Hoofdstuk 3.

47 3 7
                                    

----------de volgende ochtend---------

"Dag pap!"

"Dag Lisa. En veel plezier!" en omdat Halt dat zo zei dacht Lisa 'Volgensmij gaat dit niet zo leuk worden'. Toen ze bij Wills huis was aangekomen en op de deur klopte hoorde zij zijn stem 

"Kom maar binnen!" Toen ze binnen kwam voelde ze zich gelijk thuis in het kleine huisje. Het huisje van Will lag aan de rand van het bos en net buiten het dorp Wensley. Binnenin het huisje was een haard met een zwart-wittige hond op de grond. Het huisje had ook een tafel met 4 stoelen er omheen. Daarbij was er ook een keukentje.

"Goeiemorgen Lisa!"

"Morge Will!" Hij liep naar een duer en deed die open voor Lisa en zei

"Hier is je slaapkamer. Leg je spullen er maar in en kom dan maar weer naar mij toe."

"En waar ben je dan?"

"In de keuken."

"Oke tot zo!"

"Tot zo!" De nieuwe slaapkamer van Lisa was wel een klein kamertje. Het had een bed, kast en een tafel met een stoel. Op dat tafeltje lag een veer en inkt. Bij het bed zat ook nog een klein raampje met op de vensterbank een mooi boeket met wilde bloemen. Lisa legde haar spullen in de kast en ging weer naar Will toe.

"En hoe vind je je nieuwe slaapkamer?"

"Het is super mooi!"

"Mooi, maar nu wil ik dat je deze pan gaat schrobben tot je je er zelf in kan zien." Lisa zuchte dus dit bedoelde haar vader met 'Veel plezier'. Ze schrobbte de pannen tot ze zich zelf in kon zien. Will had in de tussentijd al wat andere klusjes bedacht en die voerde ze ook maar uit. 's Avonds toen ze naar bed mocht plofte ze op bed en viel gelijk in slaap. Terwijl Lisa aan het slapen was pakte Will wat papieren en begon ze door te lezen. Plotseling vond hij iets wat nare gevolgen zou hebben. En fluisterde tegen Ebben:

"God, Picta wil oorlog!" Gelijk schoot de hond omhoog en Will zei

"Niet nuhu! Weltruste Ebben!" De hond gaf geen kik en Will ging naar bed



===========================================================================

Hallo lieve mensen die dit lezen! 

Het is nu vakantie! En daarom probeer ik elke dag een nieuw hoofdstuk te publiceren. Maar sorry als dat niet lukt. Maar fijne vakantie en veel leesplezier!

(en als ik een spelfout maak zeg het dan ff :) dan verbeter ik het wel als ik weer tijd heb! En vergeet ook niet te stemmen :D)

===========================================================================





De Grijze Jager: de slag om Picta(word herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu