4.fejezet- Különös kocsiverseny

60 3 5
                                    

Tegnap a vacsoránál Kheirón bejelentette, hogy holnap kocsiverseny lesz. Nekem már nem volt időm kocsit gyártani, úgyhogy csak nézőként ültem a nézőtéren. Percy és Tyson is indult a Poszeidón bungaló nevében. Ahogy az Apollón, az Árész, a Démétér, az Aphrodité, a Héra, a Zeusz, a Héphaisztosz, a Hermész és az Athéné bungaló nevében is indultak. Utóbbiból, csak hallásból ismerem, valami Annabeth. Percy azt mondta hogy jófej lány, csak olyan mint az anyja. Az Artemisz és a Hádész bungaló nem indultak, a Dionüszosz pedig nem indulhatott.

Amikor minden kész volt, akkor Kheirón beleszólt a hangosbemondóba.
- Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntök minden kedves résztvevőt és nézőt, az idén hatodszor megrendezett Félvér Tábori kocsiversenyen! A résztvevők rajtra indulnak. Tudjátok a szabályokat, aki csal, az kizárásra kerül! Jó szórakozást!
Felkészülni, vigyázz, kész, rajt!

A versenyzők elindultak. A Héphaisztosz az Athéné és a Poszeidón voltak legelől.
Amikor a nyolcadik kör felénél voltak, a Héphaisztosz kocsiból egy kisebb bűzbombát hajítottak az Athéné kocsira, így az teljesen lemaradt. A többi kocsi még csak most kezdte a nyolcadikat de hamar beérték az Athénét. Sajnos a Héra kocsija nekiment Annabethnek és mindkettő összetört. Azt hiszem veszekedtek még egy darabig, de legalább nem sérült meg senki.

Így tehát a Héphaisztosz és Poszeidón bungaló ment elől holtversenyben. Aztán  a Poszeidón kocsi gyorsított ők voltak elől. Mindeközben már a 10 kör végén a Héphaisztosz kocsiból kirepült egy bomba. Ezt Tyson vette észre és Percy felé ugrott hogy megvédje, így a bomba Tysonba repült. Percynek nem esett baja, de Tyson nagyon súlyosan megsérült.

- Tyson! Csináljanak valamit!
Mindenki lerohant a lelátóról és Tysont a gyengélkedőre vitték. Majd Kheirón megszólalt.
- Az idén hatodszorra megrendezett kocsiversenyt, a Héphaisztosz bungaló nyerte. Most pedig oszolj! Menjetek a bungalókba! Nekem most van egy kis dolgom.
Elindultam a Poszeidón bungaló felé, de Kheirón megállított.
- Rosalie te maradsz.
Ettől kicsit megijedtem, de most csak Tysonra tudtam gondolni.
- Uram?
- Rosalie ez az Úr szeretne beszélni veled odabent a Nagyházban.
- Rendben. Hát akkor menjünk.

Percy Jackson és az istenek gyermekeWhere stories live. Discover now