een leuke vakantie?

By famkeeh

1.1K 40 5

twee meiden die voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan naar Mallorca, gaat dat wel goedkomen?..... More

part 1
part 2
part 3
part 4
part 5
part 6
part 7
part 8
part 9
part 11
part 12
Part 13
part 14
part 15
Part 16
Part 18
Part 19
Part 17
Part 20
Part 21
Part 22
Part 23
Part 24

part 10

61 3 0
By famkeeh

Pov Josephine

Ik werd wakker. Ik keek naar links en schrok me kapot, het waren twee voeten die onder het deken uit kwamen. Ik ging recht op zitten en zag dat milans hoofd uit bed hing.

Ik begon milans voeten te kietelen.

"Daar kan ik tegen!" hoorde ik hem zeggen. Ik grinnekte en trok het deken van hem af. Ik hoorde een klein gilletje uit zijn mond komen "waah, dat is koud" snauwde hij. Ik lachte en pakte mijn mobiel, Tess had me een sms gestuurd -goedemorgen, ik en luuk zijn naar een plaatsje hier vlak bij. Veel plezier met milan vandaag!-

Toen ik het bericht had gelezen keek ik naar de tijd "zouden ze dan zo vroeg in de ochtend naar een plaatsje gaan?" vroeg ik me af. Met een geschrokken gezicht, zag ik dat het al half twee was. Ik vertelde het luuk. "Zullen we anders naar het strand?" vroeg hij.

Ik knikte.

Pov Tess

Ik voelde een arm om me heen, glimlachend keek ik naar hem. Ik had nooit gedacht dat luuk een beetje toeristisch was. We liepen een kerkje in. Er stonden kaarsen en een potje waar je geld in kon doneren.

Luuk pakte zijn portomonee en legde er tien euro in. "Zullen we ook een kaarsje aan steken?" vroeg hij.

Ik knikte terwijl ik een kaars pakte en hem aanstook met een lusifer die er lag. Luuk glimlachte en stak ook een kaars aan. Op een of andere manier leek hij heel kalm en rustig.

Het verbaasde me. "Waarom kijk je zo verbaasd" vroeg hij plots. Ik vertelde dat ik niet wist dat hij zo rustig kon zijn, hij glimlachte. We liepen het kerkje weer uit. Luuk wees naar een restaurantje "lunchen?" vroeg hij.

Ik knikte terwijl we het restaurantje in liepen. Meteen werden we vriendelijk begroet en door gewezen naar een tafel buiten op een groot balkon.

"Het is echt een mooi uitzicht." zei ik.

We keken op de grote stad uit, het strand en mooie bossen. Ik had mijn hand op tafel en voelde zijn hand op de mijne. "Weetje Tess, je bent een ontzettend leuk meisje en ik hou heel veel van je" zei hij. Mijn hart maakte een sprongetje van geluk.

"Luuk, ik hou ook heel veel van jou en in Nederland gaan we elkaar vast ook vaak zien!" zei ik trots en blij.

Hij knikte en glimlachte.

De serveerster legde de menu kaart neer en liep weer weg. Er stond zoveel op dat ik geen keus kon maken. Ik zag aan luuk dat hij ook geen keuze kon maken. Mijn ogen vielen op een turkse pizza. Ik keek naar de naam van het restaurantje, blijkbaar zaten we in een turks restaurant.

Niet veel later kwam de serveerster aan lopen ze vroeg wat we wouden.

"Ik wil graag een cola en een turkse pizza." zei ik. "Hey! Dat is precies wat ik ook wilde." zei luuk lachend.

Ik grinnekte terwijl de serveerster de menu kaarten pakte en weg liep.

Ik keek weer naar het uitzicht. Ik zag dat luuk er ook naar aan het kijken was. "Ik ben blij dat ik hier mag zijn, en ik hoop dat ik nog lang mag leven" vertelde hij. Ik voelde een ligte brok in mijn keel ontstaan, hij had het natuurlijk over kanker. "Ik hoop het ook." zei ik glimlachend. Ik zag dat hij met zijn hand door zijn ogen heen wreef. Ik keek weg, want ik merkte dat hij zijn tranen wou verbergen.

De serveerster kwam er aan lopen en zette het eten en drinken neer. "Eetsmakelijk." zei ze nog terwijl ze al weg liep. Ik nam een hap van de pizza en glimlachte naar luuk. Luuk leek geen eetlust te hebben, zijn gedachtes waren totaal ergens anders. Ik wilde niet dat hij te veel aan het onderzoek dacht dus begon ik tegen hem te praten. "Echt lekkere turkse pizza hé?" zei ik. Hij knikte en nam een muizen hap van zijn turkse pizza. "Luuk? Je moet niet te veel aan dat onderzoek denken, daar wordt je niet vrolijk van" vertelde ik hem. "Je hebt gelijk! Ik zit hier met twee lekkere stukken." zei hij terwijl hij in de lach schoot. Ik rolde mijn ogen en begon ook te lachen.

Na een tijdje waren we klaar met de lunch, we rekende af en liepen weer het plaatsje in. Luuk vertelde dat hij hier een mooie plek wist. Wat later kwamen we aan bij een heel mooi stuk natuur met mooie bomen met bloemen erin, vijfertjes, een waterval en er stonden heel veel bankjes.

Al gauw kwam er een man op ons af met rozen, hij vroeg of we er een wilden. Luuk knikte en gaf de man tien euro. De man keek hem verbaasd aan "dat hoeft echt niet! Ze zijn gratis." zei de man. Luuk maakte hem duidelijk dat hij het geld niet terug wilde en dat de man het geld verdiende. Luuk draaide zich om en ging op zijn knieën "ik ga je dan mischien niet ten huwelijk vragen, maar ik heb wel een roos voor je." zei hij grijnzend. Ik lachte en pakte de roos aan "dankje, ik hou van je".

Hij zei dat hij ook van mij hield.

We liepen door naar de waterval, het was een mooie waterval. Je kon er onder door lopen dus deden we dat. Luuk begon me met water nat te spetteren, snel spetterde ik terug.

Hij grijnsde "Tess zullen we zo maar gaan?" vroeg hij. Ik knikte en we liepen weg van de waterval. Toen we weer in de auto zaten besloten we te stoppen bij een ijskraam die we al op de heen weg hadden gezien.

Ik stapte de auto uit, sloeg de deur achter me dicht en liep richting de ijskraam. Er was ontzettend veel keuze, maar al snel had ik een keuze gemaakt "Doe mij maar een bolletje vanille en een bolletje chocolade." zei ik tegen de vrouw bij het kraampje.

"En doe mij maar een bol cookies en een bol chocolade." zei luuk.

Niet veel later hadden we de ijsjes.

De ijsjes waren in een rozen vorm gemaakt "wow mevrouw dit is echt heel lekker en heel mooi!" vertelde ik de vrouw. Ik pakte mijn portomonee, maar luuk was me al voor en had al betaald. Toen we weer in de auto zaten met de ijsjes vroeg ik hem waarom hij altijd wou betalen. "Nou ik wil jou gewoon niet laten betalen." zei hij op een beetje eigenwijze toon.

Ik rolde mijn ogen "volgende keer betaal ik." zei ik. Ondertussen waren we aangekomen bij het resort en de ijsjes waren al op. We liepen door naar het zwembad aangezien ik me bikini toch al onder mijn kleding aan had. Ik legde mijn handoek neer terwijl ik ineens opgetild werd, het was luuk.

Hij sprong met mij in zijn armen het water in.

Al snel kwam ik boven water, ik moest lachen. Ik keek om me heen en besefte dat luuk niet boven water was. Op dat moment zat ik in eens op zijn schouders. "AAH!" gilde ik.

Hij grinnekte en liep met mij op zijn schouders het zwembad uit.

Hij tilde me van zijn schouders af.

Grijnzend keek hij me aan "ik had je mooi te pakken hé." zei hij. Ik rolde mijn ogen "ik krijg je nog wel!" zei ik op een eigenwijze toon. Hij pakte een zak chips uit de tas, vragend keek hij me aan. Ik knikte als teken dat ik wel chips wilde. Hij scheurde de chipszak open. "Oe! Het zijn ook nog eens van die lekkere kaas chips." zei ik.

Ik pakte mijn oortjes en mijn mobiel, zette wat muziek op en deed een oortje in zijn oor en een in de mijne.

Op eens ging hij zachtjes mee zingen.

"Ik hoor je wel zingen hoor!" zei ik.

Hij grinnekte en zong weer vrolijk verder. Ik begon mee te zingen en zo zongen we de afspeellijst af. Echt bij alle nummers zong hij mee.

We hadden al lang door dat mensen ons aan keken, maar we kenden geen schaamte. Na een tijdje kwamen we er achter dat het al half acht was.

De dag ging ontzettend snel voorbij.

We besloten terug naar de kamer te gaan. Eenmaal in de kamer plofte ik neer op zijn bed. Hij plofte naast me neer. Ik gaapte en pakte mijn mobiel.

Joos had me een aantal sms'jes gestuurd. Ik las dat ze met milan naar een feest ging vanavond en ik las dat ze vroeg of ik en luuk mee wilden gaan. Ik begon te typen -Ja lijkt ons wel leuk! Om half negen op de pakeer plaats dan?- ik verzende het bericht en vertelde aan luuk dat we naar een feest gingen. Luuk vertelde dat het goed was. Ik pakte nog een stokbrood en een mes uit de tas.

Ik sneed een paar stukken af en gaf er een paar aan luuk.

"Luuk ik ga even naar mijn kamer om me even om te kleden" zei ik.

"Is goed ik haal je vijf voor half negen wel op." antwoorde hij glimlachend.

Ik knikte en sloot de deur achter me dicht. Toen ik in de kamer was trof ik milan en joos aan. "Hey!" zei ik.

Joos gaf me een knuffel en begroette me terug "leuke dag gehad?" vroeg ze.

Ik knikte en vertelde dat ik me even ging omkleden. Ik liep de badkamer in en besloot even snel mijn haar te wassen. Toen ik weer uit de douche was maakte ik mijn haar droog.

Ik pakte wat kleding en trok het aan.

Ook kamde ik mijn haar nog door en deed nog wat mascara op. Ik trok mijn all stars aan en liep de badkamer weer uit. Ik zag dat milan en joos al weg waren. Er werd op de deur geklopt ik deed de deur open en trof luuk aan, ik gaf hem een kus en we liepen de deur uit. Op de pakeerplaats zag ik milan en joos staan, ze stonden op ons te wachten bij luuk zijn auto. We stapten de auto in ik zat voorin bij luuk. "Joos waar is dat feest eigenlijk?" vroeg luuk. Joos gaf het adres aan luuk en luuk reed er heen. Toen we er aan kwamen stapte ik uit. We stonden bij een soort bos met een bar er hingen overal lampionnen, het zag er ontzettend gezellig uit.

Meteen werd er een soort shotje aan geboden. Ik dronk eigenlijk nooit echt alcohol, maar toch pakte ik het aan.

Met zijn alle tegelijk dronken we het op. Ik voelde dat ik een vies gezicht trok. "Jij bent niet zo van de alcohol hé?" vroeg luuk. Ik schudde hevig mijn hoofd "ik vind er maar niets aan, doe mij maar liever cola." grinnekte ik. Luuk liep naar de bar en vroeg om twee cola's. Hij gaf een glas cola aan mij en hij had er ook een voor zich zelf. Vragend keek ik hem aan. "Ik ben wel benieuwd hoe een avondje uit zonder alcohol is" zei hij.

Ik werd aangetikt op mijn rug, het was carmen. "Hey! Wat heb ik jou lang niet gezien." vertelde ze terwijl ze me een knuffel gaf. Ik knikte en vroeg naar waar ze al die tijd was geweest.

"Nou dat is een lang verhaal, maar ik zal het even kort houden. Ik en milan zagen online dat we voor een goedkope prijs naar barcelona konden gaan, dus waren we naar er naar toe gegaan" legde ze uit.

Ik grinnekte "Nou welkom terug dan hé!" zei ik. Ik liep samen met carmen en luuk naar het soort dans gedeelte.

We dansde echt als gekken. Tot dat ik van acher gebeukt werd. "Hallo! Kijk is uit ofzo!" snauwde ik aangezien de cola over mijn benen heen zat.

Ik keek vragend naar de jongen "ken ik jou niet ergens van?" vroeg ik.

Ik zag dat de jongen aan het twijfelen was "Ben jij niet dat meisje van het vliegveld? Waar ik tegen aan botste?" vroeg de jongen. Ik knikte "Nu beuk je me dus weer." zei ik lachend.

Luuk tikte me aan "Als je liever met hem wil zijn kun je dat zeggen." zei hij op een boze toon terwijl hij weg liep.

Ik liep achter hem aan "Waarom doe je nou ineens zo?" vroeg ik.

Opeens stopte hij met lopen en ging hij zitten. Ik ging naast hem zitten en keek hem aan "Wat is er nou?".

"Sorry Tess ik ben soms gewoon zo jarloers. Ik ben zelfs al jarloers als je met milan praat." legde hij uit.

"Luuk je moet me wel kunnen vertouwen hé, ik ben gewoon nog met jou hoor!" zei ik. Hij knikte en verontschulde zich. "Het is al goed" vertelde ik hem. We liepen terug naar het drukkere gedeelte van het feest.

Ik keek om me heen, maar joos was nergens te bekennen. Opeens zag ik joos voorbij komen dansen "hey!" riep ze terwijl ze alweer door dansde.

Ik grinnekte. Toen het inmiddels al half een was merkte ik aan luuk dat hij moe was.

"Luuk, gaat het wel?" vroeg joos.

Luuk knikte maar zakte haast door zijn benen heen. "Zullen we anders naar huis gaan?" stelde ik voor.

Joos en luuk knikte. "Alleen milan nog even zoeken, luuk blijf jij maar hier ik en joos splitsen wel even op." zei ik tegen milan die al tegen een boom aan was gaan zitten. Ik liep de linker kant op en joos de rechter kant.

Het was moeilijk milan te vinden tussen al die mensen.

Opeens herkende ik een shirt, ik liep er heen. Toen ik wat dichterbij was dacht ik dat joos er al bij was aangezien hij stond te zoenen. Opeens had ik door dat joos het niet was.

Met een geschrokken gezicht zag ik dat joos er aan kwam lopen. Ik rende op der af. "Ehh joos, hij staat te" ik werd onderbroken door joos die me opzij duwde. Ze liep recht streeks met een boos gezicht op milan af.

Ze duwde het meisje van milan af.

"Zoek lekker iemand anders joh, trut!" riep ze boos terwijl het meisje haar arogant aanstaarde. Het meisje duwde haar aan de kant.

Joos keek boos en teleurgesteld naar milan die naar beneden staarde.
Pov Josephine

"Waarom?" zei ik. Milan haalde zijn schouders omhoog. "Ben je dronken?" vroeg ik.

"Een klein beetje." mompelde milan. Ik rolde mijn ogen "Dus je had jezelf nog tegen kunnen houden, maar ja hé dat deed je niet." zei ik boos.

Ik draaide me om en liep samen met Tess terug naar luuk.

Ik gluurde of milan achter ons aan liep. Hij liep slenterend achter ons aan. Luuk lag half te slapen tegen de boom. Tess tikte hem aan "kom, we gaan naar huis." zei ze. Luuk stond moeizaam op en liep mee naar de auto. Ik gaf een seintje aan Tess dat ze met me achterin moest zitten, zodat ik niet naast milan hoefde te zitten.

Ik ging zitten en Tess ging naast me zitten. "Heb jij ook een rijbewijs?" vroeg Tess aan Milan die bij het stuur was gaan zitten. Toen we aankwamen bij het resort stapte ik uit. "Gaat het nog lukken om luuk omhoog te krijgen?" vroeg Tess. Milan knikte en zei nog gedag. Ik en Tess liepen het resort in, stapte de lift in en drukte op het goede knopje. "TING" de lift stond stil en ik stapte uit de lift. We liepen naar de kamer en Tess opende de deur. Meteen trokken we onze pyama's aan en we stapte in bed.

"Slaap lekker." zei ik nog tegen Tess die blijkbaar al in slaap was gevallen.

Ik grinnekte en deed het lampje uit.
Pov Milan

Ik maakte de kamer deur open en sleurde luuk zijn bed in. "Luuk, gaat het wel?" vroeg ik. Luuk schudde zijn hoofd. "Wat is er dan?" vroeg ik.

Het leek of luuk geen antwoord kon geven. "Luuk? Luuk?" vroeg ik nog een paar keer, weer kreeg ik geen antwoord. "Luuk je zit geen grap te maken hé?". Ik kreeg geen enkel antwoord en er kwam ook geen enkele beweging uit zijn lichaam. Het leek alsof hij bewusteloos was.

Ik schudde zijn lichaam "luuk? Luuk hoor je me?" vroeg ik angstig.

Ik hing met mijn oor boven zijn mond, hij ademde gelukkig nog. Ik pakte mijn mobiel en belde tess, ze nam niet op.

Ik besloot de ambulance te bellen.

"Vol houden!" zei ik tegen luuk.

Ik voelde dat ik traan ogen kreeg, snel haalde ik de tranen weg. Opeens vloog de deur open, het waren de ambulance broeders. Ze tilde hem op de brankar. "Gaat u hem niet helpen?" vroeg ik. "Jawel, maar we moeten hem eerst naar de ambulance brengen. Ga je mee?" vroeg een van de mannen.

Ik knikte en liep achter ze aan.

Het ging ineens zo snel. Toen we bij het ziekenhuis waren haalde ze hem uit de ambulance en liepen ze met spoet naar de eerste kamer. Ik wilde naar binnen lopen, maar ik werd tegen gehouden door een vrouw.

Ze wees naar de wachtkamer, ik liep naar de wachtkamer toe en keek nog een keer achterom. Ik bleef maar met mijn vingers vriemelen.

Ik besloot uit een automaat koffie te halen. Moeizaam dronk ik de koffie op.

Continue Reading

You'll Also Like

123K 4.8K 165
Dit is een waargebeurd verhaal van een meisje, maar gebruik andere namen en andere steden.. Ik hoor het wel van jullie wat jullie ervan vinden..
391 23 19
Yara is een meid die populair is op school. zelf vind ze dit niet echt nodig ze heeft geen aandacht nodig. haar vriendinnen luisteren vaak naar de ba...
228K 4.6K 44
De persoon duwt me een busje in maar hij duwt zo hard dat ik tegen een andere man aan bots. Ik gil en spring achteruit waardoor ik vanachter word vas...