two

87 12 42
                                    

"ARTOO!" diyerek Anakin droide sarılmaya yeltenmişti ki R2'nun içinden çıkan elektrikli kol ona doğrultuldu. Anakin şaşkınlıkla droide baktı. "Artoo neler oluyor? Benim Anakin."

Droidden birkaç bipleme sesi duyulunca Anakin kaşlarını çattı. "Ne demek o yüzden beni çarpmak istiyorsun? Ayrıca sana o sözleri kim öğretti?"

R2 tekrar bipleyince Anakin yüzünü buruşturdu. "Ben sana öyle kaba sözler hiç öğretmedim! Hayır yalan da söylemiyorum!"

"Ani neler oluy-" diyerek Padme içeriden geldiğinde R2'yu görmesiyle gülümsedi.

"Padme dur seni çarpa-" Anakin uyarırcasına araya girmek istedi ama Padme dinlemeden ileri atılıp R2'ya sarıldı. Droid memnun bir şekilde bipleyince Anakin kaşlarını çattı. "BENİM NİYE SARILMAMA İZİN VERMEDİN?!"

Padme ona ters bir bakış attı. "Anakin ona bağırma!"

"BAĞIRMIYOR-" Anakin derin bir nefes alıp sesini alçalttı. "Bana kaba davranan o Padme! Beni çarpmaya çalıştı!"

R2 hararetli bir şekilde bipleyince Padme onu okşadı. "Anakin onu korkutuyorsun!"

Anakin iç çekip yere çömeldi. "Artoo sorunun ne? Neden bana kötü davranıyorsun?"

BBBPPP!

Anakin inanamayarak ağzını açıp Padme'ye dönerken eliyle droidi işaret etti. "Bana kötü birisin dedi gördün mü!"

Padme iç çekti. Sanki iki çocukla uğraşıyor gibiydi. Anakin'i ayağa kaldırdı. "Tatlım lütfen içeride bizi bekler misin?"

"Ama o benim droidim! Ne yani ben yokken mi konuşacak?"

BWOOP!

Padme aniden droide döndü. "Çok ayıp Artoo!"

"Gördün mü?!"

"Anakin!"

Anakin iç çekti. R2'dan uzak bir duvara yaslanıp kollarını göğsünde birleştirdi. "İyi, tek kelime etmeyeceğim ama o da bana kötü şeyler söylemeyi bıraksın!"

"Söylemeyecek, değil mi Artoo?" Droid onaylayan bir ses çıkarınca Padme gülümsedi. "Güzel, şimdi burada ne aradığını söyle."

Droid tekrar bipleyince Anakin yerinden doğruldu. "Luke mu? Luke ta kim? Neden benim droidim ona efendi diyor?!"

Padme ayağa kalkıp Anakin'i sakinleştirdi. Kısık sesle mırıldandı. "Görünüşe göre yeni sahibi eskiden burada yaşıyormuş ve birkaç eşya alması için onu buraya göndermiş."

Anakin içeride gezen droidin arkasından baktı. "O droid hırsızını bir elime geçirirsem..." Tekrar Padme'ye döndü. "Peki beyfendinin kendisi neredeymiş?"

Padme alt dudağını ısırdı. "Başka birinin evine gitmiş..."

"Kim?"

"Anakin hiç Obi Wan'ın akrabası var mıydı? Hatırlıyor musun?"

Anakin kaşlarını çatıp başını iki yana salladı. "Bilmiyorum, neden ki?"

"Bir isimden bahsetti... Ben Kenobi. Luke her kimse şuan onun evindeymiş."

Anakin dışarıdaki speedera baktı. "Ne kadar uzaklıktaymış?"

"Oraya gitmeyi gerçekten düşünüyor olamazsın."

Anakin karısına beni şimdiye kadar tanıyamadın mı bakışı attı. "Elbette düşünüyorum! Droidimi çalan ve bana karşı kışkırtan her kimse onu bulmalıyım! Ayrıca..." Anakin nefesini dışarı verdi. "Buraya geldiğimizden beri kimseye ulaşamıyorum. Bu Kenobi her kimse Obi Wan'a ne olduğunu biliyor olmalı."

Padme başını salladı. "Peki, ama birlikte gidiyoruz."

-

Eski evin önüne geldiklerinde R2 hevesle bipledi. Padme ve Anakin birbirlerine baktıktan sonra aynı karara vardılar. İçerideki her kimse önce onların tanışması gerekiyordu. Padme başını sallayıp işaret verdi. "Sen git." Ben Artoo ile kalırım.

"Tamam, hemen dönerim." diyerek Anakin speederdan yere atladı. Karısına son defa döndüğünde Padme dudaklarını oynattı. "Dikkatli ol."

"Seni seviyorum." diye mırıldandıktan sonra Anakin kulübeye döndü. Kulübeden gelen gücü hissedebiliyordu. İçerideki her kimse bir jedi olmalıydı.

Obi Wan lütfen orada ol, diye düşündü. Aylardır ona ulaşmaya çalışıyordu, o rüyaların bir anlamı olmalıydı. Obi Wan ona ulaşmak istiyor olmalıydı.

Kapıya geldiğinde kapının açık olduğunu fark etti. İster istemez eli ışın kılıcına gitti. Ters bir şeyler vardı, Obi Wan'ı orada hissedemiyordu.

İçeri girdiğinde içerideki oğlan panikle ona döndü. O da işin kılıcını açıp ona doğrultmuştu. "Sen de kimsin?!" dedi Anakin kuşkuyla. "Obi Wan nerede?"

Karşısındaki sarışın oğlanın gözleri kocaman açıldı. Şaşkınlıkla Anakin'i baştan aşağı süzdü. "Sen... Asıl sen kimsin?" Düşündüğü kişi olabilir miydi? Oğlan başını iki yana salladı, hayır o birkaç ay önce kollarında ölmüştü. Cesedini bizzat kendisi yakmıştı. "Sen jedi mısın?"

"Elbette öyleyim!" dedi Anakin. "Ben Jedi şövalyesi Anakin Skywalkerım! Asıl sen kimsin?"

Oğlan inanamayarak elindeki işin kılıcını indirdi. Ağzı hala bir karış açık şekilde karşısındaki adamı inceledi. Gerçekten oydu, konuşurken yalan söylediğini hissetmişti. Karşısındaki gerçekten Anakin Skywalkerdı.

Anakin'in işin kılıcını tutan eli hafifçe gevşedi. Karşısında ağzı bir karış açık şekilde ona bakan oğlan kesinlikle bir tehdit olamayacak kadar şapşal gözüküyordu. Bir anlığına bu onu Jar Jar'ı anımsatınca gözlerini kırpıp kafasını toparladı. Obi Wan haklıydı, dikkati diğer şeylere çok çabuk kayıyordu. "Peki sen kimsin?" diye tekrar sordu Anakin. "Padawan mısın? Ustan kimdi?"

"Ah hayır ben bir jediyım." Oğlan ağzını kapatıp ciddileşti. "Yoda. Usta Yodaydı. Ondan önce de..." Oğlan alt dudağını ısırdı. "Ondan önce de biraz Ben Kenobi eğitmişti."

Anakin elindeki işin kılıcını indirdi. "Obi Wan Kenobi mi?"

Oğlan başını salladı. Anakin heyecanla atıldı. Aylardır onu aramanın sonunda bir ipucuna ulaşmıştı. "Nerede o?"

"Üzgünüm o..." Oğlan kuşkuyla onu süzdü. Gerçekten hiçbir şey hatırlamıyor muydu? "Bir sith lordu tarafından öldürüldü."

"Kim?! Darth Maul mu?! Grievous mu?!" diyerek atıldığında oğlanın kollarını sıkmasıyla oğlan geriledi. Yavaşça başını iki yana salladı. "Hayır o... Kendine Darth Vader diyordu."

Anakin'in elleri gevşedi. Bu ismi bir yerlerde duyduğuna emindi ancak hatırlamıyordu. Birden gözleri karardı ve gözünün önünde bir görüntü belirdi. Karşındaki adamın yüzü seçilmiyor olsa da söyledikleri net bir şekilde anlaşılıyordu. "Güç sende güçlü... Darth Vader olarak bilinen güçlü bir sith lordu olacaksın."

Anakin bağırarak yere çökerken başını ellerinin arasına aldı. Görülerin tam da o anda döndüğüne inanamıyordu.

Oğlan yanına çöktü. "İyi misin?"

Başındaki ağrı geçince Anakin başını sallayarak sırtını duvara yasladı. "Ben... Arada bir şeyler görüyorum. Neler olduğunu çıkartamıyorum ancak..." Başını öne eğdi. "Obi Wan'ın başının belada olduğunu hissetmiştim, ona yardıma gitmeliydim."

"Pek sanmıyorum." diye mırıldandığında Anakin oğlana baktı. "Kimsin sen?"

Oğlan dudaklarını birbirine bastırdı. Sanırım aynı sorundan daha fazla kaçamazdı. Karşısındaki adamı iyice süzdükten sonra kalp krizi geçirmeyecek kadar kendini topladığına emin oldu. Yüzüne sevecen bir gülümseme yerleştirip elini uzattı. "Ben Luke Skywalker, senin oğlunum."

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Oct 14, 2020 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

second chances | star wars auHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin