~ Rozhovor s MalekenKidham ~

34 5 2
                                    

Krásné poslední srpnové / augustové pondělí

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Krásné poslední srpnové / augustové pondělí. Máme tu dnes rozhovor s autorkou MalekenKidham

Její díla :

~ Píseň čepele
~ Píseň magie
~ Morsmode
~ Mozkomorův polibek
~ Post mortem: Vrána a motýl
~ Padlá královna
~ Ve spárech temnoty
~ Dcera noci: Jiskra
~ Asymbiosis
~ Vzpoura zla
~ Krvavá zornice
~ Art Camp
~ Identity
~ Za svým snem - Arch Enemy & The ~ ~ Agonist
~ Zrcadlo
~ Loveni
~ Lucy: Láska a nenávist
~ S půlnocí padají masky
~ Měl oči pro jinou
~ Hraničářův učeň -, Příliš známá chuť jedu
~ Černá lucerna
~ Inside The Broken Mirror
~ Legion Of The F.E.A.R.
~ Legion Of The Black - dodatky
~ Legion Of The Black
~ Pomsta
~ Nezvratný osud
~ Morovaá epidemie
~ Píseň ostří

A teď kuk na rozhovor.

1. Všimla jsem si, že na wp jsi už čtyři roky. To je dlouhá doba. Za tu dobu jsi napsala nespočet děl. Na které z nich jsi nejvíce hrdá?

Samozřejmě na Píseň čepele. Je to jedno z mých prvních děl, které jsem na Wattpadu začala psát, tedy takové, na kterém jsem se psát vlastně učila - a nejenže se mi s ním podařilo získat ocenění Wattys 2016, ale dokonce se zadařilo i oficiální vydání. Sice jen jako e-knihy, ale i to se počítá.

~ jaký je to vlastně žánr? ~

Jedná se o fantasy, young adult odehrávající se ve smyšleném světě Ellendrtanu, fiktivní alternativní středověk.

~ zmínila jsi, že tento příběh získal ocenění Wattys. Jak tě napadlo vyzkoušet tuto soutěž? ~

Na profil provozující tuto soutěž na české platformě jsem narazila víceméně omylem, sledovala ho vcelku velká spousta mých sledujících (tehdy jich bylo jen pomálu). Když jsem si přečetla podmínky této soutěže, řekla jsem si - proč to nezkusit. Byla to vcelku rozšířená soutěž s velkým množstvím účastníků, počítala jsem s tím, že nemám nejmenší šanci se s žádným ze svých příběhů (účastnila jsem se se všemi, které jsem v té době měla na profilu) umístit v žádné kategorii. Bylo to z mé strany víceméně jen tak, však mě to nestalo víc než jeden hashtag, jednu značku u každého příběhu. Tak jsem do toho bez očekávání výsledků šla.

~ a podařilo se. To je naprosto úžasný. Tuto knihu si člověk může koupit jako ebook. To je velký krok kupředu v tvorbě, jak tě to napadlo udělat z ní ebook? ~

Mně to vlastně nenapadlo. Tím, že Píseň byla jedna z mých prvních příběhů, že když jsem ji psala, jsem vlastně ani neměla představu, o čem bude, a de facto jsem se na ní psát vůbec učila, jsem s ní žádné plány neměla. Na Wattpadu mě ale v případě tohoto příběhu oslovilo nakladatelství Skleněný můstek, které mi nabídlo vydání. Řekla jsem si - proč ne, byla bych blbá, nejít do toho, když mi sami nabídli vydání. Až čtyřech/pěti měsících od zaslání rukopisu mi poslali smlouvu na e-knihu, což mě trochu mrzelo, protože papír to není - beru to ale tak, že každý někde začíná, holt prostě nejsem ten šťastlivec, který hned první dílo vydá papírově pod velkým známým nakladatelstvím, které ho proslaví. Navíc, i malá nakladatelství stojí za to podpořit, no ne?

Rozhovory s CoffeholikemWhere stories live. Discover now