Bölüm 1: Rüzgar ve Çiçek

90 7 1
                                    

Başı, dayandığı elinden kayarak masaya düşünce aniden irkilen Ando, önce masaya çarpan başını sonra gözlerini ovuşturdu. Anlaşılan uykusuna yenik düşmüştü. Önce saate sonra soğumuş kahvesine baktı. İçinden bir ses ders çalışmaya çalışmayı bırakıp yatağa geçmesini söyledi. Başı öne doğru düştü. İçindeki sesi kovalamaya çalışarak başını sallarken duvarda asılı deri cekete gözü takıldı. Bir müddet ceketi izledi. Sonra önüne dönüp vücudunu iyice gererek önündeki derse tekrar odaklandı. Odasının kapısı aniden çalınınca oturduğu yerde sıçradı. "Kim o?" diye sordu. Sürgülü kapının ardından hizmetlilerden birisinin sesi geldi: "Ando-sama! Efendi sizi çağırıyor. Acil bir durum olduğunu iletmemi emretti."

İçeri girmek için izin isteyen Ando, kapıyı açınca geleneksel döşenmiş geniş salonun köşesinde dedesini ve ailenin ileri gelen iki üyesini gördü. Onlara doğru yönelip saygılı bir şekilde selam verdi. Oturmak için izin alınca da bir kenara oturdu. Acil çağrılması sebebi ile dedesinin sağlık durumu hakkında endişelenmişti ancak dedesinin iyi olduğunu görünce rahatladı. Yine de dedesinin yüzündeki gergin ifadeden önemli bir şeyler olduğunu kestirebiliyordu. "Gelmen uzun sürdü, Ando." dedi dedesi. Ando özür dilercesine öne doğru eğilerek "Huzurunuza pijamalarım ile çıkmak istemedim, Efendim." dedi. Dedesinin sağında oturan aile büyüğü gerginliği unutarak keyifle "Bu kadar saygılı bir genç efendimiz olması oldukça gurur verici, değil mi Ryunosuke-sama?" dedi. Evin efendisi kendisine sorulan soruyu duymazdan gelerek sesini düzeltip konuşmaya başladı: "Bir problemimiz var, Ando. Derslerine engel olmak istemesem de bu problemin çözüm aşamasında rol almanı istiyorum."

Ando cevap vermeden dedesine bakıyordu. Dedesi konuşmaya devam etti: "Az önce Kobe-dono'dan bir telefon geldi. Fumikaze Ailesi'nin bölgelerinden birisinde ailenin iki adamı saldırıya uğramış ve saldırıya uğrayan kişilere ve etraftaki görgü tanıklarına göre saldıran kişilerin birisinde bizim ailemizin simgesi olan bir kolye varmış." Bu bilgiyi Ando gibi daha yeni öğrenen diğer aile ferdi de şaşkın bir şekilde "Böyle bir şey mümkün mü?" diye sordu. Buna diğer üye cevap verdi: "Kobe-sama'dan aldığımız bilgiye göre saldıran kişilerin tarifine uyan iki tane ferdimiz Fumikaze tarafından esir alınmış." O sırada odanın kapısı çalındı. İzin aldıktan sonra içeri giren başka bir aile ferdi selamını verdikten sonra "Efendilerim, tarife uyan aile üyelerimiz her zaman göründükleri barda bugün görünmemişler ve telefonlarına da ulaşılamıyoruz." bilgisini vererek odadan ayrıldı.

Bir müddet süren sessizlikten sonra dedesi Ando'ya dönerek "Ando..." dedi. Ando ellerini ne kadar sıktığını belli etmemeye çalışarak "Emredin, Efendim!" diyerek cevap verdi. Ryunosuke torunun gergin ve bir o kadar da sevimli tavırlarını görünce bir iç çekerek "Ando... Bana 'efendi' yerine 'dede' demeni tercih ederim." dedi. Ando yine özür dilermiş gibi eğilerek "Peki, dedeciğim." diye cevap verdi. Ryunosuke onu bir müddet daha seyretti sonra konuşmasına devam etti: "Fumikaze Ailesi, böyle bir olaya müsamaha göstermez ve ilk işleri failleri ortadan kaldırmak olur. Ancak çok şükür ki ailenin şu anki lideri eski dostum Yuu, Kobe-dono'yu aracı yaparak duruma açıklık getirebilmek için bize şans tanıdı." Diğer fertlerden birisi "Hey hey, bu çok kibirli bir davranış olmuyor mu? Sakurai Ailesi'nin hiçbir ferdinin böyle yapmayacağını bilmesi gerekir. Ryunosuke-sama'ya saygısızlık yapmaktansa yakaladıkları iki hergele her kimse onları öldürsünler, gitsin." dedi. Diğer üye ise sakinliğini bozmadan "Saçmalamayı kes. Fumikaze Ailesi Tokyo'da bulunan en büyük yakuza ailesidir. Bize ait olduğu düşünülen iki köpeği ortadan kaldırmak çözüm değil. Çünkü aradaki ilişki yıpranmış olacak ve öyle bir aileyi kendimize düşman etmek istemeyiz." diye itiraz etti. Ryunosuke onları dinlemiyormuş gibi torununa dönerek "Ando, öğrencilik hayatının böyle bir döneminde sana böyle bir iş yüklemek istemezdim ama Yuu-dono sağlık sorunları sebebi ile iki aile arasında gelişen bu olayın iki ailenin genç efendileri tarafından çözülmesini istiyor. Yarın akşam saatine kadar durumun aslını çözmemiz ve akşam saatlerinde Kobe-dono'nun evinde yapılacak olan toplantıda açıklamamız gerekiyor." diye konuşmaya devam etti.

Rüzgarın Çiçekle DansıWhere stories live. Discover now