Capitolul 1 : Doar Un Zvon

17 0 0
                                    

Mă trezesc dintr-un coșmar din care voiam să ies din momentul în care am intrat. Stau în pat și respir greu, de parcă aș alerga un kilometru fără oprire. Mă ridic din pat și mă îndrept înspre baie unde mă voi spăla pe dinți. Încerc ușa dar pare a fi înțepenită, mă împing cu tot corpul în ea, deschizându-se. Pâșesc înăuntru și mă opresc în fața oglinzii unde mă văd pe mine, un tip cu păr roșcat și creț, cu ochii închiși la culoare și cu un nas mic și rotund. După ce mă spăl pe dinți merg înapoi în cameră și mă îmbrac în hainele de pe scaun. Îmi iau ghiozdanul și descui ușa apartamentului fiind cât pe-aci să-mi trezesc părinții. Merg pe străduța de lângă șosea, strada pe care merg de obicei înspre liceu. Trec pe lângă un stâlp foarte vechi din lemn și observ un afiș ciudat, spune ceva de o "a doua vizită" și cum poate să vină. Nu știu ce e cu vizita asta, poate sunt extratereștrii deși nu cred. Trec pe lângă alt stâlp, aceeași poveste, vizita și probabilitățile ei. Ajung în fața ușii clasei, însă ceva nu e înregulă. Nimeni nu vorbește, nimeni nu țipă, tot ce pot auzi este zdrăngănitul din urechi. Deschid ușa și îmi văd colegii șoptind unii la alți de parcă ar fi vrut să ascundă ceva de mine. Mă așez lângă Cristi:

-Pssst, despre ce este vorba, de ce vorbiți în șoaptă, îi spun eu.

-Nu ai văzut scrisoarea din căsuța poștală, ăăuuuuu am uitat că stai la bloc și nu o verifici prea des, spuse el în șoaptă.

-Ce scrisoare, e tot despre "vizita" aia stupidă, zici că va fi o tragedie, i-am șoptit.

-Mușcă-ți limba! Spusese Cristi în șoaptă.

-Da' totuși care e faza cu "vizita" asta, omule!

-Vlad, o sa se dea la știri azi, nici noi nu știm, docamdată încercăm să facem o teorie logică. Spuse fata din spatele meu.

Deodată se lasă o liniște cumplită, toată lumea se îngrămădește să aibă o privire bună pe fereastră. Fiind unul dintre cei mai înalți am putut cu ușutință să mă uit peste creștetele elevilor. Afară Andrei s-a luat iar la bătaie cu Sorin. Nu știu ce mai au de împărțit de data asta.

Clopoțelul sună iar noi ne așezăm în bănci, pe ușă intrase Andrei care era plin de vânătăi pe față, se pare că de data asta băiatul blond cu ochi verzi nu a reușit să-l învingă pe Sorin.

Profesorul intră pe ușă, domnul nostru de istorie părea destul de tulburat cel puțin asta se putea citi pe fața lui. Vocea lui răsună dinspre ușă:

-Copii, de data aceasta nu vom vorbi despre ceva știut de lume.

Nu cred că l-a înțeles cineva însă ce se putea înțelege este că se uita după cineva. Acesta închide ușa și se așaza la catedră.

-Cred că ați auzit de zvonul acesta cu "vizita" și poate vă întrebați despre ce este vorba... Mai știți când am vorbit despre acel virus de acum 50 de ani?
Mai știți când am vorbit despre accțiunile Frontului de Salvare al Civililor, ei bine este ceva asemănător, de data asta nu este un virus și nici ciupercă, ci este un gaz care ne afectează.

Proful se uită înspre ușă, pare că se aude ceva pe hol, de obicei când se uită așa la ușă asta înseamnă. Acesta se întoarce la noi.

-un gaz care ne afectează.... Spuse Cristi. Uitați poate credeți că nu ne interesează însă pe noi aceste vești ne rod. Ce se mai știe despre "vizită"

-Asta urmam să vă spun, unii pescari au reușit să găsească o butelie într-un lac, dar nu era o butelie normală, ci era un proiect. Când au scos proiectilul din apă acesta a început să emane un gaz ciudat. Despre ei, se poate spune că s-au transformat în creaturile de acum 50 de ani. Armata deoacmdată caută aceste proiectile însă se crede că este prea târziu.

Zile negre || : Al doilea coșmar *TerminatWhere stories live. Discover now