Interviu cu BiancaSelenaV

46 6 0
                                    

Dacă nu ați făcut încă cunoștință cu BiancaSelenaV și cu ale ei personaje, acum este șansa voastră. Și dacă sunteți iubitori de fantezie, ei bine, ați ajuns unde trebuie. 

☼ Interviu realizat de Devethe ☼


1. Ce reprezintă pentru tine wattpad și cum l-ai descoperit? 

 O platformă care m-a ajutat să cunosc mulți oameni talentați și care mi-a ținut vie aceasta pasiune. Am descoperit Wattpad-ul în 2013, dar am început să fiu activă din 2016. În ceea ce privește felul în care l-am descoperit, pur și simplu căutam o carte în format pdf și mi-a apărut pe Google. nu este cine știe ce poveste. :D 

2. În anumite discuții, vârsta cică nu are absolut nicio relevanță, însă pentru curiozitatea cititorilor... Când te-ai decis prima oară să scrii ceva și cum a luat naștere pasiunea ta pentru asta? 

Pur și simplu așa m-am născut. Mama îmi spunea că de la trei ani o puneam să îmi citească întruna, până când o durea gura, așa că s-a gândit la ceva extraordinar și s-a înregistrat citind povești. Practic ea mi-a oferit primele audiobook-uri, ca să spun așa. :))) Mă oftic teribil că s-au pierdut acele casete, căci mă auzeam și eu pe fundal punând întrebări despre poveste. :)) Îmi aduc aminte cu așa mare drag acele momente ale noastre, explorând lumile poveștilor pentru copii, mama mea fiind și ea totodată o iubitoare a literaturii. Deci de mică am iubit literatura și am început să scriu fără să îmi dau seama. Învățătoarea mea din școala primară a chemat-o pe mama la școală să îi arate compunerile mele și să mă încurajeze să scriu ca acel talent de care eu nici nu eram conștientă să nu se piardă. Cred că aveam vreo unsprezece, doisprezece ani pe atunci, deci 2003 cam așa.

3. Cum a fost prima ta poveste? Te ,,bântuie" sentimentele când îți amintești de ea? Ai fost fericită când ai scris-o? A avut impactul pe care îți imaginai că o să îl aibă? 

Daca includem și short-urile, am scris prima poveste pe la treisprezece ani. Un historical fiction pe care încă îl am pe hârtie, căci târziu am început să scriu la calculator. Nu știu ce sentimente să am, sinceră să fiu. :)) Nu scriam ca acum, asta este clar, dar nici rea nu e pentru treisprezece ani. Firește că am fost fericită, mereu am scris de drag. E satisfăcător ca o țigară, deci mereu îmi face plăcere. :)) 

 4. Ai vreun personaj pe care nu l-ai avut niciodată la suflet, deși a luat naștere din mainile și imaginația ta? 

Sunt foarte multe personaje pe care nu le-am avut la suflet, deși eu am fost cea care le-a creat. Spre exemplu, David din prima poveste pe care am postat-o pe Wattpad, Povestea unei fete care n-a existat. Un personaj foarte toxic și bolnăvicios. 

 5. Să oferim puțină atenție și personajelor îndrăgite și care au făcut impresie bună. Cum ți-a venit ideea să o creezi pe Mirana? 

 Mereu am avut o Mirana, undeva dosită prin imaginația mea. Am vrut un protagonist cât mai imperfect și nu neapărat imperfect din cauza lipsei de principii sau a răutății de dragul răutății. Am vrut să fie imperfect pentru lucruri cu care sunt mulți care pot empatiza și m-am gândit cum s-ar putea descurca o asemenea tipologie de om într-o situație atât de delicată. 

 6. Cacao sau vanilie? Știu, știu, dar nu mă puteam abține. 

Vanilie, fără nicio îndoială, însă sinceră să fiu, nu mă omor după dulciuri. :)) 

 7. Ce ai prefera? Să poți îndrepta greșelile din trecut, ori să le eviți pe cele din viitor? 

 Sunt mulțumită de omul care sunt acum, prin urmare nu aș îndrepta nicio greșeală din trecut, căci datorită lor am ajuns aici. Nu le-aș evita nici pe cele viitoare. Din greșeli am învățat cele mai valoroase lecții.

8. Cum îți place să îți petreci timpul liber? Eu una aș dormi toată ziua. 

Din păcate nu prea am atât cât mi-aș dori, dar cum prind timp liber, încerc să scriu și dacă nu-mi iese, stau pe Youtube. :)) 

 9. Ai vreun serial favorit pe care îl recomanzi cu plăcere? 

 Foarte grea întrebarea căci am o groază de seriale favorite. Recomand FRIENDS care este serialul meu de suflet, dar și That 70's show. Cu siguranță recomand Game of Thrones și cu MARE SIGURANȚĂ recomand Dark care este cel mai bun serial văzut de mine până acum. Dacă decide cineva să se uite, să vă luați notițe pe parcurs. Are un plot extraordinar de complicat. A, și este în germană, so dacă puteți să treceți peste asta, promit că merită. 

 10. Ca să ne întoarcem puțin la cărți. Care crezi că este cel mai important aspect la o carte? Ce te convinge pe tine să o citești? 

 În primul rând, o carte mă atrage prin simpla sa idee. Ulterior o plac fie pentru personaje complexe și frumos construite, fie prin modul de desfășurare al firului narativ. Consider că sunt mai multe lucruri importante în ceea ce privește o carte, dar în esență sunt două. Personajele și firul narativ. Dacă nu ai una, măcar să ai alta. 

 11. Ceva ce nu-ți place să faci. Urăști chiar. 

 Orice are legătură cu sarcinile casnice. :))

12. Dacă ai putea să aduci în realitate un personaj, care ar fi acela? Poate să fie din propriile cărți, sau cărțile altora. 

Păi cred că aș vrea să aduc la viață pe Mirana ca să ne distrăm o noapte. :))

13. Familia este un lucru destul de important în viața noastră. Ea poate fii constituită din rude de sânge, prieteni, etc. Dar uneori, chiar dacă suntem aproape de ei, mai ținem și secrete. Ai tăi știu că scrii? Ce părere au despre asta? Și dacă nu le-ai spus, plănuiești să o faci?

Da, știu. Ei mi-au spus că scriu. :)) Mama a încetat o vreme să mă mai întrebe dacă am mai scris, eu nu i-am mai spus, dar prin facultate mi-a găsit blogul și l-a citit. Nu prea a fost în regulă că scriam lucruri mai delicate acolo. :)) În orice caz, știe și are Wattpad-ul meu. 

14. Dacă ți-aș oferi acum un milion de dolari sau euro, cum îți este preferința, ce-ai face cu ei?

O parte din ei i-aș folosi să încep un start-up cu o idee de-a mea din domeniul tehnologiei, iar pe restul i-aș investi în alt tech start-up care cred că ar putea fi profitabil.

15. O ultimă întrebare, și-ai scăpat cu totul de mine :)) Ce sfat oferi tuturor scriitorilor și cititorilor? Ca de la scriitor la scriitor, ca de la cititor la cititor.

Asta este doar ceva subiectiv. Pe scriitori i-aș sfătui să nu se mai proiecteze în protagonist, căci mai mult rău faci din punctul meu de vedere. Nu e nimic rău să împarți anumite trăsături de caracter, însă unii își trăiesc pur și simplu viața prin intermediul anumitor personaje și deja nu mai vorbim de character building. Cititorilor le pot spune doar să experimenteze cu cât mai multe genuri literare, în ciuda unor preferințe stabilite de dinainte de a încerca ceva nou. Merci frumos pentru întrebări. Au fost foarte simpatice. :*

Mă bucur că ți-au plăcut. ♥


You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 19, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

InterviuriWhere stories live. Discover now