KLAVYE TUŞLARI (TAMAMLANDI)

By Whitevben

2K 277 5

Klavye de bilmediğimiz bir sürü tuş var bunların kullanımını öğrenmek için okuyabilirsiniz. More

ESC
F1
F2
F3
F4
F5
F6
F7
F8
F9
F10
F11
F12
(INS)INSERT
PRNTSCR
(DEL)DELETE
CTRL
ALT
ALT GR
PG UP VE PG DN
HOME VE END
CAPS LOCK
ENTER
FN
KLAVYEYLE ALAKALI
EK OLARAK
SON

NUM LK(NUM LOCK)

69 8 1
By Whitevben

Numeric Lock veya Number Lock olarak açılımıyla bilinen Num Lock klavyenin sağ kısmında ter alan rakam tuşlarını aktif veya pasif hale getirmek için kullanı tuştur. Bilgisayarların klavyeleri üzerinde çoğu zaman iki yerde rakam tuşları görürüz. Bunlardan biri harflerin üzerinde yer alan rakam tuşları olurken bir diğeri ise klavyenin sağ kısmında yer alan Numeric Pad adını verdiğimiz rakam kümesidir. 

Num Lock tuşuna bastığımızda bu tuşları aktif hale getirip, rakamlara ihtiyacımız olduğunda bu kısımda yer alan sayıları kullanabiliriz. Şayet bu kısımdaki rakamları kullanmak istemiyorsak ve çalışmamıza engel olmasının önüne geçmek istiyorsak o halde tekrar Num Lock tuşuna basarak bu rakam kümesini üzerinde devre dışı bırakabiliriz.

Num Lock Kapalı Konumdayken; buradaki harfleri ok tuşları olarak kullanabilirsiniz. Örneğin Num Lock'un kapalı olması halinde 2 tuşuna bastığınızda bilgisayara aşağı yön tuşuna basılmış komutu verebilirsiniz.

Continue Reading

You'll Also Like

93.6K 1.3K 19
İçimden bir ses eskiye dönebiliriz diyordu ne kadar bazı kötü şeyler yaşanmış olsada o benim ilk aşkımdı. "Esin ben seninle eskisi gibi olmak istiyor...
Zodyak By s.

Fantasy

460 64 5
Yüce Konsey'de toplanan, on bir kral ve kraliçeler ona, o ise ileri gelen bilgelere sahiplik eden, Dengeler Diyarı kralına bakıyordu. "Kral Harmonyu...
586K 1.1K 1
Başlangıç tarihi: 03.05.2021