1- İKİ CAN DÜŞMANI: SERAP & MEHMET

3.6K 175 380
                                    

Mehmet Foçalı, kişisel bilgisayarının başına geçti. Parmakları klavyenin tuşlarında acımasızca gezinmeye başladı. Her satırı savaş çıkartırdı:   

" Serap Arda sen kimsin? Bahse girerim feminizme ihanet olarak gördüğünden aynalara düşmansın, makyaj yapmıyor, cımbız kullanmıyor, 'Ayol erkekler için canımı mı yakacağım?' dediğinden kıllı bacaklarla geziyorsundur. 

Dişilikle, seksilikle en ufak ilgin olmadığından hep düz ayakkabı giyiyorsun değil mi?  E, böyle bakımsız, paçoz olduğun için kimseler almayınca, evde kaldın tabii. Kız kurusuna dönüştün. Öyle olunca da kaçınılmaz olarak erkeklere düşman oldun.  "Kediler, erkeklerden iyidir" dedin  Evinde 50 kediyle yaşıyorsundur.  Kokuyordur evin! Iyyyy! Bir şey söyleyeyim mi? Bir kedi, gerçek bir erkeğin yerini alamaz. Birazdan gelip linç etmeyin sevgili Serap Arda takipçileri. Kedilere bir itirazım yok; tersine severim bu tüy yumaklarını. Ama kedi başka, erkek başka değil mi?" 

diye yazdı; üç tane de kahkaha atan adam emojisi koydu. 1.90 boyunda, yakışıklı, sert, maço görünümlü, ünlü köşe yazarı, gazeteci ve cesur savaş muhabiri genç adam, Serap Arda hakkında tam olarak böyle düşünüyordu. Twitter'da milyonlarca takipçisi olan karizmatik adam, düşündüğünü  klavyesine dökmekte tereddüt etmedi. Enter'a bastı. Yazı hazırdı. 

"Ha,ha,ha,ha! Serap hanım yarın sabah yazımı okuyunca kuduracak!"

dedi. Kahvesinden bir yudum içti. Hakkında yazdığı Serap Arda, en az kendisi kadar ünlü bir köşe yazarı ve araştırmacı gazeteciydi. Acı Biber isimli bir köşesi vardı ve onun da takipçi sayısı milyonlarla ifade ediliyordu. 

Serap ve Mehmet, birbirleriyle sık sık anlaşmazlık yaşamaya başlamışlardı. Zamanla takışmaları büyüdü. Feminizm konusunda birbirleriyle tamamen zıt kutuplardı. Serap, adama o kadar kızdı ki, adını "Kadın düşmanı maço" koydu. Mehmet de altında kalmamak için ona "Erkek düşmanı cadı" diyordu. Bir yılın sonunda kazara sokakta rastlasalar, birbirlerini bir kaşık suda boğacak kadar can düşmanı olmuşlardı.  Ancak henüz tanışmamışlardı. İkisi de birbirinin neye benzediğini bilmiyordu. 

Mehmet,  yazdığı üzere Serap'ı  kıllı bacaklı, fırça kaşlı, dişilikten, seksilikten uzak, bakımsız, paçoz bir kadın olarak hayal ediyordu. Serap da adamın nemrut, kadın düşmanı, somurtuk, maganda bir maço olduğuna yüzde yüz emindi.

 Serap da adamın nemrut, kadın düşmanı, somurtuk, maganda bir maço olduğuna yüzde yüz emindi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Mehmet'in hayalindeki Serap) :)

Ertesi sabah, Serap, bir yandan annesiyle kahvaltı yaparken, bir yandan da telefonunda Mehmet Foçalı'nın  "Maço Köşe"sini okuyordu. Kaşları çatıldı. Yazılanları yüksek sesle annesine de okudu:

" Kıllı bacaklı, paçoz, bakımsız, evde kalmış, kız kurusu! Bana diyor anne!"

"Kim diyor kızım?"

"Kim olacak? O geri zekalı, kendini beğenmiş, narsist! Maço Mehmet Foçalı!"

Annesi,  kendi elleriyle yaptığı pırıl pırıl kayısı marmeladını ekmeğe sürerken kızdı.

"E, kızım sen de çek bir resmini, koy köşene. Çatlasın! Mosmor olsun!"

"Hayır anne! Ben güzelliğimle Serap Arda olmadım. Beynimle oldum.  Feminist köşe yazılarım, makalelerimle oldum. Dudağını 33 şeklinde büzüp, memesini, poposunu gösteren Instagram kadınlara mı benzeyeyim? Bir feminist olarak güzelliğimi meta olarak kullanamam! Kadın bedeni obje değildir. Ben feministim ve güzelliğimi kullanmak feminizmin ruhuna aykırı."

"Tövbe! Tövbe! Kızım ben de memeni, poponu göster demiyorum ama en azından köşene bir  selfie  koy. "

"Dünyada olmaz!"

"İyi o zaman! Mehmet Foçalı denen geri zekalı da sana kıllı bacaklı, kız kurusu, paçoz demeye devam etsin!"

"Ederse etsin! Nasılsa çok yakında ilk kitabım çıkacak. İmza gününde herkes nasıl biri olduğumu görecek."

"İnatçı keçisin kızım."

"E, herhalde, Oğlak burcuyum."

"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Serap Arda, 106 cm. biçimli bacakları, boya, röfle değmemiş doğal sarışın saçları - ki, annesine çekmişti- lens olmayan renkli gözleriyle köşe yazarından çok Victoria's Secret Angels modellerine benziyordu.  Annesi ve sokaktan kurtardığı Çıldırgan isimli kedisiyle gazetenin en popüler ve sivri dilli yazarı olduğu için çok iyi maaş aldığından, güzel bir evde yaşıyorlardı. 

Onlar ana-kız kahvaltı ederken,  Mehmet Foçalı da kankası ve askerlikten devresi  Özgür'le sohbet ediyordu. 

"Ya abicim, sen  böyle yazıyorsun ama ya bu Serap Arda yazdığın gibi değilse, güzel bir kadınsa?"

"Yok ya? Bak şimdi! İçime kurt düşürdün. İyi de öyle olsa benim yazılarıma karşın bir resmini çeker koyar. Demek tahminlerimde haklıyım."

"Öyle deme kanka. Sen de Allah için yakışıklısın ama Instagram'a resim koymuyorsun."

"Oğlum erkek adam Instagram, Minstagram açar mı?"

"Hah işte! Ya o da feminist olduğu için resmini koymuyorsa?"

"Hadi ya? Dur o zaman, madem gazeteciyim bir araştırma yapayım. Gizlice gözetleyeyim. Bakalım neye benziyor. Güzel mi? Benim tarif ettiğim gibi mi?"

"Bence iyi fikir. En azından emin olursun."

"Hmm. Haklısın kanka. Yarın ilk işim azılı feminist, iflah olmaz erkek düşmanı Serap Arda'nın neye benzediğini öğrenmeye çalışacağım. "

DÜŞMAN AŞIKLAR (Tamamlandı)Where stories live. Discover now