Carry On

By netflixavhengig

58.5K 4K 1.8K

Taylor misliker den nye nabogutten fra første øyekast, men hun prøver å ha et åpent sinn. Det blir bare betyd... More

FORORD
Carry On
Kapittel 1; Madison
Kapittel 2; Velkommen til nabolaget
Kapittel 3; Den nye gutten
Kapittel 4; Så godt som død
Kapittel 5; Minnestund
Kapittel 6; Luke Hemmings
Kapittel 7; Drittsekk
Kapittel 8; Med tårer i øynene
Kapittel 9; Kan jeg sitte på?
Kapittel 10; Lageret
Kapittel 11; 5SOS
Kapittel 12; Partnere
Kapittel 13; Du blir med meg
Kapittel 14; Rulleblad
Kapittel 15; Levende CD-er
Kapittel 16; Calum, Luke og Michael
Kapittel 17; Konsert?
Kapittel 18; Forsvunnet
Kapittel 19; Det er mye du ikke vet om meg
Kapittel 20; Jeg er ikke Ashton
Kapittel 21; Jeg kan ikke
Kapittel 22; Hvor som helst
Kapittel 23; Genial
Kapittel 24; What the -
Kapittel 25; Unpredictable
Kapittel 26; Jeg elsker deg
Kapittel 27; Jeg drepte henne
Kapittel 28; Camp Rock og pizza
Kapittel 29; Jævlig glad for at jeg møtte deg
Kapittel 30; Alt er annerledes
Kapittel 31; Blå og røde lys
Kapittel 32; Jeg er her
Kapittel 33; Det hun trenger
Kapittel 34; Roser er klisjé
Kapittel 35; Gentleman
Kapittel 36; En blomsterbukett og et knust hjerte
Kapittel 37; Å dytte folk unna
Kapittel 39; Egoistisk
Kapittel 40; Du er ikke alene
Kapittel 41; Profesjonell

Kapittel 38; Du kom ikke

971 68 53
By netflixavhengig


TAYLOR

Jeg sitter og blar gjennom kamerarullen på mobilen da det banker på døren. Vanligvis ville jeg ikke ha åpnet den, rett og slett fordi jeg er alt for klein til å møte noen uten å være forberedt. Det skjedde haugevis med ganger etter Madison forsvant, og enda noen ganger dagene etter begravelsen.

Men nå har det nesten gått en måned, og jeg kan ikke la være å tenke at hvis dette er enda noen som prøver å vise sin medfølelse etter begravelsen, så er de litt seine.

Dessverre er ikke foreldrene mine her, og personen bare fortsetter å banke, så jeg river meg vekk fra sengen og subber bort mot døren. Jeg kan ikke legge skjul på at jeg ser helt jævlig ut, men akkurat nå bryr jeg meg ikke. Jeg vet ikke om jeg noensinne kommer til å bry meg igjen, og jeg vet ikke om jeg bryr meg om dét heller en gang. Jeg bryr meg ikke om noenting, for å være helt ærlig.

Da det tredje banket kommer, blir jeg nesten irritert. Hva er klokken, egentlig? Ti? Hvorfor i huleste kommer noen en måned etter begravelsen, klokken ti på kvelden?

Jeg skjønner helt ærlig ikke hvorfor de kommer i det hele tatt. Det er litt latterlig, spør du meg. De kunne like så gjerne ha levert dem med et kort som sier: "Beklager for at bestevennen din døde, her har du noen blomster du kan stirre på i stedet."

Jo takk, du.

Jeg sukker og river den opp, og forventer å se en gavekurv eller noe likende. Kanskje et lite kort. Kanskje noen blomster.

Men utenfor står tre gutter, og jeg gjenkjenner dem straks. I et øyeblikk er jeg målløs, og kan ikke annet enn å stirre inn i de tre par øynene utenfor døren min.

"Calum? Michael? Luke?" Utbryter jeg, før alle tre nærmest kaster seg over meg. "Når kom dere tilbake?" Jeg blir stående keitete imens de alle klemmer meg, for sjokkert til å en gang kunne røre meg.

"For tjue minutter siden," flirer Calum, før han legger merke til hvordan jeg ser ut og rynker brynene. Han er for snill til å kommentere på det, men jeg ser det i blikket hans hvordan han stirrer på sirklene under øynene mine, flokene i håret, den alt for store joggebuksen. Det ser ut som jeg ikke har forlatt huset på årevis.

Jeg kan ikke akkurat dømme ham, jeg ville stirret sånn på meg selv også. Jeg er en katastrofe. Den eneste jeg har snakket med disse dagene, er Connor hver gang han har kommet innom og sørget for at jeg ikke har skrumpet helt inn, der jeg sitter innelåst på rommet mitt.

"Whoah, Taylor-" utbryter Michael, som ikke har like mye filter som Calum. "Har du overlevd tredje verdenskrig?"

Jeg ler, men alle guttene ser bare bekymrede på meg, uten å le med. Jeg må innrømme jeg føler meg ekstremt ukomfortabel, enda jeg selvfølgelig har savnet dem. På den korte tiden vi var sammen forrige gang, ble jeg ganske godt kjent med dem. Likevel er det så mye de har gått glipp av og så mye som har skjedd, og jeg tror ikke jeg er den samme som jeg var første gangen vi møttes.

"Jeg har bare sovet litt dårlig," mumler jeg omsider, og guttene flirer. Latterene deres er fremdeles smittsomme og barnlige, og jeg innser at til tross for hvor mye som har skjedd her, virker det som de australske guttene er nøyaktig de samme.

"Vel, det blir ikke mye søvn i natt heller. Vi skal se på Camp Rock 2."

"Hva?" Ordet triller ut av munnen min før jeg i det hele tatt kan stoppe det.

"Duh, det er en tradisjon nå, Tay. Respekter tradisjonen - og Demi Lovato," sier Michael. Jeg skal til å protestere, men de tar tak i meg og begynner å hale meg med, totalt blinde for det faktum at jeg prøver å kjempe imot. Men lille meg mot tre kjemper går dårlig, og til slutt gir jeg opp og lar meg selv bli dratt over veien, til jeg står ved Ashtons dør.

Jeg biter meg i leppa og prøver å gjemme meg bak de tre andre guttene i håpet om at Ashton ikke vil få øye på meg, og krymper meg da han dukker opp i døren.

Jeg har ikke sett ham på en måned. Forrige gang vendte han ryggen til. Han hater meg, det er helt åpenbart, og akkurat nå må jeg si følelsen er gjensidig.

Han kom ikke i begravelsen hennes en gang.

Håret hans er bustete, øynene slitne og i de sekundene det tar før han legger merke til hvem som står foran ham, ser han tvers igjennom miserabel ut.

Jeg skjønner ikke hvorfor. Det er han som plutselig ikke tok kontakt. Han fikk det som han ville, så hvorfor ser han så ille ut?

Da han får øye på guttene derimot, vokser et smil på leppene, enda det forsvinner raskt da alle tre går frem for å klemme gutten, som betyr at jeg ikke lenger kan gjemme meg bak dem. I samme sekund han får øye på meg, forsvinner smilet sakte, og han ser ut til å være på kanten av å si noe.

"Tayl-"

"Vi har med Taco Bell!" Roper Michael triumferende, og kutter av Ashton. Hverken Luke, Calum eller Michael ser ut til å legge merke til den kleine stemningen mellom oss, for de pløyer seg inn i stua og setter i gang med å prate. Jeg blir bare stående på trappen, og Ashton står i døråpningen, helt til han omsider forlater blikket mitt og dukker inn. I de få sekundene med øyenkontakt - som føltes som flere minutter - så jeg ikke snev av følelse i pupillene, som om jeg ikke er annet enn en totalt fremmed som selger doruller ved døren hans.

I noen sekunder blir jeg bare stående. Jeg kunne gått nå, som Ashton mest sannsynlig ønsker, og risikere å miste tre venner. Jeg kunne gått inn, og beholdt dem alle tre, enda Ashton mest sannsynlig vil fortsette å ignorere meg. Med et overdrevent pust hopper jeg innenfor døren og begynner å gå inn mot stua, hvor de fire guttene sitter skvist sammen i sofaen og finner frem poser med mat fra Taco Bell. Ashton stirrer på gulvet, jeg stirrer på ham, og de tre andre stirrer på tacoen og er ikke klar over hva som foregår over hodet.

Jeg angrer straks på å ha gått inn, men setter meg likevel på gulvet på motsatt side av den brunhårete gutten, så langt unna man kan komme. Irritasjonen bobler i meg, og spørsmålene som har virvlet i hodet på meg i ukesvis ser ut til å nå overflaten igjen. Hvorfor kom han ikke? Hvorfor sluttet han å snakke med meg, når han visste hva jeg gikk gjennom?

Jeg blir sittende og kjenne sinnet vokse i meg for hvert sekund, og snart møter han blikket mitt. Imens hans er fult av noe som kan se ut som tristhet, er mitt fult av raseri.

Han kom ikke.

"Så, hva har vi gått glipp av?" Det er stemmen til Calum som omsider river blikkene våre fra hverandre, og jeg oppdager at han har fulgt med på situasjonen.

Jeg svarer ikke, og Ashton blir omsider den som tar ordet. Alle tre guttene stirrer plutselig på oss, og det virker som de endelig legger merke til stemningen i luften.

"Ikke så mye," sier Ashton, som får meg til å tippe over. Jeg setter blikket i hans igjen, men han unngår meg, og straks velter bare ordene ut.

"Nei," sier jeg meg enig. "Det har vært en ganske kjedelig tid, eller hva, Ashton?" Jeg stirrer på ham nå, og blikket hans heves sakte fra gulvet til mitt. Han ser forvirret ut, redd nesten. Jeg trodde det ville få meg til å føle meg bedre - det gjør ikke det. "Jeg mener, i hvert fall for deg, som bare har sittet inne hele tiden."

Jeg merker hvordan Calum, Luke og Michael ser forvirret mellom oss, men akkurat nå er alt jeg fokuserer på øynene til Ashton. De ser ut som om han mener han er offeret, noe som gjør meg enda mere irritert. Hvilken rett har han til å føle noe som helst?

"Jeg-"

"Var det kjedelig på politistasjonen, Ashton? Eller da du gjemte deg her, i stedet for i begravelsen hennes?"

Det er lenge siden første gangen vi møttes, første gangen jeg så ham, stående lent mot veggen med en sigarett mellom leppene. Der og da, var jeg overbevist om at han var en eller annen klisjé, følelsesløs tulling som gjemte seg bak utallige sigarettstumper fordi han var for redd til å møte verden. Jeg trodde ikke han var i stand til å føle noe som helst, jeg klarte ikke lese uttrykket i øynene hans, sorgen i dem.

Denne gangen ser jeg: følelsene står skrevet i hele ansiktet, de ligger i hver minste bevegelse, men jeg velger å ignorere sårbarheten hans og heller fokusere på sinnet mitt, som er så mye enklere å forstå.

Etter funnet av Madison, fikk han først seg selv buret inne, og tok ikke kontakt med meg etterpå en gang. Selv ikke da jeg kom på døren hans, tallevis av ganger, og Sophia løy meg rett i ansiktet på hans befaling. Ikke en gang da jeg møtte ham, og alt han gjorde var å snu seg og gå, som om bønnfalingene mine bare var summingen fra en mygg.

"Du kom ikke," velter det omsider ut av meg, og jeg oppdager at jeg ikke er sint lenger. Jeg føler meg bare såret, og stemmen min dirrer. Jeg må konsentrere meg for ikke å gråte, for ikke faen om jeg gråter på grunn av en gutt som ikke en gang bryr seg om meg. "Jeg ventet på deg, men du kom ikke."

Han svarer ikke. Blikket hans er på gulvet igjen, og de tre guttene ved siden av ham stirrer lamslått på meg. Jeg oppdager at jeg står, uten å vite når jeg reiste meg, og hele meg dirrer. Jeg kan ikke se øynene hans lenger, bare krøllene i håret og brystkassen som beveger seg i takt med pusten.

"Har du ikke tenkt å si noe?" Hveser jeg til slutt. "Bestevennen min døde. Og du bare dro, du bare ignorerte meg. Jeg vet ikke hvorfor jeg kom, en gang, du bryr deg jo åpenbart ikke om meg i det hele tatt." Hvert ord fylles med mere følelse, men da Ashton endelig ser på meg, oppdager jeg til min overraskelse at øynene hans svømmer av sinne også. Jeg vet ikke hva han har å være sint for - det var han som sviktet meg.

Hva er galt med denne fyren? Tenker jeg, og skal til å snu og bare trampe ut derfra, før jeg hører stemmen hans for første gang på ukesvis.

"Hvis du ikke hadde vært så opptatt av å få blomster av den drittsekken Connor, hadde du kanskje lagt mere til at jeg var der," sier han, og jeg snur meg og stirrer på ham. "Tror du virkelig ikke jeg kom? Tror du virkelig ikke jeg bryr meg?"

Han ser nesten like såret ut som sint, og jeg stirrer bare på ham i sjokk.  Han har reist seg også, og begge står nå i hver vår ende av rommet og roper til hverandre. De tre guttene i sofaen stirrer uforstående, men akkurat nå er alt jeg enser et par karamellbrune øyne, og følelsene som skjules bak dem.

"Men du var der ikke," mumler jeg, og merker til min overraskelse at jeg nesten er på gråten. "Jeg så etter deg, du-"

"Du så ikke etter meg. Du så på Connor," hveser Ashton. "Connor og de jævla fiolene hans."

Er det det dette er? Er han sjalu? Jeg himler med øynene og skal til å gå igjen, før en tanke slår meg: Jeg spurte Connor hva slags blomster det var - han visste det ikke.

"Hvordan vet du...?" Spør jeg, og føler meg litt dum. "Han visste det ikke selv en gang." Jeg burde ikke fokusere på dette. Jeg burde storme ut derfra, jeg burde ikke en gang ha kommet, men hver gang jeg er med Ashton gir aldri noe av hva jeg burde mening lenger.

Ashton himler med øynene og virker mere irritert enn jeg noensinne har sett ham. Jeg har sett ham røyke, sloss, gråte - men aldri som nå, aldri så mye. Det føles som om hele rommet fylles med følelsene våre; hans irritasjon, min forvirring, og begge tos åpenbare lidelse, som vi tydeligvis velger å skjule.

"Tok ikke fyren tiden til å finne ut hva slags blomster det var en gang? Herregud, han er så jævlig irriterende. Han hadde tenkt å kjøpe roser."

"Jeg hater roser," mumler jeg, noe som er sant. Jeg synes de er klisjé, uoriginale.

Ashton nikker, fremdeles irritert, men jeg merker det ikke er rettet mot meg lenger. Det er rettet mot Connor, og plutselig er det åpenbart at han er sjalu, hvilket bare gjør meg enda mere forvirret.

"Nettopp. Det var det jeg sa," mumler han, nesten som om han glemmer at jeg i det hele tatt hører på. Jeg stirrer lamslått på ham, på måten han drar hånden med en rask bevegelse gjennom håret, hvordan en rynke oppstår i pannen hans. Jeg legger merke til sirklene under øynene, lukten av røyk, og det rastløse blikket han hadde første gangen jeg møtte ham. Det er som å se ham for første gang på nytt igjen, bare at jeg denne gangen vet grunnen, vet hvor mye som ligger bak det.

Det kan ikke være mulig at det var han som plukket ut de blomstene?

"Hvorfor ga du dem ikke bare selv?" All sinnet har ebbet ut av meg, og alt erstattes av følelsen av at jeg virkelig, virkelig skulle ønske han ga meg dem selv. Jeg ville løyet om jeg sa at jeg ikke savner ham, savner å høre på de latterlige mange CD-ene han har i bilen sin, savner måten smilehull dukker opp i kinnene hans hver gang han smiler eller ler.

Han smiler ikke nå. "Fordi du aldri tenker på deg selv! Fordi du alltid setter andre foran deg, fordi du alltid er så jævlig snill, og-"

"Du sluttet å snakke med med meg fordi jeg er for snill?" Jeg er ikke sint lenger, enda jeg burde være det. Det ville vært så mye enklere, men av en eller annen grunn klarer jeg ikke. Alt jeg står igjen med er forvirringen over hvorfor han har ignorert meg, hvorfor han ikke ville snakke med meg fordi jeg tydeligvis er for snill, hvorfor han snudde ryggen til den gangen jeg endelig konfronterte ham for et par uker siden.

Det var sol den dagen, men det føltes som om jeg sto midt i en storm da jeg fikk øye på Ashton over gata, og beina trakk meg mot ham før hodet registrerte hva de holdt på med. Jeg ropte navnet hans, han stivnet, og i noen korte sekunder så han på meg, før han snudde og gikk. Ikke noe annet. Ikke et ord.

Ashton møter blikket mitt igjen, og virker brått mere knust enn jeg noensinne har vært. "Nei. Jeg sluttet å snakke med deg fordi du er snill, og jeg ikke er det."

Jeg stirrer på ham, uvitende om hva jeg skal si. Hvis dette virkelig er grunnen, hvis det er sant at han holdt seg unna meg fordi han mener det er det beste, burde jeg tilgi ham.

Burde.

Likevel er alt jeg tenker på hvordan jeg satt utenfor kirken, alene, ventende på en gutt som ikke dukket opp. Uansett hvor mye dette har med at Ashton ikke liker seg selv, føler jeg meg knust for at ikke vennskapet med meg veiet opp for det.

Ingen sier et ord. Ashton ser virkelig bønnfalende ut, som om han først nå innser at det var en feil å holde seg unna meg. Jeg burde føle medlidenhet, jeg burde motsi ham. Jeg vet at Ashton ikke er en dårlig person, og jeg vet at han tar feil om seg selv, men denne gangen er alt jeg føler sinne.

Det at han hater seg selv trenger ikke bety at han hater meg også?

Uten å gi noen videre forklaring snur jeg og marsjerer ut derfra, fra Ashton og de andre guttene, fra tomme forklaringer, uten noen som helst plan om å vende tilbake.

Jeg visste jeg ikke burde ha gått inn i det huset igjen i utgangspunktet.

a/n

Well hello internet

Depressiv del, lol. Jaja, her kommer jeg og ødelegger stemninga, men jeg måtte bare si dette:

20k holy shitballs tusen takk!! Wtf jeg er så?? Sjokka??

-amalie

Continue Reading

You'll Also Like

34.1K 784 31
Etter One Direction-konserten i Norge 7.mai, har Dina vært deprimert. Hun brukte mye tid på fjellet, og bestemte seg for å tweete til Liam et bilde a...
140K 1.8K 49
Alicia Ayers flytter fra en liten bygd til Nord Carolina for å studere Litteratur på Wake Forest University. Alicia er en pliktoppfyllende jente som...
58.5K 4K 43
Taylor misliker den nye nabogutten fra første øyekast, men hun prøver å ha et åpent sinn. Det blir bare betydelig vanskeligere når Ashton Irwin åpenb...
123K 3.7K 36
Den 16 år gamle jenta Belle som liker musikk, dansing , motorsykler, gutter og masse annet må flytte fra hjemstedet sitt. Faren og moren skilte seg o...