mad hatter; s. black

By expectosirius

4.7K 359 62

Charlie Yaxley je zvláštní . A když říkám zvláštní myslím to tak. Sirius Black je nejoblíbenější kluk na ško... More

'Who in the world am I? Ah, that's the great puzzle'
'Come here and visit my world'
'With your touch I come alive'
'i'm bordeline happy and i'm bordeline sad'

'Of course i know you. Everybody does'

1.3K 86 12
By expectosirius

Samozřejmě, že ho znám. Všichni ho znají.

"A pak, když mi byly tři roky jsem bojovala s Trolem Horským. Prostě jsem mu vzala ten jeho kyj a-""Nevěřím ti ani slovo Scar. Už se nenechám nachytat" prohlásím potom, co Scar začne vyprávět jeden ze svých vymyšlených příběhů."Dobře. Nachytala jsi mě" zasměje se Scar, ale po chvilce zvážní což se u ní jen tak nevidí "Už ti to jde mnohem líp. Zlepšuješ se...Co říkala Pomfreyová?" . Povzdechnu si a prohrábnu si moje hnědé vlasy."Nic už je to tři roky stejný asi je to to nejlepší co z toho můžu očekávat". "Blbost, mně se zdá, že se pořád zlepšuješ." prohlásí rozhodně Scar a já se na ni smutně usměju.

Mohla bych se asi představit. Jmenuju se Charlie Yaxley a je mi sedmnáct, i když se na to nechovám s mojí nejlepší kamarádkou Scarlet Wright. Dá se. O mně říct, že jsem neobyčjně obyčejná. Proč? To zjistíte později. Jsem celkem malá a hubená. Mám hnědé trochu nazrzlé a trochu vlnité vlasy kousek pod prsa. Na mém vzhledu jsou asi nejzvláštnější jsou na mně oči,které jsou úplně modré, skoro bílé jako ledovce a studené. Mám bledší pokožku a trochu pih na obličeji,ale nejvíce na rukou. Moje rodina je čistokrevná, ale není posedlá čistou krví. Většinou jsme Havraspárci nebo Zmijozelové. Pár Nebelvíru. Já jsem ten Nebelvír. Rodičům to, ale moc nevadí. Moje mamka Cierra Yaxley byla v Havraspáru a táta Charlus Yaxley byl ve Zmijozelu. Ještě mám bratra,který je o šest let starší, ale hned co vystudovat Bradavice jako hrdý Zmijozel zmizel. Odešel někam do světa a občas pošle stručný dopis rodičům. Mimochodem jmenuje se Charles Yaxley.

Moje nejlepší kamarádka je Scarlet Wright. Je půl na půl. Je vyšší než já a je taky hubená. Má blonďaté dlouhé vlasy a hnědé oči. Zbožňuju jí....A ona mě.

Jsem zvláštní. A proto nemám moc kamarádů. Vlastně mám jenom Scarlet a naši jednu spolubydlící Lily Evansovou, ale s tou se tolik nebavím.

Asi se ptáte proč říkám,že jsem zvláštní. A asi si zasloužíte vědět proč.

Jsem nemocná. Ví to tady jenom Brumbál,Scar a Pomfreyová. A Lily to podle mě tuší.

Mám schizofrenii, ale projevuje se to u mě trochu jinak,protože jsem čarodějka. Občas nedokážu rozlišit realitu od snu nebo vymýšlení si(proto mě Scar zkoušela), mám spousta nočních můr, někdy vídám lidi co ostatní ne , vypadávám z reality a přestávám vnímat, dostávam záchvaty paniky a to nejhorší v mé hlavě žijí dvě různé osobnosti. Jedna z nich,kterou jsem doopravdy já a která převládá je Charlie. Ta druhá,která se zjeví málokdy si říká Thea. Thea je....jak to vysvětlit? Nepříjemná,rozzuřená a říká to co bych normálně neřekla, ale nejhorší je že ty věci si občas myslím. Zkráceně je to mrcha.

"CHARLIE!" vyruší mě Scar."Už zase?"zeptám se jí a ona přikývne"To jsem vážně tak nezajímavá,že raději vypadneš z reality abys mě poslouchala?" zavtipkuje"Evidentně, vlastně vůbec nechápu proč se s tebou kamarádím" řeknu rádoby zamyšleně a ona bleskově odpoví"Protože jsem jediná, kdo se s tebou baví"zasměje se znovu a já s ní"Bingo".

V tu dobu už dojdeme ke třídě Kouzelné Historie s profesorem Binnsem. Je to duch. Asi se sám sebou unudil k smrti,protože já mám každou hodinu pocit , že mě unudí k smrti.

"Pojď dozádu" zamrmlám Scarlet a odběhnu tam aby si nás nikdo nevšiml, protože hodinu už před třema minutama začala."Co to děláte slečno Yaxleyová a slečno Wrightová?". Sakra. Rychle mysli,mysli. Vymysli výmluvu."Uhm my se protahujeme?"Pár lidí se zasmálo, i když to vyznělo to spíš jako otázka ale co."Takže jste určitě nepřišly pozdě?" nenechá nás Binns."Neeee" protáhnu to a Scar se vedle mě zachichotá."Dobře, ale už se tu neprotahujte" ukončí debatu Binns a začně znovu vykládat o skřetí válce.

Ufff, to bylo o fous.

"Vážně?Protahujeme se?" rozesměje se Scar."Hele, na schozofreničku to bylo celkem dobrý" nafouknu se pyšně, a pak se rozesměju.

Znáte takový ten pocit, kdy víte, že se stane něco špatného,ale nemůžete tomu zabránit? Právě teď se tak cítím. Před asi minutou mi Scar oznámila, že se nudí. A to je špatné. Když se Scra nudí udělá nějakou debilitu a skončíme v maléru. "Merlineeeee......Já se tak nudím" houkne znovu a pokračuje ve žvýkání svého pera. Nervózně na ni kouknu a všimnu si, že jí v očích zasvítí a něco ji napadne. Je pozdě. Scar pomalu z pusy vytáhne ožužlaný brk z pusy a během vteřinyho hodí do lavice před náma. Kde sedí oni. Ó Merline, to je špatné!

Před náma sedí 2/4 Pobertů a zrovna jsou to ti nejoblíbenější,nejhezčí a nejtalentovanější kluci na škole.

Jeden z nich,James Potter Nebelvírský kapitán a chytač za Famfrpálový tým. Je celkem vysoký, má tmavě hnědé,věčně rozcuchané vlasy a oříškově heňdé oči,které se schovávají za kulatými brýlemi. Je hezký, ale každý ví,že miluju Lily Evansovou,která ho nenávidí. Hah. Je i docela chytrý, ale vůbec se neučí nechápu jak to dělá.

Ten druhý je Sirius Black. Hraje Odrážeče za Nebelvír. Je trochu vyšší než James. Má černé,delší vlasy,které jsou pravděpodobně ty nejlepší vlasy na škole. Říká se,že pár holek z jeho fanklubu (neptejte se) se snaží vzít mu vlas aby ho naklonovaly. Jestli. Si nemyslíte, že je to divné. Jste divní. Má ostře řezanou čelit a vysoké lícní kosti. Zkráceně má velmi aristokratický obličej, protože je Black. Má zvláštní šedé oči,trochu podobné mím,ale má je o trochu víc tmavé. Je vypracovaný z Famfrpálu, je to vidět i přes oblečení. Je to školní děvkař/Cassanova. Spal snad se všema holkama nad patnáct a ocucával se s každou nad čtrnáct. Je to nejhezčí kluk na škole a ví to. Je opravdu chytrý a to se taky vůbec neučí. Nefér.

Každopádně ten brk spadl právě na hlavu Siriuse. Sakra.

Ten se i s Jamesem otočil a sundal si brk z hlavy. Oba dva se na sebe zakřenili a koukli se na mě. Proč jenom na mě? Otočím se na Scar,která rukama naznačuje,že jsem to byla já. Zrádkyně! Otevřu pusu abych se bránila, ale oni už se otočí na zpět a něco si zašeptají a začnou něco psát. Po chvíly ten papír složí a kouzlem ho pošlou k Binnsovi. Papír spadne přímo před Binnse,který ho zmateně zvedne a pomalu přečte. Pak se jeho pohled zabodne do mě"Děkuji za nabídku slečno Yaxleyová, ale nepůjdu s vámi do Prasinek a když se vám chce tolik procházet mohla by jste opustit tuto třídu."oznámí mi a já zrudnu a Scar a všichni ostatní vybuchnou smíchy.Rychle se sbalím a odejdu ze třídy.

Absolutně nevím co dělat, a tak si sednu na zem vedle dveří a opřu se o zeď. Chvíly počítám kameny na zdi, a pak se začnu nudit, a tak si vytáhnu moji knížku o schizofrenii a radám jak si ji zlehčit.

Víte proč jsem skoro nikomu neřekla, že mám schizofrenii? Protože by se ke mně potom lidi chovali jinak nebo by se mě i báli. Už jsem to zažila. Dokonce i v téhle knížce píšou aby jste to skoro nikomu neříkali pokud to není váš doktor,rodina nebo někdo komu věříte. Začtu se, a tak si ani nevšimu,že si ke mmně asi po pěti minutách někdo přidá.

"Ahoj" ozve se vedle mě hlubší hlas. Trochu nadskočím jak se leknu a on se ušklíbne a sedne si vedle mě. Neodpovím. Neznamená,že když je to nejoblíbenější kluk na škole,že mu hned škočím okolo krku. Zkusí to znovu"Ty jsi Charlie že jo?" zeptá se a já se konečně ozvu"Ne". Zvedne jedno obočí a zamyslí se. Vypadá při tom roztomile. Heh. "Jsem Charlie" dopovím. Pro pořádek teď se mi smíchála moje divnost a schizofrenie."Vždyť to jsem řekl" řekne zmateně a já se usměju a pokrčím rameny. Najednou mi dojde,že furt držím tu moji knihu o schizofrenii, a tak ji rychle zaklapnu a pokusím se ji narvat do tašky. Ale Sirius mi ji rychle vezme. Sakra. Rychle si prohlédne obálku a nahlas přečte "Život s Kouzelnou Schizofrenií a co s ní?" přečtě zmateně."Uhm- Je to zajímavá četba, a tak jsem si jí půjčila v kni-""Tato kniha patří Charlie Yaxleyové"přeruší mě."To napsala Scar! A mimochodem ten brk taky hodila Scar"začnu lhát a, pak se bránit. Sirius vypadá skepticky."Vratíš mi ji?" zeptám se ho a on přikývne a vrátí mi ji. Rychle ji schovám so tašky.

"A co tu vůbec děláš?"pokusím se změnit téma."Nudil jsem se , a tak jsem šel na záchod" přislově na záchod udělal uvozovky a zasmál se a já potichu s ním. "Což mi připomíná,že bych měl jít. Měj se" mrkne na mě a já trochu zčervenám. Pak se,ale zastaví těsně před dveřmi."Nezeptala jsi se mě na moje jméno. Ty mě znáš? moje jméno? Nikdy jsme se nebavili" prohlásí a já se usměju.

"Samozřejmě, že tě znám. Všichni tě znají" a s tím se zvednu a odejdu.

Hlavní postavy
Ben Barnes/Miles McMillan as Sirius Orion Black
Saoirse Ronan as Charlie Yaxley
Blake Lively as Scarlet Wright
Aaron Johnson as James Fleamont Potter
Andrew Garfield/Troye Sivan as Remus John Lupin
Karen Gillan as Lily Evans
Evan Peters as Peter Pettigrew

TAK CO?!?!?!?!? MÁM POKRAČOVAT? NE,JO? HLASUJTE A KOMENTUJTE! A PÁÁÁÁ

Continue Reading

You'll Also Like

993K 31.3K 92
Zayn Malik, bývalý člen 1D, sólista v ústraní. Po nocích se baví prolézáním facebookových profilů krásných dívek. Bella Xawier, studentka střední š...
116K 5.7K 86
Lord Voldemort byl poražen a kouzelnické společenství se postupně vzpamatovává z následků války. Draco Malfoy, byť nedobrovolně, stál na straně poraž...
3.7K 338 117
Rhaenyra požádala svého strýce Daemona aby jí pomohl zastavit pochyby o tom jestli její syn Jacaerys je bastard. Jeho žena Laena s tím neměla problém...
26.7K 111 1
Příběh báječného a chytrého detektiva Sherlocka Holmese, jeho skvělého kolegy doktora Johna Watsona a bratra Mycrofta, který jim neustále stojí za zá...