Artık Bilinen Bir Numara

39 1 11
                                    

Bilinmeyen numaralar çekim kuvveti alanıma giriyor galiba. Mesajı okuyalım şimdi de. Evet gene bir aşk dolu mesaj daha , bakalım şair bu sefer neremi beğenmiş. " Ne güzel bir intihar sebebidir, şimdi seninle göz göze gelmek."  Salak falan ama edebiyatı takip ediyor galiba Cemal Süreyya'dan dize çaldığına göre. Ve akla geleni yaptım , bastım engeli.

Tamam romantik olabilir ama ben cidden rahatsız oluyorum.Ne bileyim, görmediğim tanımadığım birinin bana metiyeler dizmesi garip. Karşımdakinin kim olduğunu bilmemek korkutucu. Ve bana biraz korkak gibi geldi. Benim bildiğim sevgi cesaret ister ama bu kişi de cesareti siyanür ile arasan zor bulunur.

Ertesi gün okulda Ömer yine aynı tedbirlerini aldı. Ve sevinerek bana aslında bana yazan kişiyi bulabileceğimizi söyledi. Ben de olur dedim. Numarası var mı diye sordu. Ben de bana dün atılan bilinmeyen numaradan başka elimde numara olmadığını söyledim. "Tamam benim bir arkadaşım var bu işlerden iyi anlar okul çıkışı beraber onun yanına gidelim ." dedi. Kabul ettim.

İpek bu gizli ve ikili konuşmalarımızdan biraz rahatsızdı. Sürekli ne konuştuğumuzu soruyor bahaneler ürettiğimiz de tatmin olamayınca ise bize küsüyordu. Ama ona söyleyemezdim. Çünkü o bu konularda kendi tecrübesinden dolayı çok hassastı.

Ders çıkışı yine İpek'e bir bahane bulup atlattık.En yakın arkadaşınıza yalan söylemek sizi gerçek bir suçluluk hissine kaptırıyor.

İlerledik ve ilerdik Ömer ile çok garip bir ara sokakta bir gecekonduda durduk. "İşte burası, arkadaşımın evi." dedi. Kapıyı çaldık ve bizi çok tonton bir teyze karşıladı. Ömer'i görünce hemen ona sarıldı. Ömer'i gördüğüne memnun olduğunu birkaç mütevazi sözlerle belirtti. Bir odaya girdik. Her yer bilgisayar ve ona benzer teknolojik alet ile doluydu. Uzun boylu kare gözlüklü zayıf bir çocuk karşıladı odada bizi. "Hoşgeldin Ömer." dedi kalın bir ses ile. Ömer de "Hoş bulduk kanka bizim durumu biliyorsun zaten ama sürekli bilinmeyen numaradan mesaj attığı için elimizde pek bir sonuç yok maalesef , sen bilinmeyen numaradan da olsa bu işi halledebilir misin?" diye sordu ümitsizce. Çocuk ise kendinden emin bir sesle "Olur tabii bulurum." dedi. O an o kadar sevindik ki. Bana metiyeler dizen çocuğu bulup ona bu işin olmayacağını ve beni artık rahat bırakmasını söyleyeceğim ve artık rahat edeceğimin hissi beni acayip mutlu ediyordu. Ömer bana dönerek       "Aslı artık kurtuldun, bu arada seni tanıştırmayı unuttum bu Deniz kendisi ile çok uzun zamandan beri arkadaşız o çocukluğundan beri bilgisayarlara çok düşkündür. Hatta baya düşkündür hacker gibidir yani kıramadığı şifre yoktur. " dedi. Deniz bana dönüp "Tabiki yoktur yalnız sizin bu iş biraz uzun sürer. " dedi. " Biz bekleyebiliriz." dedim. Açtım gene şom ağzımı annem arıyordu. " Efendim annecim"dedim yumuşak bir sesle. " Aslı nerdesin hemen eve gel ortalıkta sapık dolanıyor sen dışardasın itiraz istemiyor hemen eve geliyorsun" dedi ve telefonu kapattı. Ömer'e dönerek "Buyrun Ömer bey eseriniz ile gurur duyun." dedim sinirle. "Aman bir şey olmaz sen eve git yolu biliyorsun ama  dikkatli ol lütfen,telefonun burda kalsın , lazım zaten." dedi gevşek bir ses tonuyla. "Tamam" dedim ve Deniz'e dönerek, "Şimdiden teşekkür ederim Deniz." deyip oradan ayrıldım.

Eve vardığımda annem sinirden köpürmüştü. Başladı söylenmeye. Aklım hala oradaydı. Acaba çözmüşler miydi? Elimi yüzümü yıkadım, üzerimi değiştirdim, yemek yedim. Kitap okumaya gittim hatta kitabı bitirdim ama hala Ömer yoktu. Daha sonra bir film izledim ama hala Ömer yoktu. 3 saat geçmişti. Ama kimse gelmedi bizim eve ,artık bu işin bugün biteceğine inancım kalmamıştı ki kapı çaldı hay telaş kapıya yöneldim. Ömer'in yüzünü görünce sorular sormaya başladım ve Ömer tek kelime etmedi. Salona geçtik ve bu sefer sinirle " Ömer artık bir şey diyecek misin?" diye bağırdım ve bağırmam ile annem salonda bitti. " Aaa Aslı neden Ömer'in geldiğini söylemiyorsun. Hoşgeldin Ömer."dedi ve salondan çıktı.

Ömer'e son kes sordum "Ömer kimmiş?" Ömer bana döndü ve sessiz bir şekilde "Burak Özyılmaz " dedi. Duyar duymaz idrak etmeye çalıştım.
Ve o an  benim aklımda tek bir soru vardı "Ya İpek....."
&&&&&&&&&&&&&&&
Yorum yapmayı ve oy kullanmayı unutmayın 💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕

Aşk ne demek?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin