Féktelenül [Charles Leclerc f...

By noemisolerofficial

14.8K 610 438

„Te vagy nekem a tűz, én neked a benzin. Ha találkozunk, mindent felégetünk magunk körül." Mindenkinek vannak... More

Tudnivalók
Bevezető
Szereplők
1. Megígértem
2. Valóra váltom
3. Fent és lent
4. Megszegett ígéret
5. Álomból csalódás
6. Távol tőled
7. Kétségek között

Kiegészítés: újságcikkek

765 48 13
By noemisolerofficial

Hivatalos: utolsóként a Ferrari is bemutatja pilótapárosát.

Bombaként robbant a hír néhány órával ezelőtt, hogy a Ferrari megnevezte Charles Leclerc mellé másik pilótájukat is, aki nem más, mint Allison Baker. A brit versenyzőnő leigazolása történelmi eseménynek számít a Formula 1 történetében. Elvégre, idáig csupán két olasz hölgy vehetett részt futamon és csak az egyikük, Lella Lombardi, tudott pontot szerezni az 1975-ös Spanyol Nagydíjon. Most viszont a Ferrari új versenyzője a két hölgy nyomdokaiba léphet az előttünk álló szezonban.

Tudomásunk szerint, az angol pilóta egy éves szerződéssel rendelkezik, és meg nem nevezhető forrásaink állítása alapján, az eredményeitől függ, hogy számolnak-e vele hosszabb távon. Abban viszont egész biztosak lehetünk, hogy ígéretes jövő áll előtte, elvégre a Formula 2 tavalyi idényében néhány ponttal ugyan, de csapattársa, Callum Ilott előtt végzett, ezzel kiérdemelve a második helyet a bajnokságban Mick Schumacher mögött. Sokak számára már ez is meglepetést jelentett, ugyanakkor mutatja, hogy nem szabad leírni őt, akkor sem, ha hosszú idő után ő az első nő, akinek lehetőség jut az autóversenyzés királykategóriájában.

Mit érdemes tudni a fiatal hölgyről? Allison Baker Londonban született, 2000. augusztus 3.-án. Családja több szállal kötődik a sporthoz, hiszen édesapja, Thomas Baker, egykor a Red Bull legjobb mérnökei közé tartozott, aki megalapozta a csapat sikerét a 2010-es évek első felében. Emellett, testvére egykoron szintén autóversenyző volt. Azonban sajnálatos módon Michael Baker egy halálos kimenetelű balesetben életét vesztette a 2015-ös Osztrák Nagydíjon a Forma 3-asok között. Az eset mai napig tisztázatlan körülményei sokakat foglalkoztatnak, nem beszélve arról, hogy nem kevés ember emlékezhet azokra a felvételekre, ahol Allison összeomlását láthatták a videó nézői.

Bárhogy is alakul a brit pilóta jövője, mi innen kívánunk neki sok sikert pályafutásának legújabb, egyben legsikeresebb lépcsőfokához.

***

Charles Leclerc: nem számít, ki lesz a csapattársam, a lényeg, hogy a végén én legyek a jobb.

Sokakat meglepett a hír, mely szerint a Ferrari jövőre a Charles Leclerc - Allison Baker párossal vág neki a következő, előttünk álló szezonnak. Nem véletlen, hiszen számos médium Carlos Sainz-ot emlegette, mint lehetséges Ferrari-pilóta. A spanyol végül az Alpine versenyzője lett. Természetesen, megkérdeztük a monacói csapattársat is, mit szól a lány megjelenéséhez a mezőnyben. Nem is váratott sokáig a válaszával minket. A Ferrari csapatbemutató gáláján készséggel felelt kérdésünkre azzal kapcsolatban, mi a véleménye újdonsült csapattársáról.

Nem számítottam rá, hisz sokáig előttem is titok volt újdonsült csapattársam kiléte. Ezért is lepett meg, mikor megtudtam, hogy Allison lesz az, akivel osztozom a garázson a futamok alatt. Ugyanakkor tisztelem őt, amiért idáig eljutott és biztos vagyok benne, hogy menni fog az együttműködés a garázs mindkét oldaláról. Mert csak így lehet sikeres a csapat, ami a legfontosabb minden szempontból. - Ad látszólag diplomatikus választ, azonban szavaiból kiérződhet némi döbbenet. - Másfelől, nem számít, ki lesz a csapattársam. A lényeg, hogy a végén én legyek a jobb. - Teszi hozzá némi mosollyal az arcán, biztosítva arról mindenkit, hogy nem adja magát könnyen és méltó ellenfele lesz a brit pilótának.

Allison Baker éppen villáminterjúnk közepén sétált be a Ferrari gyárának dísztermébe egy igazán impozáns, vörös ruhában, illetve szinte tökéletes kinézettel. Látszik a lány öltözetén, hogy már most magáénak érzi a csapat színeit, illetve otthonosan mozog az olaszok körében.

Ismerve Allison vezetési stílusát, illetve Charles bevállalós manővereit, nem gondolnám, hogy mi, nézők unatkozni fogunk, hiszen parázs csatákra és vérre menő küzdelemre számíthatunk kettejük között. Mert nagy a tétje a harcnak, hiszen sosem mossa le magáról a monacói versenyző, ha egy nő jobbnak bizonyul nála a végelszámolásban. Ugyanakkor a brit nőre is kemény kihívás vár, ha le akarja győzni csapattársát.

***

Mattia Binotto szerint forradalmi lépés a csapatuktól Allison Baker leigazolása.

A Ferrari meghúzta a váratlant, amikor bejelentette Allison Baker leigazolását, ezzel sokkolva a többi csapatot, hiszen senki sem számított ilyen lépésre a legtradicionálisabb értékekkel rendelkező istállótól. Elvégre, nem csak a meglepetés erejével éltek a riválisokkal szemben, de hatalmas marketingértékkel is bír az angol lány leigazolása.

Nem a marketing volt a fő szempont abban, hogy Allison mellett döntöttünk. - Oszlatja el a kételyeket a témával kapcsolatban Mattia Binotto. - Ugyanakkor forradalmi lépés a csapat részéről a leigazolása, hiszen a modern érában ő lesz az első, aki megmutathatja, mit tud. - Azonban mégis megemlíti a tényt, hogy a brit hölgy lesz az első, aki hosszú évek után a kategóriában versenyezhet majd. - Mind tudjuk, mennyi ideje téma egy női versenyző megjelenése a királykategóriában, mégsem merte meglépni senki előttünk. Ebből is látszik, hogy alaptalanok a vádaskodások, hogy nem haladunk a korral. - Kezd kisebb önfényezésbe az egykori olasz mérnök, aki már akkor is a csapattal dolgozott, mikor azok legsikeresebb időszakukat élték a kétezres évek elején.

Nagyon ígéretes időket mutatott egy privát teszten, ami végső soron meggyőzött minket a tavalyi eredményei mellett arról, hogy érdemes esélyt adnunk neki. - Feleli az olasz arra a kérdésre, mi alapján hozták meg döntésüket. Válaszából pedig következtethetünk arra, hogy a Ferrari a hónap közepén valóban tarthatott egy titkos tesztet Fioranóban, ahogy a pletykák alapján azt sejteni lehetett. - Kevés, annyira elhivatott versenyzőt látni manapság, mint ő. Rengeteg időt tölt a gyárban a mérnökökkel, illetve a szimulátorban, vagy edzéssel, hogy az idénykezdésre tökéletes formába kerüljön. Ez az elhivatottság Michael Schumacher munkamoráljára emlékeztet. Ha így folytatja, biztosak vagyunk benne, hogy nagy eredményekre lesz hivatott. - Talán idejekorán, de hatalmas dicséretet kap Allison főnökétől, hiszen nem mindennapi dolog, ha valakit a német legendával említenek egy lapon, legyen szó bármiről.

Ha a fele igaz annak, amit az olasz csapatfőnök elmondott, akkor a lány előtt hatalmas jövő állhat. Hogy a Ferrari a megfelelő döntést hozta-e a fiatal, brit versenyző leigazolásával? Arra csak az idő adhatja meg mindenki számára a választ.

***

Vegyesek a vélemények Allison Baker Formula 1-be kerülése kapcsán.

Miután hivatalossá vált Allison Baker leigazolása, felpezsdült az állóvíz az autóversenyzők között is, akik körében megoszlanak a vélemények a lányról, illetve általában véve a nők szerepéről az autósportban. Ezekből idézünk most néhányat.

Mindenképpen jót tesz a sportnak, hogy egy nő is bemutatkozik a mezőnyben. Ez is megmutatja, mennyire sokszínű a Formula 1. Más kérdés, hogy mennyire fogja bírni majd a terhelést, ami rá vár a versenyautóban. Én bízom a legjobbakban. - Lewis Hamilton alapvetően pozitív véleményt fejezett ki a lánnyal kapcsolatban, mégis felfedezhetünk némi kételyt mondanivalójában, tekintve, hogy megkérdőjelezi a brit nő teherbírását. - Már csak azért is, mert mindketten egy nemzetiségűek vagyunk, ezért fontos, hogy összetartsunk. - Teszi hozzá a hétszeres bajnok nevetve.

Nagyon örülök a hírnek, hogy Allison a mezőny tagja lesz. Régről ismerem őt és biztosan állíthatom, hogy van keresnivalója közöttünk. Nem lesz egyszerű dolga, mégsem kételkedem abban, hogy megállja majd a helyét. - Válaszolt George Russell, amikor megkerestük őt. Tudomásunk szerint a két brit nagyon szoros baráti kapcsolatot ápol egymással. Néhány helyen össze is boronálták őket, azonban a pletykák minden esetben cáfolásra kerültek.

Egy másik angol pilóta, Lando Norris is pozitív hozzáállását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Allison csatlakozik a mezőnyhöz. Emellett, megengedett magának egy kis humort is válaszában. - Nagyon kíváncsi vagyok, mit fog mutatni a lány ellenünk. Lehet, fel kell kötnünk azt a bizonyos nadrágot, ha el akarjuk verni őt.

Ő is csak egy ellenfél, akit le kell győzni. - Felelte Kimi Räikkönen arra a kérdésre, hogy mit gondol a brit autóversenyzőnő leigazolásáról. A Jégember néven elhíresült pilóta nem hazudtolta meg magát. Rövid, lényegre törő válasza most is egész biztosan sokakat megmosolyogtat.

Nem tudom, miért éppen őt választotta a Ferrari, de biztosan jó okuk lehetett rá. Habár egész biztos, hogy köze van ahhoz, micsoda marketingfogás egy nő megjelenése a mezőnyben. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz ellene kerék a kerék elleni csatákat vívni. Ahogy láttam az alsóbb kategóriákból, nem adja magát könnyen. - Max Verstappen most is, mint mindig, markáns véleményt fogalmazott meg a húsz éves hölgy kapcsán, ami feltehetően nem marad válasz nélkül. - Nem leszek vele kíméletes csak azért, mert nő, ebben mindenki biztos lehet. - Feleli magabiztosan a holland versenyző arra a kérdésre, hogy ugyanannyira keményen fog-e küzdeni a lány ellen a pályán, mint a többiek ellen. Válaszával pedig minden kétséget eloszlatott.

Abban egész biztosak lehetünk, hogy Allison valós esélyekkel vág neki az előtte álló versenyeknek, annak ellenére is, hogy a Ferrari tavalyi szezonja enyhén szólva is kudarcra sikeredett. Azonban az idei autó biztató adatokat mutat a hírek szerint, éppen ezért reménykedhet a lány néhány történelmi eredményben.

~~~

Sziasztok! 😊

Adódik a millió dolláros kérdés, hogy mi ez, a válasz pedig: én magam sem tudom. 😂 Gondoltam, amíg íródik a következő rész, megleplek titeket egy rendhagyó fejezettel, ahol újságcikkeket olvashattok Allison leigazolásáról. 🥺Mit gondoltok róla? Jöhetnek még hasonló kiegészítések a jövőben? 🤍

Próbáltam hitelesen megírni a cikkeket, de valljuk be, nem rendelkezem újságírói vénával, úgyhogy ha nagyon béna lett és esetleg van szakértője az ilyen témájú írásoknak körünkben, akkor előre is elnézést kérek tőle, amiért megszentségtelenítem a szakmáját. 😂Hamarosan érkezem a következő fejezettel, addig is nagyon vigyázzatok magatokra. 💕

Continue Reading

You'll Also Like

14.9K 1K 21
🔥ROSSZ AKAR LENNI A JÓ KISLÁNY🔥 Rebeka az érettségi után glow up-ol egyet és az eddigi kitűnő tanuló lányból egy éjszakai bár táncosa lesz. 💋 Itt...
5.5K 509 38
-Csak elfelejted azzal a szép fejeddel... -mondja- Hogy én bármit megtehetek. Seungmin egyedül él egy családi házban, és éppen a pizzafutárt várja...
4.9K 279 21
Ismered azt az érzést, amikor valaki ok nélkül ellenszenves veled? Amikor nem szolgáltál rá, mégis te vagy az utálata tárgya? Amikor minden úgy tűnik...
27K 2.5K 32
🥈#2 bts - 2024 február 🥇#1 nammin 2024 június Jimin profi táncos szeretne lenni, de ahhoz, hogy a Táncművészeti Akadémián tanulhasson, pénzre van s...