Ayyıldızın Kaderi

By sevilay2345679

85.7K 5K 3.2K

"Her insan kendi kaderini yazar kim bilirdi ki aynı kaderi yaşayacaklarını" More

1.bölüm
2. bölüm
3.bölüm
5.Bölüm
6.Bölüm
7.Bölüm
8.Bölüm
9.Bölüm
10.Bölüm
AÇIKLAMA
11.Bölüm
12.Bölüm
13.Bölüm
14.Bölüm
15.Bölüm
16.Bölüm
17.Bölüm
18.Bölüm
Ayşegülün küçüklüğü
19.Bölüm
20.Bölüm
21.Bölüm
Açıklama
22.Bölüm
23.Bölüm
24.Bölüm
Karakterler Tanıtımı
Karakterler Tanıtımı 2
Açıklama

4.Bölüm

3.8K 193 100
By sevilay2345679


Ayşegül'ün ağızından;
Sabah olmuştu. Yerimi yadırgamıştım ama zorunluyduk kalktım çisem daha uyanmamıştı. Saat kaç diye telefonuma baktım 6:23 dü. Telefonuma baktım kimseden mesaj arama yoktu bende kalktım. Banyoya yürüdüm elimi yüzümü yıkadım duş almaya üşendim. Mutfağa yürüdüm dolabı açtım ne yapsam diye düşündüm aklıma fikir geldi timi kahvaltıya çağırmak telefonumu aldım. Savaşa yazdım;

"Savaş uyandın mı rahatsız ettim kusura bakma"6:30

"Hayır komutanım uyanmıştım zaten siz ne için yazdınız "6:31

" Kahvaltıya sizi çağrıyorum time söylersin savaş"6:31

"Tamam komutanım haber ederim onlara " 6:32

"Eyvallah savaş" 6:32

"Eyvallah bizden" 6:33

Telefonumu bıraktım kenera şarkı açamadım çisem uyuyordu. Bende börek yapmaya başladım. Tülbent bağladım başıma seniti aldım sessizce şarkı söylemeye başladım.

"Güvenemem servetine malına
Umudum yok bugün ile yarına
Toprak benide basacak bağrına adaletin bu mu dünya ne yar verdin ne mal dünya kötülere silsen dünya iyileri susturan dünya"

Şarkı bitmişti. Beni etkileyen bi şarkıydı böreğin yufkası bitmişti. İç harcını hazırlamaya başladım. Bu sefer de eğlenceli bir şarkı söylemeye başladım.

"Kendine dev aynasında değil boy aynasında bir bak acım taze, kurtulamazsın gözlerini kaçırarak belki birazcık bozuldun ruhun belki can çekişiyor belki biraz da kızardın ama sana kırmızı çok yakışıyor"

Güldüm. Şarkı da bitmişti. Şuan yiğit olsa göbek atardık ya haini özledim ya böreğin iç harcıda bitmişti. Börek yapmaya başladım. Fırını açtım koydum börek bitmişti. Masayı kurmaya başladım. Telefonum çaldı yiğit görüntülü aradı canım kuzenim ya beni aramayı ihmal etmezmiş yerim ben onu açtım telefonu.

"Alo, gözbebeğim" Halimi görünce gülmeye başladı.
"Efendim,yiğidim" Gülmeye devam ediyordu bende güldüm.
"Piskopatcım bu halin ne,ne yapmışlar benim piskopatıma"gülmeye devam etti. Bende sinirlenmeye başladım. Dedim ki " Ne var lan halimde börek açtım işte "oda güldü. Bende menemem yapmaya başladım soğan doğruyordum oda dedi ki " Sen börek yapmamışsın börek seni yapmış bence"dedi.iyice sinirlendim ve dedim ki "askeriyeye getirirken yiyorsun şimdi halime ne gülüyorsun manyak bi daha sana börek yapmayacam" Bi anda ciddiyetleşti. böreklerimi en çok o severdi ve en çok o yerdi. Ve dedi ki "tamam valla birşey demedim bana börek yapacan demi" Dedi güldüm. Biber doğramaya başladım. Saate baktım. 6:50 di. Bende dedim ki "tamam tamam sen iste yaparım ben yiğidim ama kapat daha çok işim var öptüm time ve kendine dikkat et üsteğmenim" Dedim. Oda gülerek dedi ki "emredersiniz komutanım, sende kendine dikkat et gülüm öptüm bende " Dedi kapattı. Onun araması çok iyi geliyordu. ikizlerim de gelecekti. Onlara kızartma yapacaktım. Ama önce menemen malzemelerini doğradım. Evde ekmek yoktu ben de merte yazdım.

"Mert kahvaltıya geliyorsun demi" 6:55

"Geliyorum komutanım" 6:55

"Senden birşey rica etcektim" 6:55

"Buyrun komutanım" 6:56

"Gelirken 7 tane ekmek alırmısın" 6:56

"Alırım komutanım" 6:56

"Sağol " 6:56

Ekmek de halloldu. Patates soymaya başladım. Sonra yıkadım. Doğradım kızarttım. Kızartma ve börek bitmişti. Sonra sucuk kıymaya başladım. Sucuklu yumurta yapacaktım ama önce çayı demledim. Sucuk işi bitti. Çisemi uyandırmaya gittim. Saat 7:15 di.

"Çisem kalk hadi tim kahvaltıya gelecek" Oda esneyerek uyandı kelimelerimi duyunca şok oldu. "Kim gelecek kim gelecek" Şoku atlatamadı herhalde ben de tekrarladım "tim kahvaltıya gelecek hadi hazırlan ya " Çisem de kalktı. Şükür yani. Bende mutfağa gittim kapı çaldı. İlk gelenler savaş ve demir ayrılmaz ikili ve demir dedi ki "komutanım günaydın"bende gülümseyerek dedim ki " Günaydın gençler hadi içeri geçin üşümeyin"gülümseyerek içeriye geçtiler. Sonra çisem salona geldi. Masayı görünce gülümsedi.ve dedi ki "oha çok güzel olmuş valla ellerine sağlık ne ara yaptın bunları" Elim çabuktu bir şeyi çok istersem yapardım ve dedim ki "yaptım işte üzümünü ye bağını sorma gel şu sucuklu yumurtayı yap bende menemen yapayım hadi"başını salladı. Savaş ve demir aralarında konuşuyorlardı. Soğanı kavurmaya başladım. Kapı çaldı koşarak gittim kapıyı açtım karşımda cihangir, turan, mert, berke vardı gülümsedim. Mert dedi ki "komutanım günaydın ekmekleri aldım" Bende gülümseyerek dedim ki "günaydın valla çok sağol mert" İçeriye aldım onlarıda kapıyı kappattığım an bir daha çaldı. Açtım kapıyı hasan abi, Meryem abla, ikizler ve yasemin vardı. Gülümsedim ilk egemen koştu ve dediki "günaydın güzel özledin mi beni ben çok özledim seni " Yerim seni gamzeli çocuk ya sonra asena da dedi ki "günaydın Ayşegül abla"
Bende gülümseyerek dedim ki "günaydın yavru kurtlarım,çok özledim sizi"gülümsediler.sonra Meryem abla dedi ki " Günaydın Ayşegül"baş selamı verdim bende ve sonra dedim ki "hadi içeri geçin üşümeyin" İçeriye aldım. Mutfağa koştum menemen hazırdı. Çayı ısıttım ve sofraya götürdüm. Ve dedim ki "Haydi sofraya gelin" Hepsi oturdu. Masayı gördüler. Şok oldular. Benim bi yanımda cihangir bir yanımda egemen, egemen'in yanında Meryem abla öteki yanında hasan abi, hasan abinin yanında yasemin öteki tarafında berke, Berke'nin yanında mert öteki tarafında turan öteki tarafında demir ve savaş var çisem de onların yanında oturuyordu. Bende masadan kalktım çay doldurmaya başladım. Cihangir sırıtıyordu. Neye sırıtıyor o bana mı tam bir gıcık ya valla ona çay koymaya başladığımda nefesi nefesimdeydi o derece yakınlık yani neyse yemek yemeye başladık. Egemen bir şeye burun kırın ediyordu. Egemen dedi ki "yemicem anne zorlama ya" Annesi de dedi ki "ye şunu oğlum ya " Bende güldüm ve dedim ki "eğer yersen söz vakit bulduğumda seni parka götürücem yavru kurt anlaştık mı" Oda kocaman gülümseyerek hemen yedi ve yanağımdan öptü "yedim beni parka götürücen dimi güzel" Bende gülümsedim. Ve telefonum çaldı harika ya ne güzel eğleniyorduk çiğdem arıyodu. Allah Allâh o beni pek aramazdı demek ki zor durumdaydı. Bende beklemeden açtım.hopörlere aldım.

"Alo, baş belası" Dedi güldüm bende dedim ki "gene ne bok yedin acaba söyle "oda üzüntü içinde boğuk bir sesle dedi ki " Sana ihtiyacım var deli"birşey olmuştu anlamıştım telaşla dedim ki "noldu sana mı birşey oldu yoksa birine mi birşey oldu kızım sen iyi kalplisin laf söylesene onlara ah üzümlü kekim ya" Üzüntü ile çıkan sesime tim şaşkınlıkla baktı çiğdem de dediki "az sakin kimseye bir şey olmadı sen şırnaktasın ya benim tahinim de oraya çıktı şırnaktayım beni alır mısın okuldan atıldım müdürü dövdüğüm için" Kahkaha attım benim narin kız müdürü mü dövmüş şaka gibi ve dedim ki "nerdesin hemen geliyorum konum at cano 5 dakikaya orda 10 dakikaya her yerdeyim bilirsin beni" Bu sefer çiğdem kahkaha attı. Ve dedi ki "yiğit arabanı yollamış sana geldi mi" Hayır gelmemişti arabamı çalmasınlar ya bende dedim ki "yo gelmedi araba falan " Birden kapı çaldı çisem kapıyı açtı kurye gelmişti. Ve dedi ki "Ayşegül hanıma bakmıştık kargosu varda" İçeriye 2 tane buket çiçek bir tane araba anahtarı vardı. Bende koştum anahtarım burdaydı. Cama koştum arabamda ordaydı hemen çiğdeme döndüm "konum at hemen geliyorum" Tim bana bakıyordu. Hayır hiç mi çicek görmediniz alışın 23 erkek kuzenim var benim ben napayım ama bi tane yiğidim var time bakarak dedim ki "ben kaçar çiğdom beni bekler size afiyet olsun " Hemen yavru kurtları öptüm. Egemen dedi ki "hızlı gel güzel parka gidecez söz verdin"güldüm ve dedim ki " Hızlı gelmeye çalışırım delikanlı "hemen evden çıktım arabama kavuşmuştum. Arabamın markası BMW di. Ölürdüm yani hemen bindim. Çalıştırdım kullanmayı özlemişim yawruma bak be hız yapmaya başlamıştım. Otogara vardım. Arabadan indim. Gözlerim çiğdemi aradı. Radarıma girmişti. O da beni gördü koştu sarıldı. Bende sarıldım ve çiğdem dedi ki "sana ihtiyacım var hemde çok babam evden kovdu beni gidecek yerim yoktu şırnağa tahin istedim düzenimi kurmaya geldim sana geldim çünkü bir tek sen kovmuyorsun beni " Üzüldüm. Şuan hıçkırarak ağlardım ama yapamadım. Ve dedim ki "salak tabi ben varım bana geleceksin " Güldük. Bavulunu aldım Türk askeriyiz kaslıyız tabi taşıyacaz ve dedim ki "nerde kalacaksın gidecek yerin var mı" O da gülerek dedi ki "lojmanda kalacağım merak etme " Siktir benle aynı yerde kalırsa sıçmışko, bitmişko bende dedim ki "buyrun cenaze namazına" O da güldü ve dedi ki "ne alaka lan ölmedik ki" Güldüm ve dedim ki "sen şimdi Ayşegül odanı topla Ayşegül bulaşık yıka Ayşegül düzgün dur dersin yani ben öldüm " İkimizde güldük bagajı açtım içine valizimi koydum ve kapıyı çiğdeme açtım ve dedi ki "çok kibarsınız Ayşegül hanım"tabi öyleyiydim kibarım ben ama yüzbaşıya değil. Arabayı çalıştırdım. Lojmana sürmeye başladım. Çiğdem benim alt katımda oturuyor aynı evde olsak kafayayı yerdim telefonum çaldı mert aramıştı. Hemen açtım.

" Alo, komutanım"dedi mert
"Efendim mert" Dedim sesi sert ve endişeli çıkıyordu.
"Komutanım acil görev emri 20 dakika sonra karagaha gelin" Dedi mert. Bende gaza yüklendim.
"Tamam mert tam zamanında ordayım" Dedim kapattım çiğdeme dönerek dedim ki

"Çiğdem hemen seni bırakıp göreve gitmem gerek kusura bakma" Dedim çiğdem de anlayışla karşıladı. Ve dedi ki "tamam hemen gelmeye bak dikkat et" Görev süresi belli değildi. Ne kadar sürer bilemem ama dönmekte var dönmemekte vardı. Başımı salladım. Lojmana geldik hemen bagajdan bavulu çıkarttım ve dedim ki "hadi ben kaçar dikkat et kendine kapıyı kilitle en kısa sürede döneceğim merak etme" Başını salladı hemen bagajı kapatıp. Arabaya koşarak bindim hemen çalıştırdım. Gaza yüklendim 5 dakikaya karargahta oldum. Geç kalmamak için koştum odama girip ünüformamı giydim. Hemen botlarımı giydim. Hemen timin yanına koştum hemen ekipmanlarımı aldım bıçağımı aldım botumun içine çakı yerleştirdim. Kaskımı taktım. Timle beraber Helikopterin önünde durduk.

ALBAY: kader timi tekmil ver!

Cihangir: Yüzbaşı cihangir solmaz/ Kars emret komutanım

Ayşegül:Kıdemli Üsteğmen Ayşegül seven/ İzmir emret komutanım

Turan:Üsteğmen Turan alp/ Konya emret komutanım

Çisem:Teğmen çisem Kurt/ Mersin emret komutanım

Mert:Asteğmen mert yücel/ Diyarbakır emret komutanım

Berke:Başçavuş berke emin/ Ereğli emret komutanım

Savaş: Astsubay kıdemli başçavuş Savaş Taş / Hatay emret komutanım

Demir: Astsubay kıdemli başçavuş Demir bayraktar/ Adana emret komutanım

Hasan: Astsubay üstçavuş hasan korkmaz / Bursa emret komutanım

Albay: rahat kader timi bu görev önemli içlerine biriniz sızacak bu sızan kişi hem işi bitirip hemde dosyaları bana getirecek bu görev kıdemli üsteğmenim senin, sana güveniyorum.

Ben gülümsedim ve dedim ki
"Emredersiniz komutanım görevi en iyi şekilde yapacağım" Albayda sırıttı ama bu sefer herkes gördü. Ve dedi ki

Albay: "Aman kızım dikkat et halil albayı üstüme salma" dedi ve ekledi "birinizin burnu bile kanamadan geleceksiniz anlaşıldı mı kader timi"dedi

TİM: ANLAŞILDI KOMUTANIM.

Cihangir: kader timi helikopter bin!

Hemen bindik. Oturduk havayı izlemeye başladım. Ortam sessizdi taki savaş konuşana kadar;

Savaş: Lan komutanım sırrıttı daha demin demi yoksa hayal mi gördüm ben.

Demir:kafasına şaplak attım "doğru gördün sırrıttı lan valla"

Hasan: Olum susun lan kafa dinleyeceğim.

Berke: komutanlarım sesizsiniz sizin şuan kavga etmeniz gerekiyordu.

Ayşegül: Berke seninde şuan susman lazım ama konuşuyorsun biz birşey diyormuyuz.

Berke: Aaaa ayıp ama komutanım ya sizde mi?

Cihangir: Ayıp yatakta olur gevşek az sus lan valla.

Berke: Komutanım yatak falan ooo yoksa görevden dönünce eve kız mı atacaksınız.

Cihangir: Hasan berkeyi sustur yoksa öldüreceğim kaza çıkacak elimden.

Hasan: "tamam komutanım" Bir tane tokat yapıştırdım.

Pilot: Komutanım az yürüyeceksiniz buraya iniş yapabiliyoruz.

Cihangir: Tamam koçum indir bizi burda.

Tim olarak hepimiz indik. Haritayı açtı berke.

Berke: 10 km yol yürüyeceğiz komutanım.

Cihangir : tamam hadi başlayalım.

Yürümeye başladık demir konuşmaya başladı;

Demir: Komutanım çok sıkıldım ya

Savaş: Komutanım bu gereksize ilk defa hak veriyorum,valla bende sıkıldım.

Ayşegül: gelin göbek atalım ne dersiniz zaten burası düğün yeri ya

Savaş-demir: olur komutanım

Ayşegül: "siktirip gidermisiniz yoksa siktir mi edeyim." Göz kırptım. Cihangir güldü lan bu gülüyor muydu. Siktir gülüşü güzelmiş gamzesi çok güzelmiş.

Berke: komutanım daha yeni cihangir komutanımın kelimesini kullandınız.

Ayşegül: Kullanamazmıyım yani

Berke: Yok komutanım kullanabilirsiniz ama şaşırdım yani hep kavga edersiniz ya ondan

Hasan: Sus lan bi konuştukça batıyorsun az sus.

Berke: Aaa abi darılıyorum valla sana bir tek bana sarıyorsun bu timde.

Hasan: Sus lan sus birde darılıyorum diyor ya hem ben nerden senin abin oluyorum lan görevdeyiz komutanım diyeceksin.

Berke: Tamam komutanım.

Demir: Türkü söylemeye izin var mı komutanım.

Cihangir: söyle izin var yeterki türküden başka bir şey söylemeyin

Ayşegül söylemeye başlar;

Gündoğdu hep uyandık
Siperlere dayandık
Gündoğdu hep uyandık
Siperlere dayandık
İstiklalin uğruna da
Al kanlara boyandık
İstiklalin uğruna da
Al kanlara boyandık
Sandılar Türk uyudu
Ata cenge buyurdu
Sandılar Türk uyudu
Ata cenge buyurdu
Türkün asker olduğunu
Dünyalara duyurdu
Türkün asker olduğunu
Dünyalara duyurdu
Ülkemiz Türk ülkesi
Aşık eder herkesi
Ülkemiz Türk ülkesi
Aşık eder herkesi
Üstümüzden eksilmesin
Al bayrağın gölgesi
Üstümüzden eksilmesin
Al bayrağın gölgesi
Gündoğdu hep uyandık
Siperlere dayandık
Gündoğdu hep uyandık
Siperlere dayandık
İstiklalin uğruna da
Al kanlara boyandık
İstiklalin uğruna da
Al kanlara boyandık
Sandılar Türk uyudu
Ata cenge buyurdu
Sandılar Türk uyudu
Ata cenge buyurdu
Türkün asker olduğunu
Dünyalara duyurdu
Türkün asker olduğunu
Dünyalara duyurdu
Ülkemiz Türk ülkesi
Aşık eder herkesi
Ülkemiz Türk ülkesi
Aşık eder herkesi
Üstümüzden eksilmesin
Al bayrağın gölgesi
Üstümüzden eksilmesin
Al bayrağın gölgesi
Gündoğdu hep uyandık
Siperlere dayandık
Gündoğdu hep uyandık
Siperlere dayandık
İstiklalin uğruna da
Al kanlara boyandık
İstiklalin uğruna da
Al kanlara boyandık
Sandılar Türk uyudu
Ata cenge buyurdu
Sandılar Türk uyudu
Ata cenge buyurdu
Türkün asker olduğunu
Dünyalara duyurdu
Türkün asker olduğunu
Dünyalara duyurdu
Ülkemiz Türk ülkesi
Aşık eder herkesi
Ülkemiz Türk ülkesi
Aşık eder herkesi
Üstümüzden eksilmesin
Al bayrağın gölgesi
Üstümüzden eksilmesin
Al bayrağın gölgesi
Üstümüzden eksilmesin
Al bayrağın gölgesi
Üstümüzden eksilmesin
Al bayrağın gölgesi
Kaynak: LyricFind

Tim şokla bana bakıyordu. Çünkü o kadar içli söylemiştim ki ben oturup ağlayacaktım görev yerine geldik.

GÖREVDE NE OLACAK SİZCE?

YENİ BÖLÜM GELSİN Mİ?

İYİ OKUMALAR

YORUM ATIP YILDIZ'A BASIN LÜTFEN 😫🙏🙏💓

Continue Reading

You'll Also Like

1.7K 205 4
Doğuştan beri sağır ve dilsiz olan biriydim ben. Nasıl ve nereye kadar böyle yaşayabilecektim ki? Üstelik ablamın katili olan annemin yanındaysam, ne...
11.5K 1.1K 11
Bir kadın var eksik büyümüş. Hayatın acı gerçekleriyle küçük yaşta karşılaşmış. ... Ve bir adam var. Vatanı için ailesinden vazgeçen bir asker var...
164K 8.3K 51
Tuğkan (not delisi) : Aslansın, kaplansın, aşkımsın. Luna Handan : Aşkın mıyım? Tuğkan (not delisi) : Şaka olsun diye.
100K 206 28
Bir kadın bunu yazabilir mi? Evet yazar , hemde erkeklerden daha iyi yazar. Konuya gelince , hikayen sıradışı, çok dehşet ve aşırı tahrik ediciydi. İ...