İsme Gelen Hitaplar

1.4K 58 23
                                    

 KONICHIWA MINNA ! :3 

Animelerde geçen hitapları görmüşsünüzdür. (*Örneğin Chan, Senpai, san, kun, dono..) Bilmeyenler için ya da yeni başlayanlar için yazmak istedim. İyi okumalar :3

 -CHAN : türkçe’deki -cik eki gibi bir şeydir. aşırı sevimlilik belirtiyor, kullanan kişinin chan diye hitap ettiği kişiyi şirin bulduğu anlamına geliyor. Bunun yanında çocuksu ve şımarık kişiler içinde kullanılmaktadır.

-KUN: Şirket gibi yerlerde üstler astlarına kun şeklinde hitap etmektedir.Genellikle erkek çocuklarına kun denmektedir. Ya da kızların duygusal olarak kendilerine yakın hissettikleri erkeklere kun demektedir.

-SAN : Bey hanım, bay bayan gibi saygı ekidir. 

-SENSEI : Hoca demektir. Ninja hocası, okul öğretmeni de olabilir profösör de. Fakat sensei denen herkes bir şey öğretmesi gerekmemektedir. Manga çizerlere, sanatçılara, doktorlara da sensei denmektedir.

-SENPAI: Ast-üst ilişkisi belirten bir ünavandır. Daha eski ve deneyimli olanlar senpaş oluyor. ast-üst ilişkisi belirten ünvan. latin harfleri ile yazılırken sempai diye de geçebiliyor. örgütsel yapısı bulunan ortamlarda daha eski ve deneyimli olanlar senpai oluyor ve sonradan gelenlerin onlara isimlerinin sonuna senpai ekini getirerek hitap etmesi gerekiyor.

-KOHAI: Kohai de senpai’nin tersi oluyor.Biri sizin senpai’nizse sizde onun kohai’si oluyorsunuz, sizin ona saygı göstermeniz onun da size deneyimleri sayesinde yardımcı olması beklenir.

(Emin değilim ama sevgi hitabı oalrakta senpai dendiğini biliyorum.) 

 

AnimeOù les histoires vivent. Découvrez maintenant