Nume de cod: Lichidator

By sirenserebro

212 8 54

Wattine 2017 Natalia Alianovna este unul dintre cei mai apreciați spioni ai Rusiei. Trimisă să recupereze cod... More

Pripyat
Cernavodă, România
SRI şi FBI îşi bagă coada
Planul a eşuat
Code Red
Un al doilea Cernobîl

O nouă misiune.

28 2 20
By sirenserebro

Picăturile de ploaie băteau în geamurile clădirilor din Moscova. Ploua deja de câteva zile şi părea că va mai ploua pentru alte câteva zile. Vântul bătea puternic, făcând crengile copacilor să trosnească şi să se rupă. Deşi era o dimineață de sâmbătă, traficul era infernal la acea oră a dimineții. Un blocaj în Piața Roşie transformă cel mai circulat bulevard din Moscova să fie o scenă a unui concert de claxoane. Coloanele de maşini se întindeau pe o lungime de doi kilometrii, şoferii nervoşi, neratând nicio ocazie de a se face auziți. Accidentul ce provocase blocajul nu era foarte grav. O utilitară cu nisip se răsturnase datorită unui şofer ce nu se asigurase atunci când a intrat în intersecție. Din fericire, şoferii aveau răni superficiale.

La câteva străzi distanță, vacarmul se domolise. Sunetul provocat de picăturile de ploaie devenise totuşi, pe căt de relaxant, pe atăt de enervant. Natalia se trezi şi se încruntă la auzul aceluiaşi sunet care nu mai înceta de câteva zile. Era învelită superficial, pătura acoperindu-i doar spatele, lăsându-i picioarele lungi la vedere. Privi ceasul de pe noptieră ce arăta ora 08:35 şi căscă. Avusese o noapte lungă, iar o zi liberă era binemeritată. Se întoarse cu fața în partea opusă şi observă ca Serghei încă dormea liniştit. Natalia ridică o sprânceană la vederea lui, nerealizând pe moment ce se întâmplă. De fiecare dată când se întâmpla să sfârşească în pat cu Serghei, acesta era cu mult timp plecat înainte ca ea să se trezească. Relația lor nu era una normală şi amândoi ştiau asta. Când vine vorba de muncă, Natalia şi Serghei sunt strict doua marionete ale sistemului comunst sovietic.

Natalia Alianovna este cel mai bine pregătit spion al KGB, format într-un program pe perioada a cinci ani, program care a pus accent atât pe dezvoltarea aptitudinilor de care dispunea Natalia (dans, arte martiale, utilizarea armelor de foc şi a armelor albe), căt şi pe dezvoltarea artei disimulării şi a abilitătilor lingvistice şi de comunicare şi întegrarea Nataliei în situații şi concepte diferite pentru a o putea obişnui cu situații limită. La finalul celor cinci ani ai programului, Natalia Alianovna, una dintre cele zece fete din program, a fost recunoscută ca fiind cea mai bună dintre toate: un spion de calibru uriaş şi un asasin invincibil. A primit numele de cod Viespea Argintie şi de la vârsta de 21 de ani a început să îşi servească Patria Mamă.

Serghei Alexandrovich este o armă letală, arma secretă a Rusiei. Are la activ nu mai putin de 30 de asasinate în ultimii 10 ani, țintele fiind neutralizate fără daune din partea civililor. Fost militar, Serghei a luat parte la un program secret al armatei prin care se încerca transformarea unei persoane într-o maşinărie de ucis. Vedere şi viteza i-au fost îmbunătățite prin experimente ştiințifice, iar puterea şi abilitățile de uciş i-au fost dezvoltate prin mult antrenament. Serghei Alexandrovich nu există cu adevărat. Pentru a-l pitea transforma într-un asasin excelent, a fost declarat mort. "Nu te pot ucide dacă eşti deja mort", obişnuiau să îi spună. Majoritatea celor din comunitatea serviciilor secrete nu cred ca el există. Însă cei care cred, îl numesc Fantoma Gheții. Este doar o poveste cu fantome.

Natalia se ridică din pat, având grijă să nu îl trezească pe Serghei. Îşi luase pe ea un halat alb şi îşi prinse părul într-un coc slab. Îşi căută cu privirea papucii de casă şi, după ce se încălță cu ei, porni către bucătărie. Se oprii pentru un moment în fața uşii, ascultând atent. Ceva era în neregulă, o simțea în adâncul stomacului ei. Îşi lipi urechea de uşă şi continuă să asculte cu mare atenție: televizorul din bucătărie era aprins. Se întoarse şi îşi lua de pe noptieră pistolul pe care îl verifică să vadă dacă e încărcat şi dădu drumul siguranței. Deschise încet uşa dormitorului, având grijă să nu îşi trădeze poziția. Ținea pistolul cu ambele mâini şi ieşi cu precauție din dormitor. Zări o siluetă pe canapea şi ținti la cap. Privea cu interes la emisiunea prezentată la televizor şi mânca cereale cu lapte. Natalia se apropie încet de intrus, însă acesta nu făcu nicio mişcare. Natalia îl privea cu reticență, însă a putut să se mai relaxeze puțin când a putut să îl privească mai bine: era înalt şi foarte slab, purta o pereche ss blugi albaştrii şi o cămaşa albă, iar fața îi era aproape în totalitate acoperită de o pereche de ochelari foarte mari. "Nu este o amenințare" se gândi ea.

-Vy vybezhali kofe(1), spuse el, continuând să urmărească emisiunea de care era atăt de captivat.

-Kto ty?(2) întrebă Natalia răspicat. Încă ținea pistolul cu precizie, astfel încât, dacă necunoscutul ar fi făcut o mişcare, să îl poată nimeri între ochi. Kak vy syuda popali?(3)

Bărbatul, care nu avea mai mult de 27 de ani, se ridică de pe canapea şi îşi băgă mâinile în buzunar, moment în care Natalia se încordă, aşteptându-se la un atac armat din partea intrusului. Însă atacul nu veni.

-Menya zovut Grisha(4), spuse bărbatul privind-o pe Natalia în ochi. YA vash novyy obrabotchik kgb.(5)

-Gde Nikolay? Chto s nim proizoshlo?(6) întrebă Natalia, încercând să deosebească minciuna de adevăr.

-On mertv,(7) răspunse simplu Grisha. YA prishel dat' tebe tvoyu novuyu missiyu. Zavtra vy poyedete v Chernavode, Rumyniya. Prezident khochet, chtoby vy ukrali yadernyye kody s atomnoy elektrostantsii.(8)

Natalia încă îl privea, nesigură dacă să îl creadă sau nu. Deşi sub amenințarea armei, Grisha ieşi liniştit din apartament, lăsând în urmă o Natalia nedumerită. Lasă pistolul jos şi îşi îndreptă atenția spre dosarul cartonat de pe măsuța din fața ei. Se aplecă şi îl luă, inspectându-l cu atenție. Pe prima pagină avea semnătura preşedintelui Vladimir Putin. În acel moment ştia că este un document autentic şi ştia că poate avea încredere în Grisha. Se întristă la gândul că Nikolai murise, cel mai probabil că fusese prins într-un schimb de focuri şi ucis din greşeală.

Cu dosarul în mână intră în bucătarie şi îl aşeză pe masă. Aprinse radioul şi îl programă pe un program de ştiri, după care puse pe aragaz un ibric cu apă pentru a-şi face o cană cu cafea. La ştiri nimic nu îi atrăsese atenția. Erau aceleaşi ştiri ca întotdeauna: accidente rutiere, bătăi între neamuri din vina băuturii, omucideri, sinucideri, ştiri mondene care nu o interesau deloc. Deschise un dulap şi căuta pachetul de cafea, însă nu îl găsi. Grisha avusese dreptate. Rămase făra cafea, aşa că se mulțumi doar cu o cana cu ceai verde. Se aşeză la masă şi, în timp ce aştepta să fiarbă apa, aruncă un ochi peste dosarul din fața ei. Numele său avea să fie Adriana Sandu şi era inginer tehnic la Institutul de Fizică Atomică din oraşul Măgurele, Ilfov. Tocmai fusese transferată la Centrala Nucleară din Cernavodă, la cererea inginerului şef, doamna Maria Constantin, care era defapt Svetlana Nikolaev: omul Nataliei de contact din România. În dosar era însemnat scopul final al misiunii: acela de a recupera coduri nucleare secrete.

Apa începuse să fiarbă, aşa că Natalia o luă de pe foc şi o turnă în cană, peste plicul de ceai. Puse peste el o linguriță de miere şi amestecă, îngândurată. Fu trezită la realitate de uşa ce se deschise. Îl privi pentru o clipă pe Serghei, după care îşi întoarse atenția catre ceaiul său.

-Nu mai avem cafea, spuse Natalia cu un accent românesc impecabil.

Serghei o privi nedumerit, oprindu-se din a se aşeza pe scaun. Ridică o sprânceană şi privi în stânga şi în dreapta întrebător, după care o privi cu scepticism pe Natalia. Când văzu că sunt singuri şi că nu este vorba de niciun pericol, îşi dădu seama ca Natalia îi vorbise în română din pură plăcere. Cel puțin pentru ea.

-De ce mă iei aşa de dimineață cu limba română, întrebă Serghei, urmându-i exemplul Nataliei de a vorbi în română, însă accentul lui, spre deosebire de cel al Nataliei, avea scăpări.

-Accentul tău s-a mai îmbunătățit, îi spuse Natalia, luând o gură de ceai.

-Sunt un asasin. Nu trebuie să vorbesc ca să îmi duc misiunile la sfârşit, spuse Serghei, lăsându-se pe spatele. Spre deosebire de tine.

Natalia îl privi pe Serghei cu zâmbetul pe buze. Trecu mult timp de când nu au mai stat la aceeaşi masă şi să vorbească liber. Era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de trening, lăsându-şi la vedere bustul gol. Era nebărbierit de câteva zile şi pletele castanii îi atârnau alene pe frunte. Ochii săi albaştrii priveau dosarul ce se afla între ei, iar cu degetele de la mâna dreaptă bătea darabana în masă.

-Am primit o misiune în România, spuse Natalia. Mâine plec.

Serghei o privi în ochi şi acum înțelesese motivul pentru care Natalia începuse să îi vorbească în limba română.

-Omul de legătură? întrebă Serghei simplu.

Natalia privi pentru câteva secunde dosarul, după care îl privi pe Serghei în ochi, cântărind dacă să îi spună sau nu, având în vedere că pe dosar scria cu majuscule "Clasificat". Serghei observă lupta ce se ducea în mintea Nataliei, aşa că decise să nu o oblige să îi dezvăluie date secrete.

-Sunt date clasificate, nu? spuse Serghei, privind-o cu un zâmbet încurajator. Nu e nevoie să îmi spui.

-Mulțumesc! îi răspunse Natalia cu un zâmbet pe buze.

-Cât stai? întrebă Serghei, ridicându-se de la masă. Se duse la frigider din care luase sticla de lapte, pentru ca mai apoi să îl închidă în grabă cu un picior. Măcar atât poți să îmi spui, continuă, aşezându-se înapoi la masă.

-Dacă totul merge conform planului, o să mă întorc într-o săptămână.

Serghei aprodă din cap în mod întelegător şi luă o gură de lapte. Natalia se ridică de la masă şi deschise un dulăpior din care luase un pachet de biscuiți, pe care î-l dădu lui Serghei. Acesta primi pachetul, pe care îl desfăcuse şi din care începu să mănânce.

-O să îmi fie dor de tine, spuse Natalia la un moment dat.

-Şi mie o să îmi fie dor de tine, afirmă şi Serghei.

------------

(1) "-Vy vybezhali kofe." - Ai rămas fără cafea.

(2) "-Kto ty?" - Cine eşti?

(3) "-Kak vy syuda popali?" - Ce cauți aici?

(4) "-Menya zovut Grisha." - Numele meu este Grisha.

(5) "-YA vash novyy obrabotchik KGB." - Sunt noul tău handler KGB.

(6) "-Gde Nikolay? Chto s nim proizoshlo?" - Unde este Nikolay? Ce s-a întâmplat cu el?

(7) "- On mertv." - E mort.

(8) "- YA prishel dat' tebe tvoyu novuyu missiyu. Zavtra vy poyedete v Chernavode, Rumyniya. Prezident khochet, chtoby vy ukrali yadernyye kody s atomnoy elektrostantsii." - Am venit să îți dau noua misiune. Mâine te vei duce în Cernavodă, România. Preşedintele vrea ca tu să furi codurile nucleare de la Centrala Nucleară.

Continue Reading

You'll Also Like

1.7K 116 13
Trebuia sa scap de tine nu sa ma indragostesc..
415K 10.3K 71
ÎN CURS DE EDITARE!!!! Volumul 1 & 2 Volumul | " Lasa-mă dracu în pace Dylan, nu vreau nici-o aventură cu tine! " O să vezi tu Mia, o să-mi...
74.8K 1.9K 49
Isabella Maxwell fiică de interlopi proaspăt iesita din închisoare. Dupa un an in care a fost in închisoare pentru jaf armat . Scoasa din Închisoarea...
692K 27.2K 74
O fata își vede tatăl torturat si omorât impreuna cu mama ei ! Coșmarul ei a început cand in casa lor s-a instalat haosul iar pe usa casei lor a intr...