Capitolul I

31 4 0
                                    


Școala se terminase în urma cu un trei ani. Timp în care Agnes a decis sa facă o schimbare în viata ei. A învățat sa fie mai sociabila și mai deschisa cu cei din jurul ei chiar dacă in urmă cu trei ani era cunoscută ca fiind o tocilara antisociala . Din cauză ca era prea introvertită a preferat sa se țină distanțată față de ceilalți și sa își vadă doar de învățat. Ceea ce a și reușit, era cea mai bună din clasă la învățătură iar asta ia adus un mare avantaj în viață deoarece în doar două zile va avea un interviu la cea mai cunoscută firmă din oraș. Nu oricine putea visa la așa ceva și nu oricine primea un interviu pentru un post.

După un antrenament greu la sală , se porni obosită spre casa unde de doar 3 luni locuia singură . Un apartament cu două camere, o baie, un living și o bucătărie. Era tot ceea ce își putea dori pentru o locuință. După ce parcă mașina în parcarea privata a blocului, urcă în lif așteptând câteva secunde ca acesta sa o ducă trei etaje mai sus.

Cu greu îsi găsi cheile de la casa prin geanta ce era plina cu toate prostiile. Trebuia sa își facă într-o zi curat în ia, gândi ea.

Nu a mai stat pe gânduri că si întră în duș urmând ca apoi să stea mai bine de 20 de minute în el.

Asta era rutina ei în fiecare zi. Mergea dimineața la locul de muncă pe care îl avea la firma părinților ei, job la care vroia din toată inima se renunțe, isi dorea sa fie independentă nu sa fie ajutată de familia ei, apartamentul a fost primul pas în a-și câștiga libertatea , mai urma doar ca să se angajeze la firma visurilor ei și apoi putea spune din toată inima ca este liberă și pe picioarele ei.

Avea emoții cei drept pentru acel interviu dar se încuraja singura că poate sa o facă. De fel era o persoană optimistă când își punea ceva în cap. Părinții ei nu au fost deacord dar nu îi puteau schimba ideile, după multe discuții au lăsat-o cu greu sa facă ceea ce își dorea.

După ce își răsfață corpul cu o loțiune de corp își pune un halat alb din mătase peste. Își mai verifică încă o data agenda și ceasul pentru mâine, iar apoi decide să se îmbrace cu o lenjerie neagră din mătase în partea de jos și cu un tricou mare și larg iar apoi se bagă în pat.

A doua zi era la fel ca celălalte, ajunsese la fel de obosita acasă. Facu iar un dus lung după sala și se baga la somn. Doar ca de data asta emoțiile nu o lăsau sa doarmă. Știa foarte bine ca cei de la firma "White" erau foarte pretențioși așa ca trebuia sa fie în forma ei cea mai buna.

Se trezi cu 10 minute înaintea alarmei așa ca decise sa nu mai zăbovească mult în pat. Făcu un dus scurt și se îmbracă cu o rochie neagra mulata pe corp ce nu venea cu mult deasupra genunchilor. Părul ce îi ajungea pana deasupra fundului, îl îndreptă iar la machiaj optă pentru unul natural. Nu vroia sa facă o impresie proastă din prima zi. Se uita la ceasul telefonului și constată ca mai are 15 minute, perfect! Firma era la doar câteva străzi de blocul ei.

În doar 5 minute ajunsese în fata clădirii "White" totul era alb, și afara cât și înăuntru, nu degeaba purta și numele acesta. Cu curaj se îndreaptă spre spre recepția unde se afla o femei trecuta de 30 de ani care vorbea la telefon . Ii zâmbi și o întreba politicos unde se afla sala pentru interviuri. Femeia în schimb nu ii răspunsese cu acelasi zâmbet. Ii spusese ca acea camera se afla la etajul 2 camera 40 iar apoi continuase sa vorbească la telefon. Urât și nepoliticos din partea ei gândi Agnes.

Găsi liftul ușor iar în câteva secunde se afla la etajul doi. Pași pe coridorul ce părea ca nu se mai termina când într-un final dădu de capătul acestuia și de camera 40 care era și ultima. Inspira si expira emoționată iar apoi bătu la ușa.

- Intra! Un glas de femeie se auzi pe partea cealaltă a uși.

Deschide ușa încet și în secunda următoare se afla într-o camera destul de mare în care se afla o masă imensă pe mijloc înconjurată de scaune de piele . Probabil aici se țineau ședințe, gândi ea.

- Bună ziua, eu sunt domnișoara Smith.

- O, desigur. Te rog ia un loc! Ii făcu aceasta cu mana spre scaunul din fața ei.

- Mulțumesc!

- Domnișoară Smith, vroiam sa va anunț ca tocmai sa făcut o mica schimbare la acest post.

- Ce vreți sa spuneți?

- În loc sa lucrați la un birou normal, va trebui sa fiți secretara fiului celui care deține această companie.

Secretara ? Gândi ea șocată de cele auzite.. Și mai ales a fiului celui care deține firma "White" asta era ceva la care nu s-ar fi gândit nici în ruptul capului . Se gândea ca poate o vor pune cu totul la alt post în niciun caz secretara și mai ales a unui om foarte important.

- Deci ce spuneți? Dacă acceptați postul este al dumneavoastră.

- Trebuie doar sa accept și postul e al meu?

- Da. Ești singura capabila de acest post din ce am văzut în CV-ul pe care mi l-ai trimis.

La auzul acestor cuvinte parca a
început sa se simtă mai bine. Nu degeaba a învățat atât de mult. Mai ales ca aveam și experienta in domeniul biroului, deoarece asta făcea și la firma părinților ei.

- Accept! Spun fără a mai sta pe gânduri.

- Felicitări doamna Smith! De astazi sunteți oficial secretara domnului White.

- Veți începe de astăzi cu munca pentru a va acomoda. Asa ca urmați-ma! Biroul șefului dumneavoastră este la ultimul etaj.

Urcă amundouă înapoi în liftul din care Agnes a venit și se opresc așa cum aceasta doamna a spus, la ultimul etaj. Înaintă pe culoarul alb pana in capătul lui unde se opriră la o ușă mare ce scria pe ea "White".

Doamna ce era cu Agnes bate la ușă pana când o voce groasa de bărbat răspunde.

Agnes cu capul în pământ o urma din spate pe această femeie când deodată aceasta se dădu la oparte simțind apoi o alta privire asupra ei . Când își ridica capul din pământ pe loc îngheță.

Cred ca glumești!






~𝐷𝑂𝑈𝐵𝐿𝐸 𝐴 & 𝐴~Where stories live. Discover now