Rumors (1)

9 2 0
                                    

Maandag ochtend, een tijd waarop de meeste mensen naar hun werk of school moeten. Ook voor Sofia begint de dag op school, Ze is 18 en zitten op een drukke maar gezellige school. Ze heeft geen vrienden, maar daar zit ze niet mee. Sofia heeft Kai. Kai is haar vriendje, in tegen stelling tot Sofia heeft Kai veel vrienden. Hij is erg populier op school en hij kan nergens lopen of  hij word al weer herkent door mensen. Maar goed, Sofia moet haast maken anders komt ze nog te laat. Het eerste uur heeft ze Wiskunde.

 Als ze op school is zoekt ze Kai, maar die is nergens te zien. Ze besluit maar naar het lokaal te lopen. Ze loopt het lokaal in en gaat zitten en wacht op Kai. Maar hij komt maar niet. Na een tijdje begint de docent met uitleggen. Sofia vraagt zich af of hij ziek is of gewoon iets later. Maar hij komt de hele les niet. Ook in de pauzes is hij niet te zien en de rest van de dag ook niet. 

Na de lange school dag pakt Sofia haar fiets en rijd naar huis. Thuis belt ze Kai op. Kai was niet op school omdat hij aan het spijbelen was met een paar andere kinderen. Hij vraagt ook of Sofia de volgende keer mee wil, maar dat wil ze niet. Sofia is meer van de regels, ze is nog nooit te laat gekomen en heeft nog nooit gespijbeld.  Dan krijgt ze een bericht op haar telefoon binnen, het is van Ava haar zus. Sofia mag haar zus, maar meestal niet. Ze bemoeit zich overal mee. Ze zit maar 1 klas hoger maar toch lijkt ze soms wel volwassen. Sofia leest het bericht niet, het zal vast onzin zijn en vast weer een dom gerucht.

Na een tijdje loopt ze naar de zolder, pakt haar gitaar en gaat bij een groot raam zitten. Ze is gek op zingen en liedjes schrijven, maar de laatste tijd heeft ze geen idee voor een liedje. Ze staat op en legt haar gitaar weer weg en gaat naar beneden. Ze heeft trek, het is ook al 6 uur. Haar ouders hebben het meestal druk en zijn altijd aan het werk. Ze pakt een bord en pakt pasta die nog over is van gister. Ze stopt het bord in de magnetron en wacht tot het klaar is. 

De rest van de avond verloopt normaal. Als ze om half 11 naar haar kamer loopt heeft ze een spraak bericht van Kai. Net voordat ze het wil luisteren loopt haar zus haar kamer is. Ava vraagt: "En had je de geruchten al gehoord"? Sofia zegt nee en wil niet een weten wat voor geruchten. Ze stuurt haar zus weg en besluit eindelijk het bericht van Kai te luisteren. Maar het is geen goed nieuws voor Sofia. Kai maakt het uit, Kai wil liever een meisje die wat weer populier is en spijbelt. Sofia is er kapot van, zou dit het gerucht zijn wat Ava wou vertellen? 


RumorsWhere stories live. Discover now