XI.

49 4 0
                                    

Luna Lovegood a fellegek között járt, ugyanis a férfi, akit teljes szívéből imádott, végre az övé volt. Ily mértékű boldogságban rég volt része, hisz sosem volt még igazán szerelmes, s most úgy érezte, hogy Draco Malfoy egy egész világot élesztett fel benne, s életének tükörsima állóvízét jobban felkavarta, mint valaha bárki. A lány elégedetten ült a mugli kávézóban, amíg várta kedvesét. Ugyan érezte, hogy millió törékeny pont van kettejük között, mégis úgy gondolta, hogy ez a szenvedélyes szerelem, amely most vette a kezdetét, igencsak hosszú életű lesz, s pozitív irányba kibontakozó. Draco Malfoy-t kemény diónak tartotta, akinek szeretetre, s gyengédségre van szüksége, ezért kész volt jellemét, és érzelmeit feltenni egy lapra, és az Aranyvérű varázsló javára kijátszani azokat. Luna boldog volt, hisz a kávéillat messze belengte a hely minden apró szegletét, s ez egyfajta csoda volt számára, hisz korábban ritkán lépett be ehhez hasonló helyekre. Nézte az embereket, akik sietős léptekkel kerestek helyet az üzletben, és türelmetlenül vártak egy-egy csésze kávéra. Úgy érezte, hogy a férfi mellett végre megtalálta önmagát, s azt a fajta szeretetet, amelyre mindig is vágyott.

Az órán lévő percek egyre kevésbé mutatták a maradás nemes képességét, és villámszerűen teltek, ahogy Luna rápillantott. Hiányolta Draco jelenlétét, ám úgy gondolta, hogy a férfinek levegőre van szüksége, s a lány nem szerette volna megzavarni ebben. Tudta, hogy a Malfoy-fiú rengeteg megoldatlan problémával küzd, és hogy ezekre igencsak nehezen tud megoldást találni. Érezte a lelkében zakatoló szív, hogy Draco Malfoy minden gondját átvenné, s magáévá tenné, hogy könnyítsen a férfi érzelmein, s hogy végre szabad lehessen mellette.

- Jó napot Hölgyem! Mit adhatok? - kérdezte egy pincér a tollát kattogtatva, s Luna égszínkék szemét pásztázta bármely nemű választ keresve.

A lány ábrándjai közül a jelen kávéillatú melegségébe visszatérve realizálta a pincér által kiadott apró zaj hatására, hogy Draco már több mint 15 perce van távol.

- Egy pillanatot kérek. - felelte Luna.  

- Olyat jelenleg nem tudok adni. - kacérkodott a pincér fiú, majd távozott az asztaltól.

Luna mosolygott egyet, majd sietősen a mosdó felé vette az irányt.

- Draco, Draco, Draco, merre jársz? - kérdezte magától Luna kétségbeesetten, s amint a női mosdó mellett elhaladt, a mellette lévő férfiből hangokat hallott. Leginkább a visszafojtott síráshoz hasonlított, s Luna azonnal berontott az ajtón, és az elé táruló kép nem mást volt, mint Draco Malfoy kisírt szépséges jégszínű szemei, amelyeket hideg vízzel próbál nyugtatni.

- Draco mi történik? - suttogta Luna, s gyengéden átölelte a fiút, aki alig bírta saját erejéből megtartani magát.

A Lovegood lány megfogta két orcáját, és kérlelte Dracot, hogy nézzen a szemébe, ám ő megmakacsolta ezt, s ez Lunában még nagyobb fájdalmat váltott ki. Érezte a lelkében összetömörülő érzést, hogy nem képes a fiún segíteni, csakis ha ő is szeretné azt. A vágy, hogy támogassa, és mellette legyen azokban a percekben mikor leggonoszabb démonjaival küzd a férfi, most éledt fel Lunában méginkább.

- Menj ki kérlek. - suttogta Draco Malfoy miközben a visszafojtott zokogástól teste egyre inkább irányíthatatlanul csuklott.

Luna Lovegood fejében egy igencsak ritka érzelem mutatkozott meg: a gyűlöleté. A puszta, rideg gyűlöleté. S eme érzelmek táplálója Draco Malfoy múltja volt, valamint a személyei annak. A szíve hevesen vert, hiszen sosem érzett ily mértékű indulatot, s haragot varázsló ellen. Draco Malfoy múltját legszívesebben kitörölte volna a fiú fejéből, ám erre nem volt képes, így a jelen törékeny elemeivel kellett megváltoztatnia a helyzetet, amelyben a Malfoy-fiú csatáját nézte végig a pálya széléről. Az egyetlen lépés, amelybe tudott kapaszkodni, az nem más volt, mint a lenszőke férfi mellett tartózkodás. Tudta, hogy egy perce sem hagyhatja magára, hisz démonjai fullasztó jelenléte megölné a Malfoy-fiú törékeny lelkét. A lány feladatának érezte, hogy kősziklaként állja a sodrást, amely épp most pusztította el kedvese különböző lételemeit.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 29, 2021 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Ha A Csillagok Felsorakoznának [LASSAN FRISSÜLŐ]Where stories live. Discover now