Kızıl Kaplı Defter

By bnmsevdam

35.1K 654 825

Her başlık bir hikaye olacaktır More

OyuncakBebek✓
TesadüfAşk✓
Varmisin? (1)
Varmisin?(2)
KomşuKizi✓
Varmisin?(3)
varmisin? (4)
Sürtük✓
BizimSırrımız(2)
DilaKiz✓
BizimSırrımız(3)
BizimSırrımız(4)
KurtDereli(1)
KurtDereli(2)
KurtDereli(3)
KurtDereli(4)
KimLanBuKara(1)
KimLanBuKara(2)
KimLanBuKara(3)
KimLanBuKara (4)
donör1
Donör2
Donör3
Küçük Karım 1
Küçük Karım 2
Ağa /b&b/
Nazende 1
Nazende 2

BizimSırrımız(1)

1.5K 20 44
By bnmsevdam

Bir sir kaç hayati etkiler kaç kisiyi kandirir....

Mardin'di orasi kimse sevemezdi. Sevmeye korkardi belkide .... Kac kisi vardi bu ugurda yanan bilinmez ama en agir olani onun basina gelendi.

ikizi gorucu usulu evlenmisti. Karisina isinamamakdan muzdirip mutsuz cekilmez biri olup cikmisti.... farkli bir insan olmustu.

Genç adam ilk bir kac hafta karisina dokunmak bile dokunmasa da aile baskisi alalem ne der diye baslayan uzun konusmalar sonucu gerekeni yapmisti.

gercek bir ay sonra sonra ortaya cikmisti.... Daha dogrusu tek bir kisi herseyi ogrenmisti...

Bir intihar bir mektup ve talan olan üç hayat kandirilan koca bir şehir Ask bu sefer galip gelecek mi??

Mirza&Miran Koç

Cisil Mirhanoglu....

karakterleri yakindan tanima seysi....

Miran koç

25 yasinda genc bir is adami agaligi kendinden üc dakika büyük olan abisine birakmis. Kendi evinde yasayan konakla ilgisi olmayan ailesiyle olabildigince az zaman geciren birisiydi. Bir kac sene önce bir dügünde gordugu ceylan gozlere esir olmus sonrasida o guzler aklindan cikmamisti.

Mirza koç

25. Yasinda genc Çalışkan is kolik birisiydi genc adam agaligi hakkiyla yapiyordu. Herkesin saygi duydugu bir kisiligi vardi. Evlilige karsiydi. Bir kadinla dahi adi duyulmamisti. Varsa yoksa isi isi ve isiydi. Annesinin israrlarina asiretin baskilarina dayananamamis lanet olsun diyerek kabul etmisti.

Cisil Mirhanoglu

23 yasinda ev kiziydi Cisil liseden sonra okumamis fakat kendisini gelistirmisti. Her zaman sessiz bir yapiya sahipti. Kin tutmazdi ama ürkekti. Gelen gorucuyu uygun gormus babasi aga konaginda rahat yasar diyerek onaylamisti. Evlenmisti ailesi olacakti. Evcimendi ...

Ayla&Faruk KOÇ

MİRHAN VE MİRZA'nin anne babasi Miran ve Mirza ilk göz agirlari... Cimen ve Toprak adinda iki cocuklari daha var ...

Valla en iyisini sen yaptin ikizim ben niye hala o konaktayim cidden bilmiyorum. Senin kadar cesur degilim sanirim.

Sirkette oturmus abimin dert yanmalarini dinliyordum. Annem sabah sabah yine evlilikden konuya girmis ve onu evden kacacak kivama getirmisti.

Evlen abi hem yasinda geldi zaten beklemenin anlami yok dedim. Sacma bi giris oldugunun farkindaydim fakat valide sultan banada baski yapiyordu. Abinle konus ikna et diye...

Bana diyene bak farkindamisin Miran aga biz ikiziz senden sadece 3 dakika buyugum.

Haklisiniz Mirza agam ama hatirlatmak isterim ki aga olan da sizsiniz asiret benden degil senden bebe bekler dedim.

Birden morali bozulmus ve konusmadan kalkip cikmisti odadan neler oldugunu anlamasamda uzerinde durmadim.

Bir hafta sonra annem aramis. "Abine kiz istemeye gidiyoruz yarin evde ol" diyerek telefonu kapatmisti.

İslerimi bitirmis hazirlanmis ve konaga gelmistim. Herkes hazir ve konagin önünündeydi. Oyalanmadan araclara binmis ve kiz evine dogru yola cikmistik. Geldigimiz ev nefesimi kesse de bir umut dedim kendi kendime. Dusundugum olmazdi olmamaliydi.

Ben kendi kendime dua ederken kapi acilmis o ceylan gozlerle karsi karsiya kalmistim. Herkes heycanla iceri girsede ben kalbimin kiriklari uzerine basa basaa canimi un ufak ede ede girmistim iceriye.... Herkes mutlu ben kirgin abim sinirliydi. Annemin israrlarina dayanamamis "tamam" demisti ama burda olmak istemedigi her halinden belliydi.

Miran ve Mirza dis gorunus oldugu kadar huy suy yonunden de ayniydilar... Ses tonları dahi ayırt edilmez derecede aynıydı... İkiside duygularini kolay saklar ayni sekilde dusunurdu. Mirza'yi en iyi Miran tanirdi ve bu evliligi istemedigi acisini da yillarca gizliden gizliden sevdigi ceylan gozlusunden cikartacagi belliydi.

O gece evime gitmis sabaha kadar icebildigim kadar icmis saatlerce aglamistim. "Erkek adam aglamaz" sozune inat aglamistim. Sevdigimin gelin olmasina aglamistim. Sevdigimin ikizimin yuzugunu takmasina aglamistim. Sabah geceye tezat olarak en guclu halimle uyanmis. Cisil defterini kapatmistim. Abimin geliniydi ve benim yengemdi o....

Bir ay icinde abimin yuzunu bir kere olsun gulerken gormemistim. Bir kac defa istemiyorum evlenmicem diye olay cikartsa da babamin ayiptir kiz istendi. Kizin adini mi cikartacaksin gibi cikislari sonrasi ikizimin isyanlari geri puskurtulmustu.

*****

Mirza...

Ne kadar ugrastiysam bu isin icinden cikamamis suan kendi dugunumde masa da oturmus sevgili ailemi izliyordum. Hepsi mutluydu. Kimse beni gomdugunun farkinda degildi. Beni gomdukleri evliligimin, mezari yatak odasi olacak o kiz da hergun kabir azabiyla kavrulacakti.

Ne kadar ugrastiysam yapamamis dokunamamistim ona haliyle odadan carsaf cikmamis annem baski ustune baski yapar olmustu. Artik nefes alamiyor icimde biriktirdigim ofkenin tek odagi o oluyordu. Bende tum hirsimi ondan cikartir olmustum. Bir ay busekilde gecmis annem baskilarin da basarisiz olunca bu defa araya babami sokmustu.

Babam "adam degilmisin lan sen bir aydir yatağındaki kadina dokunmamak nedir lan sen bizim adimizi mi cikartacaksin" diye bagirmisti. Babamin sozleri agir gelmisti. O sinirle konaktan cikmis. Geldigim mekanda ictikce icmistim. Babamin sesi kulaklarimda cinliyordu. Saat kacti hic bir fikrim yoktu konaga geldigimde tum isiklar kapali konak karanliga gomuluydu. Zorda olsa odama ciktim. Cisil hala uyumamisti. Zar zor donen dilimle "soyun gec yataga" dedim. Rengi atmisti. Hala hareket etmedigini fatkedince" gec lan "diye bagirdim. "Agam iyi degilsin yarin olsun kurban olayim " diye mirildanmaya baslamisti. Ben soyunmaya baslayinca miriltilarina goz yaşlarida eslik etmisti. İsik kapaliydi kolundan tutup yataga savurdum. O aglarken lanetler kufurler esliginde geceliginin etegini siyirmistim. Aslinda tum sinirim kendimeydi erekte olamiyordum. Yari ereksyon haliyle caninin yanmasini onemsemeden icine girmistim. Kisa surede de bosalmis kalkmistim....

Sabah uyandigimda hersey kabus gibiydi. Cisil perisan aglamakdan gozleri sismis, kollari ve bacaklarinda benim olusturdugum curuklerle dolu yerde bana en uzak kosede oturuyordu. Basta ne oldugunu anlamasamda yatakdaki lekeyle bir kufur daha cikmisti agzimdan simdi hersey hepten boka sarmisti.

"Kalk toparlan " dedim sert sesimle ikiletmeden ayaklanmis. O banyoya girmis bende o arada giyinmistim odadan cikmadan carsafi anama verirsin dedim. O geceden sonra eve nadir gitmis. Cisil'le yuz yuze gelmemistim.

Aradan kac gun kac hafta gecti bilmiyordum. Hala huzursuzdum hala Cisil'i gormek istemiyor hala yer yer pismanlik duyuyordum.

Toplantidan cikmis Miran'la degerlendirme yapiyorduk. Anam aramis. Cisil hastanede ogul haberin olsun demisti. İyi siz basindasiniz iste napayim deyip kapatmistim. Miran'in ters ters bakislarini farketsemde onemsemedim. Kendi kendime "hastanedeymis ölsede hepimiz kurtulsak "diye mirildanirken Miran "ne alip veremedigin var kizla karin o senin biraz deger ver sevmeyi dene" dedi." Sevemiyorum lan sevemiyorum olmuyo" diye bagirmistim. Odadan cikacakken anam yine aramisti "yine ne oldu ana "deyince "mujdeler olsun oglum gelinimiz yukluymus "dedi. Bir bu eksikti...

Asil simdi isler karismisti. Sirket islerini bahane ederek o gece yola cikmistim. Buralara sigamiyordum. Tamam ona dokunmustum ama bebek aklimda yoktu. Ona dokunmaya onu gormeye bile tahammulum yokken nasil yaninda olabilir hatta onunla cocuk buyutebilirdim ki. Yapamazdim. Olmazdi. Mutsuz olur mutsuz oldukca onunda o sabininde canini yakardim. Gunlerce hem icmis hem dusunmustum. Hic bir cikar yol bulamamistim.

Uc ay koskoca uc ay gecmisti ben buraya geleli... Ama donmeye ayagim gitmiyordu. Bir sabah ne olursa olsun diyerek Miran'i aradim yanima cagirdim. Herseyi anlatacaktim. Biliyordum affetmeyecekti ama hersey icin cok gecti artik.

Ertesi gun Miran gelmis "bu ne hal" diye cikismisti bana , cocuk gibi azarliyordu. "Ne lan ne derdin ne gul gibi karin var cocugun olacak senin derdin ne lan ne istiyorsun. Koskoca agasin lan sen aga, su haline bak."

"Olmuyor lan olmuyor yapamiyorum. Sevemiyorum onu tek onu degil kimseyi sevemiyorum kadinlari sevemiyorum. O sagda solda gorup otelediklerin gibiyim kadinlardan degil erkeklerden hoslaniyorum. Zorla dokundum ona lan zorla almadi migdem yaparim katlanirim sandim olmadi. Simdi bebek diyorsunuz lan ben nasil baba olayim o cocuga , nasil yaninda olayim. Annesini gormeye tahammulum yok. O kadina da yazik degilmi beklentisi olmayacakmi yaktilar lan beni o kizda odunum oldu hem beni yakiyo hem kendi tukeniyor... Ben nasil o sabiyi de alayim lan bu atese... "

"Ben yapamiyorum Miran olmuyor elimden geleni yaptim ama olmadi. "

Yerimden kalktim olaganca gucumle burnuna yumruk attim. Lan ben bakmaya kiyamazken sen ona zorlami dokundun serefsiz bukadar zor olmamali lan olmamali bi insani sevmek bukadar zor olmamali dedim. Sinirle ust kata ciktim. Sinirim gecene kadar burda kalmak en iyisiydi. Yoksa geri donusu inkansiz hatalar yapacaktim.

Gun batmis aydinlik yerini karanliga birakmisti. Tum gece duyduklarimi sindirmeye calismistim. Olmuyordu aklim almiyordu. Mirza'nin escinsel olmasi buna ramen evlenmesi ve zorla ona dokunmus olmasi.... bir yerden ona hak versem diger yonden buna hakki yoktu diyordu ic sesim. Kendi kendime konusa konusa sabah etmistim.

Sabah biraz da olsa sakinlestigime kanaat getirerek assagiya inmistim. Salon da kimse yoktu. Bir sure beklesemde konusmamiz gerektigini dusunerek odasina ilerlemistim. Kapiya vursamda ses gelmemisti. İceri girdigimde burasida bostu kaslarim catilsa da tekrar salona inmistim. Bu defa sehpada ki kagit dikkatimi cekti.

Mektup...

Sen hakliydin aslinda herkes hakliydi tek suçlu bendim yanlis kararlar verdim. Yillardir vicdanimla muasebe içindeyim. Bu durumu ilk farkettigimde 17 yasindaydim cok korktum. Cok utandim, gunlerce odamdan evden cikmadim. 20 yasindayken bu duygulari ne kadar bastirmaya calissamda basarili olamamis. Ustune ustluk en olmayacak kisiye asik olmustum. Utansamda kendi kendime hissettiklerimin kimseye zarari olmaz diyordum. Beklentimde yoktu. En azindan ben oyle saniyordum. Agaligimin ikinci yılında getirdiler karsima elinde sevdigi kadin kacirmis. Agasin hukum ver dediler. Bir yanim ölmesini istemese de diğer yanim o kadina dokunacak onunla yaşayacak katlanabilecekmisin diye kurt gibi kemiriyordu icimi... Bir anlik gafletle aileler berdele razi geldiği halde ölüm karari verdim. O gun o avluda sevdigimin kafasina bizzat kendim sıktım.

Yillarca bunun vicdani ve kabuslariyla yasadim. Baska kimseye ole hissetmedim ama kadinlara karşıda bisey hissetmemistim. Annemin baskilarindan sonra pes ettim dedim belki olur severim yaparim. Hem nekadar zor olabilir ki diyordum. Ama oyle olmadigini anlamam uzun surmedi ayni yatakta yatmaya bile katlanamiyordum. Annemi bir sekilde gecistirsemde devreye babam girince isler karisti bana "adam değilmisin?" dedi. Karşısına gecip de "degilim lan degilim ''diyemedim. Tum gece içtim allah belami verseydi de icmeseydim ama içtim. Agladi "agam iyi degilsin kurban olayim" desede dinlemedim babamin davudii sesi kulaklarimdan gitmiyordu ses yankilandikça ben onun canini yaktım. Sabah kalktığımda basta bisey hatirlamadim sonrasi derin bir utaniş katlanilmaz bir miyde bulantisiydi. Kactim evden bir ay ordayken kactim. Sonra anneme gore mujde olan haberden sonrada buraya kactim.

Ben bilmiyordum kardesim. Bilsem dokunmazdim ona... Keske soyleseydin belki o zaman sende bende o da yanmazdik. Ben gidiyorum. Ne bu hayati yaşayacak gücüm var nede sizden af dileyecek yuzum.....

Cok dusundum dun gece sabaha kadar dusundum. Bulabildigim tek cozumu uygulayacagim. Senden tek ricam Cisil'e de bebegime de sahip cik. Sana emanet ediyorum ailemi ..... Miran olarak degil aslanim Mirza olarak sahip cik onlara evladim öz babasi bilsin seni.... Olurda birgun gercegi Cisil'e anlatirsan ozur diledigimi pisman oldugumu soyle ona affetsin beni....

Kimligim masanin uzerinde arabani ve telefonunu aldim. Ben bu gece kendi bedenimde Miran'i öldürüyorum. Tabiki istersen bu ayrintiyi duzelte bilirsin ama bu defa yengesiyle evlenmek zorunda kalan adam olacaksin .... Sevsen gozu varmis zaten diyecekler sevmesen yazik adama mahkum kaldi diyecekler her iki sekilde de Cisil mutsuz olacak. Benim hatalarimi telafi etmen zor olacak belki ama bir çocuğa yetim dedirtmeyeceksin....

Ailem sana emanet kardesim....

Okuduklarımı anlamakta zorlanıyordum. Bana veda mektubu yazmış kendi yerine geçip karısına kocalık çocuğuna babalık yapmami vasiyet etmisti. Saatlerce bos bos oturmustum. İdrak ettiğim gerçekle yerimden fırladım intihar edecekti kendisini öldürecekti. Masadaki telefonu elime alarak defalarca kendi telefonumu aradim yoktu lanet olsun cevap yoktu. Ben aramalara devam ederken bu defa anam aradı "soyle ana "diye telefonu açmamla hıçkırık sesleri doldu kulağıma... "Mirza Mirza'm oglum yetiş Miran'im kaza yapmis orda hastanedeymiş. Durumu agir dediler. "Telefonu bu defa en kucuk kardesim almis anneme nispeten daha sakin sesle ama" hıçkıra hıçkıra aglayarak hastanenin adini adresini vermisti. Hem masadaki cuzdani hem araba anahtarini almis yola cikmistim. Hastaneye geldigimde ameliyathaneye yonlendirmislerdi. Gecen tum hemsir ve hemsireleri durdursamda kimse bilgi vermemisti.

Saatlerce allaha yakarmis kardesimi ikizimi bize bagislamasi icin dua etmistim. Alti saatin sonunda ustu basi kan icinde orta yasli kilolu bir adam cikti amelyathaneden ayaklarimi suruye suruye yanina vardim. Tek bir iyi haber icin yanip tutussamda adamin soyledigi tek cumle "basiniz sag olsun olum belgesi icin rahmetlinin kimligini hastane idaresine teslim edin " demek oldu.

Ne ara hastaneden ciktim ve banka oturdum bilmiyordum. Gece olmus gune dönmustu ben hala o bankta oturuyordum. Omzuma konulan elle kendime geldim kafami kaldirdigimda gozu yasli babami gormustum. İkimizinde yarasi ayniydi. "Mirza'm aslanim Miran o nasil " diye sorunca ben bir kere daha coktum. Toprak ben icerden bilgi alayim abim konusacak gibi degil diyerek gidince "baba" dedim. Ses gelmiyordu oda korkuyordu duyacaklarindan belliydi .... "Baba basimiz sag olsun "dedim. Babamin sessiz aglamasinin yerini feryatlar almis Toprak'ta icerden gozu yasli cikmisti. Babam birden fenalasinca sedye istemis muşaleye alinmasini saglamistik. Bir kac saat kendisine gelmesini beklemis o arada da acimiz taze olsa da sakinlesmistik. Toptak "abi "deyince ona dondum. "Miran abimin kimligini istediler "dedi. Onu basimla onaylamis odadan cikmistim. Yaslandigim duvarda karar vermeye calisiyordum. Bugun kim ölecekti. Mirza mi Miran mi? Hala kararsiz ilerlerken geldigim masanin basinda bir sure duraksamis sonra cuzdani cikartarak kimligi cikartmistim. Elimdeki kimlige baktigimda Mirza'nin kimligi oldugunu gordum. Ani bir kararla diger cuzdani cikartmis kendi kimligimi vermistim. Yillarca hep o beni korumus benim icin fedakarlik yapmisti. Sira bendeydi. Miran ölecek Mirza karisinin gonlunu alip hayatini karisina cocuguna adayacak....

Cenazemizi teslim almis memlekete getirmis defnetmistik. Nekadar sacmaydi resmen kendi cenaze namazimi kilmistim. Simdi de oturmus kendi kendime ne cok sevenim varmis diye dusunuyordum. Cisil kadinlarla ilgileniyor benimle gož temasi kurmuyordu. Cimen'i yanima cagirip "yengene soyle ayakta cok kalmasin " diye uyarsamda o bunu dikkate almamisti. Toprak erkeklere cay dagitirken yerimden kalkmis kadinlarin oldugu tarafa gecmis Cimen'e Cisil'i cagirmasini soylemistim. Kisa surede gelmisti. Belirginlesen karni ciliz bedeni ve soluk teniyle karsi karsiya kalinca burda olsan seni ben oldururdum Mirza demeden edemedim. Kafasini kaldirmayinca elinden tutmus eski odama getirmistim. Sana ayakta dolanma diye haber yollamadim mi ben ne diye dinlemiyorsun dedim. Konusmadi. Cisil deyince "cok mu umrunda agam umursadigin icin mi uc aydir bir kere bile aramadin beni" dedi.

Bu durumu dusunmemistim ne diyecektim ona....

"Gozum uzerinde anamin yanina oturacaksin kalkmayacaksin bu defa da dinlemessen odadan cikmana izin vermem" dedim. Konusmasina firsat vermeden odadan ciktim. Sonrasi hep goz hapsindeydi Cisil neyse ki sozumu dinlemis kalkmamisti. Yirmi gun gecmis kalabalik dagilmis acimiz biraz olsun katlanilir hale gelmisti. Sabah kahvaltida "bugun bir kac adam gelecek yatak odasini bosaltacaklar gelen mobilyalari uygun sekilde yerlestirin Cisil kendini yormasin " dedim annem onaylamisti. Afiyet olsun diyerek ayaklaninca Cisilde benimle ayaklandi. Kapiya gelince "nerden cikti bu oda isi "dedi. "Bi hata yaptim hatta buyuk bir hata yaptim ve duzeltmeye calisiyorum Cimen'e odayi sevmedigini soylemissin bende degistiriyorum. Biseyleri yoluna koymaya calisiyorum" dedim. Tepki vermemis bisey soylememisti. "Canin bisey isterse aramaktan cekinme "dedim karnina bakarken yutkunmus kafasini baska yone cevirmisti. Utanmismiydi yani.....

Sirkete gelmis aksama kadar kendimi meskul etmistim. Aksam asiret toplanmis ve oraya cagirilmistim. Normalde Mirza bakardi bu islere ben hep uzak kalirdim. Sevmezdim ama nasip iste .... Kan davali iki asiretin sorunlari konusulmus kan parasinda anlasilmis ve dagilmisti herkes eve geldigim de oda degismisti. Yirmi gundur bu odada huzursuzdum. Sonucta onun Cisil'e dokundugu yatakti ve onun yerine gecmis olmak rahatsiz ediyordu. Bu sekilde kendimi buraya ait hissetmem zor olmazdi. Kendi evimden sadece saatlerim ve bilgisayarimi almistim.

(As erme konusu....)

Sabah uyandigimda yatakda tek basimaydim. Yerimden dogruldugumda koltugun uzerindeki kiyafetlerim dikkatimi cekmis, hatta hosuma gitmisti. Cisil benimle konusmasa da kirginligini belli etmekden cekinmese de tum sorumluluklarini yerine getiriyordu. Bugun pazardi anamlar ciflik evine peynir yapmaya gideceklerdi. Buyuk ihtimalle Cisil gitmemisti. Hazirladiklarini giyinmis ve odadan cikmistim. İlk is mutfaga yonelmistim. Kapiya yaklastikca sesler duymaya baslamistim. "Soyledim gelin agam Serhat almaya gitti sabret "diyen kisi evin calisanlarindan biriydi. Sehat'ta kapida ki korumalardandi. Ne alakaydi lan ne alacakti Serhat ...

Kapiya iyice yaklasinca "Döne masa hazirlama biz dısarda yicez bugun" dedim. Beklentim, cikmayalim Serhat sunu aldi onu bekliyorum gibi bi aciklama yapmasiydi. Cisil "gerek yok" falan desede çikip hazirlanmasini soylemis Serhat gelmeden evden cikmistik. Yol boyunca konusmamisti. Geldigimiz yer güzel ve sakin bir yerdi. Disariyi rahat goren bi masaya gecmistik. Kisa surede masa donatilmis fakat Cisil gönülsüz yemek yiyordu. Bana bakmasada "ne aldirmistiniz Serhat'a" dedim. Bi an basini kaldirmis yuzume bakmis sonra tekrar onune donmustu. Ondan cevap gelmeyecegini anlayinca cebimden telefonu cikartmis ve Serhat'i aramistim. "Buyur agam " diye telefonu acinca "aslanim yengen sabah sana ne aldirttı " dedim.

"Sey agam yanlisim olduysa affet Done abla hanim agam pasta istiyo diyince bende ikiletmedim" dedi. "İyi ettin aslanim tamam sorun yok " deyip kapattim telefonu... Cisil kafasini kesinlikle kaldirmiyordu. Garsonu yanima cagirarak "iki dilim cikolatali pasta ve bir bardak limonata alabilirmiyiz "dedim. "Kola" diye lafa girdi Cisil ustune basa basa "limonata " demis adami yollamistim. "Cisil hamilesin sen güzelim ne kolasi" dedim. Cisil suan tas kesmis bana bakiyordu. Neyse ki gelen garsonla goz kontagini kesmis onune donmustu. "Kontrolun ne zaman" dedim. Bi sure duraksasa da "ben gitmedim daha once doktora" dedi. "Nerdeyse dort aylik hamilesin ve doktora gitmedin oylemi "dedim. "Gozleri dolmus seni bekledim birlikde gideriz diye " demisti...

Beynini sikeyim. Mirza su kadina sunlari yatasatan vicdanini sikeyim Mirza öldünde kurtuldun burda olsan elimden kurtulamazdin, diye soyleniyordum icten icten....

" Yarin sabah gidelim " dedim. Konusmamis basiyla onaylamisti. "Kahvaltidan sonra yapmak istedigin yada ihtiyacin olan bisey varmi bayagidir burda degildim ve isleri yoluna sokmam gerekecek haliyle yogun olcam bi sure bu gunu degerlendirelim, " dedim. "Anam bi ara Cimen'le cikin hamilelik alin demisti, " dedi. "Tamam yemegini yediysen cıkalim, " deyince ayaklanmis hesabi odeyip cikmistik. Geldigimiz alisveris merkezine idam mahkumu gibi bakmistim. Bu halimi farketmis olacak ki Cisil kikirdamisti. "Buyrun gelin agam ne lazimsa alalim" dedim. Tam adimlayacakken elini tutmus ve gozlerine bakmis bu defa ben yurumeye baslamistim. Bir kac magaza gezmis ne begendiyse almistim. Kuyumcunun onunden gecerken onu durdurmus, kuyumcuya yonlendirmistim. Mirza yuzuk takmam demis almamisti. İceri girince alyans bakmak istedigimi soylemis ikimiz icinde yeni bir cift yuzuk almistim. Bir tanede en kalin en guzelinden bilezik almistim "bu ne deyince gec kaldim biliyorum ama olsun bebek mujdeligi "dedim. Aldiklarimiz paketlenince burdan da cikmis, kararan havayi farkederek saate bakmistim saat alti olmustu. Yine elinden tutmus bu defa yemek bolumune getirmistim. Hamileler cabuk acikmazmi yaa...

Yemek yedikten sonra bi elimde cantalar bir elimde Cisil'in eli arabaya gelmistik. Yorgundu ama yine de sikayet etmiyordu. Arabayi surerken gozumu yoldan cekmeden konusmaya baslamistim. "Birdaha parmagindan yuzuk cikmayacak, canin bisey istediyse ilk bana soylenecek ben alamayacak durumdaysam Serhat veya digerlerini devreye sokarim. Son olarak yarin 9 da hastaneye gidicez. Bundan sonrada hicbir kontrol aksamayacak " dedim. "Olur agam " demisti. Ustelememistim zamanla hersey otutacak o kirginliklari duzelecekti.

Konaga geldigimizde kimse gelmemisti. Bizde saati goz onune alarak odamıza cikmistik. Cisil pijama giyinip gelmisti ama icinde rahat olmadigi her halinden belliydi. "Niye pijamada almadin "deyince yuzunu asmis ve "unuttum" demisti. "Peki bunca zaman ne giyiniyodun " diyince bakislarini kacirmisti. Sebebini anlamamistim. "Cisil bu sekilde rahat yatamassin ben yokken nasil yatıyoduysan o sekilde yat yarin bikac pijama gecelik aliriz" dedim. Pes etmis olmali ki derin nefes alarak dolabin bana ait tarafina gecmis ve benim tisortlerimden almisti. Bu haline gulmek istesemde bu istegimi bastirmis ve susmustum.

Kisa surede yataga girmis ve gozlerimizi kapatmistik. Sabah gozumu actigimda yine yatakda tek yatiyordum. Banyodan gelen seslerle Cisil'in banyoda oldugunu anlamis bende ayaklanarak ilk elime gecen takimi giyinmistim. Banyodan hazir halde cikan Cisil'e yuzumu yikayayim cikalim anca yetisiriz demistim.

*****

Hastaneye geldigimizde mesai yeni baslamisti. İlk randevunun bizim olmasi iyi olmustu. İlk doktorla tanismis Cisil doktorun sorularına cevap vermisti. Doktor "ultrasyona girelim sonra yapilacak tetkikler icin numune verirsiniz" dedi. Onu onaylayip paravanin arkasina gecmistik. Cisil sedyeye uzanmis doktorun yonlendirmeleriyle karnini acmis ve beklemeye baslamisti. O sekil saatlerce izleyebilirdim onu irilesmeye baslayan karni ona cok yakismisti. Doktor karnina doktugu jelden sonra muayneye baslamisti. Kisa sure sonra "ailede ikiz ucuz falan varmi " dedi. Cisil" annem ve teyzem ikiz ayrica esiminde ikizi vardi yeni kaybettik" dedi. Doktor "basiniz sag olsun sizi uzmek istemezdim" dedi," bu arada bebekleriniz gayet iyi iki oglumuz birde kendini gostermeyen muhtelemelen kizimiz var dort ay dolmus. Sagliklari gayet yerinde ama Cisil hanim siz zayif kalmissiniz sizin su donemde en az dort kilo almis olmaniz gerekmekteydi. Bu sekilde devam ederseniz bebekler oldugundan fazla yorar sizi "dedi.

****"

Cisil karnini silince ayaga kalkmasina firsat vermeden sarilmis" gozumuz aydin guzelim" demistim. Oda bana sarilmisti. El ele doktorun yanina gectik. "Normalde takipler dort haftada bir olur fakat sizin durumunuz ozel oldugu icin sizi iki haftada bir gormek istiyorum. Onun disinda yazdigim vitaminleri eksiksiz kullanmali ve kilo almalisiniz. "

"Diger yonden bebekler dedigim gibi saglikli kendinizi kisitlamanizi gerektirecek bir durum yok. Normal rutinde cinsel hayatiniza da devam edebilirsiniz" dedi. Tesekkur etmis kan vermek icin doktorun odasindan cikmistik. Burdaki isimiz bittiginde yakinlardaki bir magazaya gitmis birkac gecelik yazlik kislik pijama gibi seyler almis ve konaga donmustuk. Annemler hala gelmemisti. Sen dinlen canin bisey isterse beni ara ben gelince ciflige gideriz dedim. Beni onaylamis aldiklarimizi alip konaga girmisti. Bende bir yandan sirket islerini duzene koymus diger yandan asiret ve agalik islerine hakim olmak icin ugrasiyordum...

Tum gun aklim Cisil ve bebeklerde kalmis. Mutlulukdan icim icime sigmamisti. Aksami zor etmis aksam konağa yaklasinca Cisili arayip assagi inmesini soylemistim. Oda gelince oyalanmadan yola cikmistik.

Ciflige geldigimizde herkes masadaydi. Bizi beklemiyor olmamlilar ki annem panikle "oglum bi sorun mu var" diye dogruldu yerinden "yok ana sorun falan ne sorun olacak , aksine mujde vermeye geldik "dedim. Toprak ordan atlamis "ne oldu bebekler mi ikiz yoksa" dedi siritarak "yok "dedim ciddi bir ses tonuyla " ikiz degil ucuz "dedim. Çimen "ha iy bari " demis iki dakika sonra "neee" diyerek yerinden kalkmis ve Cisil'e sarilmisti. Annemle babamin yuzunde guller acmis hemen masaya oturtmuslardi bizi anneme yonelik "ana gelinin cok zayifmis doktor yemek yesin kilo alsin "dedi dedim. Anam Çisil'e ters ters bakmis "ben dediydim kus gibi yiyon diye" dedi.

Aksam gayet keyifli gecmis gec saate yola cikmis ve konaga gelmistik. Cisil 'in uyuya kaldigini fark edince uyandirmamak için kucagima almis ve odaya cikartmistim. Onu yataga koymus ve yatagin yanina cokerek bir sure onu izlemistim.

Dogrumuydu bu yaptigim. O burda olsa sevinirmiydi. O bir taneyi bile kabullenememisti ki ucunu asla sevemez ve kabullenemezdi. Artik o yoktu ve bu benim ailemdim.

Artik Miran yoktu. Miran Mirza'nin bedeniyle topraga gomulmustu.

Geride ben Cisil ve bebeklerimiz vardi. Bundan sonra yapmam gereken tek sey gercek aile olmakdi.

Continue Reading

You'll Also Like

Derin By Betül

Short Story

953K 43.6K 42
Kafamı ellerimin arasına alıp kendimi öne doğru eğmiş az önce yaşananları algılamaya çalışıyordum. Bu olamazdı, hayır hayır hayır yine sokakta bir y...
3.3M 185K 39
Güneş: Polis ol, polisle birlikte ol ama asla polislik olma demişler ya Güneş: Halt etmişler Güneş: Tutuklayanım sen olacaksan polislik olmaya razıy...
23.2K 545 21
Abisi tarafından emanet edildiği adamın karanlık yüzüyle tanışmaya başlayan Işık kurtuluş ve onu kendi cehennemine çeken suç örgütü lideri Han Barlas...
4.8M 263K 94
Benim ruhum delik delikti. Biri benim anahtarımı bulup açsa ve o ruhu çıkarsa , ruhumun üzerindeki yanık izlerinden , hayal kırıklığı izlerinden , ac...