dina en ze kijkt Ricky aan. Hij geeft een blik die seint van we blijven nog wel even.

'Wij blijven nog even,' zegt ze en we zeggen gedag tegen hen.

Als we onze jassen pakken houdt Harry mijn jas voor me open zodat ik hem zo aan kan doen. Wat een gentelman.

'En vond je het een beetje gezellig?' vraagt hij als we weer terug naar het kantoor lopen waar onze auto's staan.

'Ja ik vond het echt heel gezellig,' glunder ik.

'Mooi,' glimlacht hij en hij geeft me een knuffel om doei te zeggen. Een warm gevoel giert door mijn lichaam. Het lijkt wel of mijn lichaam precies tussen zijn armen past en ik kan zo nog wel even blijven staan totdat hij me weer loslaat.

'Dan zie ik je morgen!' zegt hij terwijl hij zwaait en de auto instapt.

'Tot morgen'. Ik zwaai en stap de auto in.

Continue Reading

You'll Also Like

16.1K 1.1K 67
de jongens (Rob, Raoul, Koen en Milo) willen voor een video 1 dag op een kind letten. Ze krijgen reactie van een Wilma het Lam. Haar zoontje Matthyas...
36.2K 1.6K 153
Elke Flikken Maastricht aflevering eindigt. En dan? Wat gebeurt er tussen de afleveringen door? Lees hier wat Eva en Wolfs beleven dat niet te zien i...
140K 2.9K 37
[completed] Het is precies een jaar geleden dat Matthy het met Laura uitmaakte, ze was net over hem heen totdat je hem weer tegen kwam in de stad. Om...
1.6K 75 15
Sommige delen zijn geïnspireerd op liedjes En sommige delen zijn door jullie bepaald en daarmee bedoel ik: de ship. Ik heb gewoon teveel ideeën voor...