Kızıl Kaplı Defter

By bnmsevdam

37.2K 676 829

Her başlık bir hikaye olacaktır More

OyuncakBebek✓
TesadüfAşk✓
Varmisin? (1)
Varmisin?(2)
KomşuKizi✓
Varmisin?(3)
varmisin? (4)
Sürtük✓
BizimSırrımız(1)
BizimSırrımız(2)
DilaKiz✓
BizimSırrımız(4)
KurtDereli(1)
KurtDereli(2)
KurtDereli(3)
KurtDereli(4)
KimLanBuKara(1)
KimLanBuKara(2)
KimLanBuKara(3)
KimLanBuKara (4)
donör1
Donör2
Donör3
Küçük Karım 1
Küçük Karım 2
Ağa /b&b/
Nazende 1
Nazende 2
Nazende 3

BizimSırrımız(3)

934 20 84
By bnmsevdam

.
Dağhan Asaf Kayhan ZEYNEP (BizimSırrımız hikayesinde ki ücüzler ve sonradan doğan kiz kardesleri)

DAGHAN

Babasının aslında öz amcası olduğunu 18 yaşındayken tesadüfen öğrenmiş kardeslerine yansitmamis olsada taş üstünde taş bırakmamış Cisil'in de Mirza'nin da resmen canına okumuştu. Ergenliğin verdiği delilikle olsa gerek kandırılmış olmayı sindirememis önce ailesinden uzaklaşmış sonra içine kapanmıştı. İlk kaçışı okul olmuş. Sonra artık tutunacak bir dalı kalmayinca memleketine dönmüş fakat konağa sigmamisti. Dağ evine yerleşmiş sessiz sakin bı hayat yaşıyordu. Bedeni 23 ama ruhu 87 yaşındaydı.

O mektubu okuduğu gün büyümüştü Dağhan o lanet mektubu okuduğu gün avluda kalakalmisti dizleri yaralı çocuk. Çok kızmıştı öfkelenmisti. Ama öfkesi kendilerini kabul etmeyen öz babalarinaydi. Annesinin onun en değer verdiği kadının canını yakan adamaydi. Ama annesinin gözünün içine bakan adam kendilerini seven kollayan adama kirgindi. Kandırılmış. Yıllarca baba bildiği adam yalan söylemişti. Tabi ki sonradan anlamış hak vermişti onada annesinde ama utanmıştı çok utanmıştı yaptıklarından dediklerinden çok utanmıştı. Babasını intihara teşebbüs ettirmekle onun karısını sevdiği için yerine geçmekle suçlamıştı. Bağıra bağıra "annem için babamın ölmesine göz yumdun" demişti. Bu sözlerin ağırlığıyla bir daha bakamamisti ikisininde yüzüne..... Kapatmıştı kendisini bu dağ başına....

ASAF

Dağhan kendisini geri çekince bir dakika yada üç dakika önce doğmuş olmanın bı anlamı olmuyor abi oluyordu insan... Ağalık bana devredilmiş. Sorumluluklarının bilincinde olarak en önce olması gerekeni yaparak annemin uygun gördüğü güzelliği dillere destan bir kadınla evlenmiştim.

Zaria uyumlu ve yumuşak başlı bir kadındı.Bir yıllık evliliğimizin tek bir günü bile pişmanlık duymama sebep olmamış hatta eve erken gelme sebebim olmuştu. Annemin hayatıma kattığı en güzel detaydi.

KAYHAN

Ucuzlerin en son doganiydim. En küçük olmanın ayrıcalığını asla yaşayamadım. Bir doğum gününü iki kişiyle daha paylaşıyorsaniz en küçük olmanız bişey ifade etmez.

Dağhan ağa daga kaçmış Asaf ağa aşiretin başına geçmiş. Bana da şirket kalmıştı. Zamanımın tümünü şirkette geçiriyor yoğun bir tempoda çalışıyordum. Halimden kattiyen şikayetçi değildim. Tek sorunum evlilik yönünde gelen baskilamalardi. Tabiki evleneceğim. Evlilik düşmanı falan değildim. Ama ben Asaf ağa gibi anne sen bul ben alayım diyecek bir insan değildim.

ZEYNEP

Yirmi yaşını yeni doldurmuş konağın göz bebegiydi Zeynep...

Her zaman güzel olan Doğu kizlarinin aksine 150 boyunda 60 kilo, balık etli kara Kaş Kara goz esmerce bir kizcagizdi. Tamam çok güzel değildi belki ama cirkinde değildi. Allah biliyor ya güler yüzü temiz kalbi herşeye bedeldi... Zaten başına ne geldiyse iyi niyetinden geldi genç kızın...

............o...................o..................o................

Bütün şehir zilgitlar ve kornalarla inliyordu...

Kolay değil Toprak Ağa'nın biricik kızı Zelal gelin oluyordu. Dağhan düğünün ortalarında gelmiş. Damadı ve Kardeşinden ayırmadığı Zelal'i tebrik etmiş. Bir kaç saat kalmış annesi babası ve kardeşleriyle de görüşüp inzivaya çekilmek üzere yola koyulmuştu.

Düğün bir kaç saat daha devam etmiş adetler gereği aile büyükleri gelini odaya çıkarmış neler yapması nasıl davranması gerektiğini anlatmış odadan çıkmışlardı. Damat gelene kadar Zelal'in yanında Zeynep kalacaktı.

Zelal odaya giren Zeynep'i görür görmez boynuna sarılıp ağlamaya başlamışti. Zeynep'e panik atak vardı ve böyle durumlarda atak geçirme ihtimali çok yuksekti. Eli ayağı titremeye başlayınca Zelal koşa koşa gidip masadaki su dolu bardağı almış ve Zeynep'e icirmisti.

Dışarda eylence devam ediyor Behram damatligi içinde tüm kadınları mest ediyordu. Yanından ayrılmayan arkadaşıyla hem sohpet ediyor hem içtikçe içiyorlardı. Aslında Behram heyecan yaptıkça Azat iç iyi gelir diyerek önündeki bardağı dolduruyordu....

Saatler gece yarısını geçince damat gelin odasına atılmış fakat düştüğü yerde sızıp kalmıştı.

Dugun evi sakinlesmis ... Fakat Koc konağında yer yerinden oynuyordu. Zeynep ortalarda yoktu. Asaf tüm korumalarını taaruza geçirmiş taş üstünde taş kalmayacak bacimi bulacaksınız aksi taktirde başınızı yerinde komanm demişti. Kaçmış olma ihtimali olmasına ramen aşirete haber verilmemişti. Dağhan aldığı haberle aynı gece geri dönmüştü. Zeynep hepsinin kiymetlisiydi.

Gece güne doneli saatler olmuş. Zeynep'ten hala en ufak bir haber gelmemişti. Şehre tüm giriş çıkışlar tutulmuş. Nerdeyse heryer didik didik edilmişti.

Dağhan oturduğu sedirden ayaklanmış " Zeynep'in nerde yada kimle olduğunu bilse bilse Zelal bilir.... Cebir konagina gitmekden başka çare yok .."demişti.

Cebir konağı....

Sabah namazı vakti vurulan kapıyla zorda olsa kendine gelen Behram gözlerini açtığında bı an bocalamis bilinci yerine gelince Söverek sızdığı yerden firlamisti. Anası çarşaf için gelmiş olmalıydı. Zeliş'te uyuya kalmış olmalıydı. Onu uyandirmamaya özen gostererek yatağın ucuna iliştirilmiş çarşafı almış biraz kiristirip kolumda açtığım bı yaraylada lekelemistim. Bu gece bu çarşaf verilmezse hem Zelal Kirli damgası yerdi. Hem ben zuriyetsiz damgası yerdim. Çarşafı kapıdaki anama uzatmış başımla selam verip odaya dönmüştüm. Leş gibi kokuyordum. Hem başımın ağrısına iyi gelir diye hem temizlenmek için banyoya yönelmiştim. Sebepsiz yere Zelal beni bu halde görsün istememiştim. Duştan çıkmış üzerimi giyinmiş gelişi güzel yere atılan gelinliğe gözüm kayınca sorhos gelip sizmam onu sinirlendirmis sanırım diye düşündüm aksi taktirde yerde birakilmam normal değildi. Bir iki adımda yatağa yaklaşmıştım ki. Kapı tekrar çalınmış kapıdaki genç kız" ağam Dağhan ağa geldi sizle görüşmek ister" dedi.

"Bu saate bu adamı buraya getiren daha ilginç olanı o dağ basindan indiren şey ne olabilirdi ki..." Zelal'i uyandırmadan odadan çıkmış avluya inmistim.

-Rojbas Dağhan ağa hayirmidir ziyaretin?

+Rojbas Behram düğün sabahı kapına gelmek hoş değildir bilirim ama benim Zelal bacimla konuşmam lazımdır.

-Sabah sabah benim karımla ne işin ola Daghan ağa de hele

+Zeynep yok Behram dün geceden beri yer yarıldı içine girdi desem yeridir. Başına bir iş gelmesinden korkarım. Zelal'den gizlisi saklisi olmaz onun ben her yeri aradım yok. Bulacağım yeri bilen tek kişi Zelal bacidir.

-Gec otur ben Zelal'i çağırayım...

Merdivenleri ağır adımlarla çıkmış odaya girmiştim . Yatağa yaklasmis sırtı bana dönük olan Zelal'i bir kaç defa sesleniş omzuna dokunmuştum. Siyah saçları tüm yatağa dağılmıştı. Saçlarını ilk defa görüyordum. Zelal turbanliydi. Sesleme ve durtmelerime tepki vermeyince omzundan kendime çekmiş ve yüzünü görmemle şok olmuştum. Benim odamda benim yatağımda yatan kadın Zeynep'ten başkası değildi. Panikle daha çok sarsmis bı cevap almak için uyandırmaya çalışmıştım. Burda işi neydi Zelal nerdeydi. Yinede uyanmayinca hızla kucaklamış ve panikle odadan çıkmıştım.

Dağhan beni avluda gördüğü an ayaklanmış ve kucağındaki kardeşini farkedince de "Zeynep" diye kukremisti. Onu beklemeden kapıya yürümüş korumaya arabayı ac diye bagirmistim. Uyanmiyordu hastaneye yetismeliydik. O uyanmali ve bu olanların cevabını vermeliydi.

Behram kollarında Zeynep on arabada, Dağhan olanları anlamaya çalışır bir vaziyette arka arabada hastaneye gidiyorlardı.

Hastaneye gelmeleri Zeynep'in müşade odasına alınması eş zamanlı olmuş iki adam boş boş odanın kapısına bakıyorlardı. İkiside aklindakilerle öyle meskuldu ki ne Daghan soruyordu ne oldu diye ne Behram açıklama yapma gereği duyuyordu.

Zeynep kendine geldiğinde bı sure boş boş tavana bakmıştı. Enson nerdeydi. Zelal'i yanindaydi ve Zelal agliyordu. Zelal diyerek dogrulmaya çalıştığı an onuzlarindan tutularak durdurulmuş ve arkasına yaslanmisti.

Behram ters ters baktığı kızın dogrulmaya yeltenmesiyle onu durdurmuş yerine sabitlenmisti.

-Bb Behram abi ,Zelal nerde o çok ağlıyordu ben atak geçirmiş olmalıyım. Zelal iyi mi ?

+Bunun cevabını sen vereceksin Zeynep Zelal nerde sen benim odamda benim yatağımda ne arıyordun.

-Ne demek Zelal nerde? Ne odası ? Ne yatağı ? Abi!

+Lan ne abisi ne abisi siz ne boklar karıştırıyorsunuz üç dört saat önce sen o yatakta uyurken o odadan çarşaf çıktı ne abisi..

*NE DEMEK LAN SEN UYURKEN CARSAF CİKTİ

+Ne duyduysan o Dağhan ağa

*Senin ejdadini sikerim Behram, (cümlesinin sonunda Behram yumruk yemiş sinirle baksada Daghan'a karşılık vermemişti.)

Zeynep yatakda ağlıyor. Behram kara kara düşünüyor Dağhan behrami bakışlarıyla öldürüyordu.

İki saatin sonunda Dağhan Zeynep'i kucağına almış hastaneden çıkmıştı. Behram sesini cikarmasa da gölge gibi arkalarindaydi. Bu saaten sonra olanlarında olacaklarında bilincindeydi.

Koç konagina önce kollarında Zeynep'le Dağhan girmiş hemen arkalarından da Behram girmişti. Kısa sürede de ağalar gelmiş ve konak cehennem yerine dönmüştü.

Mirza " Ne oluyor agalar destursuz toplanmak evimi basar gibi gelmek nedir?" Deyince konuşan kişi Behram olmuştu.

+Zelal kaçmış Mirza ağa kacarkende yatağımda Zeynep'i bırakmış. Uzun lafın kısası Zeynep'in yeri benim yanimdir

-Zelal'in günahının diyetini kızıma odetmem Behram. Toprak ordadır git hesabını onunla gör .

+Dava Zelal olmaktan çıktı Mirza ağa Zeynep helalim oldu. O odadan Çarşaf çıktı. Şimdi sorarım size ağalar bu durumda hüküm nedir?

Her kafadan ayrı bı ses çıkarken Asaf sinirle öne atılmış " vururum lan seni" diye bagirmisti.

+ Hüküm bellidir Asaf ağa Zelal kaçtı ya yerine kız verirsiniz berdel olur ki ben zaten alacağımı aldım. Kızınızın namusu bendedir. Yada önce Zelal ve kaçtığı iti bulur vurursunuz sonrada Zenep'e kiyarsınız. Benim kabulumdur siz kabul etmezseniz sizden eksilir bana bişey olmaz. Haaa derseniz ki evlilik yok ....

Cümlesinin sonunda kapıdan sürüklenerek içeri sokulan Zelal ve Azat'i göstermiş. "Buyrun buda benim size hediyem olsun temizlemeye bu iki şerefsiz den baslayin" demişti.

Azat kankardesiydi Behram'in Zelal'i ben seviyorum dese bir saniye düşünmez ardını dönerdi ona ama söylememişlerdi. Onuda kandırmışlar yumurta kapıya dayaninca Zelal'in gebe olduğunu farkedince bu planı yapmışlardı.

Toprak duyduklarının şokunu atlatamadan kapıdan sürüklenerek gelen kızını görmüş. Duyduklariyla resmen yıkılmıştı. El bebek gül bebek büyüttüğü kızı neler yapmıştı. Bir kaç adımda yaklaşmış hickirarak ağlayan kızıyla göz göze geldiği an hırsla yüzüne tokat atmıştı. İkinci darbeyi engelleyen kisi Behram olmuş kaldırdığı elini tutarak kulağına eğilmiş ve "Zelal gebedir Toprak ağa yapma " demisti. An ve an şahit olmuştu koskoca adamın yıkılışına...

Yine her kafadan bir ses yükselmeye başlamışken Behram Asaf'a dönmüştü. Dört cana karşılık bir evlik diyorum Asaf ağa , ya helalim olan kadını verirsiniz. Yada Başta Zeliş ve bebesi olmak üzere dört cana sebep olursunuz.

Herkes sus pus olmuştu. Gebelik konusu herkesi şok etmişti. Kimseden çıt çıkmazken avluda bir ses yankılandı. " Benim kabulumdur. Çağırın imamı kiysin nikahi..." Zeynep'in sözleri üzerine Dağhan Zeynep diye tislamakla yetinmisti. Son söz söylenmişti herkes bunun bilincindeydi.

Zelal ve Azat bir daha bu topraklara ayak babasmamak şartıyla sağ bırakılmış ve sürgün edilmişti. Herkes biliyordu ki onların ardi sıra önce Azat'in Ailesi sonrada Toprak ağa ve ailesi gidecekti bu memleketten...

Zeynep'ten...

Hastane odasında olanlardan sonra saatlerce hem ağlamış hem neden diye düşünmüştüm. Zelal bunu neden yapmıştı.

Avluda bebek lafını duyduğum an tüm sebepler nedenler yok olmuştu. Bir bebeğin ölümüne sebep olamazdım. Behram ağa çok sınırlıydı. Şuan ikisininde ölümünü umarsamazdi. Diğer yandan bangır bangır çarşaf çıktı demişti. Bu bu topraklarda ölüm demekti. Belki intikam için belki sırf bana sahip olduğu ve bu sorumluluğun bilincinde olduğu için istiyordu onunla gitmemi bilmiyorum. Tek bildiğim şey Zelal'e ne kadar kızgın olsamda bebeğinin günahıma giremeyecegimdi.

Bı cesaret konuşmuş bu saaten sonra başıma gelecek herşeyi kabul etmiştim. Şimdi ise imamın karşısında oturmuş nikahın kiyilmasini bekliyorduk.

Hoca "mehir olarak ne istersin kızım" deyince

"Talak hakkı" dedim.

Hoca Behram'a talak mehri karsiliginda nikahı kabul edip etmediğini sorunca Behram " Talak hakkı yanı sıra resmi nikah 50 adet cumhuriyet altını 50 adet altın kemer 50 burma bilezik 50 daire 50 dönüm tarla şirketimin %50 hissesi " dedi. Sok olmuştum. Hoca uclemeleri tekrarlamış ve sayamadığım mehir karşılığında nikah akdi gerçekleşmişti.

Şuan aklımda tek soru vardı bu adam ne yapıyordu. Derdi yada amacı neydi.

Hem resmi nikah mehir etmekte neyin nesiydi. Buralarda aşk evliliği bile yapsan kadin bir çocuk çoğunlukla erkek çocuk dogurmadan resmi nikah kiyilmazdi. Neler oluyordu.

Dağhan giden hocanın arkasından bakmış odadaki herkesin çıkmasını beklemiş ve odada kendileri kaldığında Behram'in karşısına dikilmişti.

- İyi şov yaptın Behram ağa ayakta alkışlamak için can attım bilmeni isterim. Arada Zelal'in bebesi olmasa kardeşimin rizaligi olmasa seni zevkle sikerdim. Kardeşimin temiz olduğunu ona dokunmadigini biliyorum. Sakın ola sakin seytana uyup intikam almaya kalkisip kardeşimin canını yakma Allah şahidim olsun ki kan çıkması dava olması umrumda olmaz canini ben alırım.

+Bilmediğim şeyler var Dağhan ağa o benim helalim oldu.

-Sol kolundaki taze kesik öyle söylemiyor Behram ağa ... Yada kimse fark etmemiş olabilir ama kucağında Zeynep avluya indiğinde ne saçları bozulmuştu ne makyajı ayakkabıları bile ayagindaydi. Yine diyorum ses etmediysem o bebenin gunahina girmemek için ha Zeynep istiyorum demeseydi. Yine izin vermezdim. Belki Zelal'i kurtaramazdim ama kardeşimi de sana kurban etmezdim. İki günün var Resmi nikah hemen kiyilacak ola ki yarın öbür gün kuma dersin kardeşimi nikahından cikarip bu kapıya teslim etmeden o eşikden kadın girmeyecek ecelin olurum.

+Karımın yeri benim yanimdir Dağhan ağa aklın kalmasin ....

Son sözlerini söylemiş baş işaretiyle Zeynep'e hadi diyerek önde kendi ardında Zeynep önce odadan sonra konaktan çıkmışlardı.

Cebir konagina geldiklerinde burdada büyük bir kaos soz konusuydu. Haber burayada gelmiş. Cennet hanım hem oğluna hem Zeynep'e ağıt yakiyordu. Nasıl bu kadar kör olmuştu da o kızı gelin isteyip hem evladının hem bı ana kuzusunun başını yakmıştı.

Behram olanı biteni anlatmış." Çarşaf çıktı. Aşiretin hanimagasi da evimin hanımı da Zeynep'tir. Bu böyle bilene imam nikahını kıyıp babasının ocağından teslim aldım hazırlıklara başlayın iki gün içinde resmi nikah kiyilacak karımın adına elli koç kesilip dağıtılsin" demis Zeynep'i de alarak yatak odasına çıkmıştı.

Zeynep dun gece gelin sıfatında olan kuzenini teselli ettiği odada şimdi gelin olarak bulunuyordu. Kapının önünde başı yerde öylece ayakta duruyordu. Ne yapacağını bilemiyor olmanın verdiği bı bocalamaydi.

Behram "geç otur " diye tislayinca ayaklarım benden bağımsız harekete geçmiş. Yatağın köşesine ilismistim.

Hala bir çok şeyi idrak edemiyordum. Neler oluyor anlamıyordum. Bu adam neden tüm bunları yapmıştı ...
Yatağa cökmüs konuşmasını bekliyordum. Neyse ki çok beklememe gerek kalmamış ve derin bir nefes almış ardından konuşmaya başlamıştı.

" Bak Zeynep durum çok karışık biliyorum ama inan herşey bir anda gelişti ben mecburdum. Bu saaten sonra herşeye ramen Zelal kabulum diyemezdim. Heleki bebeyi öğrendikten sonra tamamen imkansızdı . Ölmesine de razı gelemezdim . Dün gece Azat beni sürekli içirdi odaya girer girmez sizmisim. Seninde kanında yüksek dozda uyku ilacına raslanmis. Sen ilacın etkisinde kapıyı duymadın bende panikle Zelal 'in adı kötü anılır nasil olsa o benim karım diye çarşafı kana bulayıp verdim Bilmeden senin gunahina da girdim. Nasıl denir bilmiyorum ,Zelal'i ben istediğim için istedi anam, onunlada konuşup onay alınca bunun aşk evliliği olduğuna inanmış. İnandikca da bağlanmışım. Yapamadım ölmesine razı gelemedim. Sana karşıda sorumluluklarımın farkındayım. Öyle yada böyle bu evlilik oldu Zeynep sen benim karım Aşiretinin hanim agasisin. Bu saaten sonra yapacağımız en doğru şey olanları yok sayıp görücü usulü evlendik farzadip birbirimize alışmaya calisicaz . Bu gerçek bir evlilik Zeynep ben evcilik oynayamayacak kadar büyüdüm. Aileme aşiretine karşı sorumluluklarim var. Seninde bana karşı sorumluluklarin var en başında da kadınlık yapmak geliyor simdi kalk duş al abdestini al namazımızı kılalım ve tüm sorumluluklarımızı yerine getirelim "

Konuşmasının sonunu anladığında gözlerim dolmuş yanında ağlamamak için hisimla yerimden kalkmış ve banyoya girmiştim.

Bin bir hevesle aldığım zümrüt yeşili elbisemi cikartma gereği duymadan suyun altına girmiş ve bir saatten fazla o şekil kalmıştım. Kapının tiklanmasini duyuyordum gelen uğultulu sesi duyuyordum ama yine bir atağın içindeydim. Bilincim kapanırken birinin beni çekip sudan cikarttigini hissetmiştim. Fakat o kadardı ve gerisi karanlıktı. Sabah uyandigimda aynı odada yatakta yatıyordum. Üzerime bol bir tişört geçirilmişti.

Yani başımda da Behram uyuya kalmıştı. Yavaş ve sessiz olmaya çalışarak ayaklanmış dolabın önüne geçmiştim. Babamin konagindaki tüm eşyalarım buraya getirilmişti. Bu durum sebepsiz yere mutlu olmami sağlamıştı. Zira Zelal türbanlıydı fakat ben başımı kapatmaz sadece üstün körü şal takardim. Beyaz bir gömlek kahve tonlarında etek ve şal almış banyoya geçmiştim. Çıktığımda Behram da uyanmış ve hazırlanmıştı.

Günaydin Zeynep , nasılsın doktora gitmek istermisi?

Günaydın Behram a.... İhim şey Behram. Teşekkür ederim daha iyiyim.

Beni başıyla onaylamış hadi kahvaltıya inelim demiş kapıya yönelmişti. Tuvalet aynasının önündeki kadife kutuları görünce "bunlar ney?" Diye sordum. Adımları durmuş bana dönmüş "nehirde vaat ettiğim ziynetler, diğerlerinin de noterde adına devri yapıldı."dedi.

Senden bunları istemedim.

Biliyorum Zeynep ve senin isteyip istememen umrumda değil ben böyle uygun gördüm.

Neden??

Çünkü seni tanıyorum Zeynep benden hiç birşey beklemez yada talep etmeksizin eşit olursan içim rahat olur ve şuan neyim varsa yarısı sana devredilmiş durumda... Bu konuyu bir daha konuşmak istemiyorum hadi bizi bekliyorlar...

Salona giren ikiliyi gören Cennet hanım hemen ayaklanmış " Güzel kızım iyimisin doktor çağıralım mi? "

Teşekkürler Cennet teyze daha iyiyim.

İyi. Ol güzel kızım olurda kotu hissedersen haber ver hemen çağıralım doktoru olur mu?

Tamam Cennet teyze tekrar teşekkür ederim.

Kahvaltıdan sonra Behram ve babası önce tarlalari kontrol edecekler sonra diğer işlerle ilgileneceklerdi. Bizde Cennet anneyle birlikde kalmıştık. Birlikde kahve içmiş sohpet etmiştik saat öğlene yaklaşınca "hadi güzel kızım git hazırlan birazdan gelin görmeye gelmeye başlar misafirler...." Demiş beni odama yollamıştı. Hepsi bana okadar iyi ve kibar davraniyorlardi ki onları mahcup etmemek adına elimden geleni yapacaktım. Velev ki yapmıştım da en güzel şekilde hazırlanmış. Mehir olarak gelen takılardan en gosterislileri takmış takistirmistim.

İki saat sonra onlarca kadının arasinda oturmuş ve sorulan sorulara cevap veriyor ve beni incelemelerine izin veriyordum. Benle akran kızlardan biri " Behram Ağa'nın yatagina gizli girdi derler senin için hanım ağa varmıdır aslinastari "deyince bı duraksamis hatta kalakalmistim ki imdadıma Cennet anne yetişmiş ve " haddini bilesin Rojin karşında aşiretin hanım ağası var. Millet konuşmuş olabilir senin gelip bunu hanım aganin karşısında dile getirmen nedir. Senin misafirligin fazla uzamistir. Kizlar sana eşlik etsin çıkışa kadar haydi selametle...." Demiş resmen kızı kovmustu. Sonrasında da kimse cesaret edip o konu hakkında bişe sormamisti. Akşama kadar geçen süre normal ve yorucu bı rutinde devam etmisti.

Akşam yemek saatine yakın kadınlar konaktan ayrılmış. Ben mutfak ve yemeklerle ilgilenirken Cennet anne de evin temizliğini yapan kadınları yönlendirmiş ve Erkeklerin gelme saatine kadar hem işler bitmiş hem yemek ve sofra hazır edilmişti.

Konağın kapısı çalınca Cennet anne bana işaret vermiş el mahkum ayaklanmış kapiya yonelmistim. Kapıyı açar açmaz yüzü asık Behramla karsilasmis olsam da beni hark edince bı toparlanmis ve gulumsemisti.

Hayırlı akşamlar diyerek önce Behram peşine de babası girmişti içeri ... Behram bana odayı işaret edince gerilsem de peşine takılmış onunla odaya girmiştim.

-Zeynep Topal Ahmet dedikleri adamın kızını bilirmisin?

Şaşırmıştım. O nerden çıkmıştı şimdi allasen....

- Bilirim bilirim de o nerden çıktı şimdi.

-,Kız bu gün tarlaya geldi üstü başı per perişan abisi peşine düşmüş öldürecekler beni der başkada bişey demez. Senle evlendigimizi duymuş benim Daghan ağaya ulaşmam lazım beni kurtarsa kuryarsa o kuryarir dedi. Napcagimizi bilemedik yanimiza aldık kız burda müstemilatta şuan.

-Abimle ne alakası var abisi neden öldürecekmis. Behice kendi halinde sessiz sedasız evden çıkmayan kimseyle konuşmayan bı kızcağız ne olmuş olabilir ki...

-Sen geç kızla konuş bende Daghan'ı arayıp durumu anlatayim.

Bedir'i onaylamış ben kızın yanina gitmek için hareketlenmistim o telefonunu almıştı. Odadan çıkmadan güzelim yanında temiz espap falan götürsem iyi edersin deyince yönümü dolaba çevirdim.

Temiz espaplarla mustemilata gelmiştim gerçekten perişan olan kızla adımlarım durmuştu önceliği temizlenmesine vererek gel Behice önce seni temizleyelim. Kız konuşmadan bana uyum sağlamış. Önceki onu güzelce yıkamış sonra giyinmesini yardim etmiştim.

Behram'dan....

Hayırdır Behram aga nikah ertesi araman hayirmidir ?

Dağhan Topal Ahmet'i bilirmisin?

Bilirim de hayırdır.

Kızı kaçmış bedenini niyesini bilmem abileri peşindeymis . Bugün tarlaya geldi . Dağhan ağaya götürün beni dedi. Benim adamlara sordurttum gerçekten abileri heryerde kızı ariyormus. Bu kızla ne alakan var Dağhan?

Kız berde Behram ?

Burda Zeynep şuan yanında ...

Kızı al Kartal kayaliklarinin oraya gel hemen

Tamam....

Zeynep'ten

Konuşmaya fırsat kalmadan Behram gelmiş. "Bacım Dağhan bizi bekler kadınlara yemek hazirlattim bir iki lokma ye gidelim" demişti. Behice " yok ağam yemek falan gerek yok Allah rızası için beni Dağhan ağaya götürün " diye yalvarmaya başladı. Behram onu inaylayinca ikiside ayaklandı.

Behram ağam müsade olursa bende gelmek isterim.

Daha yeni ayaklandin güzelim yine hasta olmaninistemem

Gelmek istiyorum.

Tamam güzelim arabadan inmeyeceksin ama tamam mı?

Tamam ağam...

Yarım saat sonra kartal kayaliklarina gelmistik. Dağhan bizden önce gelmiş dışardaki lodosa ramen kısa kolluyla bizi bekliyordu. Araç durunca Zeynep kapı koluna davranmış onu ikaz etmiş yerinde duracagindan emin olunca gel bacım diyerek kızla arabadan inmistim. Dağhan kıza bakmadan "arabaya geç" demis bana da emanetini aldım Behram aga gidebilirsin demişti.

Zeynep arabada eminim ki bı açıklama bekliyor onunla konuşmak ister misin?

Zamanı var Behram aga önce ne olup bittiğini benim öğrenmem lazım

Bı sorun olursa saat kaç olursa olsun ara ...

Eyv .

Daghan'dan

Kızın beni araması cokmalakasiz bı durumdu ama neler olduğunu öğrenmek için kızla konuşmam gerekiyordu. Hele ki kızın hayatı tehlikedeyken köyde durması bile doğru olmazdı. O yüzden Behram'a kızı getirmesini söylemiştim.

Behram gidince arabaya geçmiş kızın oturduğu taraftaki kapıyı açmıştim.

Neler oluyor Behice bacı ne demek abileri peşinde kızı öldürecekler kız yana döne seni arıyor ?

Kusura bakma ağam ben seni ilk defa Cenazede gördüm. Ama Aslan hep anlatırdı. Askerliği birlikde yapmışsınız. Bana can borcu var derdi.

Öldügü gün yanındaydım. Son nefesinde bana senin yanına gelmemi ve sana bunu vermemi söyledi 4 aydır ikilemdeydim. Ama mecbur kaldım.

Kızın elindeki mektubu almış o konuşurken okumaya başlamıştım.

"Dağhan senden başka güvene bileceğim kimse yok tertip. Behice benim çocukluğum aşkım herseyim. En önemlise de helalim. Yanlış anlama Allah katında karım olmadan el sürmedim ona ama gel gorki yanıma alamadan kanser olduğumu öğrendim. Bu illet sinsi sinsi tüm bedenime yayilmis gardasim Allah belami versin ki yanında olamayacağımı bilsem ona el surmezdim. Şimdi nefesim sayili yarına çıkarmıyım o bile mechul olakı cenazemi defnettikden sonra sevdiğim sana gelir ona sahip çık. Olakı sevdiğim sana bı emanetimle gelir onu kendi canin bil bana bir can borçlusun o cana karsilik canımı sana emanet ediyorum. Evinin hanımı yap kıymetlimi, bunu istemesi benim için çok zor senin içinde zor bilirim ama bu benim sana son vasiyetindir .... Canıma can olmazsan hakkımı helal etmem."

Okuduklarimla şok olmuş kıza dönüp gebemisin abinler o yüzden mi peşinde seni öldürmek istemelerinin sebebi bebe mi?

Kız gözleri yaşlı onaylamisti beni.

Kaç aylık?

6

Bu nasıl bir sinavdi. Arabanın kapısını bırakmış. Şoför maline geçmiştim.

Mektubu okudun mu?

Yine kuru bı baş onayi vermişti.

Benim Aslan'a can borcum var . Ona hayatımı borçluyum. Vasiyetini yerine getirmek benim boynumun borcudur. Senin raziligin var mı? Tekrar bir baş onayi vermisti. Aslan'a can borcum olmasada seni ortada bırakmazdım. İkimizde vasiyetin gerekçelerini yerine getiricez ama ilerisi ne olacak. Gerçek bir evliliği kaldirabilirmisin? Şuan yasın var gebesin saygı duyarım sana ama eninde sonunda bu evliliğin yerine getirilmesi gereken sorumlulukları üzerine yüklenecek yapabilir misin? İki sene sonra yapamıyorum dediğinde gitmene izin vermem .

Herşey kabulumdur ağam.

Aslan'la husumetinizi bilen kimse varmiydi?

Yok ağam.

İmam nikahınızı kim kıydı. 16 yaşındayken Aslan'in emmisi rahmetli Gazanfer emmi kıydı.

16 mi?

Şimdi kaç yaşındasın?

19

Bebeği herkes benim bilecek nufusuma da alicam. Babamlara gidip seviyordum falan diyemem. İnanmazlar sevsem dokunmadan teliyle duvagiyla nikahına alırdım bilirler.

Gerçeği söyleyecek misin?

Hayır. Bı düğünde içkiyi fazla kaçırmışım günahına girdim diycem. Hem kimse senin nikahsız gönül rızası verecek birisi olduğunu düşünmez hemde mağdur oldugun için herkes daha narin davranir incinmeni istemiyorum. Böylece herkes bir anda normal karı koca olmamızı da beklemez birbirimize alışacak zamanımız olur.

Konuşa konuşa evime gelmiştik. Dağın başında bir oda bir salon güzel bir evdi burası seviyordum burda olmayı. Ama bu akşamdan sonra burda kalamayacagimi da biliyordum. Kactigim yere konağa dönmenin zamanı gelmişti.

Behice ardından arabadan inmiş . Eve girince de yonlendirmemi beklemişti. onu ilk defa inceleme fırsatım olmuş ve koca karniyla kalakalmistim.

Altı ay nasıl sakladin karnını hiç mi fark etmediler.

Bol giyiniyordum. Bunları Zeynep verdi.

Geç içerdeki odada dinlen yarın bayağı zor geçecek.

Zeynep'ten

Behice ve abimin ne alakası var?

Bilmiyorum güzelim.

Behice hamile hemde karnı bayağı var doğuma az kalmış gibi?

Ne Ciddimisin ben dikkat etmedim.

Bebek abimin olabilir mi? Yoksa Behice neden illada Dağhan ağa diye tuttursun.

Eğer öyleyse de abimin haberi yok gibi güzelim neyse yarın ak koyun kara koyun belli olur. Sen nasılsın gunun nasıl geçti kadinlar sorularıyla falan bunalttilar mi seni?

Yok Cennet anne kimseye fırsat vermedi güzel geçti.

Sağlığın nasil peki kendini iyi hissediyor musun?

Daha iyiyim teşekkürler ...

Aralarındaki son konuşma bu olmuş genç cifta karanlığa boğulan konağa girince önce odalarına yönelmeye meyillenselerde Zeynep Behramin elini tutup onu durdurunca saskinlikla elini saran ele bakmıştı Behram ilk temaslari olabilirdi. En azından Zeynep tarafından gelen ilk temas....

Efendim Zeynep bişey mi dicektin.

Şey sen akşam bişey yemedim acikmadin mi ?

Yani bugün hiç bişey yemedim aslında ama çok aç gibi de değilim.

Olmaz öyle şey gel biseyler hazır edeyim ye öyle yatarız

Sen yedin mi?

Kadınlarla otururken atistirdim.

Sende eşlik edersen yerim.

Tamam hadi gel...

Zeynep hazırlamış Behram onu izlemişti. Zelal'e aşık değildi annesinin sunduğu seçeneklerden birisiydi ve onunla konuşup razilik alinca kabullenmisti evliliği sorumluluklarının farkındaydı ve Zelal'e karşı hep kabulleniciydi. Birlikde bir ömür geçirecekleri ve onu sevmesi gerekliydi bu konudada hevesliydi. Şimdi onun yerinde Zeynep olması Behram'i etkilemiyordu. Ama Zeynep'in olduğu konum onu bilmeden mecbur etmesi üzüyordu genç adamı...

Düşünceleri arasından Zeynep'in afiyet olsun demesiyle sıyrılmış eline sağlık hanım ağam demiş yemeye başlamıştı. Yemek bitince Zeynep'e yardım ederek mutfağı toplamış birlikde odalarına çıkmışlardı. Behram karısına zaman tanımaya karar vermişti.

Yorgunlukla girdikleri yatağın iki ucuna ilismisti ikiside yeni günün getirecekleri sen habersizce....

Dağhan'dan....

Sabah Behice için biseyler hazırlamış . Yemeğini yedikten sonra konağa gitmek harekete geçmiştik.

Konağa geldiğimizde tahmin ettiğim gibi herkes avluda masa basindaydi. Zeynep'in beklenmedik evliliği herkesi etkilemişti. Şimdi yapacağım şeyin herşeyi daha kotu edecegini bilmenin yorgunluguyla "rojbaş koç ahalisi" diyerek dikkati üzerime çekmiş bizi fark etmelerini saglamistim. Önce bana dönen bakislar sonra bir bir Behice'ye dönmüş ve uzun süre üzerinde daha çok karnında oyalanmisti. İlk konusan kişi Zaria olmuş "Behice sen? Hih! Hamilesin...." Demişti

İlk tepkinin gelmesiyle "İmamı çağırın Topal Ahmet kızı Behiceyi kaçırdım nikah koyacağım."

Kimseden çit çıkmazken annem ayaklanmış Zaria kızlara şöyle Daghan'in odasini temizler. Behice kizimida misafir odasına çıkar dinlensin yemek yediğinden emin ol yanlız birakma...

Asaf imama git...

Kayhan ilçeye in resmi nikah işlemlerini başlat...

Dağhan benimle gel....

Hanım ağam yargı dağıtmış benide aradan çıkartmak için peşine takmıştı. Neyse ki babamda peşimden gelmişti.

Odaya girince kapıyı sertce kapatmış.

Neler oluyor Dağhan ağa?

Evleniyorum ana...

Dağhan kız doğurdu doğuracak?

Haberim yoktu olsaydı daha erken alırdım yanıma....

Ne demek haberim yoktu Dağhan ben seni böyle mi yetiştirdim. Namus kavramını anlatırken nerde hata ettim diyesin hele....

Abileri kızın peşinde ana hemen nikahima almassam öldürecekler....

İş bu raddeye nasıl geldi Dağhan Behice nasıl izin verdi?

Rızası dışında oldu?

NEDEMEK RİZASİ DİSİNDA OLDU DAGHAN?

Kadir'in düğün gecesi çok içmişim risasi dışında dokundum ana sonra konuşmaya çalıştım kaçtı benden dün abileri durumu öğrenince öldürmeye kalkmış bebe için korkmuş  ellerinden kaçınca geldi bana daha önce bilsem işi bu raddeye getirmezdim.

Cümlenin sonuna gelmeden kulağımın dibinde bir çınlama hissetmiştim. Annem sinirle yüzüme tukurmus "sen bu gün gerçekten o babanın oğlu olduğunu ispatladın. Sana yazıklar olsun."demişti. Beklediğim tepki bu kadar ağır değildi ama haketmistim. Seneler önce dinlemeden hepsini yargılanmış hepsine ağır konuşmuştum.

Annem babamla beni odada yanlız bırakmış çıkmıştı ardında gidecekken babam beni durdurdu.

Baba annem Behice'yi yaralayacak bişey söyleye bilir durdurmam lazım.

Annen asla öyle bişey yapmaz . Hatirlamiyormusun sana yaşadıklarını anlatmisti. Behice'yi şuan en iyi annen anlar

Ama baba....

Aması yok Dağhan annen ve karın arasında bir bağ kurulmalı iyi yada kötü bunu zaman gösterecek ilerde gerek olursa aralarında adaletsizlik sezersen dahil olursun ama şuan olmaz

Baba hamile üzülmesini istemiyorum.

Anlıyorum seni Dağhan bende çok korkardım annen size hamileyken üzülecek yipranacak diye ama bazı şeylere engel olmak istese de mümkün olmuyor. Bu gün imam nikahini yarın resmi nikahı kiyarsin ilk fırsatta doktora gidersiniz.

Tamam baba....

Cisil'den....

Asla onun gibi evlatlar yetistirmiycem diyerek büyüttüğüm evladım bu gün karşıma gelmiş ve onun bana yasattiklarini suçsuz günahsız belkide daha yeni reşit olmuş bir kıza yaşattığını söylüyordu. Kız karşımda karnı burnunda başı yerde öylece dururken burnunun direği sizlamisti. Zaria bizi yanlız birakirmisin kızım.

Zaria beni başıyla onaylamış odadan çıkmıştı.

Bu evliliğe rızan varmıdır kızım eğer istemiyorsan bunu dile getirmekten korkma seni herkesten korurum torunumla birlikde rahat bir yaşam surmeni sağlarım . Ama Allah içimi biliyor, Dağhan'a şans vermeni onu tanimayi denemeni bir anne olarak çok isterim. Bu konakta olduğun sürece seni kimseye ezdirmem Zeynep Zaria neyse sende öyle olursun. Şimdi bı anne olarak soruyorum kızım bu konakta kalıp Dağhan'a bir şans verip bebeğin için cabalarmisin?

Başıyla onaylamisti genç kız anne şefkatiyle kendine yaklaşan kadini

Tamam güzel kızım birazdan hoca gelir imam nikahiniz kıyılır ben Zaria'yi sana yardım etmesi için göndericem abdestini al hazırlan bekle tamam mı?

Tamam efendim...

Zeynep'ten...

Hem abimin nikah haberinin gelmesi ve davet edilmemiz hem adetler gereği kız evine kalmaya gitmemiz gerektigi için Cennet annenin önerisiyle hazırlıklı gelmiştik...

Yatsı ezanından sonra inam gelmis Behice in karnını görünce kınar gibi baksa da Dağhan abimin Behram'la yarışır gibi sıraladığı yüzde elli dilimindeki yuklu mehirle nikah kiyilmisti.

O gece annemin kızlar birlikde zaman geçirdim nugunun ardında Zaira ve Behice'yi almış misafir odasina geçmiştim. Her konudan uzun uzun konuşmuş utana sıkılı çok merak ettiğim için abimle aralarinda geçenleri sormuştum. Sadece susmustu . Kendi açtığım konu kendi ayaklarima dolanmis bu defa konu bana ve evliliğine dönmüştü. Önce Behice bilmediği için en baştan olanları anlatmıştım. Sonra Zaria yengem ee şimdi durum ne deyince atak gecirdigimi ve Behramin daha ılımlı davrandığını ve hala birlikde olmadığımızı söylemiştim. Yengem "olmaz öyle şey bole evlilik mi olur hadi kalkın kocalarımızın yanina gidin yarın öğlen nikah memuru konakta olur sabahtan gidip Behice'ye elbise alın dedi anam" demiş önce beni yan odadaki Behramin yanına yollamış sonra Behice'yi de Dağhan abimin odasına bırakıp odasına gitmişti.
Bir kaç günde yabancilastigim oda bı soğuk hissettirmisti. Oda ne kadar yabancıya yatagimda uyuyan adam o kadar tanıdık gelmişti bana yengem haklıydı sanırım böyle evlilik olmazdı. İlk adımı atarak dolabından bir gecelik almış onu giyinmiş yatağa girmiştim. Tabi bı gecelikle çözülecek iş değildi. İkinci adım olarak Behram'a sarılmış ve kendimi uyumaya zorlamıştır sabah ola hayrolaydi...

İki gece burda kalacak iki gün sonra da Cebir konağına dönecektik.

Behram'dan....

Gözlerimi ter içinde açmıştım. İlk başta ne olduğunu anlamasamda bu sicakligin kaynağının yarı nedenini üzerime bırakmış bana sarılı olarak yatan Zeynep olduğunu fark etmiştim. Uyuyup uyumadihindanbemin olmak için gayri ihtiyari kafamı eğmiş ve yakasında sergilenen göğüsleriyle karşı karşıya kalmıştım. Benden bağımsız karşımdaki bedeni taramaya başlayan gözlerim ise önce beline kadar toplanmış pembe gecelige sonrada geceligin açıkta bıraktığı yerlere takılmıştı. Nutkum tutulmuştu. Kipirdanmaya baslayinca gözlerimi kapattım nasıl olsa bu dururmu fark edince toparlanır kalkardı yataktan. Ama düşündüğüm gibi olmamış olduğu şekli bozmadan bir kaç dakika durmuş sonra bana süslenmişti hala yarışı üzerimdeyken el mecbur açtığım gözlerimi güç bela yüzünde tutarak "günaydın" demiştim. " Günaydın bizimkiler kahvaltıyı erken yaparlar hadi kalkalım kahvaltı hazır olana kadar kahveni içersin." Demiş benden onay alınca sakince ayaklanmış. Dolabından biseyler alıp yatağın ucuna bırakmış sonra kendisine de biseyler almış banyoya geçmişti.
Bende hazirlaninca odadan çıkmıştık. Merdivenlerin sonunda "bak abim avluda sen yanına geç ben size kahve getireyim" demiş yanimdan ayrılmıştı.

Günaydın Dağhan aga dağ havasindan sonra buraları uadirgadinda uyuyamadin mi?

He ya Behram aga öyle oldu uyuyamayinca bari Behice'yi uyandirmayayim dedim.

Hım hayırlı düşünceli koca maşallah. Sende de aynı inceliği bacima karşı bekliyorum Behram aga...

Karımı el üstunde tutmak boynumun borcudur Dağhan sürekli bu konuda göz dağı varmeyi artık birakmalisin.

Zeynep kiymetlimdir Behram olanlar normal değil kabullenmek kolay olmuyor uzulmediginden mutlu olduğundan  emin olmadığım sürece bu böyle olacak alismalisin.

Konuşmamız elinde kahvelerle gelen Zeynep sayesinde sonlanmis. Daha kahvelerimizden bir yudum almadan kapıdaki kargası ve bagrislarla oraya yonelmistik. Behice' nin abileri beklediğimizden geç olsada sonunda gelmişlerdi.

Dağhan 'la birlikde bende kapıya yönelmiş ve müdale etmeden izlemeye başlamıştım.

Bacım nerededir Dağhan ağa ....

Bacım olması gereken yerdedir Ahmet.

Onun yeri kara topraktir namisumiza leke surmus basimizi yere etmiştir. O orospuyu vurmak boynumuzun borcudur.

Lan sen kime orospu diyorsun it. Benim karıma o kelimeye kullanacak adammisin lan sen pezevenk.

Bu defa araya Behice'nin diğer abisi girmiş ." Ne demek karım Dağhan ağa ?" Diye kukremisti. Dağhan'in konuşmasına fırsat kalmadan yine Ahmet araya girmiş " Senin picinmiydi lan o " diye bagirmisti. Artık Dağhan'ı durdurmak imkansiz hale gelmişti. Elimizden gelen tek şey Ahmet'i ölmeden bırakması için dua etmekti.

Bayılan adamı yere atmış - bu saaten sonra ağa benim hüküm benim siz bu geceden tezi yok bu toprakları terk edeceksiniz aksi taktirde canınızı elimle alırım. " Diye bağırmış içeri girmişti. Bende peşinden koşmuş  "Dağhan !" Diye seslenmiş durmasini saglamistim.

"Behice'nin kardeşi Sare 17 yaşında Behice'nin hamile olduğunu farketmeden önce nisanlamislar olaylar farklı ilgelisince adam verdiği başlığı istemiş . Ahmet aldığı gün parayi kumarda batirdigi için Sareyi adama vermeyi teklif etmiş. Nisanladiklari adam Enderunlu"

Enderunlu mu? Lan o adam kırkına merdiven dayamış küçücük kızları nisanlamak nedir?

Doğru dersin bende o yüzden kızı bugün aldırdım. Ama naparim nasıl korurum bilemedim .

Kız nerde?

Bizim konakta yarım saat önce anneme teslim edilmiş. 

Kızı buraya getirttir.

Ona onay vermiş ve Zeynep'in davetiyle masaya geçmiştik.

Kayhan dışında tüm erkekler sessizdi. Kadınların hepsinin gözü Behice'nin üzerindeydi. Yemek yedim rahatmi canı bişey istermi diye tetikde bekliyorlardi.

Dağhan "baba bı konu var?"

Hayır mı oğul?

Baldızım Sare 17 yaşında babası enderunliya nisanlamis . Ailesini sürgün ettim kızı aldırdım.

NEDEMEK aldırdım Dağhan ? Bu konu aşirete yansirsa olacakları bilmiyormuş?

Küçücük kızı kırk yaşında adamın eline mi biraksaydim arada Behice olmasaydi da aynı şeyi yapardım. Aşiret falan umrumda değil kız konakta gözümün önünde olacak.

Yanımda sessiz sessiz aglauam behiceyi elini tutup kaldırmış odaya çıkartmıştım.

Ağlama birazdan kardeşin burda olur. O biliyor mu bebeği?

Yok

Tamam onada aynı hikayeyi anlat.

Bir saat sonra Sare ablasının yanında ve omzunda ağlıyordu. Behice kardeşinin bunları yasamasina sebep olduğu için fazlasıyla üzgündü ve mahcuptu, erkekler cebir konagina geçmiş  Dağhan ağalığı devraldığını duyurmuş hemen ardından da belindeki altın kaplama silahı masaya koyarak hüküm kokan sesiyle konuşmaya başlamıştı.

"Ahmet kızı Behice Allah katında nikahlı karimdir.  Baldızım Sare korumam altında kalacak ve okuluna devam edecek. Geriye kalanlar bu geceden tezi yok bu toprakları terk edecekler. Bir itirazı olan varsa buyursun konuşsun. Başı gövdesine ağır gelene yardım etmekten onur duyarım "

Gelinlik yaştaki bekar kızı Ali koymak hangi yöreye sığar Dağhan ağa heleki kızın nisani kesilmişken .

Kızın kaç yaşındadır Reşat ağa?

Kızımın konuyla alakası yoktur Dağhan ağa ben töre derim.

Kızın kaç yaşındadır Reşat ağa bir kere daha tekrarlatma bana

18

Enderunlu kaç yaşındadır? Senle akrandir değil mi?

Öyledir.

Sen kızını kendi yaşında birine verir misin? Veririm dersen buyurasin Enderunlu orda ... Düğününü bizzat ben yaparım.

Adam sessiz kalmış bunun üstüne yine laf Dağhan'a düsmüstü. Bende öyle tahmin etmiştim. Sare dünya ahiret bacimdir ve korumam altinda kalacaktır.

Kayhan sabah yüzüne bakmadigi kızı merak etmişti bı an bunca şeyi yaşamak zorunda olan kız nasıl birisiydi bu olaylari kaldirabilirmiydi.

Akşam tüm aile Sare Zeynep ve Behram da dahil masada toplanmış hemmsohpet ediyor hem yemek yiyorlardı. Dağhan in kararliligi sayesinde kolay sonuca bağlanmıştı konu.

Yemek çay ve son olarak kahvede icilinve herkes odalarına dağılmış. Behram yine gecelikle gördüğü Zeynep'ten sonra sinandigina emin olmuştu.

Allah sonlarını hayır etsin kendine direnme küveti versindi ...

1 ay sonra....

Sareye konakta bir oda verilmiş Cisil'in onuda bir evladı kabullenip bağrına basmıştı. Meslek edinme kurslarına başlamış günün çoğunu derslerde geçiriyordu.

Dağhan ve Behice birbirine alışmaya başlamıştı. Aynı odayı paylaşıyorlar biri yatağı kullanırken diğeri koltukta uyuyordu. Geçen bir ayda aralarında herhangi bir temas olmamıştı. Behice anlayisi için minnetardi Dağhan'a

Sabah herkes güne Dağhan dan gelen "Behice'nin sancısı tuttu jastanedeyiz mesajıyla başlamış ve koştur koştur hastaneye gelmişlerdi. Behice Daghan'a kendisini yanlız bırakmaması için yalvarmis doğuma kendisiyle girmesini saglamisti.

Dağhan bana bişey olursa olurda burdan sag cikamassam kızım Mikri'm sana emanet onun kimsesi yok senden başkasıyla yapamaz ona sahip çık...


  ~~~~~''devam edecek''~~~~~~

Continue Reading

You'll Also Like

562K 2.9K 36
⚠️⚠️⚠️⚠️ Yetişkin içerik ⚠️⚠️⚠️⚠️ Hikâyelerin sadece ilk bölümleri burda yer alacak geri kalanlar youtubededir. YouTube linki https://youtube.com/@i...
189K 9.6K 39
TEXTİNG KURGU DEĞİLDİR!!!!! Ünlü bir oyuncunun yanlış anlaşılmaya sebebiyet verebilecek bir instagram hikayesi atması ile telefonunun bildirim sesine...
415K 16.1K 38
~Asya Papatya KARA ~ YILMAZ mı demeliydim? Bu sefer üvey ailesinden şiddet gören ve hayata küsmüş bir kız yok ! Ailesini canından bile çok seven P...