На стъпка от Рая - Светлината...

By Venera_la_Crul

15.2K 691 62

Една случайна смърт, увенчана с нов живот. Едно обикновено момиче, дарено с необикновени способности. Създаде... More

Пролог - Смъртта нов живот
Глава 1 - Нов живот
Глава 2 - Срещите
Глава 3 - Обяснението
Глава 4 - Приказки за лека нощ
Глава 5 - Първата сила
Глава 6 - Закуската
Глава 7 - Сънят
Глава 8 - И сега какво...
Глава 9 - Отново смърт
Глава 10 - Тренировката
Глава 11- Прекрасният голям Париж
Глава 12 - Нощта на истината
Глава 13 - Как сме били толкова слепи до сега
Глава 14 - Честит Рожден Ден Филиз
Глава 15 - Дискотеката
Глава 16 - Битка на живот и смърт
Глава 17 - Леля Клаудия
Глава 19 - Решението
Глава 20 - Питър и проклятието
Глава 21 - Спасение
Глава 22- Отново заедно
Глава 23 - Балът
Глава 24 - Часът на истината
Глава 25 - Уроци
Глава 26 - Проблемите на хаоса
Глава 27 - Тук няма пещера
Глава 28 - Черните рози
Глава 29 - Горският лов
Глава 30 - Лъжи и истини
Глава 31- Завръщане
Глава 32 - Нощта на пеперудите
Глава 33 - Айрис
Глава 34 - Видението
Глава 35 - Надбягване по Великата китайска стена
Глава 36 - Те
Глава 37 - Планът
Глава 38 - Последната тренировка
Глава 39 - Денят преди битката
Глава 40 - част 1 - Езерната пещера

Глава 18 - Дали е Ад, или е Рай, знаем само, че ще е до край

296 19 5
By Venera_la_Crul

Ема се събуди от остра болка в ръката си. Отвори очите си. Намираше се в стая с четири каменни стени, на една от които имаше дървена врата с решетка. Това не бе стая, а затворническа килия. Но какво по дяволите правеше в килия? Миналата нощ не бе извършила кой знае какво престъпление, ако това, че отидоха на клуб можеше въобще да се нарече „престъпление”! А и какво общо имаше тя с това, че Филиз имаше рожден ден и всички си бяха наумили да ходят на клуб, докато лелята на Филиз гостува. Дали и другите не бяха в килия, като нея? Едва ли биха заключили всички. Че тогава кой щеше да им върши работата?
Ема неволно погледна към ръката си, която бе овързана с бял бинт. В сравнение със спомена за болката от миналата нощ, тази бе само  едно леко напомняне, а и беше само в ръката.
Помещението, в което се намираше Ема имаше само едно малко, решетъчно прозорче. Бледа светлина проникваше през него, а съдейки по тропането валеше. Което никак не помагаше на температурата в стаята. Ема беше облечена с дрехите от вчера, с изключение на якето, което по ирония на съдбата го нямаше.
В килията беше хладно, ръцете на Ема настръхнаха. Имаше нещо странно в този затвор. Нямаше легло, а просто едно постлано одеяло, което с нищо не пречеше на студа да проникне. Нямаше нито оставена храна  или вода. След такава нощ повечето хора, биха се събудили в лечебница, а не в килия и то в такава, където сигурно едно куче не би оцеляло.
Момичето се сви на кълбо до стената, в опит да прогони студа. Не мислеше за нищо просто си стоеше, вече се унасяше, заспиваше, но и все още бе там.
- Ема чуваш ли ме? – наддаде познат глас от към стената.
Сам! Гласът принадлежеше на Сам.
- Сам ти ли си?  - Тя скокна и се допря да стената. – Къде си?
- В кухненското помещение, Клаудия не ни позволява да те видим. Убедих Милдрет да ме пусне. 
Ема дори не подозираше, че Сам беше завързал горкия стар прилеп за един стол. А причината бе, че когато  момчето бе нахлуло в кухненското помещение, Милдрет го беше халосала с един черпак, но не достатъчно силно, само бе успяла да го зашемети… и ядоса. От където последваха и следващите случки. И сега Милдрет стоеше завързана на един стол в килера на долния етаж, със заплаха, че ако отвори голямата си уста пред някой, Сам собствено ръчно щял да ѝ отреже езика.
- Но защо не ви дават да ме видите? – попита без никакво чувство Ема.
- След като вчера те донесох… умираща от човешкия свят, в пет часа наше време, бяхме длъжни да обясним на Клаудия за силите ти и за феите. Тя се ядоса и те затвори, разбира се не и преди Лин да те излекува. Но след това Клаудия реши, че ти не си…безопасна за нас и забрани да те виждаме. Нареди на стражите да те затворят тук до второ нареждаше, което щели да получат в момента на завръщането на Фелисия.
- И кога ще стане това? – попита Ема някак отчаяно. – Тук е студено и скучно и направо имам чувството, че ще умра.
- Ако можех до сега щях да съм убил Клаудия! Тя не е никаква тук, а се разпорежда като кралица на този замък. Фелисия никога не би го направила –  Сам въздъхна и се облегна на стената от своята страна– Ще те измъкна от тук каквото и да ми коства! – Една лека усмивка премина през лицето на момчето, за жалост тя остана скрита за Ема. -  Иначе няма с кого да отида на бала. –
По тялото на момичето пролазиха тръпки, но този път не от студ, а от някакво неприкрито щастие. Изведнъж всичко доби по – добър изглед.
- Това някакъв нескопосан начин да ме поканиш на бала ли беше? – Думите ѝ бяха доста по развеселени, а по лицето ѝ се стелеше усмивка.
- Ами…май да! – Сам се изхили лекичко, въпреки че ударите на сърцето му увеличаваха броят и честотата си с всяка изминала секунда.
- Ами тогава приемам поканата! – Ема прехапа устната си и леко се засмя.
Настъпи кратък момент на тишина, който за щастие не продължи дълго.
- Как е ръката ти? – попита изненадващо момчето.
- Още малко ме наболява, но вече не е както преди. – отговори Ема, продължавайки да се усмихва. – Между - другото чух думите ти, когато ме носеше към портала. Каза ги с такова чувство, че някак ме накара да повярвам, че това не бе краят. Даде ми надежда, когато бях…ужасена!
- Знаеш ли ти си една от малкото, които издържат толкова време в съзнание, борейки се с болката и със смъртта.
- На теб случвало ли ти се е?
- Да, един път, но като твърди Алек, веднага съм се сринал на земята. Честно казано, когато видях болката в очите ти и кръвта, която потече от устата ти, когато те вдигнах. Изпитах ужасно чувство, вече сме губили човек така и си помислих, че ако загубим и теб така след всичко, което преживя. Изтръпнах. Нямаше да го позволя! – той отново млъкна за момент, сякаш търсеше по – лесен начин да обясни това, което бе почувствал. - Когато Лин те отведе се чувствах като балон пред спукване! А когато те изкара, казвайки че всичко ще се оправи, че ти си добре, сякаш камък падна от раменете ми и възможно най – бързо дойдох да те видя!
- А какво стана с рамото ти, сещаш се, когато застана между мен и ножа?
- Това е просто една рана. Редовно ни се случва, след време даже свикваш с болката и тя не ти прави впечатление. А и както казах, не бих позволил да те загубя... да те загубим още в първата битка.
Последва кратка пауза, никой не говореше, но Ема беше сигурна, че Сам все още стоеше от другата страна. Опрял гръб до стената и загледан в далечината.
Тишината напомни на Ема за случилото се в клуба. Преди като бе малка, Питър беше единственият мъж в живота ѝ, но сега беше някак различно. Чакай малко.... Питър..., че нали точно него бяха отишли да спасяват!
- Сам! – Ема скокна. – Питър...къде е? Как е?....Какво за бога се случи?
- Ема успокои се! – гласът му беше мек и спокоен. – Той е добре, ще живее. Има само един проблем, но и с него ще се справим.
- Какъв проблем? – момичето усети как кръвта напускаше лицето му.
- Алегрийн го е омагьосала. Той не може да се храни с нищо друго освен с елфическа храна, която нашият организъм отхвърля. При него е обратното, повръща всичко, което не е елфическа храна. Но не се притеснявай Лин има от нея, а и търси лечение. Тя винаги намира решение на проблема. Повярвай ми, в момента имаш далеч по – големи проблеми – Сам отново се засмя. 
- Добре, вярвам ти – каза само това и почувства неотменна нужда да се сгуши в него. Но знаеше, че бе невъзможно. – А сега по – добре върви! Клаудия ще се усети, че те няма.
- Права си. – съгласи се той, а в гласът му се долови лека тъга. – Но ти обещавам, че при първа възможност ще те освободя!
Ема чу отдалечаващи се стъпки. Знаеше че Сам ще я освободи, както знаеше че ще намерят лек за Питър. А сега  и да го мислеше и да не го мислеше нямаше как да помогне. Отпусна се на одеялото и заспа. Заспа неспокоен, накъсан сън. Сънуваше как Авалон е опожарен, Сам лежи мъртъв с огромна рана в гръдния си кош. Как Питър никога повече нямаше да може да вкуси човешка храна, а можеше да яде само такава, която Ема нямаше как да  му осигури и накрая той умираше от глад. Видя Филиз мъртва, убита от някакво изключително грозно същество. Видя всички…мъртви. Видя себе си мъртва!

Continue Reading

You'll Also Like

32.6K 1.4K 36
Ето какво ще стане ако Дяволът се влюби...Името ми е Кейт Гарсия и нямам никаква представа как се озовах в онази ситуация. За това просто прочети за...
32.1K 1.8K 25
Един ден. Едно езеро. Един инцидент. Нищо интересно не се случва около хората в Уестфил. Това е така докато една вечер, не загива момиче. Никой не ра...
34.1K 2.8K 53
Сянката на краля демон. Така я наричаха някои и изричаха думите като спотаен шепот. За други тя бе лейди Селест, племенницата на краля на Мексиния. Д...