Dermedt érintés [BEFEJEZETT]

By sayanythinghood

379 45 93

Mikor úgy érzed, mindennek vége, akkor jössz rá, hogy igazából csak most kezdődik. Kezdés: 2020.12.06. Ha bár... More

Prológus
1; What the hell?
2; Who's she?
3; Not yet
5; Well, that's not much
6; Farewell letter
7; Just one shirt
8; The painful truth
9; Euphoria
10; Passionate emotions
Epilogue

4; Who are you talking to, Jack?

26 5 14
By sayanythinghood

Jack idegességében fel és alá sétált a nappalijában, amit Ella a fotelből nézett végig.

- Attól, hogy nézem, ahogy ide-oda sétálsz, én szédülök el – mutatott a fiúra, mire az a száját rágcsálva pillantott az apró termetű lányra.

- Még mindig nem értek semmit és ez felidegesít – emelte fel a hangját.

- Na jó – a lány rámutatott a kanapéra. – Ülj le – mondta, mire Jack levágódott az ülő alkalmatosságra és a figyelmét Ella-nak szentelte. – Halott vagyok – mondta ki kerek-perec, mire a fiú hitetlenkedve elnevette magát.

- Szellem? – kérdezte, erre Ella bólintott. - Na ne mondd! És láthatatlanná is tudsz válni? – nevetett fel.

- Persze, most is az vagyok.

- Persze.

- Nem hiszel nekem? – állt fel Ella a fotelből.

- Ja, dehogynem. Elhiszem, hogy egy halott lány van a nappalimban – nézett lenézően rá. – Nem is értem, miért nem raktalak még ki? – morogta.

- Oké – sóhajtott Ella, majd a fiú elé sétált és felé nyújtotta a kezét. Jack-et fura érzés kerítette hatalmába a lány közelségében. A levegőt hidegebbnek érezte és szürkébbnek látta a világot.

- Mit csinálsz? – hajolt hátra Jack.

- Bebizonyítom neked. Érints meg – mondta a lány és beharapta alsó ajkát. Jack kifejezéstelen arccal nézett fel rá, mire Ella fáradtan elnézett róla. – Gyerünk.

- Jó, rendben – állt fel Jack is és kezét a lány felé nyújtotta, majd óvatosan mutató ujját hozzá érintette Ella tenyeréhez. Abban a pillanatban, amikor megérintette, olyan hidegség árasztotta el, amit el sem tudott képzelni. Azt érezte, hogy az ujja belülről fagy át és minden melegség eltűnik a testéből. Amint feleszmélt a sokkból elrántotta a kezét és hátrált két lépést.

- Most már elhiszed? Éreztél valaha ilyet élő ember közelében? – engedte maga mellé a kezét a lány.

- Arra gondolsz, hogy milyen jéghideg a bőröd?

- Az élő emberek testhőmérséklete magas, ezért melegséget árasztanak magukból, viszont az én testem halott és a bőröm jéghideg. Ezért érezted, hogy mellettem hidegebb van, mert én a hideget adom ki magamból – ült vissza Ella a fotelbe.

- És mi van a közérzetemmel?

- Egy halott test nem tud boldogságot sugározni magából – rántott vállat.

- Mit szeretnél tőlem? – nézett fel a lányra.

- Azt, hogy segíts.

- Miben?

- Nos, csak szépen sorjában – mondta Ella és a térdére támaszkodva felállt, majd a nappali fala felé sétált.

- Miért pont engem kérsz meg erre? – szólt utána Jack és tetovált karjaira támaszkodott. A lány megtorpant és lassan visszafordult, majd kezeit karcsú derekára tette.

- Csak te látsz engem, Jack – mondta halkan.

- Fenébe – suttogta. – Biztos vagy benne?

- Miután meghaltam megpróbáltam keresni valakit, aki lát engem és tud nekem segíteni. Úgy viselkedtem, mintha csak élném az életem. Bementem boltokba, felszálltam a buszra, de senki nem látott, ezért egyik nap bementem a John Mattison gimibe, hátha ott találok valakit. Belém ütköztél. Te voltál az egyetlen, aki érzékelt bármit is a jelenlétemből – mondta Ella, majd kihátrált a falon át.

[…]

- Szerinted ma is kibukik valamin Mrs. Pinklady? – kérdezte Oliver Jack-hez hajolva az első órájuk becsengetése előtt.

- Nagyon remélem – suttogta vissza egy kis vigyorral az arcán. – Anélkül unalmas az óra.

- Az tuti.

- De most komolyan, te láttad már az irodáját? – fordult Jack legjobb barátjához.

- Nem, de lehet, hogy jobb is így.

- Jó neked. Konkrétan nincs olyan tárgy abban a szobában, ami nem pink – röhögtek fel.

- Ne viccelj – csodálkozott el Oliver. – Bár, mit is vártunk tőle? Te, amúgy meg mit csináltál abban a szobában?

- Rajta kapott tizedikben, hogy cigiztem a suli hátsó udvarán és büntetésből segítenem kellett neki papírokat rendezni – rántott lazán vállat Jack és izmos karjait összefonta maga előtt.

A beszélgetésüket a tanár zavarta meg, aki rózsaszín, kopogó magassarkújában belépett a terembe és a tanári asztal felé vette az irányt.

- Hé, Johnson – dobta meg Oliver egy ceruzával az átlósan előttük ülő fiút, mire az vigyorát elfojtva fordult hátra. – Mit csináltatok?

- Bekentük a párnát mézzel, ha ráül, ennyit a csini kis szoknyácskájáról – nevetett fel.

- Na, erre kíváncsi vagyok – rágózott Jack, miközben hátra dőlt a széken. Abban a pillanatban, amikor mindannyian előre fordultak, a tanár egy hatalmasat sikított és a székből felpattanva tapogatta a fenekét.
Undorodó grimasszal nézte a kezére ragadt trutyit.

- Ki volt az az elmebeteg, aki ezt tette? – rikácsoltam, mire mindenki behúzott nyakkal, vagy lehajtott fejjel nevetett. – Ráadásul új volt a szoknyám – visította és kirohant a teremből.

[…]

Hétfőn az iskola előtt álltak Jack és a többiek. Julia épp egy új filmről beszélt, de Jack egyáltalán nem figyelt rájuk. Az iskolába igyekvő embereket nézte és a szombaton történteken gondolkodott. Azóta az este óta nem látta Ella-t és a sok megválaszolatlan kérdése a hétvége hátralévő részében ott motoszkált a fejében és nem hagyta nyugodni.

Vajon miért pont hozzá jött Ella? Miért csak ő látja a lányt?

- Jack! – szólította elég erélyesen Tom, mire megrázta a fejét és ránézett.

- Igen? – túrt szemébe lógó hajába.

- Elvállalod?

- Am…Öhm, persze – bólintott, majd megbámult egy kilencedikest, aki apró szoknyában jött aznap suliba.

- Szuper, akkor pénteken buli nálad – csapta vállon Tom és vigyorogva körbe nézett a társaságon.

- Mi van? Miért pont nálam?

- Az előbb egyeztél bele, haver – nevetett fel Oliver, mire Jack a tenyerébe temette a kezét.

- Csak viccelünk. Láttuk, hogy nem figyeltél – mosolygott rá Allison. – Ugye, fiúk? – nézett erélyesen a két fiúra.

- Igen, abszolút – helyeseltek. Csönd támadt a társaságban egészen addig, amíg Tom körbe nem fordult, majd megpillantva a kettővel alattuk járó Patty Taylor-t, elkiáltotta magát.

- Hé, Taylor! – a lány felkapta a fejét és meglepődve sétált a társaság mellé. – Jól áll a szoknya – kacsintott rá a fiú, mire Patty elvörösödve végig simított a sárga, kockás ruhadarabon.

- Tényleg így gondolod? – mosolyodott el szégyenlősen.

- Nem. Valójában szörnyen nézel ki benne – röhögött fel Tom. Patty lehorgasztotta a fejét és a szemét törölgetve berohant a suli kapuján.

- De szemetek a barátaid – szólalt meg egy hang Jack mellől. A fiú, amint meghallotta a hangot, odakapta a fejét és csodálkozva nézett az alacsony lányra.

- Mit keresel itt? – kérdezte Ellától, aki csak körbe nézett a többieken. Jack észrevétlenül végig nézett a lányon, majd amikor valaki megszólalt elkapta a tekintetét.

- Kihez beszélsz, Jack? – ráncolta a szemöldökét Julia és mindenki Jack felé fordult.

- Csak a… - kezdte a fiú és Ella-ra pillantott, aki a nevetését próbálta elfojtani. – Semmi. Magamban beszéltem – kínosan elnevette magát, amikor rájött, hogy a többiek nem látják a lányt. – Előre megyek. Majd ütközünk – öklözött össze a fiúkkal, a lányoknak meg intett és a gyors léptekkel az iskola bejárata felé vette az irányt. Párszor hátra nézett, hogy megbizonyosodjon, Ella követi-e, de amikor megpillantotta a barna hajú lányt maga mögött, visszafordult.

A második emeleti bal folyosóhoz ment, mert ott nem jár senki, ugyanis felújítják a termeket.

- Miért pont most jöttél ide? – fordult Jack a lány felé, amint hallótávolságon kívül kerültek az esetlegesen arra járó diákoktól.

- Mikor kellett volna? – vigyorodott el a lány és érdeklődve kezdte körbe pásztázni a folyosót. – Jé, ezt nemrég kezdhették el. Amikor utoljára itt jártam, még használatban volt.

- Te… te jártál itt korábban?

- Igen, amikor még éltem. Abban a teremben volt a biosz faktom – mutatott a folyosó bal oldalán lévő teremre.

- Álljunk csak meg egy kicsit – tartotta fel a kezét Jack. – Ide jártál suliba?

- Aha – bólogatott Ella.

- Sosem láttalak azelőtt.

- Hát, Jack, nem is az én fajtámmal foglalkoztál. Inkább a kis gólyákkal, akiket könnyű volt az ágyadba csalogatni – a fejét oldalra döntve nézett a fiúra.

- Te is biztos voltál gólya.

- Voltam, de akkor még nem ez volt a fő állásod – nevetett a lány. – Szerencsére engem békén hagytál.

- Lehet, hogy ha észrevettelek volna, izgalmasabb életed lett volna – mosolyodott el a fiú gúnyosan.

- Nem azért haltam meg, mert szar volt az életem – hajtotta le Ella a fejét. – Épp ellenkezőleg. Olyan életem volt, amiről egyesek csak álmodhatnak – piszkálta az ujjait.

- Én… bocsánat, én nem úgy értettem – szabadkozott Jack és közelebb lépett a lányhoz.

- Nem érdekes – motyogta Ella és megfordulva, a falon átsétálva eltűnt Jack elől.

- Fenébe – morogta a fiú.

Boldog új évet kívánok előre is mindenkinek!❤

Lili

Continue Reading

You'll Also Like

607K 15.8K 75
" Nekem nem elég a jó, a legjobbat akarom " - Reed.M " Nekem nem elég a szép, a legszebbet akarom " - Ricky.W Reederica Malone nem egy visszahúzódó,ö...
41.6K 2.4K 26
Dylan hirtelen eltűnése után vajon hogyan zajlik az élet? Szerelem, szenvedély, zűr. Valaki azt mondja,"játszunk a saját szabályaim szerint", ez a...
79K 7.7K 41
Egy történet, amely szánt szándékkal Halloweenra íródott, mivel én nagyon szeretem ezt az ünnepet. Október elsejétől egészen október harmincegyedikéi...
72.2K 1.5K 69
Bele gondoltál abba, mi lenne a válaszod arra, ha egy Idegen egyezséget ajánlana számodra? És ha az az egyezség kötetlen szexet ígér? Egy érzelmekke...