AİLE(ALGI,İLETİŞİM,LOGARİTMA,ENERJİ)

8 0 0
                                    

Merhaba, ben yazamayankalem ama çabalayan kalem :)
Bugünki cümlelerimde size etki-tepki kuvvetinden bahsetmek isterim. Bugün yaşadığım olaydan esinlenerek kendi düşüncelerimi paylaşmaktan gocunmayacağım.(Sanki kaç kişi görüyor, amannn)
Bunu mühendislik terk biri olarak formülize etmek istersem, *verdiğin enerji=aldığın enerji* diye nitelendirebilirim.(Ne diyorsun? Kısa kesss.) Neyse, biz doğal yaşama geçelim. Bugün 5 yıllık dostumla aslında aramın o kadar iyi olmadığını farkettim. Eğlenemediğimizi, bugünki kadar gülemediğimizi farkettim. Nasıl mı? Siz de hissedebilirsiniz? Öncelikle olduğunuz gün içerisinde arkadaşınızın/sevgilinizin tepkilerine, mimiklerine bakın. Aynı mimik değil mi? Hergün gördüğünüz kişi. Peki neden bugün, her günden farklı olmasın?
İşte o zaman devreye enerjimizi sokuyoruz. Enerji dediysem de çok da bayıcı düzeyde olmamalı. Nasıl açıklasam?
"Yani enerjiyi algılarımızı biraz daha açmak için kullanabiliriz!" Demek istiyorum.(Sinyali verdim alıyon mu gomşu?)
Örneğin, her zaman rahat bir kombin tercih edip görüştüğüm dostum, bugün beni takım elbiseyle görünce şaşırdı. (Dakka1gol1) "Neden takım giydin?" Diye sordu. Benim cevabım , "bugün farklı bir gün olacak" oldu. Öyle de oldu. Her zamanki vakit geçirdiğimiz mekana girmeyip, neden yandaki mekanı denemiyoruz dedim. Orada farklı detaylar, farklı ayrıntılar, farklı hayatlar gözümüze çarpabilir. Ve başarılı bir hamle oldu. Ardından her zamanki yürüdüğümüz yolu tersten yürüdük. Farklı yerlerde fotoğraflar çekindik.
Ve tabii bu güzel anlar, karşılıklı övgülere dönüştüler. Farkettik ki birbirimizi koskoca beş sene boyunca hiç övmemişiz. Hep eksik yanlarımızdan bahsetmişiz. Ayrılırken de sanki öz kardeşiz gibi -iki bağlı kanca gibi- ayrılamadık birbirimizden. Bence yarım saat daha oturabiliriz , on beş dakika daha uzatalım diye son sohbetler eşliğinde , son otobüse kadar anca ayrılabildik.
Sanırım bir iletişimde kendin kadar karşındakini görebilmek çok önemli. Kişi karşısındaki kişiye ne kadar empati yapabiliyorsa o kadar yakınlaşabiliyor.
Tıpkı doğa gibi.
Evrene yolladığın her güzel enerji, doğada vakit geçirdiğin anları pozitif kılar.
Bu gece yıldızlara gülümsedim, yarın da Güneş(e) Gülümse - yeceğim!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 26, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Güneş(e) GülümseWhere stories live. Discover now