KAPITOLA 4. - Did you see a suspicious half-naked man?

49 2 0
                                    

Pondělí. Poslední hodinou je ICT. Vysílen po dopoledni nabytém online hodinami se Béda sesune na židli k počítači. K obědu měl vepřový řízek a bramborovou kaši. V týmu ICT právě naskočila schůzka. Učitel Hloh, šplhoun Dolejš a vzorová žačka Jelínková jsou na svých místech. Vše může začít. Nikdo se tyto tři nesnaží obrat o jejich prvenství. O trapný rozhovor s vyučujícím nestojí nikdo. Béda se připojuje se zvoněním. 

O hodině ICT všichni buď spí nebo hrají různé hry. Chlapci se odeberou na Gartic.io, zatímco dívky hrají agar.io. Procitnou či se svou herní činností přestanou až ve chvíli, když se Hloh ptá na problémy s distanční výukou. Je třeba jen říci: "Bez problémů" a ztlumit si opět mikrofon. Hloh postupuje podle abecedy. "Burešová!" "Bez problémů." "Černý!" Černý je podivín na stejné úrovni jako Kozlov. I když účes má naprosto odlišný. Černý se na první pohled tváří jako někdo jiný, avšak jakmile ho poznáte, zjistíte, jak moc jste byli zmýleni prvním dojmem. 

Po okamžiku ticha se přes celou obrazovku roztáhne, vtipálkem Čmelákem připnuté, okno s polonahým individuem. Černý klikl vedle. Je vidět čiré zděšení v jeho očích a na jeho ústech lze pozorovat němý výkřik. Obtisknout ho tak na papír a ani Eda Munch by se nemusel stydět. Smích opět svíjí těly všech přítomných. Tulení knír Hloha se nadzvedává chichotem. V šoku si kameru zapomněl Černý vypnout na další celou minutu.

Každodenní trable distanční výukyWhere stories live. Discover now