1~Kimsin sen?

53.4K 1.6K 151
                                    

Merhabalar değerli okurlarım :)

Çoğunuzun bildiği üzere Aşkın İntikamı adlı hikayemi bu hesaba taşıdım. Bölümlerdeki eksikleri ve yanlışları elimden geldiğince düzelterek yayınlamaya başlayacağım bugünden itibaren :) Umarım desteğinizi, yorumlarınızı ve votelarınızı benden esirgemezsiniz :)

İyi okumalar...

Aylık yüksek sosyete bayanları için adab-ı muaşeret gazetesinin içine yerleştirdiğim yunan mitolojisi kitabını okurken amcama Yunanca dersleri hakkında biraz daha baskı yapmam gerektiğini hissettim.

Bayan Lefields elindeki yelpazenin nasıl erkeklere imalarda bulunmakta kullanıldığını anlatırken karşımdaki bu kadına üzüldüm. Son 2 yılı beni iyi bir evlilik için hazırlamakla geçmişti. Şimdi de telaşla yarınki sosyeteye tanıtım balosu için son bilgileri kafama kazımak için uğraşıyordu.

Hindistan'daki yatılı okuldan buraya geldiğimden beri kültür farklılığı nedeniyle İngiltere'nin şatafatlı hayatına alışmam biraz zaman almıştı. Bayan Lefields in bana ani olan keskin bakışlarıyla kendime geldim.

'Annabella lütfen yine o çıplak adamlarla ilgili kitapları okuduğunu söyleme!!!'

'Immm şey Bayan aaa amcam geldi bakın!'

Bir yadan kitabı saklamaya çalışırken diğer yandan da amcamın büyük bir keyifle odaya girişini izliyordum. Elindeki zarfı hızla açtı ve Anna bu elimdeki zarf bana senin Bartford Düşes Yarışması için davetli olduğunu söylüyor dedi sevinçle. Bu ülkedeki kraliyet kadınlarından sonra en önemli mevkiydi aman tanrım düşes olmak için davetiye almıştım hayatta daha güzel ne olabilirdi?

***

'Daniel bu yarışma şaka değil oğlum eğer bunu başlattıysak galip gelen kızla evlenmelisin.'

'Tamam, sayın düşes.'diyerek annemin önünde şakayla karışık bir reverans yaptım. Eteklerimi tutarmış gibi yaptığım sırada annem daha fazla dayanamadı ve kahkahalara boğuldu.

Sonra ciddiyetle bana bakarak 'İşte bu adam prensten sonra ülkenin en önemli adamı.Daniel Alexander Bartford lütfen bir düke uygun davranışlar sergileyiniz!!'

'Tamam, benim hayatımın neşesi sadece biraz eğleniyoruz. Unutmayın ki dükler de eğlenebilir.'

***

Bize gönderilen davetiyede bir hafta sonra dükluğe ait bir şatoda bir aylık bir yarışmaya tabi tutulacağımız anlatılıyordu. Tanrım bu adam bütün Londra'nın konuştuğu adamdı ve ben onunla evlenebilirdim! Amcamın söylediğine göre benim gibi dört kız daha vardı yani dükün %20 si benim sayılırdı. Birden tenime değen iğnenin acısıyla düşüncelerimden sıyrıldım.

'Leydi Annabella lütfen sabit durun bu elbiseleri yetiştirmem için ölçünüzü almam şart.'Madam Ferliska o rus aksanıyla konuşurken bir yandan da hızlı hızlı ölçü alıyordu. Londra'nın en iyi terzisini ölçü alması için getirten amcam kazanmam için elinden geleni yapıyordu. Eee kim yeğeni düşes olsun istemez ki?

'Dostum beş kız senin için yarışacak bu ne kadar havalı birşey haberin var mı? Tabi şansına güzel bir kız gelir umarım.'

Math alaylı bir şekilde konuşurken ona 'Merak etme annem ön elemeyi yapıp güzel kızları seçmiş. Tabi bana söylediği bu yarışmanın son aşamasına kadar adayları görmem yasak.'

'Bu ölümüne bir savaş dostum resmen. Kan bile akabilir.'

Elimdeki taşı göle fırlatırken 'Annem de aynı yarışmaya katılmış ve rakiplerinden birinin bacağını kırmış diğer bir kadının da gözünü çıkarıyormuş az kalsın.'

AŞKIN İNTİKAMIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin