До Петък Вечер

By CoffeeRosa

19.6K 2.1K 115

За всички, които го познават, Уест Ашби винаги е бил този човек- самонадеяният, популярен, твърде красив за с... More

Untitled Part 1
Untitled Part 2
Untitled Part 3
Untitled Part 4
Untitled Part 5
Untitled Part 6
Untitled Part 7
Untitled Part 8
Untitled Part 9
Untitled Part 10
Untitled Part 11
Untitled Part 12
Untitled Part 13
Untitled Part 14
Untitled Part 15
Untitled Part 16
Untitled Part 17
Untitled Part 18
Untitled Part 19
Untitled Part 20
Untitled Part 21
Untitled Part 22
Untitled Part 23
Untitled Part 24
Untitled Part 25
Untitled Part 26
Untitled Part 27
Untitled Part 28
Untitled Part 29
Untitled Part 30
Untitled Part 31
Untitled Part 32
Untitled Part 33
Untitled Part 34
Untitled Part 35
Untitled Part 36
Untitled Part 37
Untitled Part 38
Untitled Part 40
Part 41
Untitled Part 42
Untitled Part 43
Untitled Part 44
Untitled Part 45
Untitled Part 46
Untitled Part 47
Untitled Part 48
Untitled Part 49

Untitled Part 39

340 41 0
By CoffeeRosa


Тя толкова прилича на своята майка

Уест

Когато пристигнах в къщата на Хигинс, Маги ме чакаше на люлката в двора. Тъкмо излизах от банята, когато ми бе позвънила.Опитах да се приготвя за десет минути, косата ми все още беше влажна и не можах да открия боксерки, които да обуя, но отидох на време.

- Здрасти- поздравява ме, след като я целувам. В очите й има малко тревога, затова хващам ръката й. Този момент е да бъда нейна подкрепа.

- Те ни очакват. Брейди чу, че ти се обаждам. Може би прекалих с тайнствеността, защото са малко притеснени.

- Добре- кимвам- Давай да го направим. До теб съм- тя се усмихва успокояващо и сърцето ми удря ребрата, кара ме да усещам емоции, които не познавам до сега.

Влизайки вътре- виждаме и тримата Хигинс, седящи в очакване в хола. Само приятелят ми изглежда отпуснат и отегчен. А пред Корали има бележник с химикалка.

- Искам вече да разговаряме- съобщава Маги и мекия й глас поразява всички. Никога не съм виждал погледа, с който изглежда Буун- Ще бъда част от това семейство и съм готова за това...Но искам да разберете нещо- поглежда ме и леко стискам ръката й- не ми е приятно да говоря...за онзи ден, също не искам да посещавам психотерапевти. С удоволствие ще споменаваме мама. Това са хубави спомени, разказвах  и на Уест за нея и той ме слушаше. А сега ще ми е интересно да споделям и с други хора за нея...Мълчах за да мога да се защитя. От мен и от всички около мен...така успях да преживея тези години.

Корали се изправя със сълзи на очи.

- Миличка, никой няма да те принуди да говориш неща, от които ще те боли. Толкова е хубаво да чуем гласчето ти отново.

 Раменете на момичето ми се отпускат облекчено.

Буун поглежда племенницата си, а после мен.

- Може би твоя е заслугата, а ? Тя ти помогна в момент, когато имаше нужда... Много прилича на майка си, има нейното добро сърце. Специална, мила, но и силна. Това малко момиченце- не знаеш колко е преживяло. Сега...сега разбирам, че имате нещо, което е "повече от приятелство" и го изживейте. Ако направиш така, че да й е болно и аз ще ти причиня болка, да знаеш.

Как е защитава. Като баща. Така както би трябвало да се държи собствения й баща. Винаги съм харесвал Буун Хигинс, но сега той прибавя към това допълнителни точки. Беше от типа баща, който Маги заслужава, докато собствения й родител е съсипал живота й. Сега чичо й я защитаваше.

- Да, господине. Маги е специална и няма да я нараня. Обещавам.

Буун не обаръща внимание на "обещанието" ми и поглежда към Маги.

- Скъпа, обичам те, както обичах и майка ти. Тя си тръгна и това промени  нашия живот, но твоя се обърка с главата надолу. Ние искаме да ти помогнем да се възтановиш. Ако ни позволиш.

Една сълза се спуска по бузата на Маги и едвам се удържам в желанието си да се спусна и да я утеша.

- Благодаря, чичо. Харесва ми тук...при вас. Чувствам се в безопасност и това чувство одвана не съм го усещала.Много хубаво, че ме доведохте в къщата.

Брейди накрая се обажда:

- Аз пък се радвам, че заради присъствието ти- получих своята стая в масандрата.

Маги се изсмива и не знам защо изпитвам ревност, че някой друг я накара да го направи.

Сега малкото ми мишле получи своето семейство. Семейство, което допусна в своя свят и с което ще говори.

След около час излизам от къщата им, оставяйки лелята и племенницата да отида на покупки. Аз трябваше да се прибера в къщи, баба ми се очакваше да си тръгне днес за Луизиана и мама държеше да бъда учтив като се сбогувам с нея. През по- голямата част от това гостуване се стараех да не си бъда често у дома.

Влизайки в коридора- виждам няколко куфара, принадлежащи на майка ми, което ме заковава на място. Баба ми седеше на дивана с изправен гръб, сякаш позираше за снимка.

- Мамо- извиквам, игнорирайки жената в хола. Мама излиза с друга чанта в ръка.

- Какво става?- питам несмейки да направя крачка напред.

Поглежда ме тъжно.

- Скъпи, исках да ти го кажа сутринта, но излезе. Ти имаш своя личен живот...и не искам да променям нищо, но аз...аз не издържам вече. Да бъда в тази къща е мъчение. Все ми се струва, че всеки момент баща ти ще отвори вратата и ще се прибере. Липсва ми толкова болезнено. Нужно ми е да се разсея. Бих се радвала да дойдеш с мен, но знам, че имаш футбола...Маги. Ще бъда при баба ти за няколко седмици...Моля те, разбери ме. Не мога да седя тук по цял ден и всичко да ми напомня за него- очите на мама се пълнят със сълзи и те се търкалят по бузите й.

- Значи искаш да отидеш в Луизиана?- питам и не съм много сигурен дали при баба ми ще намери изцерение на болката си.

 Тя кимва и нервно изтрива сълзите си.

- Да, преди това беше моят дом. Знам, че ти нямаш много приятни спомени, но за мен не е така. Имам нужда  да се отадалеча от тъгата.

Знам,че мама трябва да се чувства добре. Наистина докато аз съм на училище- тя е сама в тази къща и сърцето й се къса от скръб. Искам да съм с нея, но наистина не мога да напусна Лоутън. Направих единственото възможно нещо- да я прегърна силно.

- Обичам те, мамо и те разбирам .

- И аз много те обичам, скъпи- притиска силно кръста ми.

Но ме напускаше. Преди време ме напусна татко, а сега ме напускаше и майка ми.

Continue Reading

You'll Also Like

13.1K 544 20
harry: Хей Розичке ;) rose: какво искаш, Хари? harry: кажи ми темата на есето, което даде Щъркелът :3 rose: Хари, ние сме в различни класове -_- har...
209K 10.9K 90
Част #4 от поредицата Белла-Брукс Лукас Стивънсън не е добро момче. Дали брат му Ник ще успее да го вкара в правия път и дали новият град, новото уч...
46.5K 2.8K 59
Как един миг променя всичко, как един човек може да обърне живота ти на триста и шейсет градуса и когато всичко зависи от теб, ще поемеш ли риска да...
118K 4K 20
Гимназията беше ад за Кейт, откакто се появи той. Лошото момче, което я тормозеше ежедневно. За нея се беше се превърнало в ежедневие да я тормози на...