16

1.2K 58 73
                                    

Media: Aras

       Kapıyı açmamla Aras'ı karşımda görmem bir olmuştu. Tam o sırada Rüzgar'ın da bir anda mutfaktan çıkmasıyla Aras bu sefer Rüzgar'a doğru döndü.

-Yemek hazır, diye gülerek mutfaktan çıkan Rüzgar da kapının dışında ona bakmakta olan Aras'ı görünce olduğu yerde donakalmış ve yüzündeki gülümseme bir anda kaybolmuştu.

-Rüzgar abi?

ARAS'TAN (Üç gün önce)

        Okul için hazırlanıp evden çıkmak üzereydim ki telefonumdan gelen sesle düşüncelerimden sıyrılmıştım. Uzun süredir telefonum bildirim sesiyle titrediğinde Buğu'dan mesaj geldiğini düşünerek her seferinde hevesle telefonu elime alıyordum. Bu kız benim aklımı başımdan alıyordu, ondan başka hiçbir şey düşünemez olmuştum. Okuldaki ve etrafımdaki zengin, estetikli, burnu havada kızlar gibi değildi. O kadar doğal, tatlı ve farklıydı ki onun gizemi beni her seferinde kendine daha çok bağlıyordu.

         Telefonu elime aldığımda mesaj sesinin Buğu'dan gelen bir mesaja değil instagramdan gelen bir bildirime ait olduğunu fark ettim. Birinden mesaj isteği geldiği yazıyordu. Açıkçası bana sürekli kızlardan gelen mesaj isteklerine ve bunları her seferinde reddetmeye o kadar alışmıştım ki instagram bildirimlerine bakmayı bile artık bırakmıştım. Instagramdan bana mesaj atan tanımadığım bir kızla mesajlaşmak asla benlik bir olay olmamıştı ama bu seferki mesaj isteği, sahte hesap olduğu on metre öteden belli olan bir hesaptan gelmişti.

         Merak edip mesajı açtığımda gördüğüm mesajla beynimden vurulmuşa dönmüştüm. "Liseli sevgilin seni başka biriyle aldatıyor, seni sevmiyor aklında başka biri var, başkasına aşık. -Bir dost" Bu mesajı okumamla ne düşüneceğimi bilememiş bir halde farkında olmadan telefonu tutmayan diğer elimi yumruk yaparak sıkmış ve dişlerimi birbirine bastırmıştım. Saçmasapan bir sahte hesabın saçmasapan bir mesajına aldanıp fevri davranışlar göstermemeliydim. Bu hesap her kimse okuldan zengin çocuğu bir kolpa ya da bana platonik herhangi bir kız da olabilirdi. Cevap bile vermeden evden çıkıp arabaya doğru yürüdüm.

****

        Okulda, vakit öğleni geçmiş amfide ders dinlerken aklım hala sabah gelen mesajdaydı. Buğu'yu seviyordum ama bana gerçekten güven veriyor muydu emin değildim. Beni ona çeken de o gizemli yanı değil miydi zaten? Acaba bu gizeminin içinde gerçekten benden bir şeyler saklıyor olabilir miydi? Acaba hesaba cevap verip kim olduğunu ve ne istediğini sormalı mıydım? Ama bunu yaparsam kendimi düşüreceğim için bu düşünceyi hemen aklımdan atabildim. Zaten Buğu'ya sürekli mesaj atıyordum ve o da genelde okulda oluyordu, son senesiydi bu yüzden muhtemelen derslerle haşır neşirdi, bana bile vakit ayıramıyordu, hangi ara başka biriyle tanışıp ona aşık olacaktı ki? Bu çok mantıksızdı ama içime de bir kurt düşmüştü bir kere ve emin olmadan da kafamdan bu şüpheyi atamayacaktım.

          Ders bitince cebimden çıkardığım telefonda rehberdeki numarayı bulup aradım.

-Ooo, Aras Bey nasılsınız?

-Sağol Bora Abi, sen nasılsın?

-İyiyim ben de, hayırdır bir sorun mu var koçum?

-Abi, sana whatsapptan bir kızın fotoğrafını ve bilgilerini atacağım. Onu gizli bir şekilde birkaç gün takip edip nerelere gittiğini, kimlerle buluştuğunu, neler yaptığını bana günü gününe ve saati saatine haber verir misin?

-Sen istersin de yapmaz mıyım koçum, at icabına bakalım.

-Sağol abi, iyi ki varsın.

****

BABY //Johnny DeppHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin