Prolog

120 7 0
                                    

🌠 Palatul Stelelor, Malta, după zece ani 🌠

        Micuțul privea cu ochii mari spre ușă așteptând ca mama sa să își facă simțită prezența. Era prima data când femeia întârzia.
Băiețelul se plictisise deja, ar fi putut să adoarmă și fără o poveste dar ăsta era ritualul lor de fiecare seară. Aproape că adormise, când ușa sa deschis cu un scârțâit și în prag a apărut silueta unei femei. Aceasta a închis ușa în urma sa și a înaintat până lângă patul fiului său.
La privit cu zâmbetul pe buze și la întrebat:

— De ce nu dormi Sikku?

— Am așteptat să vii să -mi spui o poveste. a venit răspunsul micuțului.

— Ce o să mă fac eu cu tine? a întrebat retoric femeia.

Micuțul a zâmbit inocent spre mama lui. Bruneta și -a dat ochii peste cap, știa ce făcea fiul ei, încerca să o manipuleze. Cu siguranță acest lucru îl învățase de la tatăl său.
Femeia a așezat mai bine pătura în jurul băiețelului, la sărutat pe frunte, sa așezat pe colțul patului și a început să povestească.

                   Mdina, Malta 1904

Regele Edmund Cardwell de Wexton era sătul de lamentările poporului său. Tot ce cerau acei neisprăviți, acei nespălați erau alimente și iar alimente. Se săturase să conducă o gloată de nespălați nerecunoscătorii cum erau poporul Maltei. Așa că a decis să ruineze regatul.
Va pierde banii din vistieria palatului la jocurile de noroc sau cu femeile de moravuri ușoare. Îi va lăsa pe milogii fără o bucată de pâine, îi va pune la cerșit și îi va biciuii.

La scurt timp după ce regele a urzit acest plan, poporul a început să sufere de foame. Puțini bani pe care îi aveau erau luați ca taxă de oamenii regelui.
Regatul începuse să decadă. Trebuia făcut ceva.
Dar ce? Oamenii au apelat la bunătatea consilierului regal. Bărbatul, după ce le -a ascultat plângerile a venit cu o idee.
Ca regatul să nu ajungă o ruină din cauza trufiei și încăpățânari regelui, îl va convinge pe rege să se însoare. La început Edmund nu a fost de acord.
Brunetul nu își dorea o nouă problemă și așa avea destul pe cap. Dar consilierul a stăruit până când regele și -a dat acordul.
Edmund ia ordonat consilierului său să dea o petrecere ca să poată să -și găsească o soție. Dar regele a avut parte de o surpriză neplăcută, nici o femeie din regat nu își dorea să devină soția sa, chiar dacă această căsătorie venea cu titlul de regină.
Regele sa înfuriat atât de tare pe supușii săi încât a ordonat ca zilnic o sută de oamenii să fie biciuiți. Oamenii au început să se teamă și mai tare de rege.
Dar consilierul a intervenit și de această dată. Ia sugerat regelui să -și caute soție într -o altă țară.
Edmund a fost imediat de acord.

După câteva zile, regele și consilierul au pornit spre Franța pentru a participa la congres. Aici Edmund urma să -și găsească perechea.
La finalul primei serii a congresului, regele Maltei a ieșit din clădirea care până atunci adăpostise congresul când a dat cu privire de cea mai frumoasă femeie pe care bărbatul o văzuse până atunci. Brunetul a rămas ca trăznit la vederea îngerului care se materializase în fața lui.
În timp ce o analiza din cap până în picioare, regele a observat că buzele femeii se mișcau. Edmund a dat din cap parcă hipnotizat apoi i sa adresa roșcatei:

Îmi cer iertare domnișoară, nu am fost atent la vorbele dumneavoastră. a făcut regele care putea fi fermecător când își dorea.

Am spus, nu te mai holba la mine nătărăule.

La auzul cuvintelor femeii, bărbatul sa încruntat.

Duelul Sentimentelor [ One Hold ] Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum