'Of course i know you. Everybody does'

1.3K 86 12
                                    

Samozřejmě, že ho znám. Všichni ho znají.

"A pak, když mi byly tři roky jsem bojovala s Trolem Horským. Prostě jsem mu vzala ten jeho kyj a-""Nevěřím ti ani slovo Scar. Už se nenechám nachytat" prohlásím potom, co Scar začne vyprávět jeden ze svých vymyšlených příběhů."Dobře. Nachytala jsi mě" zasměje se Scar, ale po chvilce zvážní což se u ní jen tak nevidí "Už ti to jde mnohem líp. Zlepšuješ se...Co říkala Pomfreyová?" . Povzdechnu si a prohrábnu si moje hnědé vlasy."Nic už je to tři roky stejný asi je to to nejlepší co z toho můžu očekávat". "Blbost, mně se zdá, že se pořád zlepšuješ." prohlásí rozhodně Scar a já se na ni smutně usměju.

Mohla bych se asi představit. Jmenuju se Charlie Yaxley a je mi sedmnáct, i když se na to nechovám s mojí nejlepší kamarádkou Scarlet Wright. Dá se. O mně říct, že jsem neobyčjně obyčejná. Proč? To zjistíte později. Jsem celkem malá a hubená. Mám hnědé trochu nazrzlé a trochu vlnité vlasy kousek pod prsa. Na mém vzhledu jsou asi nejzvláštnější jsou na mně oči,které jsou úplně modré, skoro bílé jako ledovce a studené. Mám bledší pokožku a trochu pih na obličeji,ale nejvíce na rukou. Moje rodina je čistokrevná, ale není posedlá čistou krví. Většinou jsme Havraspárci nebo Zmijozelové. Pár Nebelvíru. Já jsem ten Nebelvír. Rodičům to, ale moc nevadí. Moje mamka Cierra Yaxley byla v Havraspáru a táta Charlus Yaxley byl ve Zmijozelu. Ještě mám bratra,který je o šest let starší, ale hned co vystudovat Bradavice jako hrdý Zmijozel zmizel. Odešel někam do světa a občas pošle stručný dopis rodičům. Mimochodem jmenuje se Charles Yaxley.

Moje nejlepší kamarádka je Scarlet Wright. Je půl na půl. Je vyšší než já a je taky hubená. Má blonďaté dlouhé vlasy a hnědé oči. Zbožňuju jí....A ona mě.

Jsem zvláštní. A proto nemám moc kamarádů. Vlastně mám jenom Scarlet a naši jednu spolubydlící Lily Evansovou, ale s tou se tolik nebavím.

Asi se ptáte proč říkám,že jsem zvláštní. A asi si zasloužíte vědět proč.

Jsem nemocná. Ví to tady jenom Brumbál,Scar a Pomfreyová. A Lily to podle mě tuší.

Mám schizofrenii, ale projevuje se to u mě trochu jinak,protože jsem čarodějka. Občas nedokážu rozlišit realitu od snu nebo vymýšlení si(proto mě Scar zkoušela), mám spousta nočních můr, někdy vídám lidi co ostatní ne , vypadávám z reality a přestávám vnímat, dostávam záchvaty paniky a to nejhorší v mé hlavě žijí dvě různé osobnosti. Jedna z nich,kterou jsem doopravdy já a která převládá je Charlie. Ta druhá,která se zjeví málokdy si říká Thea. Thea je....jak to vysvětlit? Nepříjemná,rozzuřená a říká to co bych normálně neřekla, ale nejhorší je že ty věci si občas myslím. Zkráceně je to mrcha.

"CHARLIE!" vyruší mě Scar."Už zase?"zeptám se jí a ona přikývne"To jsem vážně tak nezajímavá,že raději vypadneš z reality abys mě poslouchala?" zavtipkuje"Evidentně, vlastně vůbec nechápu proč se s tebou kamarádím" řeknu rádoby zamyšleně a ona bleskově odpoví"Protože jsem jediná, kdo se s tebou baví"zasměje se znovu a já s ní"Bingo".

V tu dobu už dojdeme ke třídě Kouzelné Historie s profesorem Binnsem. Je to duch. Asi se sám sebou unudil k smrti,protože já mám každou hodinu pocit , že mě unudí k smrti.

"Pojď dozádu" zamrmlám Scarlet a odběhnu tam aby si nás nikdo nevšiml, protože hodinu už před třema minutama začala."Co to děláte slečno Yaxleyová a slečno Wrightová?". Sakra. Rychle mysli,mysli. Vymysli výmluvu."Uhm my se protahujeme?"Pár lidí se zasmálo, i když to vyznělo to spíš jako otázka ale co."Takže jste určitě nepřišly pozdě?" nenechá nás Binns."Neeee" protáhnu to a Scar se vedle mě zachichotá."Dobře, ale už se tu neprotahujte" ukončí debatu Binns a začně znovu vykládat o skřetí válce.

mad hatter; s. blackWhere stories live. Discover now