Bölüm - 8: Bol Sorulu Bir Gün

191 110 241
                                    

Evet Arkadaşlar yeni bir bölümle karşınızdayım

yayınlanma tarihi 13.06.2020

Sabah erken uyanan kahramanımız sebebinden emin olamasa da köşedeki koltuğu kontrol etti anlamsız bulduğu bir beklentiyle. Koltuk boştu. Kahvaltıya beraber gitme umuduyla önceki gün yüzünü görerek uyandığı kadının evine gitti. Kapıdan içeriye seslenerek girdi. içeri girmesinin sorun olmayacağını duyduktan sonra içeri girdi.

"Beni üzerimi değiştirirken görmeyi umduysan geç kaldın" dedi kadın gülümseyerek. "Ben asla ..." diye başladı kahramanımız utanarak. Sonra kadının yüzüne bakınca şaka yaptığını anladı. Buna rağmen aklına gelen şeylerden utandığı için kıpkırmızı olmuştu yüzü. "Ben ... aaa ... kahvaltı" Kekeleyerek kahvaltı davetini karşı tarafa iletmeye çalıştı.

Bu durumu anlayan Fixi de "Bugün maalesef bensiz kahvaltı yapmak zorundasın. Bazı önemli işlerim var. Sabah sporundan sonra uzun uzun konuşuruz eğer istersen" dedi.

Fixi ablanın akılını okuduğundan şüphelendi bir an kahramanımız. Çünkü onun da kahvaltıda Fixi abla ile uzun uzun konuşmak istediği şeyler vardı. Hayallerinden bahsetmek istiyordu. Tavsiyelere ihtiyacı vardı.

Aceleyle kahvaltı yapmaya gitti. Elinden geldiğince hızlı bir şekilde kahvaltı yaptı ve sabah sporunu da kestirme yollardanbitirdi.

Buna rağmen sabah sporu bittiğinde güneş neredeyse tepeye ulaşmış durumdaydı. Hızlıca sabah konuştuğu Fixi ablanın yanına gitti. Kısaca sabahki konuşmalarını hatırlattı. Bunun üzerine Fixi abla da meyve bahçelerinde bir yürüyüş yapmayı teklif etti. "Bir yandan yürür bir yandan da konuşuruz. " dedi.

Bunun üzerine yürümeye başladılar. Kahramanımız hayatının monotonluğundan bahsetti. Canı çok sıkılıyordu buralarda. Uzak diyarlara gitmeyi hayal ettiğinden bahsetti. Sonra Fixi ablaya uzak yerlere gidip gitmediğini sordu. Yolculuğa hazırlanmak ve yolculuk konusunda tavsiyeler istedi. Aklını ve hayal gücünü kullanarak kurduğu bütün soruları sordu tek tek.

Fixi abla ise tüm bunları çıt çıkarmadan ciddi bir yüz ifadesiyle dinliyordu. Sadece jest ve mimiklerle devam etmesini cevabını sonra anlatacağını vs belirtti.

Kahramanımız güneşe baktı ve tam tepeyi aştığını gördü.Hatta tam tepeden ufuk çizgisen olan yolunun üçte ikisini katetmişti ile.

Bu durumu Fixi de farketmiş olmalıydı ki sessizliğini bozdu ve

"Bugün geç oldu . Şimdilik akşam yemeğine geç kalmayalım. Hızına güveniyorsan yarın kahvaltıdan sonra yarışalım . Beni yakalabilirsen aradığın bütün cevapları sana vereceğim." dedi.

Hızlı yürüyerek akşam yemeğini yemeye gittiler. Kahramanımız farketmemişti ama Fixi akşam yemeği menüsünü kahramanımızın uykusunu getireck şekilde ayarlamıştı.

Yemekten sonra evine giden kahramanımız uykusu gediği için hemen yatağına uzandı. Bir an önce almayı umduğu cevaplara ulaşmak isteyen kahramanımız erken gelen uykusunu seve seve kabul etti ve ona bir sevgiliye sarılır gibi sarıldı. Gözlerini kapattı ve hemen uykuya daldı.

Yazar notu: Arkadaşlar burdaki ana karakterimiz bir adada yaşıyor ve onun için dünya bu adadan ibaret. Kahramanımız bu adanın tamamını keşfetmi durumda değil.
Bilmediği bir sürü şey var. Gezegenler arası yolculuktan hatta "gezegenler arası yolculuk " konseptinden henüz haberi yok. Kafasındaki hayaller ve sorular tamamen hayal gücünün ürünü en azından kendisi öyle düşünüyor.
İleride bilgi paylaşımı ile ilgili konseptler tanıtmayı planlıyorum şimdilik spoiler olmasın diye anlatmıyorum.

Evet arkadaşlar bir bölümün daha sonuna geldik maalesef baya kısa bir bölüm oldu. Sıradaki bölüm bu kadar kısa olmaz inşallah.

Evren 1Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin