Directorul

By andrada-delphinium

219K 8.4K 331

Când trecutul tău se întoarce cu un pistol spre inima ta, nu știi ce e de făcut. Când trecutul celui pe care... More

Prolog
Unu
Doi
Trei
Patru
Cinci
Şase
Şapte
Opt
Nouă
Zece
Unsprezece
Doisprezece
Treisprezece
Paisprezece
Cincisprezece
Șaisprezece
Șaptesprezece
Nouăsprezece
Douăzeci
Douăzeci și unu
Douăzeci și doi
Douăzeci și trei
Douăzeci și patru
Douăzeci și cinci
Douăzeci și șase
Douăzeci și șapte
Douăzeci și opt
Douăzeci și nouă
Epilog
Mulțumiri

Optsprezece

5.2K 241 9
By andrada-delphinium

Bruce

Nu îmi vine să cred că nu am observat când a plecat. Ne-a văzut pe mine și Christine și a plecat. Până nu a venit Apolla să mă certe nici nu m-am ridicat de lângă pat. Am fost atât de idiot, însă micuța Jane mi-a luat ochii cu totul. Mi-am dat seama că este fiica mea când i-am aflat numele, iar când i s-au deschis ochii pur și simplu am simțit că plutesc. Nu îmi vine să cred că mama ei a ținut-o departe de mine timp de doi ani.

—De ce nu mi-ai spus că ești însărcinată acum doi ani?

O să merg la Daniela mâine. E târziu și mai mult ca sigur s-a culcat cu speranța că dimineață va fi totul bine. Acum trebuie să mă ocup de Christine. Nu mă deranjează că a rămas însărcinată, mă bucură. Ce mă deranjează e că nu mi-a spus și a ținut-o pe Jane departe de mine timp de doi ani. Am ratat nașterea ei, i-am ratat primii pași, primele cuvinte. Asta mă deranjează cel mai mult, că nu am fost acolo să o văd crescând.

—Când am aflat că sunt însărcinată, tu plecasei deja în Texas, mărturisește cu privirea în pământ.

—S-au inventat telefoanele, o presez. Nu a fost doar plecarea mea ce a împiedicat-o să îmi spună, sunt sigur.

E posibil să fi fost și mâna mamei ei la mijloc. Femeia aia nu mă suportă de niciun fel. Dacă aș lua foc, ar scuipa în direcția opusă.

—Ți-am pierdut numărul, apoi...

—Christine, mârâi spre ea. Nu e o mincinoasă prea bună, niciodată nu a fost.

—Mi-a fost frică, recunoaște după un oftat.

O privesc întristat. E prima oară când a recunoscut că i-a fost frică de ceva. De când o cunosc a fost neînfricată. Pot spune cu mâna pe inimă că e cea mai curajoasă persoană pe care o cunosc.

—Ți-a fost frică? o întreb când văd că nu are de gând să îmi spună altceva.

—Mama mi-a băgat numai tâmpenii în cap și a început să îmi fie frică că mă vei presa să fac avort sau că îmi vei lua copilul după ce se va naște. Știi cât de mult mi-am dorit un copil, îmi spune, jucându-se cu câteva fire de par.

Într-adevăr, pe toată durata relației noastre, deși nu au fost implicate prea multe sentimente, Christine mi-a spus că își dorește din tot sufletul un copil. Mai exact, o fetiță pe care să o îmbrace și căreia să îi dea sfaturi despre băieți.

—Fără supărare, dar mama ta e zgripțuroaică bătrână, îi spun.

—Crede-mă că știu. Mereu i-am luat apărarea, însă când a aflat ca o va chema Korilian și nu Coll a vrut să mi-o ia și să o dea spre adopție. Aproape l-am bătut pe doctor ca să o lase pe Jane să doarmă în salonul meu. Nici nu vrei să știi ce a facut după.

—Deși sunt curios, probabil m-aș duce să o omor, recunosc fără vreo tragere de inimă.

Nu m-ar mira să fi încercat să o fure în toiul nopții, doar ca să nu aibă o Korilian în casă.

—Cum de ai venit acum la mine?

—Are legătură cu ce a făcut zgripțuroaica aia bătrână, mărturiește bruneta și în ochii ei albaștri pot vedea tristețe, ură și dezamăgire, toate la un loc.

Oftez și mă ridic de pe scaun, pornind aparatul de cafea. Presimt că îmi va trebui. Mă proptesc de marginile chiuvetei și o îndemn pe Christine să îmi povestească.

—Acum câteva săptămâni, inainte să împlinească Jane doi ani, mama a dat-o unor prieteni de-ai ei români. Eram la muncă și l-am rugat pe fratele meu să aibă grijă de ea. Nu știu ce s-a întâmplat, și Jane a ajuns sub supravegherea mamei. Când am ajuns acasă, am căutat-o prin fiecare colțișor al apartamentului, dar nu am găsit-o. M-am panicat, evident și am mers și prin vecini să o caut, dar nimic. Timp de o oră am avut o criză de plâns, cădere nervoasă și atac de panică, toate la un loc. Credeam că o să mor. Când a venit mama, mi-a spus că s-a intâlnit cu niște vechi prieteni români care nu puteau avea copii, așa că le-a dat-o pe Jane. A fost prima oară când am lovit-o și înjurat-o pe mama. Am spart câteva rame de tablouri, i-am dărâmat tot prin casă, dar nu a vrut să îmi dea numele celor doi.

Strâng cana de cafea cu toată forța mea, fierbând de nervi. Ok, nu mă suporți pe mine, dar de ce i-ai face așa ceva unui copil inocent, de i-ai face asta proprii tale fiice?

—Am angajat un detectiv, dar mi-a spus că din cauza lipsei de informații s-ar putea să dureze un an, poate chiar doi să o găsească. Am simțit că mor. Emoțional, m-am prăbușit. Mi-am făcut bagajele, și fără să îi spun vreun cuvânt vrăjitoarei ăleia, am plecat. O prietenă m-a găzduit și a încercat să mă înveselească, dar fără succes. I-am ratat aniversarea de doi ani, și atunci m-am gândit la tine.

Ochii îi sunt plini de lacrimi. Retrăind acele momente, o doare. E atât de evident că este sfâșiată de durerea ce a simțit-o atunci.

—Două săptămâni după ziua ei de naștere, m-a sunat detectivul și mi-a spus că a găsit-o și că a fost un miracol că a durat doar trei săptămâni să o găsească, deși s-au simțit ca trei ani. Nici nu pot să îți explic cum m-am simțit când am aflat că fetița mea vine acasă. Când am avut-o din nou în brațele mele, am simțit că pot respira din nou. În aceeași zi am sunat-o pe mama ta și i-am spus că e bunică. Bineînțeles, a vrut să o cunoască pe Jane, iar ziua următoare, cu ajutorul ei, am ajuns aici. Mama ta mi-a dat adresa și cheia de la apartamentul tău.

Oftez nervos când aflu că mama a știut de existența lui Jane și a ținut totul un secret.

—Mi-a povestit și de ghinionul Eleonorei. Îmi pare rău că a trebuit să o vezi pe sora ta într-un moment ca ăla. Mi-aș dori să fi fost acolo. I-aș fi tăbăcit fundul lui Jim ăla.

Și eu aș fi făcut-o.

—Eram pe punctul de al bate măr, dar Daniela m-a oprit, amintindu-mi că Eleonora e mai importantă, spun mai mult pentru mine.

—Ah da, mama ta mi-a spus și de această Daniela. Mi-a spus și că o iubești. E adevărat? mă întreabă, întinzând mâna după cana mea de cafea.

—Da, răspund fără să ezit. O iubesc pe femeia aia și nu știu cum e posibil. Cred că am iubit-o din momentul în care am văzut-o, dar ca un prost ce sunt, nu mi-am dat seama.

—Ea te iubește?

—Uite, Christine, dacă ai venit ca să...

—Nu am venit să ne împăcăm, Bruce. Recunosc, nu m-ar deranja dacă Jane ar știi că tatăl ei este căsătorit cu mama ei, dar nici eu nu vreau să o luăm de la capăt. Te iubesc, Bruce, dar nu în felul în care ar trebui.

—Sper că nu mă iubești ca pe un frate, glumesc, privind spre camera unde micul îngeraș doarme aub atenta privore a Apollei.

—Ew, nu. Ar fi ciudat, mai ales că avem o fiică. Mai degrabă, ca pe un prieten foarte apropiat.

Zâmbesc și o privesc pe brunetă. E mai strălucitoare ca înainte, dar asta cred că i se datorează lui Jane.

—Ea te iubește? repetă Christine întrebarea.

—Nu mi-a spus-o, dar știu că o face. Ce-i drept, nu știu câtă importanță mai au cuvintele alea pentru ea. A fost logodită cu un dobitoc, îi explic brunetei când mă privește confuză.

—În felul ei, cred că ți-a spus-o deja.

—Și în felul meu de cretin, nu mi-am dat seama, spun și mă așez pe scaunul din fața brunetei.

—Nu ești cretin, Bruce. Greu de cap, da, dar nu cretin, glumește mama fiicei mele.

Mă strâmb la ea ceea ce o face să chicotească și cad pe gânduri. Oare Daniela chiar mi-a spus că iubește? Poate că da, poate că nu. Oricum nu am nevoie de cuvinte. Faptul că îi simt pielea cum se infioară când o ating, și simt cum îi bate inima ca la un iepuraș când sunt lipit de ea, îmi e de ajuns.

—Mami? o voce subțire ne atrage atenția amândurora.

O privesc pe Jane care fuge în brațele mamei ei și își ascunde capul în scobitura gâtului ei.

—De ce nu dormi, iubita?

—Am avut un coșmar, mormăie obosită micuța șatenă. Nu vorbește perfect, dar este încă mică. Are timp să învețe.

—Nu vrei să mergi la tati? o întreabă Christine, legănând-o pe ea și privindu-mă pe mine. Inima începe să-mi bată cu putere. Dacă ar spune nu, știu că aș fi dezamăgit, dar dacă ar spune da, nu aș știi ce să fac.

—Tati?

Christine arată cu degetul spre mine, iar Jane mă privește neîncrezătoare. Îi zâmbesc, și ca la comandă, se dă jos din brațele brunetei ce i-a dat viață și vine repede la mine. O iau în brațe și simt cum încearcă să mă strângă cât de tare poate, dar mie mi-e frică să o strâng cât de tare pot. La cât e de mică, nu m-ar mira să se spargă.

—Să nu pleci, îmi șoptește la ureche și sunt șocat când o aud. Nu mă așteptam să o aud spunând asta. Închid ochii și îi sărut tâmpla.

—Promit.

Continue Reading

You'll Also Like

116K 2.5K 33
M-au vândut pentru a-și face viața mai frumoasă fără fetița lor ....Am fost răpită de două ori și tot nu sunt fericită..... Îmi vreau viața mea înapo...
649K 37.5K 85
,,Iubito, vei afla, sunt mult mai aproape decât crezi" ,,Îmi spui asta de 3 luni, am încetat să mai cred în tine, în noi" ,,Chiar doreşti să afli cin...
490K 8.4K 10
Volumul I din seria "M-am Nenorocit". Vol. I si Vol. II PUBLICATE O fată care nu promite multe și nu visează la mai mult. Și un bărb...
11.1K 1.2K 51
S-ar putea oare ca dragostea să fie remediul unei boli necruțătoare? Există oare o a doua șansă pentru răul făcut cu intenții bune? Jessi...