Az idő végéig ✔

Od xCarmen16

6.9K 404 12

Mit tudsz a vámpírokról? Hogy halhatatlanok és vért isznak? Hogy könyörületlenek és félelmetesek? Hogy nem sz... Více

1.Fejezet
2.Fejezet
3.Fejezet
4.Fejezet
5.Fejezet
6.Fejezet
7.Fejezet
8.Fejezet
9.Fejezet
10.Fejezet
11.Fejezet
12.Fejezet
13.Fejezet
14.Fejezet
15.Fejezet
16.Fejezet
17.Fejezet
18.Fejezet
19.Fejezet
20.Fejezet
21.Fejezet
22.Fejezet
23.Fejezet
24.Fejezet
25.Fejezet
26.Fejezet
27.Fejezet
28.Fejezet
29.Fejezet
30.Fejezet
31.Fejezet
33.Fejezet
34.Fejezet
35.Fejezet
36.Fejezet
37.Fejezet
38.Fejezet
Epilógus
Köszönet nyilvánítás!
Külön kiadások

32.Fejezet

80 4 0
Od xCarmen16


Hajnalodott, amikor leszálltunk Brazilliában. A bíborvörös nap friss sugarai fényes csíkokat húztak a még épp csak derengő égen. Úgy döntöttünk, megpróbálunk kölcsönözni egy autót. Sikerült is egy normális autót szerezni, ami nekem nagyon nem tetszett. A maximális sebesség mindössze 200! Bezzeg az én drágaságom otthon! Már útban is voltunk a szállásunk felé. Valószínűleg a legjobb időpontban érkeztünk, mert a recepción csak mi voltunk, ám a szagokból ítélve nem csak mi tartózkodtunk a hotelben. Egy idős ember fogadott minket, kedves mosollyal az arcán. -Jó reggelt! Fogalalás, ugye? - kérdezte. -Igen. Green névre - bólintottam. Kaptunk két kitöltendő lapot, miközben a férfi egy rövid ideig keresgélt a gépén. -Meg is van! A tető lakosztály! Az igazán pompás! - dícsérte a szobát és az asztala fiókjából előhúzott két kártyát az ajtóhoz. -Rendben. Adok egy szórólapot, amin rajta vannak a szolgáltatásaink. A wellness 9-21 óráig van nyitva. A reggeli, ebéd, vacsora időpontja szintén rajta van. A szoba az egész legfelső emelet. Kellemes pihenést - mosolygott ránk és elénk csúsztatta a két kártyát. Udvariasan megköszöntük és beszálltunk a liftbe.
-Elég nagy szobát kaptunk - nézegette Robert a szórólapokat. -Igen. Gondoltam, hogy úgy talán jobb lesz, ezért azt foglaltam - mondtam. Már majdnem fent voltunk és nem szállt be még hozzánk senki. -Aha. Nem drága? - kérdezte. -Mindegy. Ebből amúgy is 2 éjszaka ingyen van - rántottam meg a vállam és mielőbb szerettem volna már a szobánkban lenni. Ám a lift eggyel előtte megállt, és két kislány szállt be. Éreztem, ahogy Robert teste megfeszül. Rápillantottam. A tekintetét szigorúan a lapra szegezte. Amikor meglátta, hogy figyelem, felém fordította a fejét. Válaszként befogtam az orromat. Szerencsére értette és visszatartotta a lélegzetét. A lift felért a legfelső emeletre és kiszálltunk. A két (sértetlen) kislány pedig lement a lifttel.
Megkönnyebbültünk. Mind a ketten. Izgatottan érintettem a kártyát az érintőhöz és benyitottam a szobába. Hatalmas térrel találtuk szembe magunkat. Egyenesen befelé a konyha és nappali egybenyitva, jobbra a hálószoba elhúzható ajtaja, balra a fürdőszoba. A fürdőszobában pezsgőfürdő várt ránk. Ekkor már igazán nem gondoltam semmire, ami velünk történt. Teljesen elkápráztatott a lakosztály és úrrá lett rajtam az üdülés feeling. Izgatottan vártam már azt a sok jó dolgot, amit Brazílía tartogatott számunkra. Emlékeztetnem kellett magamat, hogy nem csak bújkálni és "nyaralni" jöttünk. Meg kellett találnunk a másik mestert. -Ez szuper lesz! - terült el végül Robert a kanapén. Végül is... keresgélni inkább éjszaka kéne. -Az biztos! De ne feledjük, miért is jöttünk! - figyelmeztettem, mielőtt még túlságosan beleélte volna magát az egészbe. -Jó jó - intett le. Kipakoltam a bőröndjeinkből, Robert pedig utazási videókat nézett a neten. -Nem vagy éhes? - léptem végül mellé. Kérdésemre hucunt mosollyal pillantott rám a laptopja alól. -De. Város vagy erdő? - érdeklődött. -Nem a mi területünk, úgyhogy erdő - feleltem. A fiú bólintott és visszabújva a gép mögé írt valamit. -Oké. Mehetünk - csapta le gépét és mellettem termett. Egyik kezét a csípőmre rakta, a másikkal az arcomat círógatta, így csókolt meg. Utána a csuklómnál fogva vezetett ki a lifthez. Nemsokára már a kocsiban ültünk és Robert vezetett. -Ugye körül is nézünk itt? - kérdezte. -Ne felejtsük el, miért vagyunk itt! - ismételtem meg. Bűntudatom volt, hogy a többiek izgulnak, kutatnak, mi pedig nyaralunk gyakolatilag.
-Ha körül nézünk, lehet hamarabb megtaláljuk az emberünket. Mit tudunk egyébként róla? - a tekintetét az útra szegezte. -Hogy valószínűleg a föld elem mestere. Ennyi...- bambultam ki az ablakon.
-Az nem sok - dörzsölte meg Rob a homlokát. Sóhajtottam. -Hát nem. Sötétben tapogatóztunk.
Bár a nap már magasan volt, a fák sűrű lombjaitól csak félhomály uralkodott az őserdőben. A kocsit még civilizált, de nem túl forgalmas környéken hagytuk és onnan suhantunk el az őserdőig. Vámpír sebességgel, kecsességgel és csenddel hasítottunk fától-fáig, bokortól-bokorig. Én mentem elöl, mint tapasztaltabb vadász. Mélyet szippantottam a levegőbe. Az érzékszerveim kiélesedtek. Hagytam, hogy a testemet átvegyék az ösztöneim. Halk neszt hallottam és megtorpantam. Robert is. A fejemet abba az irányba fordítottam, ahonnan hallani véltem a zajt. A fülemet hegyezve vártam, mikor hallom meg megint. Újjabb zörej. Vérszomjas mosoly terült szét az arcomon. Tudtam, hogy nagy állat és nincs egyedül. Intettem Robertnek aki válaszként bólintott. Megálltunk azon a ponton, ahonnan a hangszólt, de nem találtunk ott semmit. Első pillantásra. Mert amint megálltunk és Roberttel egymásénak vetettük hátunkat - így fedezve egymást - egy jaguár vetette rám magát a vadon sűrűjéből. Pár tizedmásodperc eltolódással Robertre is ugrott egy. Éles fogak csattogtak az arcom előtt, de egyből lerúgtam magamról a fenevadot és talpraszökkentem az állattal egyszerre. Lassú kört tettünk felmérve a másikat, majd a jaguár megint rám vetette magát, de én erőlködés nélkül fordítottam hátra és még mielőtt visszatámadhatott volna, belemélyesztettem fogaimat. Tartottam amíg kapálózni próbált, ám lassan kiszállt belőle az élet. A bíborvörös vér íncsiklandó volt. Miután végeztem, felegyenesedtem és Robertre néztem, aki akkor harapott az állatba. Mikor végzett, még térdelve nézett fel rám.
-Ez izgi volt - nevetett.
-Nem voltál még elégszer vadászni. Ez még semmi - kacsintottam mosolyogva. Felkelt a földről és visszaindultunk az autóhoz.
Nem figyeltem, hogy merre megyünk, mert el voltam foglalva a rádióból szóló zenével. Amikor kipillantottam az ablakon gyönyörű táj tárult a szemem elé.
-Hol vagyunk Robert? - kérdeztem kifelé bámulva. Hihetetlen volt a látvány.
-Nem tudom - válaszolta és biztos voltam benne, hogy mosolyog.
-De nem is érdekel - tette hozzá felkuncogva. A hegyekben voltunk. Az úton nem voltak sokan. Egy hegyoldalban kanyargott, mellette egy völgy és egy kisebb domb. Így hullámzott a táj egészen az óceánig.
-Ez gyönyörű - mondtam tátott szájjal.
-Az - helyeselt Robert. Továbbhaladtunk a kacskaringós úton. A rádiót lehalkítottuk, hogy halk háttérzeneként szóljon csupán.
Lélegzetelállító látvány tárult a szemünk elé. Akkor - úgy tűnt - nincs semmi baj. Semmi más nem létezik, csak ez a hely, itt és most, és nincs semmi baj... Nem sokkal később Robert megállt az egyik hegy tetején és kiszállt a kocsiból. Az én oldalamra suhant és kisegített a kocsiból.
-Hol vagyunk? - érdeklődtem.
-Egy szép helyen... - válaszolta sejtelmesen. Igaza volt. A kilátás itt talán még elképesztőbb volt, mint útközben. A fiú levette a pulcsiját, hogy rá tudjak ülni. Leültünk a földre és Robert vállára hajtottam a fejem. Egy darabig csendben ülve néztük a tájat. Ahogy ott ültünk a gondolatainkba merülve, kezdett újra elhatalmasodni rajtam az aggodalom.
-Robert - szóltam halkan.
-Hm? - pillantott rám.
-Félek - vallottam be. Robert átkarolta a vállam és még közelebb húzott magához, ami már szinte lehetetlennek tűnt.
-Megvédelek! Ígérem - próbált nyugtatni. Valamelyest sikerrel is járt. Felemelte az államat, ezzel kényszerítve, hogy a szemébe nézzek.
-Nem lesz semmi baj. Rendben? - kérdezte még mindig tartva a fejemet.
-Rendben - válaszoltam halkan kicsit később. A fiú lágyan megcsókolt, ezzel minden bajról elterelve a gondolatomat. Nemsokára úgy döntöttünk, inkább visszamegyünk a hotelbe. Ekkor a dolgok kezdtek szenvedélyes fordulatot venni. A kocsiban ülve Robert keze a combomon pihent. Amikor megérkeztünk a szállodába, alig bírtuk ki, hogy ne vámpír sebességgel rohanjunk a szobánkba. Gyors léptekkel haladtunk a lifthez és épp csak odaköszöntünk a portásnak. Pechünkre mások is vártak a liftre. Mikor beszálltunk, Robert keze a hátamról egyre lejjebb csúszott. Ahogy kinyílt a legfelső emeleten az lift ajtaja, sietve nyitottam ki a szobánkat. Robert felemelt és az ágyhoz suhant velem együtt. Másnap reggel még mindig az ágyban heverésztünk és filmet néztünk, bár semmi értelme sem volt. Olyan 8 körül kimásztam Robert mellől.
-Hogy kezdjük a keresést szerinted? - érdeklődtem a fiúra pillantva, aki elmélyülten nézte éppen valamelyik Vasember részt, de amikor szóltam, elszakította tekintetét a képernyőtől.
-Nem tudom. Ötletem sincs - válaszolta. Felsóhajtottam. Nem nézhetjük végig egész Brazilíát. Az túl sok idő lenne.
-Van térképünk? - kérdezte Robert, de inkább tűnt hangos gondolkodásnak.
-Mármint az Atlaszból? Van - bólintottam.
-Mutasd! - szólt rám, én pedig előkerestem a bőröndömből és elétoltam.
-Suleen másolt egyet - fűztem hozzá. Robert egy darabig tanulmányzota a térképet.
-Aha... tehát nézd, itt vagyunk - mutatott egy pontot.
-Igen - mondtam.
-És ugye ott van valószínűleg a vámpírunk - bökött a zöld pontra.
-Valószínűleg - biccentettem. A két hely, amit az imént megbeszéltünk, elég messze volt egymástól. Robert megdörzsölta a halántékát ahogy gondolkodott.
-Hm... Ezt a hotelt szállásként hagyjuk meg és menjünk el túrázni - ajánlotta végül, miközben felcsapta laptopját és keresgélni kezdett rajta.
-És, hogy kezdjük a keresést? - kérdeztem remélve, hogy erre is van valami terve.
-Úgyis van arra egy csomó látványosság. Így két legyet ütünk egy csapásra - mondta. Megint felébredt bennem a bűntudat, hogy a többiek aggódnak értünk, sőt lehet veszélyben vannak ebben a momentumban is, de nem tudok mit tenni értük, bármennyire is szeretnék. Meg kell oldaniuk nélkülem. Robert viszont itt van és vigyázunk egymásra. Ezért úgy döntöttem, nem rontom el a kedvét. Amíg nem gondol rosszra, addig nem is történhet semmi rossz... Ugye?
Már a kocsiban ültünk. Összetűztem a szükséges térképeket a portáról kért tűzőgéppel, hogy a látnivalók és az Atlasz térképe egyben legyen. Robert pár prospektust és képeket is hozzátűzetett azokról a helyekről amiket megakartunk nézni.
-Te voltál már Brazíliában? - kérdeztem Roberttől, aki a lehúzott ablakon támasztotta a könyökét és a napszemüvege mögül fürkészte a tájat vezetés közben.
-Nem. Még soha - válaszolta.
-Nagyon szép - pillantottam ki.
-Nagyon - értett egyet.
-Mit is nézünk meg elősször? - érdeklődtem.
-Chapada dos Veadeiros Nemzeti Park. Vannak képek hozzá - mutatott a papírkötegre. Arra az oldalra lapoztam, ahova a fiú a Nemzeti Parkról szóló dolgokat helyezte.
-Azta. Főként vízesések lesznek? - tanulmányoztam a képeket.
-Gondolom lesznek állatok is meg növények, de igen. Talán a legnagyobb látványosság a víz - bólintott. Egészen elképesztő képek készültek abban a parkban. Amikor odaértünk, leparkoltuk a kocsit és megnéztük a kiránduló ösvényeket, hogy ezeket egészen biztosan elkerüljük, illetve a különböző vízesések helyét a parkban. Ezután besétáltunk az erdőbe és amikor már elég messze voltunk a parkolótól, megiramodtunk. Átugrottunk egy kidőlt fatörzset. Nem siettünk, elfordultunk mindenfelé, felmásztunk egy-egy fára és egyszerűen élveztük a gyorsaságot. Végül úgy döntöttünk, megnézzük azt a vízesést, amit a legnépszerűbbnek mondanak. Tudtuk, hogy sokan lesznek a Santa Barbara Fallsnál, ezért maradtunk a fák sűrűjében. Már messziről hallottuk a vízcsobogást és a turisták moraját. Biztonságos távolságban helyzkedtünk el egy olyan fán, ahonnan tökéletes kilátásunk nyílt a vízesésre. A hely csodásabb volt, mint a képeken. Hihetetlen volt. Nem zavart minket az emberek zaja sem. Gyönyörű volt. A többi vízesés szerintem a nyomába sem érhetett a Santa Barbara Fallsnak. A naplementét még a vízesésnél megnéztük, aztán visszaültünk a kocsiba és folytattuk az utunkat. Megálltunk tankolni és kértünk egy kis eligazítást is. Az irány, amit mutattak, egy elhagyatott kisvároson vezetett végig, ahol még közvilágítás se volt.
-Biztos jó helyen vagyunk? - kérdeztem.
-Erre mutatott a csávó - vont vállat Robert. Egyszer csak valami elsuhant az autónk előtt.

Pokračovat ve čtení

Mohlo by se ti líbit

1.7K 133 24
Nathan Sculpteur feketevérű vízköpő, ami sokszor inkább hátrány, mint előny. A vízköpőklán nem fogadja be, tagjai legszívesebben kinyírnák őt. A feke...
1.5M 14.2K 18
Lia 17 éves és a szülei folyton üzleti úton vannak. Most is oda mennek, csak most sokkal hosszabb ideig, mint eddig. Ezért beszervezik lakótársként...
20.8K 2.1K 93
𝓥𝓮𝓼𝓹𝓮𝓻𝓪 𝓓𝓪𝓵𝓽𝓸𝓷 semmivel sincs megelégedve. A testét szereti bébibálnákéhoz hasonlítani, a lelkét egy sötét veremhez. Törzsgyökeres intro...
1.6M 73K 21
Avery Blue egy teljesen átlagos, tizenhét éves gimnazista, aki iskolába jár, néha lekési a buszt, leejti az ebédjét a menzán és szenved a tanórákon...