TANITIM

655K 9.3K 2.1K
                                    

EMANET GELİN | SERİ: 2 | KUMA

YAZAR- ŞEHNAZ

~TANITIM

Odanın içinde bir uçtan bir uca öfkeli adımlarıyla uçuyordu adeta. Daye Zozan babasıyla verdikleri kararı oğluna şimdi açıklıyordu.

"Daye Zozan ben karımın üzerine kuma getirmem, git diğer oğullarına kadın getir." gür şiveli aksanı salonda yankılanıyordu. Ezo'nun üzerine kuma getirmeyecekti.

Zozan oğluna kararlı gözlerini dikti. Yerinden kalkarken hükmü ezilemeyecek kadar güçlüydü. "Oğul sen o kadını getireceksin!" şiveli ağır aksanı, yöresel kıyafeti ve başındaki tülbentle Daye Zozan bir kararı daha durmaksızın yürüttü. Soyunu devam ettireceği bu evlilik Eroğlu Aşiretinin soyunu da büyütecekti.

Sakinleşmeye çalıştı, böyle karşı durmaya devam ettikçe eline bir kumadan başkası geçmeyecekti. "Sen benim Ezo'nun üstüne kuma getirmeyeceğimi biliyorsun," tek gerçeği dile getirdi.

"Getireceksin oğul, getireceksin. Bu aileye bir torun vereceksin. Üç yıldır bu aile senden bir bebek istiyor. Soyunu sen devam ettireceksin. Diyarbakır bir bebek sesi duymaya hasret. Aşiretler bize güler oldu. Sen artık bize bir bebek vermek zorundasın."

"Beni karşınıza almayın Zozan Hanım, kuma getirmeyeceğim."

"Ben üzülmüyor muyum sanıyorsun Şerwan? Benim yeğenimin üzerine kuma geliyor. Ezo ilk gün bu eve geldiğinde hepinizden daha çok ben mutluydum. Kız kardeşimin kızı geldi evime, kızım geldi. Ezo benim için çok değerlidir, bende istemiyorum ama mecbursun. Bu kız gelecek ve sen bize bebek vereceksin."

"Git o zaman Neçirwan'ı, Botan'ı evlendir. Onlar soyunuzu devam ettirir. Kimse benim umurumda değil."

Ana oğul arasındaki kızışma büyüyordu. Kuma bu eve gelecek aşiret soyu erkek evladıyla devam edecekti. Kendilerini kimseye güldürmeyecek, ezdirmeyeceklerdi.

"Sen evin büyüğüsün, babandan sonra senin adın geçer. Yarın babana bir şey olursa, ağalık hakkın sana devredilecek. Bir erkek evlat sahibi olman gerek."

"Bunun bilincindeyim zaten." çatık kaşları annesini izlerken yerine çakılıyordu adeta.

Zozan çiğnenemez tavrıyla karagözlü oğlunun karşısında bir kez daha durmuştu. Sürmeli kapkara gözleri kararından dönmeyen, inatçı parıltılarıyla bakıyordu, "Karar verildi, kız istenecek. Mehdi Cibranın güzeller güzeli kızı Beritan'ı sana alacağız. Onunla evleneceksin. Sana bir torun verecek." şiveli ağır sesi itiraz kabul etmiyordu. Bu evlilik en kısa zamanda olacaktı.

Şerwan Ağa beynine şimşek gibi düşen isimle annesine öyle bir bakış atmıştı ki, verilen karar çiğnenmeye o an hazır olabilirdi.

"Bende Şerwan Ağa isem o kız bu eve gelin gelmeyecek. Ha oldu da geldi Şerwan'ın karısı olarak gelmeyecek, buda böyle bilinsin!"

Not: İşte KUMA hikâyemizin tanıtımı. Farklı karakter ve kurgular var. Kuma istemeyen bir ağamız. Düşüncelerinizi merak ediyorum. Beğenilirse yeni bölüm gelecektir. Ve Barzan Ağamız ile Berçem Hanımağamız bu hikâyede konuk olacaklardır. Gerçekten yorum atın, atınki bileyim kim istiyor, kim bekliyor. Yorum ve beğeni istiyorum, keyifli okumalar.


KUMA Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin