11 + 1

110 71 7
                                    

Ela'nın Veda Mektubu

Bir insan hayatını dolu dolu yaşadığını nasıl anlar? Hayatının bir anlamı olduğunu,yaşanabilecek bütün güzellikleri yaşadığını nasıl anlayabilir ki?

Ben nasıl anlayabileceğini biliyorum.

Ben hep hayatın çok kısa olduğunu düşünmüşümdür.İnsan, ömür denilen şu kısacık sürede dünyadaki her şeyi nasıl yaşayabilir ki zaten. Bana kalırsa kimse yaşayamaz ama bazı anlar vardır ki insana kendini çok özel hissettirir,sanki o an için dünyanın en şanslı insanı kendisiymiş gibi hisseder ve başka hiçbir şey umrunda olmaz.Sadece küçücük bir an, onun için onlarca yaşanabilecek ömürler değerindedir. Ben bu hissi sizinle geçirdiğim anların hepsinde hissettim.Hayatımı dolu dolu yaşadığımı,varlığımın bir anlamı olduğunu sizin sayenizde anladım.Bana ailenin ne demek olduğunu siz öğrettiniz,şu kısacık ömrümde kimsenin bana öğretemediği her şeyi öğrettiniz.Ben bu kadarcık zamanımda, onlarca ömür değerinde anlar yaşadım.

Kendimi mutlu hissediyorum,bir evimin ve bir ailemin olduğunu bilmek beni dünyanın en şanslı insanı yapıyor. Ben bunca şeye sahipken daha hayattan ne isteyebilirim ki?Bundan daha değerli ne var ki şu dünyada?

Hayatımı yaşanmaya değer kıldığınız için size minnettarım.Bu bir elveda değil, ben her zaman sizinle olacağım.Hayat kısa ve anlamsız ama sevgi sonsuz ve anlamlı. Ben hep sizin kalbinizin derinliklerinde yaşıyor olacağım sevgili ailem...

- Biriciğiniz ELA

****

Duru'nun Ela'yı anma gecesinde yaptığı konuşması

Eskiden güzel şeylerin sonsuza kadar süreceğini düşünürdüm ama şimdi anlıyorum ki hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyormuş.Meğersem her şey gelip geçiciymiş,insanlar hayatımıza girdikleri gibi çıkabiliyormuş, sözlerimiz de verildikten sonra unutulup gidebiliyormuş.

Hayatta neyin kalıcı olup olmadığını hep sorgulamışımdır. Sevgiye olan inancım eskiden çok güçlü değildi ama artık sevginin gücüne inanıyorum. Hayat karşıma o kadar mükemmel insanlar çıkardı ki artık sevgiye inanıyorum. Sevginin zaman denilen kavramdan bağımsız olduğunu öğrendim ve Ela'nın bundaki katkısı çok büyük. O bana çok fazla şey öğretti.

Sevgili Ela'm,sen benim bu hayattaki en büyük pişmanlığımsın,keşke elimden kayıp gitmeseydin,keşke seni kurtarabilseydim. Sen benim ruhumu kurtarmışken ben seni bu hayatın kötülüklerinden koruyamadım. Affet beni Ela, seni hep kalbimde yaşatacağım, sen hep benim kalbimin bir parçası olarak kalacaksın. Umarım gittiğin yerde hak ettiğin huzuru bulursun. Seni çok seviyorum.

.

Ela ile ilgili düşünceleriniz

Duru'nun konuşmasıyla ilgili düşünceleriniz




11 EVRE 卐Where stories live. Discover now