Monstrul

By ChefOnTheHunt

76 2 0

O poveste ce ne aminteste ca monstrii nu se nasc, sunt creati. Personaj inspirat si semicopiat dupa Oliva Bis... More

Un jurnal spre adevar
Inapoi acasa

Cu totii suntem bestii

25 0 0
By ChefOnTheHunt

                                                                                               *

E greu sa fii nou venitul in liceu.Mai ales intr-o clasa sau intr-un domeniu cum era acesta.O scoala in care cei 20% dintre copiii bogati ii dominau pe ceilalti  intr-o maniera ce nu se putea numi lipsita de violenta ,nu putea fi considerat un taram prea fericit..mereu era acelasi scenariu:

Ora incepe odata cu intrarea profesorului care ,intampinat de o figura noua starneste interesul ,,pradatorilor'' din lantul trofic al liceului.Dupa ce toate prezentarile formale au fost duse la bun sfarsit,nou venitul isi ia locul sau in banca si este lasat in pace..de ar fi asa numai...

Primele pauze trec,singurele lucruri care i se pareau ciudate nou venitului este cum aproape toate fetele unitatii de invatamant erau triste si speriate,mai putin cele ale persoanelor imbracate frumos,a celor in uniforme deluxe,a celor care mereu isi permiteau sa arunce cate o lovitura pe la spatele celor care nu se uita.

,,Ma intreb daca asta chiar le aduce o satisfactie anume..''se gandi baiatul cel nou stand pe acoperisul cladirii si lasand picaturile de transpiratie sa ii curga pe pielea neagra asemenea carbunelui.Incepea vara.Orele de dupa-masa deveneau grele,fierbinti,dar mereu promiteau o pauza placuta in compania apusului ce,odata cu ultimele ore ale programului incarcat,sfarsea prin a aduce un sfarsit linistit al zilei.

Totusi..

Cum lumina se aduna incetul cu incetul lasand tot mai mult loc umbrelor negre ale serii,cum profesorii isi adunau lucrurile si se indreptau spre iesire iar cum ,,pradatorii''isi aratau zambetele satisfacute in timp ce isi scoteau micile instrumente ale durerii,cu totii stiau ca va fi un final de zi ce va fi simtit ...intr-un fel sau altul.

Gentile luate violent de oriunde ar fi fost ele,pasii alergand spre poarta scolii,respiratiile repetate si salbatice si ochii bulbucati in teama ,toate acestea lucruri obisnuite pentru ,,prada"..

,,Stati..unde mergeti?''

,,Am asteptat toata ziua sa ne distram putin..''

,,Haideti baieti si fete..stiti bine ca nu puteti scapa''

..propozitii tipice  ,,pradatorilor''.Propozitii concepute sa infiga spaima adanc in inimile ,,pradei''.Propozitii ce,din nefericire pentru ei,nu erau spuse doar de dragul fricii.

Nu..in acel liceu,in acel an si in acea perioada,cei bogati aveau frau liber peste tot ce se intampla.Profesori,evenimentele din scoala,ceea ce se intampla in timpul cursurilor si mai ales..ceea ce se intampla dupa ele.

Odata ce singurele persoane care stateau intre ,,pradatori''si descarcarile lor sadice au parasit scoala,un joc hain incepea.Un joc in care,de cele mai multe ori,cei a caror parinti nu aveau influente politice,economice,sau de oricare alt fel,ajungeau sa fie expusi unor dureri aproape inumane..

Batuti,umiliti,speriati si mai presus de toate rapiti de orice urma a umanitatii lor, ,,prada'' nu avea de ales decat din cele doua optiuni ce le ghidau in permanenta supravietuirea in liceu:fugiti sau luptati..

Din nefericire,optiunea doi nu era niciodata una buna.Cum sa te lupti impotriva unui grup de copii ce tineau ascunse in locuri stiute numai de ei obiecte ascutite,obiecte dure,obiecte ce putea..sa iti faca rau...cum oare?

                                                                                             **

Lumina a incetata sa isi mai arate prezenta de ceva vreme.

Jocul liceenilor a inceput deja..strigatele,gafaitul notoriu si rasetele satisfacute umpleau coridoarele,clasele,baile iar urma catorva fericiti ce au reusit sa iasa pe poarta scolii lasandu-si in urma camarazii in aceeasi situatie,alaturi de propria demnitate,se pierdeau in intuneric.

Pe acoperis lucrurile erau inca linistite.Doar pufaitul repetat al unei figuri negre,usor masive,ce statea intinsa pe betonul acum rece intrerupea simfonia vantului si a agoniei ce se desfasura doar cu un etaj mai jos..

Ochii sai se deschideau incet..

Deja obisnuiti cu intunericul au reusit sa desluseasca figurile din jur..copacii de jos,cateva umbre vizibile in geamurile claselor,luna ce incepea sa lase o fasie subtire de lumina dintre norii rebeli de vara.

,,Am adormit cam mult..''se gandi nou venitul.

,,Stiu ca am spus ca vreau sa ma fac placut prin scoala dar orele suplimentare,fie ele de orice fel nu erau in pla...''sirul gandurilor sale a fost intrerupt de deschiderea brusca a usii ce dadea spre acoperis si a unui tiuit ce era in pragul extazului:

,,Hei!Pablo!Se ascundea aici o javra!''

,,Javra?''murmura baiatul printre buzele sale mari inainte de a isi face aparitia o noua figura imbracata frumos,aducand cu ea un zambet larg si niste ochi la fel de extaziati ca si a primului,alaturi de o bata de baseball din varful careia se prelingeau picaturi rosii si fierbinti de sange..

,,Hmm..Aaaa,nou venitul!Vai,si eu care m-am ingrijorat ca ai pierdut evenimentul principal al modestului nostru liceu.Of..unde imi sunt manierele?Permite-mi te rog sa ma prezint!Numele meu este Pablo Marziano si,din punct de vedere monetar,conduc aceasta mica cladire..alaturi de micile fiinte ce merg,vorbesc si respira pe aici.Esti intr-atat de dragut sa ne spui numele tau,distinse domn?''

,,Pentru o fata asa spurcata se vede ca are cuvintele la el''gandi proaspata victima.

,,Oliva''se auzi din gura victimei care s-a indreptat si si-a sters praful de pe pantaloni.Ochii lui pareau usor plictisiti in ciuda constientizarii a ceea ce se intampla.

,,Oliva..original..imi place!Ei bine,bunule domn Oliva,acum ca ne cunoastem mai bine as vrea sa imi acordati onoarea de a va prezenta imprejurimile intr-o scurta plimbare.Ce spuneti?''

Oliva inspira adanc dandu-si capul pe spate si privind in gol:

,,Scuze,baieti,dar am un program destul de fix si am intarziat deja destul.Poate alta data.Multumesc oricum!''

In timp ce isi scuza lipsa in mica prezentare a liceului,tanarul se indrepta cu pasi relaxati spre iesire.Putea observa cum privirea celui din dreapta lui Pablo era una dezgustata,cum mana lui se indreapta spre buzunarul din spate si cum,cu doar o privire in stanga sa,se linisti si continua sa zambeasca.

,,Nu este nici o problema,Oliva''zise Pablo in timp ce tanara ,,prada'' trecea printre cei doi..,,totusi..''

O rasucire rapida a batei de baseball isi croi drum drept spre fata lui Oliva,improscand un mix din sangele deja prezent alaturi de sangele acestuia.Oliva era aruncat cativa pasi in spate,parand putin confuz si avand ochii incetosati ,inainte de a fi intampinat de un picior in zona tipic sensibila masculilor.Simtea cum o durere seaca ii patrundea corpul lasand in urma intepaturi,trezindu-se dat pe spate de un pumn putin mai slab ca bata din partea simpaticului coleg al lui Pablo.

Bogatasul isi dresa vocea:

,,Totusi,asta e scoala mea,micutule!Iar cand eu zic ca mergem undeva,poti pune pariu ca ma vei urma la fel cum un caine  isi urmeaza stapanul.Ai inteles,dulceata?''

Oliva statea intins pe spate cu o privire neutra pe chip.

,,Pablo,pot sa ii las cateva urme?Te rog!Te rog!Te rog!Am un cutit nou si nu l-am folosit inca!Pot?!''

,,Fa-ti de cap!''

Fara un  moment de ezitare,micul minion al lui Pablo scoase un cutit de la spate,il linse si cu o privire aproape erotica era gata sa il infiga adanc in stomacul lui Oliva..numai ca..

Oliva isi misca un deget.

,,Constient?Speram si eu!Vreau sa fii cat mai treaz in timp ce iti scot la iveala tot ce ai inauntru,porcule!''

De pe podea,tanarul auzise absolut toata conversatia.Nu era inconstient.Nu era ranit.Era doar ametit de la somnul de o ora si ceva pe care l-a avut in plin soare inainte sa apara ei.O lovitura de bata si cativa pumni de bebelus nu trebuiau sa il afecteze.La urma urmei..e ceva obisnuit.

Un ras usor ii iesisera dintre buze,surprinzand ambii ,,pradatori''.Rasul continua si deveni incetul cu incetul tot mai tare,tot mai salbatic,tot mai isteric.

,,Pablo,javra asta a inebunit''

,,Atunci termina-l!''

Minionul se avanta asupra lui Oliva care,deja in picioare,isi astepta noua experienta impotriva cutitelor.

,,TE TAI !TE TAI! TE TAI!''ragni papusa sadica in timp ce jongla cu cutitul sau stralucind in lumina pala a lunii.Isi tinea arma cu toata mana,aruncand-o repede de la stanga la dreapta pentru a crea confuzie intr-o incercare ridicola.

,,Amator''gandi Oliva.

Dupa ce intregul show de aruncari si prinderi se apropie de final,cu o mica miscare din mana ce a propulsat cutitul in sus cu lama indreptata spre nou venit,urmata de priza ce avanta arma spre crestetul lui,papusa deja vedea cum sangele se improsca peste tot din teasta negrului.

Dar sangele nu a fost improscat..cel putin nu din partea lui.

Indoindu-si usor genunchii si ridicand antebratul sau gros asemenea lui Perseu ce isi ridica scutul impotriva Medusei,Oliva a blocat in intregime lovitura trimitand un soc de la incheietura papusii in sus,pana aproape de piept.Cu o miscare circulara identice cu cea a  unei semilune, ,,prada''prinse incheietura ,,pradatorului'',ducandu-si simultan mana pe cotul sau si,cu un zambet ce ducea limita satisfacerii la un cu totul alt nivel,infigand cutitul adanc in stomacul posesorului sau.

,,Ce mama..Ernest??Ce naiba se intampla acolo?''

Dar Ernest nu putea sa raspunda..nu..era socat,era speriat,era o prada...Inima lui bubuia frenetic,simtea o durere arzatoare ce ii intepa fiecare nerv din corp.Era paralizat.Uitandu-se in jos putea observa cat se poate de clar cum mana sa isi tine cutitul ce deja a lasat o urma larga in stomacul sau.

,,Stai..eu mi-am facut asta?''se intreba el incepand sa delireze.,,Nu..de ce mi-as face eu asta?..cutitul asta nu e pentru mine..e pentru..e pentru''

Baiatul acoperit de urme de un rosu aproape diabolic isi ridica capul tremurand ,fiind intampinat de un zambet si de niste ochi ce se rotunjeau  incercand sa capteze cat mai mult din scena dureroasa ce se desfasura in fata lor.

Oliva isi linse buzele:

,,Ti-a mai spus cineva ca te prinde culoarea?''

Aceste vorbe zise cu  asemenea simplitate,cu atata compasiune si atata calm... ca si cum intreaga situatie era ceva obisnuit,era ceva normal...o ,,prada''..sa raneasca un pradator..e..e..e de neconceput.

Ernest incepu sa tremure din absolut orice parte a corpului,gafaind dupa suficient aer incat sa urle cat il tineau plamanii.

Scotandu-si cutitul ai carui zimti ii erau ascunsi adanc printre intestine,victima reusi sa isi centralizeze toate emotiile,toata durerea,toata confuzia spre un urlet puternic ce a pierit la fel de repede cum a creat.

Un pumn ii secera barbia baiatului,rupandu-i maxilarul,dandu-i ochii peste cap si lasandu-l la pamant in timp ce creierul sau se izbea ca si un nebun de peretii cutiei craniene.

                                                                                      ***

Pablo nu intelegea nici acum cum asa ceva e posibil..mana inca ii tinea strans bata..era incremenit.Era pregatit sa fuga,sa ii anunte pe ceilalti,sa porneasca la vanatoare impotriva unei prazi atat de necredinciose si de ingamfate cum e aceasta.Era de neconceput..cum indrazneste el?...un nimeni,un zero,un muritor de rand sa se impotriveasca lui,fiul tatalui sau,definitia conducatorului..tatal sau..Daca tatal sau ar fi aflat ca un taran a indraznit sa il sfideze l-ar fi renegat de absolut orice ar fi fost al lui..

,,Forta bruta,umilirea si manipularea sunt arme care iti vor asigura puterea,fiule!Intreaga istorie a familiei noastre este bazata pe asta,iar daca tu nu vei fi capabil sa o continui,vei fi inlaturat fel de repede cum ai aparut! ''

Aceste cateva propozitii i-au manat tanarului Pablo fiecare pas,inca de la primul sau act de violenta,pana la formarea unui brutal sistem in liceul unde fiecare persoana cu statul social ajungea sa aiba mintile spalate si sa degenereze tot mai mult de la forma umana pe care toti ar trebui sa ne-o pastram.

Asa a fost atunci,asa e si acum.Si nimeni nu poate schimba asta.Nimeni nu vorbeste fara permisiunea lui,oricine incearca sa articuleze macar cuvintele care nu au fost aprobate de el ar putea suferi consecinte grave..unele chiar mai neplacute decat ritualul violent din incinta scolii.La urma urmei..oricine poate fi cumparat,vandut sau redus la tacere.Permanent.

A aplicat asta de cand se stie,totusi niciodata nu a intampinat o asemenea durere in coasta.Dar nu ar fi trebuit sa fie neaparat o problema..a lasat in belti de sange oameni mai mari decat taranul ce acum statea ranjindu-i in fata,cu aceeasi ochi obositi pe care ii avuse si cand discutau,in mintea lui Pablo,civilizat.Nu stia exact cum l-a adus pe Ernest in stadiul in care se afla acum,dar el nu va ajunge acolo!E imposibil la urma urmei.Va executa ceea ce a rapus orice animal ce a cutezat sa ii stea in cale.O simpla miscare ce ii va rupe in bucati teasta si il va trimite cu un mesaj spre lumea de apoi:,,SA NU INDRAZNITI SA VA PUNETI CU MINE!''.

,,Ei bine,dulceata..ai de gand sa faci mai bine decat prietenul tau,nu-i asa?''

...cuvintele acestea..spuse cu atat de multa aroganta,cu o simplitate aproape isterica si cu un calm ce il aducea pe Pablo in pragul nebuniei.

,,Porc jegos!''gandi tanarul in timp ce sudoarea ii se prelingea de pe crestet in josul barbiei,trecand peste ochii bulbucati de furie si peste gura ce scuipa venin printre injuraturi.

,,AM SA TE NENOROCESC!''a fost strigatul de lupta ce a pornit atacul copilului asupra muntelui negru ,care,in ciuda transformarii violente a persoanei din fata sa ce derula de la un dominator calm si calculat spre un salbatic la fel de feroce ca o primata turbata,ramanea la fel de calm si putin impresionat.

Si totusi..avea speranta..

,,Haide,chico!Arata-mi ce ai!''

Continuandu-si zambetul sfidator si simtind usoare batai de inimi pornite de la o nerabdare aproape vaga,Oliva vedea cum inamicul sau se apropia feroce de el,tinand bata cu o mana si oprindu-se ,la doar un pas de el,in lateralul acestuia.

Pablo isi bloca piciorul in pamant,prinzand bata cu ambele maini si,printr-o intindere a intregului corp,propulsand-o cu viteza unui striker de nivel national.La urma urmei,fie ca lumea ar crede sau nu,baiatul chiar era pasionat de baseball.

Un vajait trecu repede prin aer,formand anticiparea unui sunet brutal de oase rupte si sfaramitate in momentul in care bucata de lemn avea sa se uneasca de teasta lui Oliva si sa ramana acolo,transformand creierul sau in ceva mai dezordonat si mai haotic decat arta abstracta.

,,INCA PUTIN!INCA PUTIN!AL MEU ESTI,JAVRA''gandi nebunul in timp ce bata scurta distanta tot mai repede dintre ea si crestetul porcului sfidator ce ii statea drept inamic.

Oliva vedea totul.Absolut totul.Vedea cum arma de un maro deschis se apropie,lasand o urma visinie in urma ei si imprimand-o pe podea.Vedea privirea scarbita a lui Pablo,vedea pozitia lui si vedea exact cum va decurge seria sa de miscari.Stia ce are de facut.Era prea evident.Prea simplu.Aproape plictisitor.Numai gandul ca ar putea scoata la iveala adevaratul demon din copilul ce ii statea in fata,asumand ca avea unul ascuns in interior,ii mai oferea o urma de amuzament.Si avea de gand sa afle printr-un test.

Oliva isi lasa corpul in jos,bata alunecand la doar cativa centimentri deasupra capului sau.Se ridicase pe varfuri si sari asemenea unui leu spre trupul firav al  antilopei ce privea mirata cum intregul sau plan esua.Mana sa ii prinse gatul,urmand ca printr-o fandare si o ridicare brusca sa il striveasca,lasand-ul in aer cu mainile sale usor bronzate peste incheietura sa groasa.

Arma aducatoare de durere cazu la pamant,in timp ce posesorul ei statea sus,levitand deasupra podelei si simtind cum un sir de lacrim ii se prelingea pe obraji,gafaind dupa aer.

,,S-Stop!..te rog!''

Oliva se uita la el amuzat.

,,Poftim,chico?Ai zis ceva?Scuze..dar nu cred ca ai fi ascultat de aceste cuvinte daca ar fi venit din partea mea''

,,Opreste-te..nu vrei..sa faci asta!!!''

,,Oh,chiar asa sa fie?Sa nu vreau oare  sa ii razbun pe camarazii mei ce impart aceeasi situatie?Sa ii uit eu pe cei batuti,torturati,violati si chiar pe cei lipsiti de orice urma de dorinta de a trai?..Ti-ai facut asta cu mana ta,chico!''

,,Iti..pot da ..ce vrei!Absolut.. tot ce vrei!Doar..te rog..''

Mana lui Oliva se retrase usor ,lasand suficient loc pentru ca putin aer sa intre din nou in plamanii indurerati ai lui Pablo.

,,Ce vreau?''

,,Da..orice..''spuse baiatul al carui gat se simtea din ce in ce mai usurat.

,,Perfect,chico!''rasuna Oliva lasand in urma un ecou puternic.

,,In acest caz,viata ta ar trebui sa ajunga!''

,,Poftim?NU..''incerca sa spuna Pablo al carui gat fusese sfaramat intr-o fractiune de secunde de palma la fel de aspra si de tare ca si fierul incins al noului ,,pradator''.

Ochii sai erau dati peste cap,din gura au inceput sa ii curga siroaie intregi de sange si de saliva iar restul corpului se pastra imobil exceptie facand o usoara leganare a picioarelor din cauza prizei atat de bruste.

,,Haah..''ofta Oliva.

,,Se pare ca nu pot sa stau departe de probleme..Ei bine,daca tot am inceput,ar fi frumos sa si continui!La urmai urmei,nu am mancat astazi..''

Baiatul chicoti,aruncand proaspatul cadavru langa trupul inconstient al lui Ernest.Acesta va avea o surpriza de neuitat in momentul in care se va trezi...daca se va mai trezi.

In timp ce isi croia drum spre iesire,Oliva incepu sa fredoneze un cantec vechi indian pe care mama lui il invatase.Era un cantec despre zeita Kali ce isi urmarea vanatul in lung si-n lat sub soarele arzator ,tipic Indiei.

Gandul la zeita Kali il nerabda.Maine avea sa implineasca 18 ani.Cadoul sau va fi un tatuaj alb,masiv,pe intregul sau spate.Dungi albe facute cu maiestrie intruchipand insusi zeita macelului..ca un mic simbol al tuturor lucrurilor ce s-au intamplat..si care se vor mai intampla.

Cu pasi lenesi ,cu o mana in buzunar si alta pe geanta sa plina de carti,tanarul isi continua mersul linistit pe scarile lungi si galagioase.

,,TU!''se auzi un gafait plin de durere.

Oliva se intoarse surprins doar ca sa il vada pe Ernest deasupra cadavrului prietenului sau,tinandu-si stans mainile pe pantecul insangerat.

,,Tu...esti..un monstru!''

Cu un extaz crescand si cu o expresie ce trada o incredibila flatare,asa zisa bestie spuse cu un glas aproape induiosator:

,,Nu suntem toti?''

Ernest lesina la loc,lasand creatura sa isi vada de drum.

A fost o lupta usoara si totusi plina de surprize.

Asta i-a pornit apetitul.

Un singur lucru mai putea continua de aici.O promisiune.

Promisiunea unei seri lungi si pline de tipete noi.



Continue Reading

You'll Also Like

197K 4.5K 31
Iubire? Cine crede în iubire? Beatrice Stevan clar nu. Zice că iubirea nu aduce nimic bun,ca este o prostie și o pierdere de timp.Relații? Un termen...
184K 10.3K 64
Dragoste la prima vedere. Ar suna a clișeu, dar numai inima știe ce simte. După o scurtă călătorie la Roma, și o noapte pierdută prin cluburi, de d...
55.8K 1.8K 42
Aerul rece părea ca-mi biciuie pielea goală a picioarelor, iar zgomotul bătăilor inimii mele era atat de puternic încât îmi spărgea timpanul. Multumi...
99.5K 5.7K 27
Ajunsă într-o țară străină, unde drepturile femeilor sunt limitate, Aida este forțată de către unchiul ei să se căsătorească cu nimeni altul decât Șe...