Bölüm 10 - Veteriner

30 8 0
                                    

Bölüm Şarkısı;

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bölüm Şarkısı;

CEM BELEVİ & ENBE ORKESTRASI - Yollarım Olsa

İster Baharlar Benim Olsun
Gülüşüne Değişmem Dünyaları

Ani sarsılmayla gözlerimi açtım. Önce nerede olduğumu anlamaya çalıştım. Ardından bağırış sesi duydum.

''Damla iyi misin?'' Başımı soluma çevirdiğimde Erdem'i gördüm. Evet hala arabadaydık ve az önce bağıran oydu.

''Ne oluyor ya?''

''Şerefsizin biri bizim arabaya çarpıyordu. Ani fren yapmak zorunda kaldım korkma. İyisin değil mi?'' Başımı sallayıp onayladıktan sonra kucağıma baktım. ''Okyanus?'' Kucağımda yoktu!

''Miyav.'' Sesin geldiği yere baktığımda Okyanus'un Erdem'in elinde olduğunu gördüm. Elimle yüzümü sıvazladım. Erdem'in elindeki kediyi bile görmemiştim.

''Ne kadar var?'' Bana döndüğünde anlamadığını anladım. ''Yol ne kadar kaldı?''

''10 dakikaya oradayız.'' Başımı salladım. Yanından bir şişe çıkartıp bana uzattığında bir şişeye bir ona baktım.

''Az önce aldım.'' Yani kullanılmamış demeye çalışıyordu. Gülümseyip elinden aldım ve birkaç yudum içtim. Şişenin kapağını kapattığımda derin nefes alıp verdim.

''İyisin?''

''Daha iyiyim.'' Erdem gülümsediğinde bakışlarım Okyanus'a kaydı. Erdem arada iki elini direksiyona koyacağı zaman sol elinin işaret parmağını koyuyordu. Okyanus direksiyona yakınlaşmanın fırsatıyla patilerini direksiyona atıyordu. İkisinin bu şirin ve tatlı hallerine baktım. Evet Erdem'de. İkisi de çok tatlıydı. Yalan söyleyemezdim yoksa çarpılma ihtimalim vardı.

''Alayım istersen daha rahat kullanırsın.'' Okyanus ve Erdem bir an göz göze geldiler.

''Miyav.''

''Bence de biz böyle iyiyiz.'' Gülümseyip başımla onayladım. Tavandaki ek yerini indirdiğimde aynada kendimi gördüm. Biraz saçım dağılmıştı. Başımdaki tokayı çıkarttım ama bu sefer salık bıraktım.

''Saçlarını toplama böyle daha güzel duruyor.''

''Böylede ensem terli...'' susup ona döndüğümde sırıttığını gördüm. Bir şey demeden önüme döndüm.

''Ve geldik.'' Araba durduğunda sağıma baktım. Büyük bir klinikti. Bahçede birkaç kişi vardı. ''Tamam inelim o zaman.'' Diyerek Erdem'e döndüğümde o çoktan Okyanus ile inmişti. Bende arabadan inip kapıyı kapattım. Okyanus Erdem'in elinden atlamaya çalıştı. Erdem son anda tutup yanıma geldi.

''Sanırım benim sürem doldu.'' Gülerek Okyanusu kucağıma aldım. Başı yine kalbimin üzerine geldiğinde gözlerini kapattı. Sanırım kalp atışının sesini seviyordu. Karşıya geçip bahçe kapısını açıp içeri girdik. Bahçede birkaç tane köpek ve sahipleri vardı. Bir yaşlı kadın bizi görüp gülümsediğinde bakışlarımı kaçırdım. Camdan kapı ikiye ayrıldığında içeri girdik. Bir an Erdem'le ikimiz durduk.

TATLI BELA (Düzenlenecek)Where stories live. Discover now