Fata

68 3 2
                                    

Pentru o experienta mai interesanta, va recomand cu volumul mai redus: Lana del Rey - Summer wine

Parca n-ai vrea sa se termina clipa, e un sentiment poetic ce traiesti acum, sa il imortalizezi mai tarziu in aceasi atmosfera. Gandul iti spune sa aprinzi o tigara, dar e o dilema, aceasi ca mai devreme.

 - Fumezi sau te grabesti? Te adresezi individului intinzandu-i pachetul cu cateva tigari ramase. In felul asta obtii si ceva timp pentru a-i cunoaste mai bine pe toti, sa stii daca poate te aventurezi cu ei.

 - Da, fumez eu - ti se adreseaza domnita - imi permiti? O voce ambigua cu un glas superb, parca un cor de sirene iti canta in cap, alea ce le farmeca pe marinari sa isi intrerupa orice curs de navigatie doar ca sa le auda mai bine. Dar si altceva parca ti-a spus sau doar ai simtit in vocea ei, neincredere si frica.

 - Sigur - intinzandu-i pachetul - dar cum..

 - Multumesc, eu sunt Nina. Te-a intrerupt, ce fire rebela si doar ca sa isi spuna numele si ce privire intensa, plina de compasiune, vrea sa te uiti in ochii ei sa ii spui ca o iubesti doar ca sa o mai privesti o data, sa-ti ramana intiparita acolo. Jocul deabia incepe, iar noapte ia locul serii, in jur se instaleaza o racoare, ca atunci cand a trecut o plaie de vara.

Nina isi aprinse tigara, se pare ca e fumatoare inraita, poarta bricheta dupa ea, iar noul prieten incepe sa zica ceva.

 - Nu ti-a ajuns? Ce faci, de acum fumezi - devine iritat - si tigarile altora? Cearta, instinctul nu te-a inselat, dar nu asta vrei, vrei sa cunosti mai bine cine sunt ei.

 - Dar ziceai ca mai este cineva cu voi.. nu vrea sa iasa daca tot ai oprit. Si nu apuci sa termini ce ai de spus, ca nici n-ar mai conta, primele cuvinte au fost destule cat amandurora sa le inghete privirea uitandu-se unul la altul. Si o liniste funebra s-a asezat, parca s-a facut mai frig, ce naiba, in ce te-ai bagat? Gandurile de mai devreme au revenit si vrei sa fugi. Pana la urma toata intamplarea asta e ciudata, par oameni normali dar intr-o situatie anormala, dar nu ai sanse de scapare trebuie sa deslusesti totul, fie ca furi masina si incerci sa le provoci frica, fie ca treptat le capeti increderea. Treptat? Acum trebuie sa faci ceva, altfel devine ciudat si esti nevoit sa pleci.

 - Uite, nu vreau sa judec nimic, chiar daca ascundeti pe cineva de politie, chiar daca e cineva mort acolo, fie ca e prea ciudat sa imi aratati, diciziile si ce s-a intamplat nu poate fi schimbat, stiu ca a-ti facut ce era mai bine, ce a-ti invatat din experietele voastre. Si ti se pare ca ai zis o prostie, ca vor pleca, bine macar ca nu vei pati nimic sau cine stie.

Dar nu a fost deloc asa, nimic nu te-a multumit mai mult decat sa vezi cum s-au luminat si au inceput sa fie mai zambitori, parca ai impacat si capra si varza. Dar mai mult, ai vazut acele buze miscadu-se tandru si intr-un mod copilaresc in acelasi timp, ce imagine, absolut minunat, iar in ochiul stang observi o sclipire, o lumina, o licarire speciala, probabil o amintire placuta si-a facut prezenta in gandul ei. Acum chiar ai dorinta acerba sa o cunosti, nu conteaza cine e el, poate fi si sotul ei, nimic nu e batut in cuie, nu?

Jubileul noptiiWhere stories live. Discover now