VİZYON

9 1 10
                                    

                                                                            VİZYON

   Vizyon nedir bilir misin? Vizyon senin kurduğum hayallerdir. Sen hayallerini anlattıktan sonra sana inanmayan insanların seni yıldırmaya çalışmasına karşılık senin verdiğin azim ve kararlılıktır. İnsanların bu delirmiş hayal dünyasında yaşıyor demesidir vizyon.

   Bir kere geliyorsun bu dünyaya sonuçta. Bu hayat senin hayatın bir başkasının değil. Sen ne hayal edersen onu yaşayabilirsin. Tabi bu senin çalışma ve azmine de bağlı. Önce hayal kurarsın, nasıl bir şey istediğine karar verirsin. Ardından kendine inanmaya başlarsın. Bu kurduğun hayallerin için çalışmaya başlarsan bu senin VİZYONUN olur.

   Hayallerde sınır yoktur. Sınırlamayı koyan bizizdir. Çevremizdeki insanların tepkileri hayallerimizi, hedeflerimizi etkileyebilir. Buna izin vermemeliyiz. Bir şeyi yapmak istiyorsak kararlı olmalıyız ve en başından cesur olmalıyız. Herkes aynı şeyi yapıyor diye o yaptıkları şey doğru olamaz ya. Kurabileceğin kadar büyük hayaller kurmalısın ve onu hedefin yapmalısın.

   Peki neden büyük hayaller kurmak önemlidir? Çünkü büyük hayallerin sonuçları büyük hedeflerdir olur ve bu büyük hedefler büyük çalışmalar getirir. Bu büyük çalışmalar ise insanı geliştirir, değiştirir, disipline eder. Diğer insanların kurduğu küçük hayallere sen onlara nazaran daha kısa sürede ulaşırsın ve onların da üstüne geçerek aslında insanların sana senin hakkında söz etmelerine olanak sağlarsın.

   Bu yolda giderken nelere dikkat etmelisin peki? İnsanların senin hakkındaki düşüncelerine dediklerine göre dikkat edeceksin. Olumlu bir eleştiri gibi sadece senin moralini bozmak için diyorsa o zaman umurunda olmaması gerektiğini öğreneceksin. Bunun dışında esnek olmayı ve aktif olmayı da bileceksin. Esnek olmaktan derken birazcık açayım. İlerlediğin yolda kendi koyduğun düzen aksayabilir ve bir problemle karşılaşmış olabilirsin. Düzeninde böyle bir engel bulunmuyordu fakat karşına böyle bir durum çıktı. O zaman pes etmek yerine onu çözebilecek alternatif yollar bulmalısın ve yoluna devam etmelisin. Eğer karşına çıkan ilk engelde veya sonraki engellerde pes edersen bu senin o hedefinin gerçekleşmesi için olan inancını gösterir. Hayallerine, hedeflerine inanan insan sonuna kadar gider. Aktiflik konusuna gelecek olursak erteleme alışkanlığını hayatınızdan çıkarmanız gerekir. Buna bende dahilim. Erteleme alışkanlığı hedefinizi elde etme sürenizi uzatır ve sizi yıpratır. Hedefinize olan bakış açınızı yozlaştırır fakat aktif bir birey olursanız hedefinizi elde tutma süreniz yapacağınız hareket doğrultusunda kısalabilir.

   Yani kısaca toparlamak gerekirse vizyon sizin için çok mantıklı görünen fakat diğer insanlar için yapılması pek mümkün olmayan hayallerdir. Bu hayalleri kimseye aldırış etmeden kendinize inanarak, azim ve cesaretinizle hedefinize dönüştürürsünüz. Hayaliniz ne kadar büyük olursa onu gerçekleştirdikten sonra ki hazzınız da bu kadar büyük olacaktır.

   Evet arkadaşlar bugün bambaşka bir konu hakkında düşüncelerimi sizlerle paylaştım. SİZ SİZ OLUN KİMSENİN SİZİN HAKKINDA KARAR VERMESİNE İZİN VERMEYİN. Buraya kadar okuduysanız eğer düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

DÜŞÜNÜYORUM KİWhere stories live. Discover now