2. Bölüm : Element Liderleri

4.8K 355 99
                                    

"İkiz?"

"Ne var, Evren?"

"Ben bu okulda katil olacağım."

"Anca beraber kanca beraber ikiz. Kimi öldürüyoruz?"

"Sana bakan erkekleri?"

"Sana bakan kızları?"

"Sana ne bana bakan kızlardan?"

"Peki ya sana ne bana bakan erkeklerden?"

"Boşa uğrama, Evren. Atlas'la inatlaşılmaz." diye araya girdi abim. Üçümüzde biliyorduk ki bu klasik konuşma olmazsa olmazdı. Ama abim kesmeseydi devam ederdi de. Abimin sıkılmış yüzüne bakıp ikimiz de aynı anda kahkahayı basarken abim gözlerini devirdi.

"Hadi gidelim. Bakın herkes şu binaya gidiyor."

Devasa beş katlı element binasına doğru yürümeye başladık. Anladığım kadarıyla her katta bir element vardı. En üst kat ise hepsi karışıktı. Bir de ara element binası vardı hemen yan tarafında. O da dört katlıydı.

Ana element binasında zemin kat toprak, ikinci kat su, üçüncü kat hava ve dördüncü kat ateşti. En üst kat ise hepsi. Ara element binasında zemin kat bitki, ikinci kat kan, üçüncü kat şimşekti. En üst kat ise hepsiydi. Her katta ilgili elementin sembolü vardı.

Güzel görünüyordu açıkçası. Herkes zemin kata doluşurken biz de sürüye katıldık. Birkaç dakika sonra ise sanırım hemen hemen herkes gelmişti. Bu yüzden olacak ki kürsüye bir adam çıktı. Yıllar geçerken yüzünde izler bırakmıştı. Saçları kırlaşmıştı ancak hala dinç duruyordu.

"Evet, arkadaşlar. Burayı dinler misiniz?" dediği zaman herkes sessizleşirken pür dikkat adamı dinlemeye başladım. "Ben Element Akademisi Müdürü, George Bestin. Hepinize merhaba. Yeni eğitim yılında başarılar diliyorum. Şimdi yapmanız gereken tek şey isminiz okunduğu zaman buraya gelmek."

O kürsüden inerken başka biri çıktı. Sarı saçları ve onlara eşlik eden masmavi gözleri ile keskin hatları olan biriydi. Yakışıklı olduğu su götürmez bir gerçekti.

"Merhaba, arkadaşlar. Adım Jason. Ben, suyun seçtiği liderlerden biriyim." dedi ve yanında duran kızı göstererek "Diğer su lideri, Lale. Aynı zamanda kendisi sevgilim olur ve o istemediği sürece ona yaklaşmaya kalkmayın. Aksi takdirde önce o, sonra da ben sizi buna pişman ederiz. "

Eh, en azından o benim ve ondan uzak durun konuşması yapmadı.

"Her elementin iki tane seçilmiş lideri olur. Bir kız ve bir erkek. Ateş hariç. Ateş yüzyıllardır tek ne yazık ki. Eşi henüz bulunmadı ya da yok. Neyse, bu kadar tanıtım ve ön bilgi yeter. Şimdi ise adını okuduklarım sıra ile gelmeli." ardından ise dinlemeye tenezzül etmediğim bir sürü isim okudu. Genelde ara elementler çoğunluktaydı. Az sayıda ana element vardı.

" Atlas Bozkurt. " Sakin adımlarla kürsüye çıktım. Jason'un yanında duran yüzüne çeşitli boylar sürmüş, saçları örgü halinde olan bir kadın her iki elinin de işaret ve orta parmağını alnıma baş parmağını ise şakaklarıma bastırdı. Gözlerimin önüne sürekli oynadığım çakmağım geldi. Ateşin dalgalanması, ateşin sıcaklığı, ateşin yakıcılığı, ateşin tehlikesi, ateşin ölümcüllüğü...

"Gözlerini açabilirsin." dediğinde gözlerimi açtım. "Çok güçlü bir ateşin var." dedi Jason. İfadesiz bir şekilde ona baktım. "Yani?" diye mırıldandım. İlk kez okula geldiğimi onlara söylememe gerek var mıydı gerçekten?

"Ateş grubu, C1. " dediğinde kafamla onayladım. Gerisin geriye abim ve ikizimin yanına gittim. Benden sonra da yine bir sürü isim okudu. Ardından beni ilgilendiren bir diğer ismi söyledi.

Karanlık Elementler Serisi || Ateş'in Kızı / TAMAMLANDI / DÜZENLENECEK Where stories live. Discover now