Bölüm 33 : Adsız Bölüm

7 0 0
                                    

Bölüm 33

Evet, arkadaşlar yeni bir bölümle karşınızdayım.

Yayınlanma tarihi: 08.06.2022

Kahraman gözlerini açtı. Ortalık fazla aydınlıktı. Meyveci abla çadırda yoktu. Çadırdan dışarı çıktı ve gözlerini kırpıştırdı çünkü ortam alıştığından fazla aydınlıktı. Son günlerde gündüzleri uyuyup akşam vakti uyanmaya alışmıştı. O yüzden uyandığı zamanlar akşamın alacakaranlığına denk geliyordu ve ortalık şimdiki kadar aydınlık olmuyordu. Ağaçların arasında olmaları da ortamı iyice karanlık yapıyordu. Gökyüzüne baktığında güneş ufukta fazla yükselmemişti. Sadece birkaç saat mi uyuduğunu merak etti. Etrafına baktığında etrafının çadırlarla dolu olduğunu gördü. Sonuçta bu insanlar geceleri yolculuk ediyor gündüzleri dinleniyorlardı.

Bir süre sonra elinde bir kâse ile meyveci abla geldi. Yüzünde çocuksu bir sırıtış vardı.

"Vay uyuyan güzel uyanmış" dedi kahvaltılık lapayı kahramanımıza uzatırken. Kahraman şaşırmıştı. Düşündükleri yüzünden okunuyor olmalıydı. Çünkü meyveci abla ona:

"Şu anda sadece birkaç saat uyuduğunu düşünüyor olmalısın. Kısmen haklısın aslında. Normalde uyuduğun zamandan sadece birkaç saat geçmiş gibi görünüyor. Ancak yanıldığın nokta şu bugün uyuduğun günden sonraki gündeyiz. Yani sabah uyudun ve hem gündüzü hem de sonrasında gelen geceyi uyuyarak geçirdin." dedi.

Kahramanımız şaşırmıştı. Hem Meyveci ablanın aklını okumuşçasına kendisine cevap vermesine hem de bu kadar uzun süre uyumuş olduğu gerçeğine.

"Neden bu kadar uyudum?" diye sordu kahraman.

Meyveci abla da kahramanın okuduğu kitabın büyülü özelliklerinden bahsetti. Bu kitap kahramanın zihnini o kadar çok yormuştu ki kahraman tüm günü ve geceyi uyuyarak geçirmişti. Meyveci abla bu durumun iyi olduğunu söyledi. Bu sayede kahraman bu büyülü kitabı gündüzleri rahat rahat okuyacaktı. Bunun üzerine kahraman yolculuklarını sordu. Meyveci abla da merak etmemesini hedeflerine çok yaklaştıklarını söyledi. Çok yakında başka bir dünyaya gideceklerdi.

Bundan sonra meyveci abla kahramana kitabı gösterip belirli bir sayfayı açtı. Sonra bu sayfada başlayan kısmı okumasını tavsiye etti. Önceki gün okuduğu kısım buz yeteneğinin genel özelliklerinden bahsediyordu. Meyveci ablanın önerdiği kısım ise kahramanın özel yeteneklerini daha hızlı geliştirmesini sağlıyordu.

Bundan sonra meyveci abla kahramana kahvaltı yapıp sonra da kitabını okumasını söyledi. Kendisi de birkaç saat uyuyacaktı. Sonuçta uykucu kahramanın aksine meyveci abla tüm geceyi uyanık geçirmişti. Sonrasında da her an kahramanın uyanmasını beklemekten uyuyamamıştı. Bunları söyledikten sonra çadıra girdi.

Meyveci abla çadıra girdikten sonra kahraman kahvaltısını yaptı ve kitabını okumaya başladı. Önceden okuduğunda hissettiği şey kahramana garip gelmişti ancak bu kısmı okurken hissettiği daha da garipti. Meyveci ablanın gösterdiği kısım çok ta fazla değildi aslında. Kahraman en fazla bir iki saat içerisinde bitireceğini düşünüyordu. Ancak güneş en tepeye yükselmiş olmasına rağmen kahramanın okuması gereken sayfa sayısı azalmamış gibi görünüyordu. Okuduğu şeylerin bazılarını anlıyor bazılarını anlamıyordu. Yine de özellikle de hiç anlamadığı kısımları ezberlemesi gerektiğini düşünüyordu. Bu bilgiler ona ileride lazım olacaktı.

Bir süre sonra meyveci abla uyandı. Kahramana seslendi ve o da okumaya ara verdi. Meyveci ablanın söylediğine göre kahramanın ezberlemesi gerektiğini düşündüğü bazı metinler aslında "spell" denen şeylerdendiler. Kahraman bir sebepten şimdilik yeni yetenekler öğrenemiyordu ancak ileride öğreneceği yeteneklerinin güçlenmesini sağlayacak şeyler öğrenebilirdi.

Evren 1Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin